Inlägg

Inlägg som sycrone har skrivit i forumet
Av sycrone

Vid 13 programmerade jag ett par moddar till Quake1, vill minnas det var i C.
Vad jag vill säga är att språk inte spelar så stor roll, det viktigaste är att man har kul när man kodar.

Av sycrone

Kollade lite snabbt på bilden av insidan du postade, ser ut som du redan har en intel p600 SSD i datorn. En Samsung 850 EVO är en marginell uppgradering från den disken, satsa på en 970.

En P600 är inget prestandamonster men den är inget jag skulle så du bör uppleva den som slö, kan rekommendera dig att kolla om du har några program som ligger och kör i bakgrunden eller liknande innan du bränner 1800kr på en ny disk.

Av sycrone

@Jaxione: Jag har flertalet vänner som insett precis samma sak, nu råkar jag bo i USA så de har gratis boende och kan därför motivera en resa över och ta med elektronik. Tricket för att inte åka fast i tullen är att öppna och använda prylarna Klart värt det när det är dyra småsaker typ laptops, systemkameror etc.

Kolla om du känner någon på andra sidan atlanten, alternativt ta en helgresa till östkusten, händer ibland att de har schyssta erbjudanden och du kan få en T/R för 3-4kkr.

Av sycrone

Jag som kaffedrickare vill ge en annan synvinkel. Jag har inte ett paket cigg hemma till rökare som kommer på besök, varför måste du tvunget ha kaffe till kaffedrickare? Jag personligen förväntar mig inte att bli serverad kaffe, om det bjuds är det trevligt, om det inte bjuds är det också helt okej.

Du bjuder gästerna, ditt hus, din bjudning, din meny.
Skippa kaffet och bjud på vad du föredrar.

Av sycrone

Länken hänvisar till en range extender och inte en accesspunkt, om du tänker använda ditt nätverk hemma till något mer krävande än aftonbladet så rekommenderar jag en annan lösning...
Vad har du för budget?

Av sycrone

Nu råkar all beräkning för bildigenkänning ske med CUDA så AMD är inte ens med i racet. Kul att nvidia pressar utveckligen ändå!

Av sycrone

Programmering och problemlösning m.h.a kod, finns massor med intressanta problem att kasta sig över om man har tråkigt och om man vill expandera kan man lära sig ytterligare ett nytt språk.

Av sycrone

This case mod is a true work of art!
Great job!

Av sycrone
Skrivet av Xverminator:

Staten får väl införa någon form av blockeringsregister där vissa olagliga eller olämpliga sidor inte ska kunna gå att nå via svenska internetoperatörer, om en operatör därefter inte ser till att installera filtret då kan man nog prata om att en operatör är medhjälpare till brott.

Tobaksaffärer får tex inte sälja narkotika eller sprit för det finns det lag på... Samt det finns åldersgränser på bio eller krogar för alkohol... Det går att införa regler för internetleverantörer med vad man får och inte får göra.

Sverige har väl redan det här filtret på plats för barnporr?

Av sycrone
Skrivet av MIST_:

Något i denna stilen?

c = list()
a = [0,4]
b = [3,8]
c.append(a)
c.append(b)
print(c)

Är det ett enkelt program så hade jag gjort precis som du skriver och du kan komma åt enskilda variabler genom t.ex. print(c[i][j])
eller om du vill komma åt listan print(c[i])

Av sycrone

Jag kan klart rekommendera att testa att köra wordpress site och sen använda woocommerce plugin för webshoppen. För att starta och ha något som ser bra ut snabbt är det toppen, Finns även möjlighet att exportera data från woocommerce. Kunskapsnivån i världen är väldigt hög så kör du fast finns det massor med tutorials och communities som kan hjälpa till.

Kan också tips dig om att snegla på att köra via faktura och ta ut faktura avgift om du har möjlighet. Vet ett par företag som finansierar hela sin verksamhet på faktura avgifter och har resten +-0.

Av sycrone
Skrivet av vargeEEEEn:

Det vanligaste brukar vara att det är ett eller flera 4G-band som brukar saknas för på amerikanska enheter, minns inte exakt vilket nu men det är främst det som använda på landsbygden i sverige. Vidare är det det vanliga med laddare, garantier och liknande. I vissa delstater vill jag minnas att man betalar en separat moms på butiksinköp vilket kan göra att priserna inte alltid är så låga som de ser ut att vara.

Har själv inte handlat på plats i USA men vi har säkerligen andra medlemmar med den erfarenheten.

Precis som du säger så är det vilka band telefonen stödjer som är problem 1. Är du sugen på nexus telefoner så har de historiskt haft ganska generellt stöd och jag har själv skeppat över en hel drös nexus 4or och 5or till familj och vänner.

Dock kommer du till problem 2, det är att amerikanska marknaden för telefoner är radikalt annorlunda mot svenska. Alla telefoner i alla butiker är operatörslåsta och många är riktigt dryg att låsa upp, desutom har flera av märkena har ett snävt antal band de stödjer i sin amerikanska version...

Så i princip de enda telefonera du kan komma åt är via google play och då behöver du en amerikansk adress att skicka till (helt andra priser i google play sverige, ex Nexus 6P för 499 dollar med fri frakt ex.) Men löser du adressen och ska stanna ett tag så kan det vara ett bra köp.

Dock så kan du se i länkarna nedan:
http://consumer.huawei.com/minisite/worldwide/nexus6p/specifi...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LTE_networks_in_Europe
att du bara kommer ha tillgång till band 3 och 7 med en Amerikansk telefon, oklart hur mkt det påverkar i praktiken.

Av sycrone

Jag var riktigt förvånad, letade efter vettiga reviews efter att ha kollat i denna tråden men hittade inget bra, men vad jag förstår kan man klocka mha. buss-frekvensen på skylake så då borde potentialen att överklocka icke "k" processorer vara riktigt bra jämfört med tidigare modeller.
Hade varit intressant att se ett test med detta, kanske något för #sweclockers?

Av sycrone

Som jag förstod det så vill TS se tester på övriga cpu:er i skylake serien? dvs. inte 6700k/6600k...
Rätta mig om jag har fel men de har väl inte lanserats än?

Av sycrone

Tänk på att om du kollar lönestatistik på engelska så är många av träffarna från USA och att IT specialister där tjänar väldigt väldigt bra. MEN alla de jobben är i princip är helt stängda för dig som svensk (kräver medborgarskap vilket är en lång process, green card duger inte).

Rent generellt tips är att inte snöa in på vad du tjänar, satsa på vad du VILL göra, pengarna kommer som en bieffekt om du är passionerad.

Av sycrone

Kan ju börja med att datorn på bilden på blocket inte är datorn i annonsen...
Men på blocket är 10k rimligt, räkna med att få 8k.
På swec marknad kanske 6k om du är villig att sälja den i delar.

Av sycrone

Något OT:

Skrattade gott då jag själv bott under en person som gillade att skapa de mest förbryllande ljuden.

I mitt fall kontaktade både jag och grannen störningsjouren, blev lugnare efter det.

Av sycrone

Ett annat viktigt skäl att inte gå över till Apple är att de oftast är mycket dyrare. Då IT-avdelningar ofta av ledningen ses som en ren kostnad och därmed har begränsad budget (med undantag...) så kommer en ökning i kostnaden för hårdvara innebära att de måste kapa något annat.

Fritt spekulerat finns det då mindre utrymme för löneökningar och utbildning vilket, något långsökt, ger mänskliga säkerhetshål. TS kan i så fall använda uteblivna löneökningen som ett argument för att få sina kolleger på krigsstigen.
Givetvis är det helt beroende på hur stort företaget är och hur stor budget IT har...

Av sycrone

Sålde min 8 månader gamla skrivare idag pga flytt , en laser med inbyggd scanner.
Blev paff när jag kollade loggen, har skrivit ut 1152 sidor och scannat 55 sen jag köpte den.

Vet inte vad man ska dra för slutsats då jag inte tyckte jag använt den alls speciellt mycket, antar att man har mer att skriva ut än man tror...

Av sycrone

Min rekommendation innan man ger sig in i NÅGOT är att läsa på och förstå grundprincipen i ponzi. De som satsar tidigt får ut pengar, blir övertygade, satsar mer och fungerar som vandrande reklampelare om hur bra det fungerar och hur mycket de tjänat... problemet? pengarna som betalats ut kommer från "nyvärvade" investerare och efter ett par vändor drar ägarna och lämnar en flock ledsna investerare. Sen att det råkar vara kryptovaluta, bonuskort eller fonder spelar inte så stor roll. samma skit.

Ska inte förvirras med nätverksmarknadsföring som faktiskt säljer något och genererar pengar via försäljning ex. vitaminer eller städprodukter.