Inlägg

Inlägg som Xdr har skrivit i forumet
Av Xdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Samuelelel
Gå ut ut alla menyer, sen trycker du bara " höger stjärna vänster vänster stjärna vänster stjärna "

Ah, tack, var lite trög där.

Av Xdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pandemon
R8BA024 är den senaste. Du kollar mha.: >*<<*<* och sedan Serviceinfo - Programinfo. Det lär vara en ny på gång eftersom det är rätt länge sedan den kom...

Eh, hur och var skriver man in det där? >*<<*<* alltså

Av Xdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NisseT
Är det en Zyxel router?

Ja.

Av Xdr

Tappar kontakten med internet

Hej! Har ett mycket irriterade (och lustigt) problem med nya datorn. Det är så att kontakten med internet tappas ungefär varannan minut när jag surfar. Detta sker dock INTE när jag laddar ner(eller upp) någonting, t.ex. med utorrent.

Jag testade att sätta i ett annat nätverkskort och det hjälpte inte. Routern har fungerat innan och jag tror inte att det beror på den.

Vad som kan hjälpa felsökningen är att gmail-notifier säger "cannot log in to mailbox. Unable to find the server in DNS."

Dessutom klagar msn på DNS och huvudingångar när jag försöker logga in. (det går alltså inte)

Jag vill alltså reda ut varför kontakten med internet tappas så ofta, men inte när jag laddar upp/ner. Vad kan felet vara?

MVH

Av Xdr

Re: Re: Lång uppstartstid (vista)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Intel4Ever
Det jag citerade ovan reagerade jag på.

Du har möjligen inte stoppat i en hårddisk från en annan dator som redan har Windows installerat och försöker köra det på den nya ?.

Om så är fallet så bör du installera om Windows.

Nej, alltså jag hade i en hårddisk med XP installerat på men bara för att ta över filmer osv, la alltså inte över något operativ från den hårddisken.

Har AVG som antivirus, inte norton.

Kör samtliga win updates nu, får se om det löser problemet.

Av Xdr

Lång uppstartstid (vista)

Som topicen säger har jag problem med lång uppstartstid av min nya dator med vista. (Q6600, 2 gb minne). Jag har Vista på en sata-disk på 500 gb tillsammans med 100 gb andra filer. Dessutom har jag en till 500gb-disk med runt 200 gb filer.

Problemet är alltså att när det står typ "windows laddas" så står den så i säkert tre minuter. Vad beror detta på? Vad kan jag göra för att ordna detta? Datorn är helt ny, men med gamla program på.

MVH

Av Xdr

Problem med operativsysteminstallation

Hej! Jag har precis köpt en ny dator som jag byggt ihop själv. Problemet är bara att allt går igång, jag kommer in i bios osv utan problem men jag kan inte installera något operativsystem, testat både xp, vista och ME. Det står "couldn't find bootmgr när jag försöker installera vista, och något annat liknande med XP. Vad kan det bero på? Något byggfel eller vad kan det vara? Tacksam för svar.

Dator: Asus p5b-moderkort, Q6600, 8800gts och 2 gb ram.

Av Xdr

Vad tror ni man kan få upp den i med den boxade kylningen?

Av Xdr

Bra dator för ca. 10.000 (ihopplockat paket)

EDIT: Köpte annat paket, och behöver inte längre tips.

Av Xdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Halogen
Alla 19" kör 5:4, inget konstigt med det.

ja, jag har kollat runt lite och det stämmer. Vad jag däremot inte hittat något om är dess TFT-teknik, A-Si. Vad är det för något, bra/dåligt? Jag har inte sett det på någon annan skärm alls, det är ju oftast TN. någon som har koll? Vad har ni annars för tips på skärmar under 3000kr? Den här har fått bra kritik, kanske köra på säkra kort? http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=HYL90DPL

Av Xdr

Jag har också funderat på den, men på bildkvot står det 5:4, och standard är väl 4:3? Upplösningar lär ju inte stämma?

Av Xdr

alltså, är de för små för chassit eller till fläkten? Du vet att du måste skruva från "andra sidan" och fästa skruven i fläkten, alltså inte i chassit, hoppas jag.

Av Xdr

Datorn startar inte

Hej. Som sagt r problemet att datorn startar inte överhuvudtaget nu. Dag 1 på kvällen fungerade allt perfekt, och jag stängde av som vanligt. Dag 2 startar den inte över huvud taget, verkar inte som om någon ström kommer. Kan nätagget gå sönder bara sådär? Eller vad kan det annars vara? Går det att felsöka på något sätt? Tacksam för svar.
EDIT: AMD 3000+, Vikings 300W nätagg, tja något mer ni behöver veta?

Av Xdr

En Amd 3000+ har inte 3 ghz, den "motsvarar" 3 ghz.

Av Xdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ADSL_kalle
har jag fel, eller brukar inte gamla tanter typ sitta o gravera glas på sina ålderdomshem? tror inte det är så himla farligt, efter som glas mer "Pulveriseras" än att splittras, med egen erfarenhet.

Eh, har inte hört något sådant. Men det är ju inte omöjligt.

Av Xdr

Lite OT men medelåldern verkar vara mycket yngre än jag trodde här på forumet...
Virre, tänk på som andra påpekat hur kort och sådant ska sitta inne i lådan. Endel är ju som bekannt ganska stora.

Av Xdr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cluster-
du tänker köra spegelvänt på undersidan va? jobbigt med graavyr mitt i "mattan"

yes, stämmer. MEn efter vad "alla" sa så tror jag inte att jag ger mig på det.. Finns det inget annat sätt att fixa till den lite då? Man måste ju "synas och höras"..

Av Xdr

Gravera i frostat glas?

Tja. Införskaffade idag en skiva frostat glas på 30 * 25 cm. Det är vanligt glas som är lite buktigt,buligt, frostat helt enkelt.. SKa ha den som musmatta, fungerar perfekt. 30 spänn gick det på också. Frågan är bara, går det att gravera i sådant glas? Eller om man bara ristar in på baksidan med lite snits, hur blir det? Tacksam för svar.