Inlägg

Inlägg som majtymicke har skrivit i forumet
Av majtymicke

Alltså det är så pass illa att det rent är jobbigt spela, det är inte mjuk ghosting utan det är ryckigt (inte som datorn inte har nog med fps) i all omgivning när jag vrider på mig i spelen. Inte följsamt alls.

Av majtymicke
Skrivet av Wladir:

Kanske är det sorgligt nog skärmen din som börjar ge upp.

Chansen finns ju, men jag har som sagt även testat med en plattskärm med samma resultat som jag skrev ovan "Jag har även testat med en nyare plattskärm (Dell 2209WA) med samma resultat."

Ingen fara att du missade det, men frågan är ju varför det är såhär.
Imorgon skaffar jag ett Geforce på öppet köp, beroende på hur det går för mig med det så kommer jag nog lämna in datorn för felsökning då jag har gjort allt jag kunnat själv. Har googlat och sökt lösningar överallt men ingen verkar ha samma problem så något stämmer absolut inte.

Av majtymicke

Hejsan Wladir!

Jag testade koppla ur högtalarna helt så de saknade ström, och allt annat som inte var nödvändigt. Jag gjorde även så att jag kopplade in datorn till ett jordat uttag (skarvsladd från köket). Samma resultat än. Jag kan inte minnas att det var såhär med min förra dator då jag spelade FPS spel. Så något stämmer helt klart inte.
Det jag misstänker är drivrutiner eller möjligen minnena eller något som är fel med Win 7 i grunden?
Men då borde fler ha samma problem som mig om det är Win 7....

Det känns som jag testat det allra mesta vid det här laget och jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu.
Imorgon köper jag nog ett Geforce på öppet köp och ser om det gör någon skillnad. Tills dess kan ni gärna ge mig förslag på saker och ting jag kan testa.

Mvh /Majty

Av majtymicke

Jag har VGA till Crtn, använde DVI till plattskärmen. Och jo jag har också testat sätta grafikkortet i den andra PCI-Express porten utan skillnad.
Jag har testat 3 olika nätagg och som sagt har jag ju 650w kvalitetsagg nu med samma resultat.

Det jag funderar på är om 57xx serien kanske inte funkar bra i min dator. Det var samma drivers till 5770 som till mitt 5750. Avinstallerade 5750 och drivers och la in igen till 5770 enligt AMDs sida sa jag skulle ha (samma som för 5750 dvs).
Det blir likadant även om jag kör i 800x600 med alla settings på low i alla spel.
Windows index visar 7.3 på grafik.

Men om jag nu ska testa något benchmarkingprogram vad rekommenderar du mig då att testa? Har aldrig använt något förr och vet det finns en hel del olika.

Av majtymicke

Jag har även testat med en nyare plattskärm (Dell 2209WA) med samma resultat. Så jag förstår inte varför det är såhär, det jag misstänker är att kanske något med mitt system inte gillar radeon, så jag funderar på köpa ett Geforce på öppet köp och se om det gör någon skillnad.

Av majtymicke

Ghostingfenomen i ALLA spel på CRT

Hej

Jag har problem med min dator och jag kan inte hitta vad det är som orsakar det.
Jag har hittils bytt nätagg, bytt systemdisk, bytt hårddisk och fått moderkortet utbytt (dock samma model och rev).

Då jag spelar spel och vrider på mig (First person shooters t.ex) så blir ALLT liknande eftersläpande och ryckande när jag vrider på mig i dem. Det är som det inte hinner med att skapa/flytta grafiken då jag vrider mig.
Det gäller även om jag spelar på sämsta upplösningen.
Spel jag testat och bekräftat det i är t.ex Deus Ex Human revolution, Skyrim, Fear.
(CRT monitor @85hz)

Har testat stänga av alla manuella settings i CCC utan skillnad.
Har omformaterat datorn ett flertal gånger.

Jag har testat flera olika drivrutiner till grafikkortet, och ja jag köpte t.om ett 5770 på öppet köp med samma resultat.
Jag har också testat memtest i 3-4 timmar utan att det framkommit något fel på minnena.

Jag har även testat spela spelen med påslagen vsync och även utan med samma resultat.
Det kan även bli såhär då jag spelar upp videoklipp och det är snabba rörelser.

Man får ont i ögonen och tappar lusten att spela och jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Vänligen hjälp mig

Operativsystem: Microsoft Windows 7 x64 Swe med senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i5 760
Processorkylare: Thermalright HR-02 + 120mm Nexus fan
Moderkort: Gigabyte P55A-UD4 (senaste drivers + bios)
Minne: 2x 4gb 1066Mhz XMS
Grafikkort: Gigabyte HD Radeon 5750 Passive 1gb
Hårddisk: 120gb Intel 510 SSD + Hard Disk : Hitachi HDS5C3020ALA632 ATA Device (2000GB)
Nätaggregat: Corsair HX650
Övrig kylning: 1x120mm insug + 1x120mm utblås
Övriga komponenter: DVD-Rom Drive : Optiarc DVD RW AD-7260S
Temperaturer: Allt under 40c idle

Av majtymicke

Jag vet inte om Diablo 3s systemkrav är utannonserade så jag kan inte svara på det. Och oftast brukar de ändras lite grann till lanseringen om de berättat kraven innan.

Av majtymicke

Datormus-ghosting?

Jag har uppgraderat datorn och har en Intel Core i5 760,Gigabyte P55 UD4P, WD 640gb,Gigabyte 5750 silent pipe,PSU Corsair 520HX och 8gb minne. (Windows 7 64bit Ultimate)
Problemet jag har är att muspekaren inte är helt i fokus när jag drar flyttar den snabbare än snigelfart. Jag har en CRT skärm som körs i 85hz så tycker inte det borde vara synlig ghosting.
Jag har testat stänga av och på Aero utan skillnad på pekaren.

Jag minns inte att jag hade såhär på XP på den innan uppgraderingen, så jag undrar om det kan vara något fel på datorn? Jag har testat olika grafikkortsdrivrutiner (och avinstallerat dem helt och hållet emellan!), jag har även formaterat den helt för säkerhets skull.

Jag har testat med en TFT skärm med IPS panel och det var likadant där, kanske t.om mera.
Jag har INTE påslaget att det ska visas spår efter muspekaren!
Tempen på allt är inom bra gränser.

SKA det vara såhär? Hur är det för er andra med samma OS? Uppskattar alla hjälpsamma svar!

Av majtymicke

Ska iväg till Hawaii i mitten av månaden, undrar om jag hinner skaffa en sån där innan dess och om det inte blir ett stort prissteg upp från 550.

Av majtymicke

Det blir väldigt intressant se testresultaten (tempen mest med och utan extra fläkt förhoppningsvis) när den väl släpps.

Av majtymicke

Jag hade velat se ett moderkort som hade kretskortet ljusgrått med olika färgkodningar för de olika delarna. Bara så man ska slippa se dammet som samlas då (svart är värsta färgen med tanke på det)

Av majtymicke

6850 Passive önskas så man kan slänga på 2x 120mm fläktar på 5-7v på den Visst det förtar hela grejen med passiv kylning men ändå.

Av majtymicke

En sak vet jag då, det kommer bli att vara uppe sent inatt och trycka F5 på Sweclockers sida inför testresultaten!

Av majtymicke
Skrivet av jioop:

Jag hoppas för guds skull att vi kommer få se tillverkare av passiv kylning i denna serie, vore fint om de till och med kunde det till 6950.
Kommer det något av 68XX med passiv kylning slår jag till direkt!

Jag har avvaktat med att skaffa nytt grafikkort p.ga 68xx serien och det skulle vara toppen med ett 6850 i Powercolors Go Green serie eller Gigabytes Silent Cell behandling. Bara man slänger på en 120mm i 5-7v på den så kommer den hålla fina temperaturer och ändå vara extremt tyst
Tempen är det jag är mest intresserad av att läsa på Fredagen.

Av majtymicke

Någon som har koll på hur länge det i snitt brukar ta innan en passiv lösning kommer av medelklasskort efter en lansering av nya grafikkort (passiv lösning av den nya mellanklassen alltså)? Halvår?

Av majtymicke
Skrivet av m0rk:

TN nej tack.... Fler monitorer med IPS-paneler till ett vettigt pris tack.

Synd det inte finns en "gilla" knapp att trycka på då jag håller med till fullo!

Av majtymicke

Är "nya 5770" svalare så hoppas jag en helt passiv lösning kommer snart.
Att de gör den snabbare känns toppen. Jag hade varit nöjd med samma prestanda som tidigare fast svalare så

Av majtymicke

Vad motsvarar HD 6300 motför den tidigare generationen? Jag är ute efter ett passivt Homers, eh BARTS som motsvarar 5770.

Av majtymicke

Jag som tänkt skaffa mig ett sånt där passivt kylt Gigabyte 5770 och så kommer det "Barts" snart, och då kommer det dröja länge innan någon kommer med en passiv lösning igen till det gissar jag.... eller är det möjligt att samma passiva kylning kan passa på en nyare modell ? Gissar att det nog inte är det :/

Av majtymicke
Skrivet av IsseBisse:

För det första är Turbo Mode, så vitt jag kan förstå, ngt som man aktiverar via BIOS. Det kommer alltså inte gå igång vid behov, och snylta på PCI-porten. Det är alltså ngt man bara aktiverar om man är i behov av ovanligt snabba hastigheter genom USB och SATA.

För det andra är skillnaden mellan PCI-E 8x och 16x väldigt liten. Oftast skiljer det endast några procent i prestanda mellan 8x och 16x - iaf om det är grafikkort man kör i porten. Har minne av ngt test med ett 5870 där det skiljde 2-3 % mellan 8x och 16x. Alltså, om du nödvändigtvis har behov av Turbo Mode kommer inte PCI-porten bli speciellt lidande.

Jag skulle iaf inte lägga 400 kr extra för den skillnaden. Framför allt eftersom ett UD3 är i dyraste laget om det ska va ett kort för "runt 1000-lappen".

Jaha på så sätt, ja då fick jag det utrett iaf. Tackar
Ska snoka efter test på 8x vs 16x och se om jag kan hitta samma sak, jag vill bara få det bekräftat helt enkelt