Inlägg

Inlägg som Penz0r har skrivit i forumet
Av Penz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheMole
Fick min 206BW från Dustin Home idag. Visade sig vara en A-panel vilket var lite trist först men skärmen är ändå grym. Inte hunnit testa så mycket i spel men än så länge ser det bra ut.

Tror inte det finns någon 206BW med S-panel. Det är nog bara 22-tummarna som kan ha olika paneler.

Hur som helst kökpte jag en 226BW på ComputerCity i Västerås och fick kontrollera att det var en S-panel i butiken. Har aldrig haft någon lcd-skärm tidigare och retar mig på betracktningsvinkeln, skärmen har nyansskillnader i höjdled så att den ser ljus ut nedtill och mörk upptill, oavsett hur man sitter. Det märks så fort man rör lite på huvudet att färgerna ändras. Jag får också lite ont i huvudet och ögonen men det kanske blir så när man inte är van vid lcd? Skärmen är förbannat ljusstark också föresten.

Det positiva är att den är stor och att texten inte är för liten. Jag har inte märkt mycket banding vid färgövergångar och ingen ghosting, men jag har knappt testat den i spel alls.

Hade det inte varit för att en enfärgad bakgrund får så tydliga nyansskillnader i höjdled, hade jag varit mycket nöjd. Jag antar att det är någonting man får leve med med tanke på priset.

Av Penz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kj_bassplayer
Hur är upplösningsförhållandet till bildstorleken i jämförelse med en 19" som har 1280*1024, alltså, är texten i windows ungefär lika stor eller blir det jobbigt för ögonen?

Har suttit på en 17" med 1280*1024 och en sån står man inte ut länge med.

Vad jag förstår så är höjden på en 19" i standardformat ungefär lika som för en 22" widescreen: http://tvcalculator.com/index.html?3d304a318ad2e6749ea72219bf...

Givet antalet rader för skärmarna på 1024 resp 1050 så borde texten vara ungefär lika stor. Jag håller med om att 1280*1024 är för hög upplösning för 17" vad gäller text. Att öka fontstorleken är inget alternativ eftersom det förstör layouten på många webbsidor.

Jag är rätt sugen på den här skärmen just för att den inte verkar ha för hög upplösning i förhållande till storleken.

Av Penz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kapten0
Källa?

Läs lite på något teknikkunnigt forum t.ex. Beyond3D, så kan du se att det har varit känt rätt länge nu...

Den här tråden, bland andra, handlar om hur många "pipes" R580 har:
http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=25802

Quadrone har alltså träffat huvet på spiken.