Inlägg

Inlägg som TheKlown har skrivit i forumet
Av TheKlown

"Sprinten" under är juh en skruv för att hålla fast plattan som skärmen står på med biten som sitter i ryggen på skärmen.
Och ja om man tar tag på båda sidorna rätt högt upp och tar i lite kan man ändra lutningen lite på skärmen.
Men Samsungen är inte gjord för att ändra lutning på vill man kunna göra det löper man en annan skärm ( tex HP w2207 som får att justera på många sätt)

Av TheKlown

Jag har med en HP w2207 Och är jättenöjd. Haft 3st Samsung jag bytt ut (antagligen fått fel version för att bli nöjd) och bestämde mig för en Hp för där visste jag vad jag fick. 5ms responstid ja men jag har inte uplevt nån somhelst Ghosting när jag lirar CS:S. Filmer är det mycket klarar färger på än på samsungen pga den blanka ytan inte nått matt lager som försämrar.

Av TheKlown

Då rekomenderar jag http://prisjakt.nu/produkt.php?p=168925
Glossy och foten är enligt mig två saker som gör den bättre än samsungen Glossy gör att skärmen upplevs klarare istället för lite utsuddad som den matta ytan gjorde på Samsung. Sen litar jag inte på samsung längre då jag fick 3skit versioner av 226an men det ska tydligen vara fixat om du får en version gjord efter maj 2007.

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av findus1
Vad det handlar om..är att de nyproducerade skärmarna saknar alla dessa brister. Köp en Slovakien tillv skärm från +Maj-2007. Så slipper du alla trista problems.

Nej Efter det besväret Samsung har givit mig ska dem inte få mina pengar. Inte för dem kommer bry sig så mycket men dem har förlorat mitt förtroende.
Nu blev det en HP istället.

Av TheKlown

Prova att söka finns en lång tråd om 226bw där folk delar med sig av sina erfarenheter. Min erfarenhet av 226bw är den att jag bytte ut skärmen 2 gånger när den tredje skärmen även den inte var till belåtenhet så begärde jag pengarna tillbaka.

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twilek
Ingen som helst sämre ljusåtergivning eller tendens till "inverterad" bild whatsoever? I så fall har du nog råkat få ett exemplar av från samsungs labb snarare än en 226bw För om du följde mitt exempel ovan och fortfarande inte upplever någon som helst förändring i ljusstyrka så skulle du ha en betrakningsvinkel på nära 190° och då kan det rimligtvis inte vara en 226BW

Alla tre skärmar jag hade var mycket ljusare nertill än upptill, gick inte i någon vinkel att få en jämn färg över hela skärmen. Tycker inte Samsung va värda mina pengar och föga troligt att jag nånsin köper något från dem igen.

Av TheKlown

Jag bytte min Samsung 2 gånger och den tredje gången så begärde jag pengarna tillbaka. Nu väntar jag på min HP skärm.
Valet stog mellan LGn och HPn w2207 men det blev HP efter som det kändes som det säkrare valet.

Av TheKlown

Telia Bredband 24mbit, IPtelefon och Tv.

Telia har ett nytt erbjudande om bredband tv och telfoni i ett allt via internet. När man som ny kund beställer erbjudandet har man tre val att göra:

Telia Bredband upp till 2 Mbit/s med Bredbandstelefoni och Digital-tv
Telia Bredband upp till 8 Mbit/s med Bredbandstelefoni och Digital-tv
Telia Bredband upp till 24 Mbit/s med Bredbandstelefoni och Digital-tv

Men det roliga med det sista allternativet är att det inte existerar.
det borde stå:
Telia Bredband upp till 14 Mbit/s med Bredbandstelefoni och Digital-tv

Iom att Telia stryper bredbandet automatiskt till 14 när du skaffar deras digital-tv. Sen stryper dem lite extra för IPtelefonen men inte så mycket, bara några Kbit (enligt telefonisten jag pratade med).
Sen så stryper dem även uploaden från 2.5Mbit till 1mbit om man skaffar Digitaltv. Ok fortfarande bättre än 0,8 man får om man väljer 8mbits allternativet.

Telefonisterna säger hela tiden ja men det är upp till 24Mbit du skaffar.
Så frågar jag hur det skulle vara möjligt att komma upp i den hastigheten när det är stryp till 14Mbit, Jag får vara glad om jag ens kommer upp i 14Mbit då. Och det håller dem med om. En av dem i kundtjänst sa att dem även jobbar på att öka så man får 18mbit kvar istället för 14 men han visste ingen om hur det gick.

Känns surt att flytta ifrån ett stadsnät med 100/100Mbit och kabelTV till denna snåriga djungel av lurendrejare. Och endast Telia som kan leverera 24mbit adsl dit jag flyttar för resterande har inte tillgång till utrustningen.

Kanske inte så mycket att diskutera men surt som f**n känns det.

Av TheKlown

Har fått min 3e Samsung Så nu har jag fått min Andra utbytes monitor. Dvs min 3e Samsung 226bw. Samma irriterande problem med denna. ljus i nederkant och mörkare längst upp. Orkar inte ta en ny bild för det ser lika dant ut.
http://img262.imageshack.us/img262/7476/bleed2dz7.jpg

Känns inte rätt att ignorera detta utan vill nu byta ut den. Är LG det jag ska välja att byta ut den mot? Eller finns det andra allternativ i 4.000:- klassen?

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av molle89_89
men ååh testa att stänga av magicColor inte ha den som "demo" utan av eller på! testa det de kan vara problemet!

det är jag som vänt halva bilderna för att visa skilladerna i färgerna.

Av TheKlown

Så efter nästan en månad fick jag min utbytes monitor.
När jag pluggar i sladdarna så noterar jag att även denna är en (A) men hoppas att det inte ska vara någar som helst problem.
Men...
Den nya skärmen har samma problem som den andra. Halva bilden mycket ljusare än den andra. OM än mindre. Men ska jag behöva acceptera detta?
Känner mig så besviken, ända sen jag läste om skärmen här första gången har man gått och dregglat, nu är jag inte lika entusiastisk.

Någon som har förslag på vad jag ska göra? Behålla skärmen?
Byta igen mot en ny igen?
Eller totalt byta märke?

Bild"bevis"
http://img262.imageshack.us/img262/7476/bleed2dz7.jpg
Bild I är den gamla monitorn, Bild II är den nya. Och monitorerna är på samma bild så det är inget med olika ljus osv att göra.

(har bara haft monitorn i ca 1h nu så har inte provat så mycket annat,)

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MDA
Är det bara jag som trode att dem bara levererade A-paneler till USA?

Du har inte läst tråden innan du postade?
Vi är några stycken som fått A panel nu.

Av TheKlown

Ville bara visa för alla hur mitt problem ser ut nu när jag har fixat en kamera.
Delen till vänster är rättvänd, delen av bilden till höger är uppochner för att visa skillnaden. (OBS!!! kameran är inte den bästa, och jag är ingen mästerfotograf, men problemet syns juh endå)

http://home.svalov2.net/theklown/bleed.jpg

Men som jag med skrivit så kommer jag få en ny skärm, och håller tummarna för att den inte är lika dan.

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twilek
Det är en betraktningsvinekl på 160 grader. så om du tittar underifrån, eller överifrån kan du få sådana eftekter. Men det var inte det som var problemet, utan här handlade det om att samma blå färg skiftade från blått till nästan vitt från toppen av skärmen till botten trots att man kollade på skärmen rakt framifrån.

Offtopic:
Skönt att någon läser alla inlägg utan att kasta sig in i diskusionen Tack.

Ontopic:
Som sagt skulle varitt jättenöjd med min A panel om det inte var för Backlight Bleedning (enligt samsung support!!!) som gör att jag har så stor färgvariation över skärmen så det är löjligt. Kolla på Internet Explorer E:et, Den ljusaste delen längst ner av skärmen har samma blå färg som den ljusaste delen av E:et den mörkaste delen av skärmen har samma blå färg som den blåste delen av E:et. Och detta är när jag ser färgerna som jämnast. Och för att göra detta måste jag ha skärmen så lågt ner att ovandelen av skärmen är i ögonhöjd. Någon här som skulle vara nöjd med en sådan skärm för 4000:-? Så tillåt mig vara lite missnöjd. Hade varitt lika besviken om skärmen hetta S eller Ö eller nån annan bokstav. Kan hända att pga diskusionen om A vs S att jag var lite mer uppmärksam men som sagt någon som hade varitt nöjd med en sån skärm? Och när man istället kanske upptäckt det tre veckor efter, och då fått skicka in skärmen på lagning istället för att få den utbytt pga skada vid leveransen?

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Vadå, kommer du få behålla din gamla skärm?

Dessutom är ju din skärm nu defekt = det ger inget att jämföra. Finns S paneler som har enorm backlight bleeding också. Det som jag tycker verkar troligt är att a och s panelerna är lika bra, men att a panelerna har en högre felfrekvens...

Får inte behålla den gamla men i samband när jag får den andra skärmen kommer jag få porto och sånt för att skicka tillbaka den, så kommer ha tillvälle att köra en Dvi och en Dsub. och prova båda i dem olika kopplingarna för bästa reslutat.
Och jag sa inte att A var sämre än S bara att jag fick en A med enorm backlight bleeding på.

Av TheKlown
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ampariii
Så sant igentligen. Jag hoppas också på att min är en S panel, det kan ju inte skada i alla fall.

Men det som verkar vara "grunden " för detta påstående var en kille i USA som hade köpt denna skärmen. Den han köpt hade mycket bleeding osv, och var en A panel. Sedan bytte han och fick en S panel, som var mycket bättre enligt honom.

Antagligen så var hans första skärm defekt, vilket även en S panel kan vara.

Jag har idag varitt ikontakt med Samsung och deras support. Supporten påstod att mitt problem är backlight bleeding. Och om det är det så va det inte lite bleeding utan halva skärmen var upplyst. Och jag har en A panel. Kommer få en ny skärm. Är detta en S panel ska jag försöka jämföra. (kan blir lite partiskt då jag bara har en DVI kontakt men endå.)

Av TheKlown

Ojämn färg över desktopen

Efter som det kändes som min post drunknade i Samsung 266bw tråden postar jag mitt problem här.

Fick min Samsung 226bw idag och har upptäckt en väldigt irriterande sak. Färgerna är mycket mörkare längst upp på skärmen än längst ner.
Gjorde en helt blå bild i Photoshop. Längst ner är bilden nästan vit längst upp är bilden samma blå färg som Internet explorer E:ets färg.
Spelar ingen roll varifrån jag ser på skärmen så är det mörkast längst upp.
För jämnast resultat måste jag ha ögonen i nivå med överkanten /fortfarande mörkare längst upp). Tittar jag nerifrån så blir det bara mörkare. Reser jag mig så blir skärmen bara ljusare överlag.
Finns det nån inställning för detta? Eller är det något jag får accepter?

Av TheKlown

Efter lite användning. En väldigt irriterande sak. Färgerna är mycket mörkare längst upp på skärmen än längst upp.
Gjorde en helt blå bild i photoshop. Längst ner är bilden nästan vit längst upp är bilden samma blå färg som Internet explorer E:ets färg.
Spelar ingen roll varifrån jag ser på skärmen så är det mörkast längst upp.
För jämnast resultat måste jag ha ögonen i nivå med överkanten. Tittar jag längre ner så blir det bara mörkare. Reser jag mig så blir skärmen bara ljusare överlag.
Finns det nån inställning för detta? Eller är det något jag får accepter?

Av TheKlown

Fick min skärm idag. Kan bekräfta att A paneler finns in Sverige nu. Fick den från Dustinhome skickades i måndags.
Men jag vet itne vad jag ska leta efter för skillnader så jag är än sålänge lycklig.

Av TheKlown

En fråga passar alla lösa stativ som ska passa 22" till denna, eller måste jag leta efter nånting specielt så jag vet att dem passar?