Inlägg

Inlägg som Clint Eastwood har skrivit i forumet
Av Clint Eastwood

Alla är sålda. En veteran här på forumet använde senilt veto och la ett bud "I could not refuse".. Jag tackar alla hjärtligt ändå. Jag har ytterligare 6st 8TB diskar som ska bytas ut inom några månader. Inväntar en bra deal på 14TB inköp bara.

Av Clint Eastwood
Skrivet av eroigaps:

Håller med dig. 3.3v bör dock också nämnas, så att någon intet ont anandes oinformerad person slipper få panik över att diskarna verkar döda 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Du har rätt. Ett fåtal PSU har problem med återfeeden på 3,3v pinnen och vägrar då boota. Mest i servervärlden dock och då har folk generellt koll att åtgärda det.

Av Clint Eastwood
Skrivet av scienta:

@Clint Eastwood: Frakt, dessvärre. Den detaljen glömde jag kanske att nämna, hehe

Inga problem. Det är ett bra bud. Vi låter tråden rulla lite till. Ditt bud till de diskarna är noterat.

Av Clint Eastwood
Skrivet av scienta:

1500:- för de två diskarna jag nämnde tidigare.

Tackar. Upphämtning?

Av Clint Eastwood
Skrivet av galenmyra:

@Clint Eastwood: jaha nä, jag menade att jag tar dom för 4k om du vill sälja dom direkt för det, annars höjer jag givetvis aktuellt bud till 3300

Well played. 3300 är noterat.

Av Clint Eastwood
Skrivet av galenmyra:

Gott så. Du har lagt det första budet på 4k för alla i tråden.

Av Clint Eastwood
Skrivet av hakd:

WD red och WD "white label" är inte helt samma sak, en googling är att rekommendera för köpande.

Seså. Skräm nu inte upp folk i onödan. Vi ska ju självklart inte låta tråden spåra ur men kan du kort förklara skillnaden mellan dem? TLER är inte aktiv default, det vet vi. Annat?

Av Clint Eastwood

Jag har noterat alla bud. Jag tycker mig också se en prisbild som är acceptabel. Med bakgrund av PM och bud här så deklarerar jag härmed att 4k är skäligt startpris för alla diskarna. Om det inte blir alla så blir det enstaka såklart.

Av Clint Eastwood

Svar på lite frågor:
Inga spinup problem på någon av diskarna. 3,3v 'problemet' har jag inte behövt bry mig om då jag har en PSU och chassi/backplane som inte heller bryr sig (är mest en PSU fråga, de flesta moderna after market bryr sig inte). Värmepeaken ni ser i smartkartan är en unik topp som hände då min kylning av servern gick på semester en dag. Under hela dess livstid har de legat på 33-40 grader.

Av Clint Eastwood

8x8TB White Label WD RED finns över

Som titeln säger.

Jag har uppgraderat ett gäng med disk och har 8st 8TB WD 'White Label' diskar över som initialt härstammar från externa diskar som blivit 'chuckade'. De som vet vet att det är WD RED som fått en vit etikett och sedan stoppats i ett extern chassi för att sedan säljas på den marknaden.

Alla mina diskar genomgår en fullständig och utan fel badblocks check på några dygn innan de landar i min server. Sedan så ligger de mest i vila väl kylda (filmsamling) och slits inte mycket kan jag lova. Garantin har precis gått ut men jag misstänker långt liv kvar i dem ändå. Alla ligger på mellan 25k och 30k timmar, fortfarande helt felfria.

Bud på alla vore smasken och renderar ett bra pris. Enstaka kan såklart också säljas. Om ni budar på enstaka så nämn serienummer, det finns läsbart i bilderna. Ser helst upphämtning/möte lokalt (GBG City) men i värsta fall kan det skickas.

Säljer till vem jag vill, när jag vill o.s.v.. Bud i tråden. Bud exkl. frakt enbart. Stänger ner säljeriet som senast kl. 18.00 på söndag men kan ske tidigare.

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood
Skrivet av Calle:

Har en OSMC Vero4k+ och tycker iof den funkar bra för mina behov men blev lite nyfiken på det du skriver gällande bildkvalité. Kan du utveckla eller finns det nått man kan läsa om det?

Som jag har förstått det jobbar OSMC teamet med att kunna skicka MaxCLL och MaxFALL metadata vilket den inte fixar nu. Men annars borde den ju vara hyfsat likvärdig?

Jo, vad jag menar där är att eftersom Veron är lite seg när man flyttar fram mellan kapitel i stora muxar så kan det bli någon sekund av pixelfest/gråsmörja och ibland lag mellan ljud och bild. Det reder sig på någon sekund men det ger inget bra kvalitetsintryck. Kanske 'bildkvalite' är fel term, kanske mer 'streamkvalite' och då gällande att hålla synk mellan ljud och bild.

Av Clint Eastwood
Skrivet av pallee:

De är inte "user serviceable", så räkna med lite pill. Finns dock lite info på nätet om folk som plockat ut disken. Tydligen ska gitarrplektrum vara ett bra hjälpmedel om jag minns rätt. Har själv köpt 8 st Mybook 8tb, så jag hoppas att det går bra xD

Vill du lätt kunna plocka ut disken kolla på duo-modellen. Dock är dom lite dyrare. exv: https://www.amazon.co.uk/dp/B073ZLTQML

Duo modellen innehåller 'riktiga' WD RED diskar med 3 års garanti även om du tar ur dem ur chassit vilket är ett plus för de som har tre tummar. Viktiga är att spara båda diskarna + chassit för du kommer behöva skicka in alla tre delar som en produkt, d.v.s. två diskar i chassit om du vill åberopa garanti på någon del.

Jag själv har köpt ett 15-tal 'white-label' WD RED diskar genom åren och alla 8TB+ WD är gjorda på HGST Helium teknik och antagligen världens bästa hårddisk (Toshiba börjar dock visa framfötterna nu).

Jag vill verkligen råda alla som läser att hålla sig över 8TB när de köper WDs diskar därför att tekniken är långt från densamma som 6TB och under..

Av Clint Eastwood

Jag tar dem jättegärna!

Pm skickat!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Clint Eastwood

Chassit upphämtat.

Av Clint Eastwood

Lian Li PC777B (retro)

Min plan var att göra nåt kul med chassit men insett att tiden inte räcker till. Det saknas en täckplåt framtill och 3.5" floppy covern är lite racklig. Annars är den riktigt fräsch för en så gammal pjäs. Onekligen en Lian Li raritet.

Pris: En stor kasse bira eller högstbjudande..

Enbart upphämtning Guldheden Göteborg.

https://www.guru3d.com/articles-pages/lian-li-pc777b-the-anni...

Läs hela annonsen här

Av Clint Eastwood

100:- och hämtar upp den.

Av Clint Eastwood

Bjuder 300:- + frakt för roderpedalerna.

Av Clint Eastwood

@asconakille: Har du modellnamn på den?

Av Clint Eastwood

Kan lägga till en ÅF hemma i Sverige. De gör riktigt snygga metallchassin med:
https://kksb-cases.com/products/odroid-n2-med-4gbyte-ram

Av Clint Eastwood

Jag har en och kan inget annat än rekommendera den. Jag har även en Odroid C2, en Odroid H2 och en OSMC Vero 4K+. N2'an är riktigt rapp och har en överlägset bra kylning, blir knappt ljummen i sommarhettan. Bättre bildkvalitet än OSMC Vero 4K+ och får inte 'hicka' och rebootar/kraschar som Veron när man hoppar mellan kapitel på riktigt stora muxar och hög bitrate.

CRC, HDR och passthrough lirar perfekt även genom min soundbar. Trycker du dit en eMMC 5.* 'disk' så blir den löjligt rapp dessutom..

Köpte min från http://www.eu.diigiit.com