Inlägg

Inlägg som headless har skrivit i forumet
Av headless

är det jag som är blind eller har de slutat sälja billaddare till asus eee701 på http://brando.com.hk/prod_list.php?cat_id=022&dept_id=003&sho...
som nån länkade i tidigare inlägg? finns det nåt annat ställe o få tag på en?

Av headless

finns guide i medföljande instruktionsbok exakt hur man går tillväga för en xp-installation. har du en extern cd/dvd-läsare via usb2.0 är det som på vilken dator som helst i princip. körde in med SP2, har ca 1.5gb kvar av min 4gb disk, finns väl en del man kan rensa från windows för o banta ner det mer, dock inte orkat.

mitt trådlösa nätverk funkar numera "nästan" som det ska...inte hemma hos mig, men på lite andra ställen går det. hos brosan tex. lite retfullt, men fixade till mitt bredband med tillägg, 3g modem o grejer surfa trådlöst var jag vill upp till 7.2mbit via telia, gratis resten av året, sen 99:-/mån fri trafik. funkar smidigt som attan, litet usb-modem, plug&play, kräver dock 800x600 i upplösning, iofs inget problem då det är den upplösningen jag kör via Astray som nån nämde i tidigare i denna tråd, smidigt program.
1000x600 känns som det blev lite halvdassig skärpa, mkt bättre med 800x600 enligt mig iaf, kanske jag som är känslig?

http://www.webhallen.com/prod.php?id=83393 nån som länkat att han använde det minnet till sin EEE nånstans, nån som kan bekräfta att det funkar till datorn då det står följande till detta minne:
Fungerar endast med SDHC kompatibla produkter!
Ej kompatibel med vanliga Secure Digital (SD)

ska tillägga att xp funkar kalas med datorn som den är, iofs bara testat o surfa med internet explorer o lekt lite med webkameran men den är väldigt snabb trots den på pappret klena prestandan. bootar på ca 35-40sek som det är nu.

blir bara mer o mer nöjd med denna underbara maskin.

Av headless

har testat o följa guiden med, inge bättre för det.

hittade lite andra grejer som jag testade med, var inne i nån fil o mekade lite men det hjälpte inte heller.

hade jag inte druckit whiskey idag hade jag åkt in o köpt en extern dvd-brännare o fixat in xp, men det får vänta till morgondagen, tack för hjälpen iaf.

håller med om batteritiden kunde varit bättre, finns inga batteri med mer klös i man kan få tag på?
hur mkt sämre blir batteritiden om man trycker i 2gb ram istället för orginalet?

Av headless

hej o hå, var inne o köpte en helt underbar eee701 idag på förmiddagen.

har dock problem med mitt trådlösa, kommer inte ut på nätet hur jag än gör. helt default med xandros. kan för övrigt noll och ingenting om linux.

spelar ingen roll om jag kör oskyddat trådlöst, wep eller wpa från min router. jag hittar mitt nät o men får upp följande:

DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 5
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 12
DHCPDISCOVER on ath0 to 255.255.255.255 port 67 interval 4
No DHCPOFFERS received
No working leases in persistent database - sleeping
run-parts --verbose /etc/network/if-up.d

har inte haft problem med min andra bärbara dator, har förvisso xp o annat nätverkskort. men det verkar vara många som har bekymmer med detta? dock inte funnit nån lösning.

ska ta en vända med bilen nu o se om jag kan "låna" någons nät.

annars en helt underbar dator.

Av headless

då var ju mitt ganska billigt?
sålde följande till en jobbarkompis:

Barton 2500+ (@2800)
CoolerMaster JET7+ Kylare (ser ut som en jetmotor på ett flygplan)
1GB Twinmos 3200 Value
MSI KT6 Delta LSR
128MB Gigabyte Radeon 9600pro
360W Chieftec

för endast 3000:-

Kanske var i billigaste laget? Aja, kompispris o nu har jag mina nya kuliga prylar som funkar iaf.

Av headless

på vilka 2 slots ska mina minnen sitta egentligen? plats 1&3 (de 2 gröna) eller 1&2 (en grön o en lila)

funkar ju på båda. har som signaturen säger corsair twinx 3200xl. blir inte klok på msi's tabell. http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_...

ena stunden ska man sätta minnesmodulerna i de 2 gröna innan man sätter nåt i de lila, men kollar man så är ju max speed 333mhz på slot 1 o 3 eller är jag helt ute o cyklar.

höjde mina 3dmark03 poäng från 9979 till 10152 bara genom att sätta minnnena på slot 1&2 istället för 1&3?

EDIT: Sorry guys!
http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=36336...

Av headless

jag är inte vidare haj på bios-inställningarna. för tillfället så tror jag i stort sett allt står på default, har nog inte ändrat mer än primary graphics driver från PCI till AGP. finns det nåt mer man ska/bör/måste ändra på?!

Av headless

ja det verkar ju som att jag inte är ensam om problem med hl2/ cs: source med ett x800pro iaf. men det känns ju tragiskt att det inte funkar ens i närheten av bra.

tack för alla svar, får fortsätta testa drivrutiner o annat till dess att lösning kommer. har nog provat de flesta drivrutinerna tror jag, men inget hjälpt än så länge. har inte testat datorn i några andra spel som kräver mkt dator o grafik, bara day of defeat o cs1.6, och där funkar ju allt som det ska (tack o lov!!!).

Av headless

Det var ett av mina problem från början med mitt nya X800Pro kort då jag laddade hem senaste catalyst. Detta när jag laddade ner den på 29.8mb från ATI's hemsida (då fick jag felmeddelande på cli.exe med vid uppstart, fel på ati control center), gången efter så tog jag den andra drivrutinen istället på 26.1mb och då funkade allt.

Sitter nu med en ghostkopia med bara Win XP pro+sp2 engelska som jag kan ladda in varje gång jag ska testa nåt nytt. Dessa problem sitter jag med nu: http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=37361...

Hoppas detta var till nån hjälp.

Av headless

Kass FPS med X800pro? :(

Desperat söker hjälp.

Har precis köpt ny dator pga HL2 o CS:S. Sitter nu och är helt knäckt för jag inte fått skiten att funka som jag vill. Har ju inte bättre fps på denna maskin än min laptop och jag har ju trots allt betalat för att få prestanda som ska räcka mer än väl för HL2?!!
Datorn rekommenderar ju grafikinställningarna, allt på high, 4x antialiasing och 8x anisotropic filtering o detta på 1280*1024, fps:en fladdrar mellan 20-100. Det värsta av allt är att det spelar ingen roll vad jag har för grafikinställningar, kan ställa in kass grafik o gå ner till 1024*768 men samma strul. Har följande hårdvara, allt på default inget överklockat än så länge, ska ju inte behövas för o ligga på en stadig fps på 100 med detta??!
Borde jag inte ha mer i 3Dmark-testerna?
3Dmark03: 9979
3Dmark05: 4586

525W Hiper
MSI K8N NEO2 Platinum
AMD64 3200+ Winchester 90nm
2x512MB Corsair TWINX 3200XL (2-2-2-5?? auto i bios)
PowerColor Radeon X800PRO 256mb
1 sata-disk (160gb lagring)
1 ide-disk (win xp pro sp2)
Bios v: 1.3

Har gjort en ghostkopia på datorn med enbart XP PRO sp2 installerat + ljudkort o nätverkskort. Kör in den mellan vvarje gång jag installerar nforce-paketet och de nya grafikkortdrivisarna bara för säkerhets skull. Testat en hel massa olika grafik-drivrutiner, inget hjälper. Varken bättre eller sämre?

Nånting jag måste aktivera/avaktivera i bios? Vilka drivrutiner ska jag ha till allt? Har ju sett att en hel massa människor har i stort sett samma grejer som jag, ofta bara minne/grafikkort som skiljer, är det nån annan som har haft samma strul, eller är jag bara kass? :S

Prisad vare den som räddar mig!

/ dator-byggar-nooben!

Av headless

jag tackar o bockar för det snabba o bra svaret. sökte tydligen inge vidare bra :S

Av headless

Intern hd - säker borttagning?

Go afton.

Sökte igenom en hel del här på forumen innan, men jag hittade inget om dett strul. Är så att jag sitter med en SATA-disk maxtor 160GB. Den funkar som den ska, hittas i bios o under uppstart, funkar som den ska i windows, MEN i system tray ligger en icon om säker borttagning som är kopplad till just denna disk precis som att det vore en extern usb-disk. Gör man säker avstängning på den så försvinner hårddisken men den kommer tebax om man startar om datorn.
Nån mer som har samma har hört nåt om detta vore jag tacksam för en lösning. Har nämligen plockat ihop min nya dator, spec som följer:

MSI K8N NEO2 Platinum (bios 1.3)
AMD64 3200+ Winchester
1GB Corsair TWINX 3200XL
PowerColor Radeon X800Pro 256MB
NEC DVD-RW
1st Quantum 15GB IDE (c: gammal jag vet )
1st Maxtor 160GB SATA
525W Hiper

// intern-usb-drive-killen?!