Inlägg

Inlägg som s0kkiplast har skrivit i forumet
Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed
---------------------------------
Min omedelbara reaktion/tanke är att det kan ju faktiskt vara CF-bryggorna eller pci-e slot nr 2 som krånglar för dig på mobot

Det är kanske möjligt. Ni tror inte jag pajjat mina kort då? Eftersom problemet har uppstått nu och inte fanns innan? Läst om andra på internet som haft samma problem med granater i cs, men det står inte om ngn lösning nånstans!

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Testa att ge lite mer spänning till nästan allt i bios, då kan du utesluta att de blir instabila av det.

Känner mig inte riktigt hemma på det med spännignar. Aldrig ändrat det. Kan det vara det även fast jag inte haft problemet tidigare tror du?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed

Jag antar att du uppdaterat moderkortets bios till det senaste?
Det som är skumt är ju att du har problem med båda korten även om du byter "sida" på dem så att säga, att två olika kort skulle ha exakt samma problem är högst osannolikt faktiskt, och att du skulle skadat båda korten på samma sätt genom att byta kylare på dem är också osannolikt, och likaså om tempen skulle ha överstigit vad de klarar så vore det också underligt då det ska klocka ner sig med hjälp av atidrivern

Du säger att om du inte kör korten i CF i futuremark så dör inget av dem, då tyder det ju på att det är just i CF delen som problemet finns tycker jag egentligen?

Bios är senaste. Var tvungen att ha det för att moderkortet skulle känna igen mon E8500.

Att korten dör verkar ju ligga i samband med CF. Men det är inte det som är det stora problemet då inget spel hänger sig. Det som jag gråter över är laggen i CS om jag ska vara ärlig. Kan verkligen hålla med dig om att det är lustigt med samma fel på båda korten. Men de kanske har tagit stryk då båda har utsatts för samma värme...?

PS. Som sagt är detta ett nytt problem.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ang3r
Har du installerat hotfixen för 8.12 för crossfire. Har för mig att jag läste något om det

Den gäller bara Vista. Jag kör XP. Blev sååå besviken när jag läste det

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed
-------------
Vad händer om du kör korten i single-läge, d vs ett kort i taget?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av blinken
Du har inget problem om du kör med ett (valfritt) graffe ist. för crossfire?

Då dör det inte i Furmark. Däremot så körs CS utan Crossfire, dvs med det kortet skärmen är kopplat till. Båda korten verkar ha problemet med lagg vid HE.

Vad gäller moderkortet godspeed så låter det ju oroande. Jag trodde ASUS var stabila :S Det är ett himla projekt för att se om det är det, och är det det så har jag som du säger "ett helsickes problem". Men CS-problemet har ju uppstått nu, så det är ju ngt som gått sönder snarare än "lateralt" problem skulle jag tro...Vad tror ni?

Av s0kkiplast

Har jag haft sönder mina HD4850?

Hejsan!
Jag har haft problem med mina Asus HD4850 EAH sedan jag köpte min nya dator. Eliminerat antalet problem med tiden genom olika ändringar. Stor del av utvecklingen kan ni följa i denna tråden: http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=80919...
Här kan ni se de senaste bilderna med rubrikerna "Uppdatering Jan-09"
http://www.sweclockers.com/album/?id=3112

Från att till från början inte kunna ta mig igenom 3DMark06 eller lira 10 min Oblivion har jag nu fått datorn mer stabil genom olika ändringar och tips från detta forum, till att det enda datorn dör av är över 300 sekunder i Furmarks stabilitetstest.

En kort sammanfattning av hur jag lyckats med detta:

Tillägg och ändring av fläktar. Zalman heatsinks monterade på minnesmoduler och voltregulatorer. Många ommonteringar av Accelero S1orna med olika mängd pasta. Montering av de små fläktarna som sitter på ASUS Glaciator-kylare till mina Accelero. Mer exakt info finns i galleriet och i galleritråden.

Nu idlar mina kort ca 40C vilket jag är nöjd med. Det har märkts att korten är mer stabila i dessa temps.

Men nu till det tråkiga problemet som får mig att befara att jag haft sönder mina kort. Det laggar till ordentligt när en HE sprängs inom synhåll i CS. Jag vet att det låter skrattretande men jag skrattar definitivt inte då cs var en stor anledning till att jag la 15000 på en ny dator. Jag har sett liknande problem med detta från tidigare datorer/kort, varav ett av dem ibland dog när en HE sprängdes (kortet alltså, inte min gubbe )

Vill tillägga att det bara är när jag kör Furmark i Crossfire som de dör. Enligt varningslamporna på korten är det inte bara ett av dem det är fel på. De "turas om" med att dö. Vill också säga att jag varit mkt försiktig med korten när jag pillat med dom, även använt ESD-armband. Ett högt antal stesstestar har ju genomförts då jag varit tvungen att testa, men jag tycker korten borde stänga av sig innan de skadas. Vad tror ni?

Specs ser ni i min signatur. Jag använder XP 32-bitars. Har installerat alla drivisar ordentligt osv. Är ganska övertygad om att detta är ett hårdvbaruproblem.

Jag hoppas att ni kan känna medlidande i mitt problem och hjälpa mig hitta orsaken/lösningen. Har jag pajjat mina kort med många stresstester och blackscreens? Finns det en yttepyttechans till att reklamera korten?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanden
mm tycker faktiskt att det kan vara värt ett försök med garantin.
ok nej men menade själva kärnan som sitter på kylaren men är flänsarna varma så bör ju den också.
mjo de ska ju det men vem vet men isf lustigt om du har fått två kort med samma fel :S
men som sagt va tycker att du skall satsa på garantin ja om du inte får ner tempen mer för nu har du ju bra luftflöde också.

Tror det kommer vara riktigt kruxigt med garantin. Tagit bort originalkylkaren, tagit bort fläktarna från originalkylningen. Vet inte om jag har skruvarna kvar. Vad ska jag tex använda för kylpasta? Hade ju varit skitnajs om det gick.
Jag har grejjat lite till. Ville byta plats på korten eftersom det hackade i cs. Då är jag tvungen att montera om kylarna då crossfirekablarna inte går att koppla på annat sätt. Satte även dit fläktarna på acceleron lite mer ordentligt med buntband och ljuddämpning i form av avklippt bh-band som dämpning mot kylaren

Denna gången tog jag lite plastfolie på fingret och smetade ut pastan så att den täckte ordentligt. Det verkade korten gilla. Båda korten ligger nu på runt 40 idle, och nu klarar dom över 300 sekunder i Furmarks stabilitetstest innan de dör. Har även spelat Oblivion i flera timmar utan att dom dör. Så på den fronten verkar de mkt stabilare nu. DÄREMOT så har jag stora problem i cs (perfekt flyt i cs var en av de största anledningarna att jag köpte ny dator). När en HE sprängs i cs hackar det ordentligt och fps:en sjunker. Jag vet att detta är hårdvarufel. Varit med om liknande problem på tidigare datorer. Men det är ordentlgit tråkigt! Kan inte spela på mer seriös nivå om det laggar på det viset
Med andra ord verkar det som korten mår bra förutom i lång tid i Furmark och när en he sprängs :S Känns ju halvvärt att lägga 3000 nya kronor för de problemen :S

Av s0kkiplast

Vem vet, kanske gör ett försök med garantin men isf ska jag ha Geforce 8800gt eller ngt. Jag har kännt på flänsarna och dom blir absolut varma. Kärnan vet jag inte riktigt hur jag kan känna på, utan att köra utan kylare då :S :S
Dom kanske blev skadade i början men tror inte det. Så extremt var det ändå inte tycker jag och de ska ju stänga av sig innan de blir FÖR varma...

Av s0kkiplast

Garantin är bruten redan, och tror inte att det skulle fungera faktiskt Vad tror ni? Om jag får fast dom fint?

Lappning och plantestet var en bra idé! Om jag monterar om dom ska jag iaf testa om de är plana, kanske slipar lite på kylaren isf. Vad ska jag använda för det? För övrigt så ska ju kylaren ge låga temps utan att behöva lappas så grundproblemet ligger nog inte där...

Av s0kkiplast

Nej har inte testat det, har inte kvar skruvarna :S Däremot sitter ju fläktarna från den kylaren på mina accelero nu, vilket borde betyde att det ska var BÄTTRE än original då det är en bättre och större fläns. Mm, jag blir knasig på detta. Svårt att veta om man gjort exakt rätt vid monteringen med, skulle gärna se att ngn riktigt erfaren monterade dem en gång. Ingen som bor i Lund?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanden
Låter ju iaf som att du har börjat att få ordning på värme problemen nu iaf? det verkade ju som det har varit lite väl stängt (dåligt luft flöde) kring korten. Vad har du för temps nu?
Har ju hört att de där korten blir sjukt varma och att dom inte skall ta stryk av värmen men ligga konstant på dom tempsen du hade i början kan ju inte vara bra iof.
Det där med att det bara hänger sig i vissa fall känns ju som att det nästan borde vara något mjukvaru fel efter som endel program funkar och inte andra?

Iom att fler program blivit stabilare i takt med att jag fått ner tempsen tror jag inte det är mjukvarufel. Särskilt inte när "vämrelampan" lyser på korten när det händer. Vad gäller tempsen nu så har jag för mig (är inte hemma) att de ligger på mellan 40 och 55 grader i idle och kanske 60-65 i relativt krävande spel. Är ju OK temps men lite enerverande att vissa har mycket lägre helt passivt. Vad som är konstigt är att korten verkar hänga sig innan de har kommit upp i temps som korten sägs ska klara. Har förresten monterat om kylaren många ggr och testat olika mängd pasta, kylaren verkar gilla en lite större mängd pasta då jag tror att kontaktytan är lite böjd.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Toivo83
finns ju en hotfix till senaste drivisarna som just gäller för crossfire.
Knepiga temps faktiskt, ja kör helt passivt med 4850 1gb och ligger på 44-46c idle

Jag tror den fixen bara gäller problem med CF i Vista, jag kör XP och den fixen finns inte till XP.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanden
som NukeHenk sa så tycker jag att du ska sätta dit täck plåtar med hål i eller till och med ta bort dom täck plåtarna som är mellan kort ett och två och under kort två sen ha en 120 fläkt el liknande som pressar luft på framifrån på båda korten så det blir genom strömning vid flänsarna och inte bara tätt vid täck plåtarna för då står ju varm luften och bara cirkulerar kring flänsarna.

hoppas det löser sig iaf.

Precis så jag har gjort. Inte vågat testa att stressa dem på ett tag nu då det verkar som att ena kortet tagit stryk av ngt (det hackar till när en granat sprängs i cs när jag har det kortet som huvudkort vilket av erfarenhet från tidigare kort tyder på hårdvarufel).

Men jag har kommit fram till att korten bara hänger sig när båda används. När bara ett kort stressas i furmark blir det visserligen ganska varmt, men det lägger inte av. När crossfire är aktiverat och jag stressar rejält så hänger det sig dock, och genom att kolla på varningslamporna på korten har jag kommit fram till att det händer på båda korten (inte samtidigt utan de "turas om" med vilket som ska dö).

Som sagt så har det dött vid flera spel och stresser, innan jag gjorde lite ändringar från tips här, så hängde det sig i 3DMark06 och Crysis. Men nu kör jag lätt igenom 3DMark (får 1
ca 16k marks, bra?) utan några extrema temps och Crysis har jag spelat i timtal utan att det hänger sig. Det är alltså numera Furmark och Oblivion som de hänger sig i. Det här känns tråkigt då nya superdatorn inte är stabil, hela tiden rädd över vilka temps korten har osv. (processorn har jättebra temps).

Vill absolut kunna spela kommande spel, särskilt Diablo 3!

Just nu har jag lösningen som stefanden nämner, jag har även tryckt fast de små originalfläktarna från ASUS Glaciator-kylare på Acceleron. Jag har även vänt fläkten på chassisidan inåt så att frisk luft kommer till korten och förmodligen senare trycks ut där bak genom stefandens tips. Har även tryckt på Zalman-heatsinks på alla moduler och liknande.
Förstår inte vad mer jag kan göra :S

Av s0kkiplast

Jag hoppade till i stolen när jag läste inledningen, eftersom mina 4850 just i Crossfire för blankskärm efter att ha stressats lite Synd att det inte gällde xp och mitt problem

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Den som är längst ned till höger menar jag:

http://enthusiast.hardocp.com/image.html?image=MTIwMTU0NTU3Nk...

Jaha den! Den borde jag ju givetvis ha! Tack

Edit* Förresten nukehenk! När du kör Furmark, tar du stabilitetstestet då? Hur länge?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Ok tack, testade nu med en 120mm (låg hastighet) direkt på med öppen låda, idle ligger på under 40. tack då är jag säker på vad jag ska göra.

Skulle du vilja testa med Furmark? Har liknande problem som du och mina kort pallar inte många minuter i Furmark utan att datorn dör. Har också Accelero.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Mjo, men du har ju även väldigt trångt vid korten. Jag har ju en hel del plats både bredvid och under korten. Har även provat lite spel nu med Turbo Module ditsatt, riktigt sköna temps, kyler bättre än 120mm nexus jag hade på innan. Ligger på 50 grader i css på kärnan och strax under 60 grader på minnet. Har du förrästen satt på dom där täcklåtarna med hål i som medföljde kylarna? Så luften går ut bakom korten om du en fläkt framför.

edit: har provat tyngre load och twin turbo är lika bra som en 120mm på kortet.

Vad är det för täckplåt?? Vet inte vad du pratar om?

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Har stressat den lite nu och har som max uppmätt 77 grader på minnet enlg gpu-z och 60 grader på kärnan. Då med en 120mm buntad på kylaren, lär tjäna någon grad till med turbo module sen. Dock så testa jag Age of Conan men tycker det pressar på ordenligt ändå, låg ju som sagt på 95 grader på minnet på det och en 80 grader på kärnan med fläkten halvt ditsatt. Så i ditt fall, tryck in en 120mm på den övre kylaren, och sen gör ett hål i botten på lådan där du sätter i en 120mm fläkt också. Kan lägga upp hela log filen från gpu-z på övre kortet om du vill, och fixa en på undre kortet också.

Det hade jag uppskattat. Men jag vet inte om det är luftflödet alltså, tryckt in ett hdd-rack med tillhörande väldigt brummande fläkt, processorn har nu sjunkt till 24 grader! Så luftflödet borde räcka.

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Nope den dör inte. Furmark gillar ja inte, shit va tempsen går upp där. Men det du kan göra är att sätta fast en 120mm fläkt på den övre kylaren, den får plats mellan korten, med nöd och näppe. har gjort så själv plus tagit bort dom där plastfästena på kylarna. Har gått ned ca 8-10 grader i idle temps på korten.

Men kan kolla maxtemp i aoc imorrn o kanske testa lite furmark då med, men tror aoc loadar på rätt ordentligt på korten.

Edit: märkte även att Biltemas ljuddämpningsmatta inte är rolig om man gör fel. Någon som har nåt tips på hur man kan ta bort den utan att pilla bort massor med tejp/fluff rester?

Om min inte dog skulle jag vara nöjd :S :S

Av s0kkiplast
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Fasen måste själv prova o ta bort dom där klämmorna, men tvivlar på att ja kommer tjäna 15 grader själv. Kommer hämta ut min turbo modul på måndag-tisdag där. Så återkommer med temps med den på, har även stressat datorn en del nu med Age of Conan och det undre grafikkortet ligger på en 60-70 grader max i load medan det övre har gått upp ändå till 95 grader som mest. Ungefär samma temperatur som originalkylaren låg på i Crysis Warhead, fast mycket tystare.

Känns dumt att ha köpt dom här kylarna egentligen, nu i efterhand skulle man fan hellre köpt vattenkylning alltså o tryckt på korten. Eller åtminstone arctic cooling twin turbo till båda. För antar att 96 grader kanske inte är skadligt men känns högt ändå, korten är ju typ 30 grader svalare idle än originalkylaren var och ca 10-15 grader svalare än gladiatorkylaren.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av NukeHenk
Editerar lite:

Har inte fått min Turbo Module ännu och har inte en aning om när den kommer i lager. Så något test av den får vänta eller helt utebli. Men jag är personligen väldigt besviken på kylarna än så länge i crossfire.

Låter ju typ som mina temps! Men dör inte din dator efter ett tag? Skulle du vilja köra Furmark samt kolla på tempsen för gpu samt grafikminnena i GPU-Z? Stressa datorn med furmark, min dör efter mindre än 10 min.

Nu har jag monterat om kylarna flera ggr. Även satt dit zalman-kylflänsar på minnena. Hårddiskarna ligger på 30 grader och cpu:n ligger på 26 grader idle och 40 grader load. Det verkar alltså inte vara ngt fel på luftflödet, särskilt inte som jag testat mycket med öppet chassi och har en fläkt som blåser rakt på acceleronsen samt en bredvid som blåser ut varmluft. Det verkar ju också mindre troligt att två kort har samma fel och är defekta. Jag tycker detta är minst sagt mystiskt och väldigt tråkigt.