Inlägg

Inlägg som ScopeX har skrivit i forumet
Av ScopeX

"Grumpyoldgit", som är ganska flitig på Raspberri Pi's forum ska ha lyckats få kontakt med RS säljenhet, deras svar ska tydligen ha varit att deras försäljning av Pi-enheter ska börja i slutet av veckan! Allt enligt Raspberry Pi's twittersida..

Av ScopeX

Nyttja Wimax-antenn som mottagare för 3g?

Det mesta nämns i rubriken.

Jag och tjejen flyttar ihop, hyr en liten stuga i anslutning till hennes systers gård. Det är på landet (!) och det finns tyvärr ingen annan möjlighet för bredband annat än mobilt, vilket vi skaffat.

De tidigare hyresgästerna hade dock "Bredband Stadsnät" (Wimax som jag förstått det).
Antennen i fråga är inte nerplockad och jag tror att de flesta prylar sitter kvar (Antenn med en lite box på röret, samt nätverkskabel i i huset.

Vad jag i huvudsak funderar på är om jag kan använda just denna antenn?, mest så jag slipper köpa ny då det redan sitter där - riktat och allt.
Frekvensomfång kanske är helt galet?

Så här ser det ju ut:

sändare-->antenn-->adapter-->3g-router med modem-->dator

mvh

Patrik

Av ScopeX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spirit_Within

(Kan undra om det är M$ som hittar nya vägar till inkomster?) [/B]

hehe

DÅ är ju detta uppenbarligen ett väl utbrett problem. Men om felet inte ligger i något virus/spyware då blir det ju aningen jobbigare att råda bot på. (Håller tummarna för att någon sitter och trycker på en lösning nånstans i cyberspace).

Hittade en sida till att börja med, där lösningen kort och gott var att inte adda såna du inte kände och blockera de du inte ville prata med.
http://www.fanatic.net.nz/2004/07/18/stop-msn-messenger-spam/
Dock ser inte jag detta som den ultimate lösningen?

Läsvärt på engelska
http://en.wikipedia.org/wiki/Messaging_spam

sök på google i stil med "SPAM i live messenger" så får man en del sidor där detta diskuteras. Ska själv kika lite.
(Just-Fucking-GOOGLE-It! säger jag tyst till mig själv just nu samtidigt som jag slår mig i pannan:P)

Av ScopeX

jag har fått från flera stycken faktiskt, kan nu komme på tre personer. Sällan sett de online och pratar inte med dem så de är borttagna och blockade som en snabblösning.
Värre är det ju om det börjar med folk som man faktiskt pratar med, då behöver man ju verkligen ta itu med problemet, om det är hos mig vill säga:P

Av ScopeX

Spam via Live Messenger

Jag har börjat få irriterande fönster titt som tätt både när jag loggar in men även när jag varit inne en stund i Live Messenger.

Det är kort och gott reklam som kommer i mina kontakters namn, men naturligtvis är de offline. Vad jag undrar är om problemet ligger hos mug, typ att jag fått in nån form av adware/virus i datorn som orsakar detta eller om problemet ligger hos person(erna) som reklamen kommer via?

Jag har sett minst en dator till där detta förekommer så jag är rätt så övertygad om att ngn annan här har problemet likaså och kanske en lösning?:)

Kör WinXP och Live messenger versin 2008 - bygge 8.5.1302.1018
inte senaste versionen men har den då den senaste versionen strulade för mig.
Den andra datorn jag såg detta på hade dock Vista och senaste versionen, så min misstanke är att det inte beror på det:) rätta mig om detta är fel.

ex.

Citat:

Aw3ed skickat 2009-05-18 09:35:

Wow I finally found a way to lose weight and is inexpensive. Try 5 dollars and I lost 9 pounds in 15 days. Check it out also, I hope it can help you too http://wellmuch.com

Mvh

Patrik

Av ScopeX

tack:)

Av ScopeX

Pinga datorer stegvis?

Tjena!

Finns det något smidigt kommando, program att nyttja sig av för att kunna pinga flera olika IP-adresser i steg. t.ex. att säga åt att börja på 192.168.1.1 och sluta på 192.168.1.255 och se om man får svar från annan dator?

Av ScopeX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av contra
vad är en accsespunkt? :/ ja kopplade bara in mitt trådlösa modem (dir615) till bredbandsmodemet o körde nån installationsguide sen installera usbstickan i min dator med vista sen funkade det bor i ett radhus av betong o tegel på 2 våningar o har full singnalstyrka så de duger för mig, har alltid trott att trådlöst va krånligt o så som du skriver låter de krånglit imo testa ta bort accsespunkt o trådlösa modemet direkt till bredbandet o usbsticka i din dator? mer kan ja inte säga men får gärna informera mig om hur de går

Grejen var att de prylarna finns hemma, så tänkt i första hand prova det, men får jag ingen fart på det så blir det en USB-sticka eller ett intert kort:D
Att ta den lätta vägen lär man sig inget på:P

Av ScopeX

tack, ska prova det:)

Av ScopeX

Ingen som har ett tips?:)

Av ScopeX

Få ordning på trådlöst nätverk

Lite bakgrund til att börja med.

För tillfället sitter routern i fråga inte på första telejacket, jag behöver inte nämna vilka problem detta medför så fort ngn ringer:P.

Ska därför flytta ruotern tvärs över hela huset till det jack som grejerna helst ska sitta i:D

Hoppas på att slippa köpa till ytterligare saker så hade tänkt försöka konfigurera ihop ett fungerande trådlöst nätverk med följande enheter:

bredbandsmodem utan WLAN: ZyXEL P-660H-D1
accespunkt: D-Link DWL-2100AP
trådlös bredbandsrouter: ZyXEL P-320W
dator (med Vista) utan WLAN-kort

Jag hade tänkt göra såhär:

Telejack-->modem--(RJ45)-->AP *)))...

...*)))AP-->trådlös router--(RJ45)-->PC

Naturligtvis får jag inte någon kontakt trådlöst då hade jag ju inte varit här:P, (för att kunna skriva inlägget kopplade jag bort den trådlösa biten
PC--(RJ45)-->Trådlös router--(RJ45)-->modem).

Jag testade också att byta plats på AP och trådlös router (AP till PC mao). Fick inte detta till att funka heller då.

Jag har inte pysslat speciellt mycket med trådlöst nätverk tidigare, än mindre via vista:P

Nån som vet vad som krävs för att få detta att funka med de prylar jag har eller blir det bara till att skaffa ett nätverkskort till datorn?

MVH Patrik

PS. det är inte datorn i beskrivning nedan detta gäller:) DS.

Av ScopeX

Få modifierade strupmicken att funka.

Jag har lyckats få tag på en strupmick som från början inte alls är anpassad för att kopplas in i en PC. Skaffade en 2xRCA->3,5mm kabel, klippte av lågnivådelen och lödde på de två utgångar som fanns i strupmickens anslutning i de två kabeländarna jag fått fram.

Prövade koppla in i datorn men inget händer, kan tyckas vara självklart att nåt ej anpassat för datorn inte bara funkar rakt av, men men. Vad jag funderar på är om det är som så att det inte genereras tillräckligt med spänning för att datorn ska fatta ett något sitter i ingången och registrera detta? Hur stor spänning krävs egentligen för att något ska hända?
kan jag behöva någon form av "förstärkare"?

ska även pröva att kasta om lödningen och se om det bara blivit fel där, om inget annat sägs här annars får jag väl fortsätta med den bana av "try and error" som jag påbörjat:P

tacksam för svar av någon som har en idé som faktiskt kan tänkas fungera:)

Av ScopeX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kicking_kangaroo
Om du har XP, öppna repareringskonsollen via skivan. Använd kommandot FIXBOOT så att den skriver en ny bootsektor.

Tack för hjälpen.:)
Men det var tydligen inte fel på bootsektorn, detta funkade inte heller...:(

Jag plockade också ur cd/dvd-enheterna en efter en samt kopplade ur närverkskortet och testade, utan framgång... (det fanns inte så mycket grejjer att riva loss)...

Av ScopeX

XP startar inte, diskläsfel

Jaha, nu har gamla bettan lagt av efter 6 år av flitigt användande...
Till att börja med har jag läst de tidigare trådarna om "diskläsfel"

Köpte för en tre-fyra månader sedan en ny hårddisk och ett nytt litet grafikkort till min gamla dator, det är med den som jag kom in i lanvärlden med så jag var glad att den funkar igen efter HD-kraschen tidigare...
Allt funkade klockrent utan problem, fram tills för cirka två-tre veckor sedan då jag helt plötsligt fick meddelandet:
"Ett diskläsfel har uppstått"
Tryck CTRL+ALT+DELETE för att starta om

Jag provar väl och bara startar om, men det funkade ju såklart inte (var rädd för det också =/).

* Först kollar jag IDE-kablage, rycker ut och kopplar in, startar om, problemet kvarstår.
* Jag plockar ut HD och sätter in den i en annan gammal dator bredvid, den hittade HD och kunde utforska den utan att den ville formatera. HD funkar alltså.
* Jag sätter tillbaka HD, provar med IDE-kabel från den andra datorn, funkar inte.
* Jag tror att jag vid ett tillfälle kopplade ur CD/DVD-enheter, men jag skall för säkerhets skull prova igen... samt andra delar.
* Senast körde jag igång den där haxxade Windows (LIVE ED) med massa extraprylar, just för att man kan boota drån DVD-skivan. Tack vare detta kunde jag köra diverse diskkontroller och inga problem funna. Därav antar jag att styrenheten för IDE funkar på moderkortet.

Grejen är som den att jag nästan fyllt denna 250GB hårddisken med musik, och i stort sett sorterat färdigt allt och fått bort dubbletter, så jag vill helst inte behöva blåsa bort all info och installera om XP...
Ja just det, HD är satt på MASTER, och inte SLAVE...

Har funderat på om typ bootsektors blivit skadat på ett elelr annat sätt, men det borde väl i sådana fall Checkdisk och EMSA Diskcheck hittat och talat om?

Jag har ännu inte testat att koppla ur enheterna en efter en.

Moderkort: Intel D815EEA
Processor: Intel Pentium III (FC-PGA 370)
Grafikkort: XFX GeForce FX5200 128MB DDR
Ljudkort: Inbbygt... Creative Soundblaster Live! Pci 128, nåt åt det hållet.
Minnen: 512 MB 133 MHz, märke(n) okänt.
Hårddisk: (M)Samsung SpinPoint P120 250GB IDE ATA/133 8MB 7200RPM
CD/DVD: (M) DVD-brännare: Philips DVDRW
(S) CD-brännare: HP, nånting
BIOS: Senaste uppdateringen som Intel tillhandahåller.

Mycket tacksam till svar som kan hjälpa, annars får jag väl ta och köra LIVE-CDn, försöka slänga över allt på andra datorer och sen formatera om...

Av ScopeX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Invert
men asså går det inte att bara dampa på den med en hammare

vinkelslip ftw! ^^

som svar: njae det _kan_ ju orsaka en viss prestandaförlust hehe^^

Av ScopeX

Fläkt till gamla Grafikkortet

Ett "litet" problem...

I min gamla dator (som fortfarande brukas flitigt) har jag ett
GeForce4 Ti 4800 SE...
Efter lite dammborttagning såg jag att där var en spricka i fläkten på GPUn...

EDIT: Bry er inte... Måste varit blind när jag letade för nu fann jag universella kylningar... Have a nice day though...

Av ScopeX

hmmm.... jag hade inte velat titta på elmätaren under drift med den maskinen... jag tycker fortfarande min DELL är extrem (XPS G5)
och den kan f*nimej värma upp ett mindre rum när man lirar... :S

Av ScopeX

manfår nog kolla med tillverkaren om de tillåter att man ordnar det själv annars får man väl slänga in en extra fläkt som du sa; under kortet...

Av ScopeX

Är det en DELL???
Jag har samma problem med att tycks bli extremt varm. då klommer den där VPU-recover in i bilden och felmeddelande o shitt... Jag tror inte att de gillar att man pillar i datorn om man inte är deras ingenjör... dock den med extrakylningen under kanske skulle kunna vara nåt.... väntar snällt med dej på ett ytterligare svar då jag oxkså vill veta...:P

Av ScopeX

2x250GB
+250GB extern disk