Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Tack för svaren. Har kollat runt lite mer på nätet och testet jag körde i Prime95 testade både CPU och RAM. Vad jag förstår kan då den felaktiga komponenten vara antingen CPU eller RAM, men även moderkortet kan orsaka dessa fel då dataströmmen mellan CPUn och RAMen går genom moderkortet. Så jag kör ett nytt Prime95-test nu som skall isolera processorn och än har jag inte fått något fel och har kört i snart två timmar.

Skall dra igång Memtest86+ över natten och låta den gå några varv för att helt kunna utesluta RAMen. Återkommer med resultat.

Av Majke

Hjälp, E7200@stock - fel i Prime95 efter 1 timme

Tjeena

Har skaffat mig en E7200 och provade att överklocka den lite lätt (ändrade FSB från 266 till 333) vilket gjorde att datorn blev en aning ostabil. Därför sänkte jag till standard igen och provade att köra en Prime95 för var kärna. Resultatet blev fel på båda kärnorna, den ena efter 49 minuter och den andra efter 1 timme och 27 minuter. Är processorn trasig?

Jag har kört en runda som tog 1.5 timmar med Memtest86+ med en bootCD, inga fel upptäcktes.

Min dator är:

CPU: E7200
Mobo: Gigabyte GA-X38-DS5
RAM: 4x2GB Corsair TWIN2X 6400 DDR2
Nätdel: Corsair HX620W
Grafikkort: XFX 8800GTX

Känns inte lönt att klocka något när den inte ens är stabil till att börja med. Och jag hade hoppats en del på OCn.

Av Majke

Även om det var en hel del incidenter var det nog det tråkigaste loppet för säsongen rent race-mässigt. Att det skiljer 5.6 sekunder mellan ettan och fyran i mål, utan att det varit någon somhelst fight där framme, är smått otroligt.

Kraschen var hemsk, men skönt att det gick bra. Sedan bidrar alltid Coulthard till skratt i soffan. Kommentatorn när Coulthard skulle köra om Sato: "Nu kör han om... nu smäller det." På nåt sätt väntar man sig incidenter hela tiden nära Coulthard för det fortsätter att hända gång på gång. Kan se framför mig hur skotten i omkörningstillfället biter ihop de gigantiska käkarna och endast ser rött. Samtidigt som japanen skriker stridsrop...
Nä, mer race nästa gång tack.

Av Majke

Jag hann inte sen den heller tyvärr, men har kollat lite på resultaten. Väldigt blandat. Första träningen var Ferrari, McLaren och BMW starka. Andra var det mer blandat, Renault hade iaf bland de bästa tiderna.

Någon som vet om det är nu de nya reglerna träder i kraft eller om det är till nästa säsong? Har hört mycket om förändrade aerodynamiska paket och bredare däck med mer fäste.

Av Majke

Fredagsträningen på Catalunya nu om 30 min då. Skönt att racen är hemma i Europa igen så man inte behöver sätta klockan på söndagsmorgonen.

Av Majke

Hahaha, klockrent!

Av Majke

Jag har likadan processor och ja, den kommer att begränsa grafikkortet. Om den gör det i just CSS, kan jag ej svara på, men förmodligen med tanke på att den flaskhalsade för mig i andra spel. Vad har du för grafikkort nu?

Av Majke

Grymt av Massa och inget onödigt misstag den här gången. Imponerad av BMW som verkligen hade fått ordning på grejorna och det bådar gott. Roligt om det kan bli tre team som slåss i den absoluta toppen.

Någon som hört nåt nytt om incidenten mellan Hamilton och Alonso? Var det bara en olycka eller saktade Alonso in något?

Av Majke

Kvalet är över. Äntligen får Kubica utdelning! Han hade ett riktigt bra kval i Australien men gjorde en tabbe på sitt sista snabba varv. Idag körde han fläckfritt och det räckte till pole. Annars var Massa mest imponerande som drog till med en överlägset bästa tid på Q1.

Gissning inför morgondagen: Massa drar upp i täten, men snurrar. Hamilton blir sedan etta, Räikkönen tvåa och Kubica trea.

Av Majke

Gott att höra.

Av Majke

Om du kör på DVI så prova detta:

1. Se till att upplösningen är 1920x1080.
2. Starta ATI Catalyst Control Center
3. I menyn till vänster skall du trycka på DTV (DVI).
4. I listan som fälldes ned väljer du Scaling Options.
5. Dra i reglaget tills bilden blir pixelmappad och ränderna försvinner, för mig var det hela vägen till 0%.
6. Tryck på OK.

Av Majke

Solklart köp. Mafia rankar jag fortfarande som det bästa spelet jag spelat eftersom jag gillar spel med en bra story. Direkt från introfilmen när kameran seglade över havet med måsar skrikande och den pampiga musiken i bakgrunden kunde man ana att det skulle hålla hög klass.

Sen om Mafia 2 inte kommer att utveckla mig som person är inget jag gråter över, jag har andra ställen att ta intryck ifrån än den sfären jag räknar som ren underhållning.

Av Majke

Aja, jag tror inte jag kommer kunna övertyga dig adzer och det är jag inte ute efter heller. Det enda jag ville ha sagt var att jag verkar ha samma uppfattning om skärmar som trådskaparen att större är bättre. Jag har inget problem med att spela snabba FPS på en 40", inte mina vänner heller där vissa nu också gjort uppgraderingen till Full-HD från vanliga datorskärmar.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av adzer
Varför köpa en 40" och sitta 1.5meter ifrån när du kan köpa en 24 och sitta nära? Känns som slöseri med pengar för min del.
Jag har en 32" till datorn hemma och kan säga att man får vrida huvudet en bit för att se kanterna så fps spel är väldigt mycket svårare.
RPG och liknande, bilspel osv.. funkar bra.

Med det argumentet kan man motivera att spara ännu mer och köpa en 19" skärm, bara man sätter sig ännu lite närmre.

Jag spelar FPS på nätet och de första dagarna gick det nog lite sämre, men efter att ha vant sig vid skärmen går det lika bra som med en mindre skärm. Jag har spelat igenom Bioshock, CoD4 och håller nu på med World in Conflict och jag har bara positiva erfarenheter därifrån. I mitt tycke, som alla inte behöver hålla med om såklart, blir en film bättre på bio med stor bild och ett spel bättre på en större skärm. Kan det bli för stort? Kanske, men 40" är inte tröskeln enl mina erfarenheter.

Av Majke

Har själv varit sugen på projje också till att spela på. Jag provade det en gång för några år sedan hemma hos kusinen som drog igång GTA3 på löjligt många tum. Minns att det var en upplevelse om inte annat.

Själv har jag också köpt skärmar efter "bigger is better"-mottot. Jag har gått från diverse 19" skärmar, wide och vanliga, till att köpa en 40" Full-HD LCD-TV som jag nu har som enda datorskärm. Jag spelar mycket och upplevelsen är så mycket häftigare än på något under 30". Faktiskt blivit så att man nu kan dra hem några polare och lira igenom spel som CoD4 medan folk turas om att sitta i soffan. Blir som en film.

Jag är ingen proffsspelare utan spelar för skojs skull och jag märker inte av några problem med att sitta på en skärm i den storleken. Det är bara större och man anpassar sig väldigt fort. Kanske till och med lite för fort, för jag tror att jag är sugen på något större.

Jag kan varmt rekommendera en LCD-TV i 40" eller större som dator- och spelskärm. Bra sittavstånd är mellan 1.5 - 2 meter. Köp Full-HD. Det ger mycket mer skrivbordsyta och skarpare bild som du inte blir besviken på, även i spel. Det pazu skriver gör att jag tvekar lite till projektor, men skulle du köpa det istället hoppas jag du skriver om vad du tyckte om det sen.

Av Majke

Av egen erfarenhet säger jag att det kommer att bli en flaskhals. I mitt fall hade jag en X2 4200+ och gick från HD3850 till 8800GT, skillnaden var minimal. Ett exempel är 3dmark06 där poängen gick från 7200 till 7700 med den uppgraderingen. Jämför man 3d-delen av testet ser man att jag fick mycket lägre poäng än andra 8800GT-system. Testet gjordes i upplösningen 1280x1024.

Om du är ute efter att göra en uppgradering nu och sen inte göra något på ett år hade jag satsat på en X2 6000+ till ditt nuvarande moderkort och sen ett 9600GT. Processorn kan du kanske hitta billigt begagnad på blocket eller swec-marknaden. Alternativet är att köpa ett 8800GTS nu och uppgradera CPUn om en månad eller två, vilket är att föredra om du har pengarna.

Av Majke

Både Hamilton och Kovalainen i McLaren blev bakflyttade 5 placeringar var för att de blockerade Heidfeld i kvalet. Förmodligen Heidfelds sista kvalrunda när det var mycket trafik och bilar överallt. Han fick ta lite konstiga spår så var nog inte ett helt fel domslut.

Ferrari var överlägsna och Kimi också. Vet inte riktigt vad Massa sysslar med, verkar vara lite för ivrig när han kör och har inte det lugnet som behövs. Vad jag kunde se var det ett förarmisstag som gjorde att han åkte ur. För mycket gas förmodligen.

Tyckte inte om Trullis manöver i första kurvan i starten mot Heidfeld. Inte lönt att täcka ut så mycket så att till och med bilar börjar komma på insidan. Även om inte Heidfeld sen hade farten att ta igen lär det ha förstört hans chanser på en högre placering. Han åkte väl bak till 6-8:e plats efter det? Annars gjorde Trulli ett bra lopp. Starkt att kunna bita ifrån mot Hamilton de sista varven när avståndet minskade dem emellan.

Kul för Kubica också att äntlingen få komma högt på pallen. Tycker han är strået vassare än Heidfeld gång på gång.

Av Majke

Inte lönt att köpa ett sådant grafikkort till den processorn. Finns flera trådar som har avhandlat samma sak för någon vecka sen på forumet där medlemmar skriver om små prestandaökningar med liknande system och 8800GT/GTS. Du kommer att få mer prestanda, men processorn kommer att flaskhalsa och hålla tillbaka grafikkortet. Det jag skulle säga om du inte vill spräcka budgeten för mycket är att satsa på ett billigt tyst 9600GT, en bättre processor och så du totalt får 4GB minne som du var inne på.

Av Majke

Kvalet precis klart.

Ferrari starka som vanligt. Tycker deras bilar såg mycket mer välbalanserade ut än de övriga. Hoppas på Kubica, han hade ett fint race i Melbourne, bara synd att bilen inte höll.

Av Majke

Eftersom beräkningshastigheten ökas vid överklockning ger det mer FPS, sen kanske det inte gör så mycket i nyare spel eftersom en prestandaökning på några procent inte slår ut på så mycket när FPSen ligger på 20 från början. I äldre spel med hög FPS gör några procents ökning i prestanda desto mer.

Hade ursprungskortet varit X1950Pro hade det blivit ett klart nerköp. Men i det här fallet verkar alla ha samma åsikt: det är i princip samma prestanda. Du kan vara nöjd. Hoppas du är det också.