Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Prestandamässigt kan du få mer ur 2900-kortet. Det går väl o flasha om det till ett HD2900XT och isf är prestandan bättre än för HD3850 iaf. Nackdelarna med det är att det kommer att dra mycket ström, bli varmt och förmodligen låta mer. Priset på HD2900pro var ganska oslagbart för ett par dagar sedan, runt 1300kr, vet inte om det ligger kvar på det idag. Men jag hade själv också sparat till ett HD3870 om pengarna fanns där.

Av Majke

Savage 2 - Fri Beta

Släppet närmar sig av uppföljaren till Savage, ett spel som blandar FPS med RTS. Möjligt att inte många hört talas om det eftersom det var ett independent-projekt. De har en trailer till tvåan på deras sida och om man registrerar sig nu så får man prova betan.

http://savage2.s2games.com/

http://savage2.s2games.com/ss/ss109.jpg

Av Majke

Om du är villig att köpa begagnat så kan du nog få ett X1950Pro och ändå inte spräcka budgeten. Kolla marknaden här på sweclockers, de brukar hålla hyggliga priser.

Av Majke

Har en 40" Full-HD LCD-TV som enda datormonitor. Klockrent. Arbetar på den, spelar på den och ser film. Bra avstånd är cirka 1.5 meter för spel och arbete. Det är exakt som att ha en datorskärm, fast 4 ggr så stor. Spel blir en helt ny upplevelse...

Kör på 37" eller större och se till att det är Full-HD.

Av Majke

Tror det är vikten som påverkar. Kan också bara vara att de bestämt att vissa bilar ska vara bättre än andra på vissa spellägen.

Av Majke

Mycket bra post. Tummen upp.

Jag fick två funderingar som jag hoppas någon kan svara på. Du skrev att man skulle öka upp ljusstyrkan. Jag brukar få ont i ögonen av det och sänker hellre så att bilden blir matt som ett papper typ. Är detta sämre och, om någon vet, varför?

Finns det någon risk vid en LCD-skärm också? Och finns det större risk om man sitter vid en säg 40" LCD-TV och cirka 1.5 meter ifrån än om man sitter 50 cm från en 19" LCD-monitor. Vad skulle isf den ökade risken bero på?

Av Majke

De jag har provat på speed är Lamborghini, gamla Skyline och Porsche GT2. Av de är GT2an överlägset bäst. Ställer man in den rätt med utväxlingen går den upp till 402 och håller sig där ganska stabilt. Lambon har lite svårare att hålla hastigheten där uppe.

På grip är gamla skylinen sinnessjukt bra, enda man får tänka på är att bromsa tidigare än med andra bilar. RX8 kör jag med annars, riktigt trevlig och är bra inställd från början. Fick trixa mer med skylinen.

Har provat Zondan på Grip och Speed. Har kanske inte fått till nån bra inställning bara, men tycker inte om hur den beter sig. Alltför orolig och direktstyrd trots att jag tunat den.

Av Majke

Jag röstade också ja, men jag uppskattar ändå genren som bjudit på många underhållande spel. Det som stor_stenen var inne på tror jag hade kunnat bli nästa stora grej och jag hoppas att speltillverkarna implementerar det på ett snyggt sätt. Min tanke är att man får hem ett spel som FEAR, HL2 eller CoD4 där det finns ett alternativ för hur många spelare man vill vara. Man kan välja att vara en spelare, då finns det lite fiender och det är ett vanligt singleplayer spel, eller säg 4 spelare och då ökas också svårighetsgraden. Filmsekvenser och handlingen finns fortfarande kvar men du kan dela den med flera.

Håller med dig belga om att FPS-spelen i princip aldrig frångår de grundläggande koncepten. Något som är lätt räknade är FPS-spel med en djupare handling som inte är helt uppenbar eller kliché. Något som jag tycker är lite synd.

Av Majke

Jag tycker inte det är lönt för dig att bara uppgradera grafikkortet med det systemet. Lillebrorsans dator lider av hans CPU i spel och det är en AMD 64 3000+ som är klockad till mer än vad som motsvarar en 3500+ med ett X1950pro. Din 3200+ flaskhalsar redan med det kortet du har, hade själv kombon 3000+ och 7800GT innan. Du skulle kunna satsa på ett billigt begagnat AM2 system, CPU för runt 400kr (någon X2-processor), moderkort 500 och sen DDR2 minne kan du köpa nytt för löjligt lite pengar. Köp sen valfritt grafikkort, t ex HD3850 och du har en billig uppgradering där delarna inte begränsar varandra så fasligt.

Av Majke

Jag har stött på några frågetecken när jag ska tuna mina bilar som ni kanske kan räta ut.

Under Suspension finns det Front Roll Bar Stiffness. Jag trycker på 2 för att få upp info om vad det är. Då står det något i stil med: Om bilen understyr, öka då detta värde. Till vänster på slidern har jag Soft och till höger Stiff. Vilket håll ska jag gå för att öka den?

Har samma fråga ang Toe, Camber och Caster.

Av Majke

Av det du skrivit tror jag iofs mer på att det är drivrutinerna som spökar.

Av Majke

Tyvärr inget fel jag känner igen. Men det jag hade gjort är att prova några andra drivrutiner och även kolla temperaturen på kortet alternativt öppna chassisidan och ha ett fönster öppet så kortet är svalare. NFS stressar grafikkorten hårt, jag når ganska höga temps själv.

Av Majke

blöm, har du samma problem i andra spel eller är det bara i NFS?

Av Majke

Det har varit problem med att spelet hackar väldigt mycket på vissa datorer och vad jag vet finns det ingen officiell lösning till det. En P4 på 2.4 GHz tror jag kommer att dra ned prestandan oavsett om spelet har problem eller inte.

En fix som man kan prova är att dra ned ljudkvaliteten på spelet från High till Low i options menyn. Det har fixat prestandaproblemen för en del.

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JAxen
Okey nu återkommer jag..
Har idag uppgraderat till 2gb och det laggar fortfarande ;@
Testade även på lägsta möjliga inställningen men de laggade ändå..
Tips ngn?

Skulle snarare tro att det är din processor. Även om du skulle uppgradera till ett kraftigare grafikkort kommer din processor inte att hänga med vilket kommer att resultera i dålig prestanda.

Av Majke

Det är bara att skruva av den gamla. Om du inte får av den trots att du skruvat bort skruvarna så är det kylpastan som suger fast den. Tag då t ex en hårfön och värm upp kylaren lite lätt tills du känner att den släpper.

Av Majke

Om du har någon annan dator i närheten så prova grafikkortet i den och försök installera drivrutinerna.

Av Majke

Det med att det hackar när du scrollar på hemsidor brukar jag få när jag inte installerat drivisar till grafikkortet. Prova att köra drivercleaner och rensa bort alla gamla drivrutiner och installera de nyaste sen. Om du inte kommer in i windows prova att starta i felsäkert läge, då laddas inte drivrutinerna till grafikkortet och du bör få bild.

Av Majke

I de senare versionerna av Catalyst Control Center skall det finnas ett alternativ som heter Scaling Options. Prova att dra i den slidern.

Av Majke

I en dator där hemma har jag en A64 3000+ med ett X1950Pro (som är ganska mycket sämre än det kortet du sneglar åt) och i spel som Test Drive Unlimited kan jag iaf märka en markant skillnad om jag kör processorn stock speeds eller om jag överklockar den till 3500+. Jag skulle säga att din processor kommer flaska väldigt mycket, så pass att det inte är lönt att köpa grafikkortet om du inte inom en snar framtid skall uppgradera cpun också. Jag hade annars satsat på ett begagnat billigt grafikkort från 79XX eller X19XX serierna om du inte skall uppgradera CPU också.