Inlägg

Inlägg som Majke har skrivit i forumet
Av Majke

Av egen erfarenhet säger jag att det kommer att bli en flaskhals. I mitt fall hade jag en X2 4200+ och gick från HD3850 till 8800GT, skillnaden var minimal. Ett exempel är 3dmark06 där poängen gick från 7200 till 7700 med den uppgraderingen. Jämför man 3d-delen av testet ser man att jag fick mycket lägre poäng än andra 8800GT-system. Testet gjordes i upplösningen 1280x1024.

Om du är ute efter att göra en uppgradering nu och sen inte göra något på ett år hade jag satsat på en X2 6000+ till ditt nuvarande moderkort och sen ett 9600GT. Processorn kan du kanske hitta billigt begagnad på blocket eller swec-marknaden. Alternativet är att köpa ett 8800GTS nu och uppgradera CPUn om en månad eller två, vilket är att föredra om du har pengarna.

Av Majke

Både Hamilton och Kovalainen i McLaren blev bakflyttade 5 placeringar var för att de blockerade Heidfeld i kvalet. Förmodligen Heidfelds sista kvalrunda när det var mycket trafik och bilar överallt. Han fick ta lite konstiga spår så var nog inte ett helt fel domslut.

Ferrari var överlägsna och Kimi också. Vet inte riktigt vad Massa sysslar med, verkar vara lite för ivrig när han kör och har inte det lugnet som behövs. Vad jag kunde se var det ett förarmisstag som gjorde att han åkte ur. För mycket gas förmodligen.

Tyckte inte om Trullis manöver i första kurvan i starten mot Heidfeld. Inte lönt att täcka ut så mycket så att till och med bilar börjar komma på insidan. Även om inte Heidfeld sen hade farten att ta igen lär det ha förstört hans chanser på en högre placering. Han åkte väl bak till 6-8:e plats efter det? Annars gjorde Trulli ett bra lopp. Starkt att kunna bita ifrån mot Hamilton de sista varven när avståndet minskade dem emellan.

Kul för Kubica också att äntlingen få komma högt på pallen. Tycker han är strået vassare än Heidfeld gång på gång.

Av Majke

Inte lönt att köpa ett sådant grafikkort till den processorn. Finns flera trådar som har avhandlat samma sak för någon vecka sen på forumet där medlemmar skriver om små prestandaökningar med liknande system och 8800GT/GTS. Du kommer att få mer prestanda, men processorn kommer att flaskhalsa och hålla tillbaka grafikkortet. Det jag skulle säga om du inte vill spräcka budgeten för mycket är att satsa på ett billigt tyst 9600GT, en bättre processor och så du totalt får 4GB minne som du var inne på.

Av Majke

Kvalet precis klart.

Ferrari starka som vanligt. Tycker deras bilar såg mycket mer välbalanserade ut än de övriga. Hoppas på Kubica, han hade ett fint race i Melbourne, bara synd att bilen inte höll.

Av Majke

Eftersom beräkningshastigheten ökas vid överklockning ger det mer FPS, sen kanske det inte gör så mycket i nyare spel eftersom en prestandaökning på några procent inte slår ut på så mycket när FPSen ligger på 20 från början. I äldre spel med hög FPS gör några procents ökning i prestanda desto mer.

Hade ursprungskortet varit X1950Pro hade det blivit ett klart nerköp. Men i det här fallet verkar alla ha samma åsikt: det är i princip samma prestanda. Du kan vara nöjd. Hoppas du är det också.

Av Majke

Jag skulle vara nöjd. 7900GS tål att överklockas mer och drar då iväg i prestandan.

Av Majke

Jag har installerat drivrutinerna och har lekt runt med inställningar för musacceleration och alla andra alternativ för musen där finns, utan skillnad.

Om det är som ni skriver att det är så med trådlösa möss är det ju riktigt tråkigt. Det konstiga är att jag inte upplever det i alla spel. Det är mer märkbart i spel där jag har lägre FPS. I de spelen märks skillnaden tydligt mot en sladdmus.

Av Majke

MX3200 - trådlös mus fördröjning i spel

Har MX3200 från Logitech där musen MX600 ingår. Jag har problem med att den segar sig märkbart i vissa spel. Det yttrar sig på så sätt att när jag spelar ett FPS som Bioshock och rör musen i sidled så fortsätter bilden röra sig några tiondelar upp till en halv sekund efter jag stannat musen.

Jag har provat att ha en billig sladdmus inkopplad samtidigt och fenomenet finns inte när jag gör samma test på den. Vore så gött om det finns nån fix till detta, så jag slipper byta mus varje gång jag ska spela.

Av Majke

Kör du VGA eller DVI? På vissa LCDs som kör VGA måste man köra auto-size när man ändrat något. Den kalibrerar sig då och bilden blir skarp igen.

Av Majke

Hur mycket grafikminne har du på grafikkortet och hur mycket RAM-minne har du i datorn?

Av Majke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DeluxXxe
Som jag tror att jag skrev i en annan tråd. Skillnaden ingame mellan 8800GT och 3850 är svår att upptäcka med bara ögat. Det är ingen enorm skillnad mellan korten, tänk 20-

Jag har uppe FPS-mätare när jag spelar, skillnaden var inte stor. I 3dmark fick jag lägre poäng på grafikkortsdelen än vad som är normalt för ett 8800GT. Processorn flaskhalskade för mig.

Av Majke

Jag har också upplevt det kalle@anka säger. Jag gick med en X2 4200+ från HD3850 till ett 8800GT. Skillnaden var inte alls stor i spel och i 3dmark06 gick jag från 7200 poäng till 7900. X2 4600+ kommer att flaskhalsa och kommer att motivera en uppgradering av CPUn också.

Av Majke

Processorn kommer att flaskhalsa väldigt mycket. Jag provade ett 8800GT med min X2 4200+ och det var inte lönt. Fick nästan ingen skillnad mellan ett 8800GT och ett HD3850. Processorn satte stopp.

Av Majke

Kolla begagnatmarknaden lite. Du lär få väldigt mycket mer prestanda om du byter CPU, moderkort, RAM och graffe än bara till ett grafikkort där din CPU ändå flaskar. Även om man får mycket poäng i 3dmark kan spel ändå lagga fram.

Du kan nog hitta ett riktigt bra kort, typ X1950XT för cirka 800 på blocket om du prutar lite. Moderkort och cpu går också att finna. Prestandaskillnaden mellan X1950XT och HD3850 är inte 1200kr (om det du nu kollat på kostar 2000).

Av Majke

Normalt med tanke på ditt system. Din processor begränsar, jag fick samma poäng med X2 4200+ och ett HD3850.

Av Majke

Vad är budgeten på?

Av Majke

Hittade det, tack för tipset ändå.
http://www.daionet.gr.jp/~masa/rthdribl/

Av Majke

Program för att maxa grafikkortets temperatur

Jag hade ett program för en tid sedan som maxade temperaturen hos grafikkortet som var väldigt smidigt, men jag har glömt vad det heter. Det hade något obegripligt namn i stil med rbl-.....

När man startade visades 3d-animerade figurer som snurrade och vred sig. Någon som vet vilket program det är jag söker?

Av Majke

Provar just nu kombon 8800GT med en X2 4200+. Processorn flaskar något fruktansvärt. Det är inte värt pengarna om du inte tänkt uppgradera CPU inom en snar framtid.

Av Majke

Nvidia Control Panel- Kommer ej åt "Change flat panel scaling"

Hej, jag har införskaffat mig ett 8800GT och försöker få igång det på min skärm. Problemet är att jag inte får det pixelmappat, och vill därför ändra scaling. Men alla alternativen är gråmarkerade och den verkar ha valt "Use my display's built-in scaling. Just nu får jag overscan och delar av bilden ligger utanför vad man kan se. Vet någon hur jag kan låsa upp scalingen eller vad jag ska göra för att den inte ska vara gråmarkerad längre?