Inlägg

Inlägg som monkeh har skrivit i forumet
Av monkeh

Vad är meningen med thief om man inte får hamra lite hammers

Av monkeh

truecrypt + notepad

Av monkeh

Hade tänkt lira igenom Clear Sky igen (4:e gången nu tror jag ) och undrar om någon har tips på lite sköna addons man kan använda. Vill inte ha några av typen "bär hur mycket som helst lol" utan mer förändringar av själva gameplayet och/eller grafiska förbättringar

Av monkeh

Tror inte larrabee direkt lämpar sig för samma typ av renderingsmetoder som amd och nvidias kort är anpassade för. Tror den riktiga vinsten med en arkitektur som larrabee är att man kan ta ett steg närmre att utföra raytracing, och liknande tekniker, i realtid.

Men vad vet jag.. Vi kan väl fortsätta kriga om huruvida än p4 var varm eller ej, det är ju trots allt relevant för artikeln, right? Right?

Av monkeh

Jag har hört att erlang är ganska dåligt.

Av monkeh

Förstår inte vad du menar att du ska "knäcka".

Eftersom hash inte på något sätt är kryptering eller komprimering finns det ingen direkt data att få ut ur det. Du kan bruteforca fram en sträng som ger samma resultat efter att du kört md5 på skiten, men du vet inte att det är samma som ursprungligen hashades.

Vad är poängen? Att visa att det går? Det är väl ett ganska väl etablerat faktum att man kan bruteforca såna grejer med rainbow tables, dictionaries och annat skrot?

Av monkeh
Av monkeh

Nu får du allt berätta lite mer om dina il2 mods

Av monkeh

Nu har jag inte läst allt som postats, men det finns väl inget som helst som säger att bara för att steam finns i Linux så kommer css/hl/portal/annat att portas? Trots att dom söker någon med erfarenhet av Linux.

Valve distribuerar ju spel åt andra företag, det är ju inte helt omöjligt att detta görs för att dom ska kunna släppa spel för Linux om dom så vill. Eller för att göra hosting av servrar lättare för nybörjare.

När du spelade css i Linux så var det långsamt eftersom du måste köra det genom wine, där ligger den största prestandaförlusten jämfört med windows.

Av monkeh

Åh Alucard... Dig har man blivit dödad av några gånger på Swestrike

Av monkeh

Min laptop.. FreeBSD 7.0, OpenBOX, PyPanel:

http://datahest.net/desktop.png

Av monkeh

Brukade lira en del public förut under diverse namn... Godzilla Hårddisksson, Papper, etc ..

Swestrike lirade jag en del på när de servrarna fanns.

Spelar då och då varstans fortfarande. 30+ eller vad dom heter brukar jag lira på när jag har lust.

Av monkeh

1:an.

Av monkeh

Tydligen är hela spelet släppt nu, dags att gå på jakt i butikerna!

Av monkeh

Men herre gud saddam, gå och avlid i en garderob någonstans. Du snackar ju bara skit. Även om det du säger stämmer så är det irrelevant skitsnack du kan ta någon annanstans. Detsamma gäller er andra också.

Citat:

Ditt analysprogram som du skriver, det låter som du inte studerat kompilatorteori och formella språk? Eftersom du skriver att "det är nästan som ett litet språk", men det är inget riktigt språk, utan bara "nästan"? Mao, hade du koll på hur lexx och yacc funkade skulle du istället gjort ett riktigt språk? Nu låter det som du sitter och parsar språket själv med egna påhittade metoder, utan att riktigt kunna kompilatorteori? Du vet, kompilatorteori är inte så svårt faktiskt. Om du använde dig av riktiga verktyg, såsom lexx och yacc eller hellre flex och bison, skulle du ganska enkelt kunna göra egna riktiga språk, som klarar av bl.a. rekursion. Det låter som ditt språk inte klarar av rekursion? Rekursionsproblem brukar typiskt uppstå när någon programmerare utan datavetenskaplig utbildning gör någon eget påhittad parsningsmetod, istället för att slå upp hur man gör "på riktigt" i riktiga kompilatorer. Eller har jag fel? Har du kollat på kompilatorteori?

Det här stycket till exempel är 100% pure skitsnack.

Av monkeh
Av monkeh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Volvo_Jonas
Men som kompensation för det så har ju alla PC-spel egna, manuellt justerbara grafikinställningar så att du enkelt kan optimera spelet för just din dator.

Att dra i sliders är knappast allt som behövs för att få ett spel med så pass anvancerad rendering som GTAIV att funka på alla PC. Krävs nog en hel del programmering av specialfall av hårdvara.

Av monkeh
Citat:

Ursprungligen inskrivet av You
Nah, det är bra att ha ett hum om vad programmering handlar om innan man kastas in i att skapa egna strukturer och algoritmer. Det är ju en hel vetenskap bara det. Kurser i datastrukturer och algoritmer brukar vad jag har förstått vara mest teoretiska ändå.

Menade inte för att lära sig språket, det är egentligen "bara" att memorera syntax. Menade för att lära sig programmera. Och jag tycker faktiskt det är bra att veta hur hashmaps, träd och alla andra goa grejer fungerar oavsett vilken text man sitter och skriver i sin editor eftersom man oundvikligen kommer behöva använda dom.

Därmed inte sagt att det är det första man gör, självklart.

Av monkeh

Själv tycker jag att C är ett bra första språk. Mycket värt att få lite mer lågnivå-tänk i början tycker jag.

Implementera sina egna datastrukturer och grejer ska inte underskattas i lärandesyfte <:

Inte för att det inte går i andra språk, men blir lätt att man inte gör det eftersom "allt" finns.

EDIT: Notera att jag skrev FÖRSTA språk. Oavsett vad du startar med kommer du behöva lära dig något nytt.

Av monkeh

Finns en fin benchmark-knapp där man ställer in grafikinställningar.