Inlägg

Inlägg som Olaeli har skrivit i forumet
Av Olaeli

Jag hade inte de här problemen med mitt 2080-kort jag hade tidigare, dock fanns det ofta tillfällen då VRAM på GPU inte räckte till i VR.

Jag har sett många tips på olika lösningar i bl.a. Nvidias forum, där det finns som sagt en lång följetång.
Tråd 1
Tråd 2
Tråd 3

Vid flera tillfällen står det att Nvidia i omgångar har släppt en "fix" och man har arbetat på drivrutinerna länge, men det är fortfarande många som har problem.

Av Olaeli

Det är ju inte bara Steam Deck som får reservdelar, utan även VR-headsetet Index. Också IfixIt som sköter en del reperationer där.

Av Olaeli

Stutter/kraftiga timeframes i VR med Nvidia 3000-kort

Provade söka efter något liknande, kanske fel forumdel?

Ända sedan 3000-serien kom till och från och med drivrutin 451.48 har det funnits time frame drops - något Nvidia hävdar att man har löst 20/1 2021 med drivrutin 461.33.

Men för både mig och flera andra (finns en hel del rage på Nvidias eget forum, även nyligen) har det inte försvunnit.

Jag har ett Valve Index och ett 3080 Ti. Problemet har förekommit både på Windows 10 och nu 11.
Min processor är en Ryxen 9 3950X så där finns nog ingen flaskhals. 64GB RAM också.

För mig blir det såhär:
Jag startar SteamVR, och om jag håller mig strikt till att bara starta spel genom SteamVR och inte interagera med desktop-miljön på något vis överhuvudtaget, vare sig fysiskt eller via Steam så brukar jag ha relativt bra time frames och FPS (kör med 144Hz läget, men även provat 120Hz och 90Hz utan någon skillnad). Men det kan dippa rejält också, utan att jag kan se någon konsekvent handling från min sida som kan utlösa det.
Om jag försöker interagera med min desktop-miljö, t.ex använda Discord via Steams VR-desktop miljö, eller om jag fysiskt klickar runt med mus och tangentbord så får jag enorma time frames-spikar med väldigt korta intervaller, 20-40 FPS och massiv reprojection. Detta varar ända fram tills jag startar om SteamVR.

Jag har provat flera rekommenderade lösningar, som att stänga av/sätta på Windows 11 GPU prioritering, stänga av G-sync till min skärm, ändra latency-läge i Nvidias inställningar för CPU m.m. som folk på olika forum har sagt hjälpt just dem, men jag kan inte märka att det är något som hjälper.

Jag hade inga problem på mitt RTX 20-kort utan det verkar hänga ihop med 30-serien.
Så jag undrar om någon annan här upplever något liknande och har någon bra idé?

Edit: Jag använder fpsVR för att övervaka timeframes/FPS.

Av Olaeli

Leta efter begagnat ljud.
Då kan du få bra grejer till bra priser.

Själv har jag 2st Dynavoice S-4 EX och en Dynavoice Challenger Sub 8 som jag matar via en S.M.S.L. Q5 Pro som har 2st högtalarutgångar samt en sub preout.

Försökte innan köra suben genom datorns ljudkort, men tröttnade på att den nollade inställningarna med jämna mellanrum, och kunna särskilja basen från övriga ljudsignaler var rätt omständigt.

Av Olaeli

Kul att se att det är en markant ökning från de som arbetar idag med VR till att vilja arbeta med VR framöver.
Behövs fler bra VR-spel.

Av Olaeli

Även om AiO:er har blivit bättre senare åren med tanke på avdunstning, så ser jag väldigt positivt på AiO:er där du enkelt själv kan toppa nivån efter ett par år, BeQuiet har en väldigt bra lösning på detta, med en enkel påfyllningsplugg samt att man får med en mindre flaska med rätt kylvätska.

Av Olaeli
Skrivet av Subzero299:

Fungerar för mig.

Ah, det funkar om du använder en prebuilt. Om du anpassar en dator själv fungerar den inte.

Av Olaeli

Lenovos butik säger att rabattkoden SWEC har upphört att gälla.

Av Olaeli

Ofta brukar bättre moderkort erbjuda bättre funktionalitet. Fler PCI-E lanes, fler anslutningsmöjligheter.
Därför är jag beredd att betala lite mer.

Mitt nuvarande Gigabyte-moderkort ger flertalet headers för bl.a. temp-sensorer, vattenpumpar, fläktar, som inte ens mycket dyrare ASUS-moderkort erbjuder.

Sen antalet m.2-platser väger också in, på detta kort har jag 3st m.2 vilket jag tycker är mer eller mindre minimikrav från mig nu.
USB-anslutningar, kan aldrig få för många.
Lätthanterlig firmware-uppgradering utan CPU underlättar också (t.ex. Ryzen 5000-serien) eller att kunna nolla CMOS utan att behöva demontera halva datorn.

Förr har jag köpt billiga moderkort av princip-skäl, men har väl aldrig riktigt varit nöjd.

Sen är jag kanske inte heller beredd att lägga 6-10 tkr på de allra högst prissatta moderkorten, då är det rent överklockningsterritorium.

Av Olaeli

Vatten. Fläktarna styrs med en vattentempsensor, dvs en mycket lugn och behaglig fläktkurva. Pumpen hörs inte på halvfart, vilket är mer än tillräckligt. Fläktarna susar lugnt på 700-900RPM.

https://i.imgur.com/2c1SH4y.jpg

Av Olaeli

Vore ju bättre om de kunde lösa integrationen av Nest-produkterna som saknats i flera år.

Jag har en Nest Protect (smart brandvarnare) men den pratar inte med min Google Home-assistent alls.

Av Olaeli

Jag hade en laddare igång 24/7 på min Nvidia Shield Tablet.

Tills batteriet expanderade så kraftigt att plattan sprack.
Efter det tar jag alltid ur laddarna efter att jag laddat fullt.

Av Olaeli
Skrivet av hellmix:

Japp men riktigt skönt att skriva på det ända jag inte får till vilket programvara är det man ska installera och ur kan man se hur mycket batteri kvar man har i tangentbordet?

Logitech G Hub heter det programmet.
Jag har det kopplat till min Streamdeck så den visar batterinivå.

Av Olaeli
Skrivet av hellmix:

Blev ett Logitech G915 Wireless Low Profile Gaming Keyboard - Tactile eftersom jag vill ha lite tystare när jag skriver samtidigt de va typ slutsålda överallt. Men så läge är jag riktigt nöjd med tangent skön att skriva på samtidigt bra respons och kompakt men ändå lika stort som en vanligt tangentbord så nu slipper man de kompakta på laptoppen som är ändå 17tummare.

Det är rätt stor skillnad både i höjd och djup mot ett vanligt eller hur? 😀

Av Olaeli
Skrivet av hellmix:

Jag tittar på de och är osäker på vad är det för skillnad på alla modellerna? Samt jag tror att mitt tangentbord har Cherry MX Red brytare vad är det för skillnad mot de trådlösa varianten? tycker att MX Red brytarna är bra tysta att jag inte stör mig på.

Logitech har som sagt tre olika mekaniska brytare på G915, och skillnaden är bara hur mycket de låter. Linjära är tystast, taktila är mittemellan och clicky låter mest. Det är Kale lågprofilbrytare, som gör att höjden på tangentbordet blir mycket lägre. Cherry MX är ett märke och Kale ett annat. Finns flera YouTube-videos som kan ge en fingervisning om hur mycket de olika brytarna låter.

Av Olaeli
Skrivet av hellmix:

Tänkt max 2500kr behöver ett som är ergonomi och prisvärt. Men du tycker om ditt Logitechs G915? Är det högljutt när du skriver eller är det på lägre nivån? Samt hur länge räcker batteriet för dig?

Jag tycker om formatet, eftersom det är lågprofil behövs inget handledsstöd, vilket gör tangentbordet ännu mindre. Det finns tre olika brytare, linjära, taktila och "clicky". Clicky är mest högljudda. Jag gillar det så jag kör högljudda brytare, men det stör inte mig.

Batteritiden beror på hur mycket RGB man har igång och hur stark den är. Jag har belysningen på lägsta, och använder väl tangentbordet 4-8 timmar om dagen, och klarar 2-3 veckor på en laddning.

Av Olaeli

Vad har du för budget?

Jag kör själv Logitechs G915-tangentbord, trådlöst, mekaniska brytare, lågprofil och väldigt trevligt, men det är i övre prisklassen på ca 2400kr.

Av Olaeli

Har haft trådad mus i många år, de senaste fem, sex åren har det varit en Logitech G502, men nu till Black Friday förra året blev det en trådlös version av G502. Strax därefter införskaffade jag mig en Powerplay-musmatta, och är riktigt nöjd.

Jag förstår fullt de som skriver att det inte är så farligt att ladda musen då och då egentligen.
Men så skaffade jag ett G915 tangentbord också - trådlöst det också.

Om man plötsligt har 3-5 olika trådlösa enheter som alla "bara ska laddas då och då", ja, då blir det plötsligt mycket att hålla koll på.
Med Powerplay-musmattan kan jag bara glömma bort musen. Den sköter sig själv.

Och så kan jag bara önska att det fanns en "wide" version, som kunde ladda även tangentbordet.
Jag kör samma stil som BrainDamage56 ovan, med en bred musmatta som ligger över Powerplay-mattan. Och skulle jag använda musen utanför mattan så spelar det inte så stor roll, jag menar, du har ju ändå ett batteri som varar ett bra tag.

Av Olaeli

Förstår inte riktigt klagandet på en fläkt på chipsetet...

Sitter med ett Gigabyte Aorus Ultra X570 moderkort, och enda gången jag hör fläkten på chipsetet är de första sekunderna när man startar datorn.

Mini-ITX-korten har inte heller aktiv kylning på chipset.

Av Olaeli

Just nu är det svårt att få tag i en ensam GPU av RTX 3000-serien.

Om du ska ha 20 st lär du få vänta 6-12 månader, ren gissning.