Inlägg

Inlägg som ph0x har skrivit i forumet
Av ph0x

Re: offtopic

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sauce
sen är det ju faktiskt så att aktien förmodligen redan stigit. man brukar försöka handla innan nyhet eller handla när aktien sjunker, väldigt få gånger det lönar sig att hoppa på en aktie som redan stigit i en dag eller 2.

Dessutom är aktien stoppad på Stockholmsbörsen, så det tjänar inte till så mycket.

Av ph0x

SAS är riktigt trevligt faktiskt, nu när HP kommit med sina DL360 G5 så får man in 6st diskar på enbart 1U, vilket gör att man spar mycket plats i sina datahallar. SAS är snabba och fina också, tyvärr verkar de inte finnas i 300GB storlek än, men när det kommer blir det fina fisken!

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edmund
Undrar vad enheten har med "Enterprice Virtual Array" som är HP:s namn på SAN sedan läääänge att göra?

http://h18006.www1.hp.com/products/storageworks/eva/index.htm...

Jag ser fram emot den dagen när någon ringer till en säljare på kontoret och säger "Jag skulle vilja ha en sån EVA de gör reklam för", och sedan får en trevlig sjusiffrig offert nerdimpandes i mailboxen

Man kan kalla det yrkesskada, men HP var också det första jag tänkte på när jag fick höra namnet på Netgears nya pryl.

Sen tycker jag det är konstigt att de inte verkar ha stöd för pre-N och MIMO i den, det hade ju underlättat överföringen något!

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Joavels
Och hur ska dessa pengar delas ut per Artist/Grupp?

Mest troligen inte, det är ju RIAA vi talar om. Menar du att artisterna får ta del av vad RIAA stämmer folk för?

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av piXtor
Mhm.. ubuntu "klarar av" det mesta men lycka till med att få ati:s drivisar att stämma direkt "out-of-the-box"... dock förmodligen mer ATi:s fel än linux communityns. Men ljud och wlan kort och sånt funkar prima efter 15 minuters installationstid fr o m att man klickar på "installera" på live-cd:n... way to go Canonical! Med WinXP är man ju tvungen att sätta av goda två timmar av sin tid på att hitta alla drivrutiner från nätet och installera dem och få allt att stämma... speciellt med alla jäkla omstarter!.. Linux: sudo modprobe (drivrutin) and that's it (om man bortser från de gånger man e tvungen att kompilera dem... men det tar inte så lång tid det heller )
Vista betan var inte mycket bättre, men fram till release kanske de blir smidigare än ubuntu, t o m

kan ett OS man är tvungen att betala för VERKLIGEN vara bättre en ett gratis... den som lever får se :);)

Jag förstår dina argument, men om vi vänder på det så att vi har en rättvis jämförelse så blir det nämligen såhär:

Windows XP kom hösten 2001, och ett servicepack uppdaterar inte så många drivrutiner, utan mestadels systemfiler och funktioner. Att jämföra Windows XP med Ubuntu 6.xx (som kom 2006) är riktigt fel att göra ur hårdvarusynvinkel. Du får alltså tänka på att det skiljer fem år mellan versionerna, så ska du ha en rättvis jämförelse kan du ju ta en linuxdistro från 2002-2003 och se hur mycket stöd för modern hårdvara du har där.

Att kompilera nya drivrutiner är kanske inget en nybörjare vill ge sig på, och då är det enklare att sätta i skivan från tillverkaren och göra enligt manualen. (Men okej, det är många som också misslyckas med att ens läsa manualen )

Av ph0x

De nya SAS-diskarna ger faktiskt en fin prestandaökning jämfört med U320, även om de flesta bara ligger i 10krpm.

Precis som många påpekar är ju mekaniken flaskhalsen, det är därför man oftast inte använder några större diskar i diskintensiva system, utan man sprider ut det på många diskar med RAID0+1, här får du en riktigt grym prestanda.

Funderar lite på om FC-diskar finns i 2.5" utförande i stil med SAS.

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av C:\
men eh, då har jag missupfattat ditt problem nåja gl.

Kanske inte jag som uttryckte mig tillräckligt, men hastighetern gäller för samba/nfs/ftp/NAT...

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av C:\
testa starta om samba demonen

Vad har samba med det hela o göra? Den används ju inte och drar ingen CPU-tid. Samma resultat även med Samba avstängt (Och med NFS avstängt), så felet blir lustigare och lustigare

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dr slizer
Det känns lite som att det uppstår något fel så att DMA inaktiveras eller liknande. Vad säger kernelloggarna (dmesg)?

kernelloggarna säger ingenting alls. dmesg är tyst som en mus. det finns ingenting i loggarna som indikerar på något fel, ironiskt nog.

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonos
eftersom att du har provat allt möjligt på servern så borde problemet ligga på klienterna. släng ut windows och lägg in linux istället så kommer det nog att flyta på bättre ska du se.

Eh, är du rent bakom flötet, eller har du bara ignorerat vad jag har skrivit?
Om det är Linux som inte kan hantera windowstrafik och säckar ihop är det väl inte Windows fel?

Detta fel uppstår oavsett operativsystem på klientdatorerna. Men visst, jag kan ju slänga ut Linux då eftersom wget/lftp/lynx mm. på samma maskin kan ge samma symptom.

Dessutom kommer jag att lägga in Linux först den dagen då samtliga applikationer och hårdvara jag använder har stöd i Linux utan att jag behöver göra massa specialinställningar överallt.

Men tack för ett konstruktivt inlägg, det fick mig verkligen att sätta fingret på problemet.

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EjUpptagetNick
Vad får du för meddelande när (innan) den kör filsystemskontrollen?
Vad kör du för filsystem?

Not marked clean.
ReiserFS.

Av ph0x

Lustiga fel med Linux (Debian Sarge och Slackware)

Hej!

Tänkte dela med mig av lite skumma erfarenheter jag har av mitt Debian 3.1 (Sarge) system, mest för att se om någon av er stött på samma problem.

Burken i fråga är en Sempron 2600+ med Intel Pro 1000 nätverkskort och ett inbyggt Via RHINE-II nätverkskort. Hade en gammal server med liknande hårdvara (Dock en Duron 1300 med ett annat Intel Pro 1000 kort och ett D-Link DFE-530TX (Via RHINE-II baserat)).

Nåväl. Mitt problem började i min gamla server (1.3GHz Duron) i våras. Helt plötsligt efter ~100 dagars uptime började min överföringshastighet mot min server att sjunka. Testade överföra från min andra burk, men där var hastigheterna normala. Blev trött på den gamla burken och byggde ihop båda två till en och nyttjade hårdvaran i den nyare för det mesta.

Efter runt 20 dagar uppstår samma problem på den nya servern, och då med annat nätverkskort av samma modell. Snacka om förbryllande. Testade också gå från D-Link kortet och nyttja det inbyggda, men samma problem uppstod där. Har testat med flera olika kärnor, bytt slackware mot debian men samma problem kvarstår. På min slackwareinstallation bytte jag till Intels drivrutiner istället för de som kommer med kerneln, men inte ens det hjälpte. Försöker nu med samma sak på Debianinstallationen för att se om detta hjälper.

I den gamla burken såg jag att min loadavg blev väldigt hög, och ksoftirqd hade tagit mycket CPU-tid. Kan inte se denna tendensen på den nya burken, men fenomenet med hög loadavg är kvar vid hög nätverksaktivitet.

Nåväl, till problem nummer två:

När jag bytte burk gick jag också över till att köra med raid5 för säkrare lagringssystem.
Så som jag kör nu är 4st 300gb diskar i raid5, med en LVM-volym ovanpå raid5-enheten. Dvs /dev/md1 utgör en LVM-enhet i /dev/vg1/lv1. /dev/md0 används som enhet för /-filsystemet, och är 2st 10gb diskar i raid1.

Problemet här är att vid varje reboot så tvingas en check av filsystemet fram. Igår testade jag till och med att unmounta och stoppa /dev/md1 innan omstart, men den ville ändå köra en kontroll av filsystemet. Kör raid1 på många andra av mina burkar, men där fungerar allt som det ska.

Någon som har förslag eller idéer på vad jag kan göra åt allt? Jag ger snart upp med att köra Linux och migrerar till Windows Server 2003 och kör mina linuxburkar inifrån VMWare, verkar vara minst problem med det.

Av ph0x

Ser ju trevlig ut, får min lilla filserver hemma att se lite barnslig ut

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lurcazzus
Förstår att de övergick till hårdvara istället för mjukvara

Hehe, det är sant det. Mjukvaran från Logitech är ingen höjdare. Långsam, minneskrävande, halvfungerande (fungerar rätt dåligt med fast user switching) och stora paket att ladda ner.

Dock gör de bra prylar, synd att det tangentbordet jag har inte finns kvar längre, annars hade det nog blivit ett nytt sådant. (Nej, jag kommer inte ihåg namnet).

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stilnoxx
De tjänar pengar som gräs, och har väl runt 18% av PC-marknaden. Knappast ett korkat företag. De har förmodligen väldigt duktiga marknadsanalytiker och hade inte gjort såhär om det inte gynnat dem.

Att deras datorer inte passar dig är en annan femma..

De visar upp röda siffror, får lägga ner produktsortiment och tappar marknadsandelar. För att få behålla kunderna så måste de dumpa priserna så att de går back när de säljer saker. Att välja AMD är säkert ett sätt att få pressat priserna från Intel och AMD lite, så att deras röda siffror kanske blir lite rosa istället.

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JenzA
Finns det någon internetleverantör i sverige som tillåter att man delar ut ansutningen till andra? vad jag vet så finns det ingen.

Bahnhof gör enligt de svar jag fått från Kundtjänst.

Av ph0x

Jag beställde en Fon SR i dagarna, ska bli spännande att se när den dyker upp. Dock tror jag att många har vissat en väldigt väsentlig sak, nämligen vad din internetleverantör tycker om det här.

Många har nämligen i sitt avtal att du inte får göra din internetuppkoppling tillgänglig för tredje part, andra utanför hushållet eller använda den för att sälja tjänster.

Bredbandsbolagets avtal säger följande:

Citat:

10.1 Abonnenten får enbart använda Tjänst för privat
bruk. Abonnenten får inte vidarebefordra Tjänst till
annan plats än Lägenheten. Abonnenten har dock rätt att
låta andra medlemmar av Abonnentens hushåll använda
Tjänsten.

Dvs, om du är en Bill och tar betalt, så använder du inte tjänsten för privat bruk, samt du vidarebefordrar tjänsten till annan plats än lägenheten. Det kan resultera i att du får ditt bredband avstängt, och det är ju inte fullt så trevligt.

Dock tror jag att Labs2/bredband2 är lite generösare på sina avtal. Jag har fått svar från tre olika personer på Bahnhofs kundtjänst (Jag ska byta till dem nämligen), och de säger i stora drag att de inte bryr sig om vad man gör med sin uppkoppling, sålänge man betalar för den.

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milyn
Edit: om jag vore du skulle jag behålla den andra skärmen och köra dualscreen. Men vet inte hur bra det är förens man har det

Jag har också funderat på det, men tror nog att jag säljer den istället. Skulle innebära en för stor ommöblering på skrivbordet för att få plats med dubbla skärmar. Dessutom ska ju tjejen kunna hantera det också

Av ph0x
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Milyn
Gratis är gott. Kan man få 2exakt likadana skärmar som fungerar perfekt så tar man det Dessutom ser jag inte det som en nackdel att inte insekterna gillar Dell LOL @ dina bilder, snacka om otur

Sant sant. Aja, inget ont som inte har något gott med sig. Beställde just en Samsung 204B som ersättare, tänkte sälja den gamla på Blocket o se om någon nappar. Får bli något under tusenlappen, det borde ju attrahera en del som är mindre kinkiga med bilden.

Vad är det för storlek på dina TFT-skärmar förresten?

Av ph0x

Klicka på bilderna för att se en större version:

http://dump.ph0x.org/bug_2_thumb.JPG

http://dump.ph0x.org/bug_1_thumb.JPG

Ja, sådär ser det ut. Lite svårt att ta en bra bild med kameran bara.