Inlägg

Inlägg som gralle har skrivit i forumet
Av gralle

Hmm ja man kan få vänta ett tag på BBB, dom är redan ca 3 veckor försenade utöver utlovat leveransdatum (extra dålig stil med tanke på att dom har sagt upp mig från min föregående leverantör för länge sen..suck). Ringde igen denna vecka och då skulle jag kanske bli inkopplad framåt mitten på mars.

Av gralle

Blueboy: Är inte säker på exakt datum i det brevet, men mer än tre månader är det. Men de 90 dagarna började nog gälla från det att jag blev nerkopplad från min föregående leverantör. Angående att köpa loss sig, allt jag vet är det hon i kundtjänst sa att man kan få köpa loss sig för 1200kr om de två veckor som man har som ångerrätt har gått ut. Fast det kanske bara gäller INNAN inkoppling har skett, därefter så kanske man MÅSTE vänta ut uppsägningstiden?

Ringde dit i måndags, ringer dit igen på torsdag-freda nästa vecka om inget hänt. Alltså nästan 2 veckor mellan samtalen denna gången. Det tycker jag är tillräckligt visat tålamod från min sida trots att dom redan missat utlovat datum med veckor.

Av gralle

Blueboy: Jag kan tyvär inte det. BBB vill ha 1200kr för att säga upp min beställning (trots att dom inte kan leverera den tjänst jag beställt av dom på utsatt tid). Och jag tänker inte ge ett företag 1200kr för ingenting. Utöver det är bindningstiden 6 månader. Hade det varit annorlunda så hade jag redan idag ringt till Telia och beställ deras ADSL istället, då dom har en egen kundtjänst och inte låter ett utomstående företag ta hand om den biten som BBB gör. Hade jag vetat detta innan jag beställde från BBB så hade jag naturligtvis inte valt dom.

EDIT: Och BBB har 3 månader (T R E MÅNADER) på sig att koppla upp kunden innan det anses som försenad leverans så man kan bryta beställningen utan att behöva köpa sig fri, enligt någon liten klausul i deras kontrakt.

Av gralle

Frithioff: Jo man kommer absolut längre om man är trevlig, men inte i detta fallet tyvär. Det där med att ta namn låter bra, jag har påpekat för BBB att den och den personen har lovat det och det, men eftersom det inte står på deras datorskärm så ljuger jag helt enkelt (suck). Så ska absolut ta namn i fortsättningen.

GOG: Hehe ja det är skamligt hur mycket dom försöker att håva in nya kunder med tomma löften. Håller med om att BBB har det yttersta ansvaret gentimot mig som kund även om det är någon annan i ledet som strular (teracom eller skanova). Men tråkigt nog för mig som kund så tar inte BBB sitt ansvar på den punkten för fem öre, så vad ska man ta sig till.

Teracom är de enda jag inte har kontaktat, kanske värt ett försök...

Av gralle

VitoC: Japp precis det sa hon på Skanova, att BBB skulle ta kontakt med deras kontaktperson. När jag efter det tog kontakt med BBB så tror jag att jag bad dom ringa till Skanova, alternativt ta kontakt med huvudkontoret som i sin tur skulle ta kontakt med Skanova, ca 10 gånger. Men människan VÄGRADE ge vika då allting var som det skulle på hennes datorskärm. Men men man får väl tjata mer antar jag.

Av gralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av viktore
Prova att ringa till Skanova, normalt pratar de inte med privatkunder, men du kan ju berätta ditt fall och tjata lite, du kan inte få mer än ett nej.

Japp har provat det redan, dom kunde tyvär inte hjälpa mig. Hon som svarade sade något i still med att hon inte hade befogenheter att göra det eller nått sånt.

Det enda jag inte har provat är att ringa till BBBs underleverantör Teracom, men känns som att dom knappast vet mer än BBB själva, utan det är bara Skanova som kan ge ett klart besked som jag ser det(?).

Jag dör inte utan internet, men känns bara så jävla tråkigt att man ska behöva bli helt utelämnad såhär när man beställer en produkt från ett stort företag. Speciellt när det företaget har så att säga avslutat min förra produkt. Inget vet något, alla vägrar tar reda på vad som händer osv. Vad ska man göra...

Av gralle

Vart kan man vända sig? (BBB, Teracom, Skanova tjafs)

Har beställt ADSL hos Bredbandsbolaget och gav dom samtidigt fullmakt att säga upp mitt andra abonnemang hos en annan leverantör (allt detta i oktober/november) 2004.

På BBBs hemsida så har det ända sedan December stått "Vi har beställt uppkoppling av vår underleverantör". Men fortfarande finns där inget leveransdatum.

När jag beställde detta så frågade jag hur långt glappet skulle bli, 2-3 dagar blev svaret, men nu är det x antal veckor sedan jag blev nerkopplad från min föregående leverantör.

Och varje gång jag ringer till BBB så är svaren likadana, 10 dagar så är det fixat! Så ringer man 8-9 dagar senare och frågar hur det går så får man samma svar, 10 dagar!

Allt jag vill veta är om Skanova har fått en beställning, om den har gått igenom ok, och om där finns något datum från deras sida. Jag har bett BBB ringa till Skanova och helt enkelt fråga detta över telefon för att vara säkra på att något inte är fel, men det går naturligtvis inte för sig för det är minsann inget fel på deras datorskärmar där det minsan står ""Vi har beställt uppkoppling av vår underleverantör", som det nu har gjort sedan December 2004.

Allt detta hade varit OK om BBB inte ljugit när jag gick över till dom, det var guld och gröna skogar (vi kan bortse från att dom ljög om tjänsten dom sålde som dom senare ändrade efter gjord beställning), det skulle inte vara några leveranstider alls förutom det lilla glappet då på 2-3 dagar. Osv, osv osv osv.

Iallafall, det måste ju finnas något ställe där man som kund kan vända sig för att få raka besked, och inte lögner upptryckta i ansiktet? Jag vill bara veta om min beställning är under behandling hos Skanova och allt är ok som sagt.

Av gralle

Fråga om två 19" skärmar

Ska köpa ny skärm, hittade två billiga 19" skärmar. Nått man bör se upp med när man köper dessa? Jag ska primärt ha dom att jobba med, inte att spela och så. Är det väldigt dålig bild kvalle på dom? Det står att som stödjer upp till 1600 x 1200 / 75 Hz (vilket duger för mina ändamål).

Dessa två är det......

https://ssl.itbutikken.dk/default.asp?sprog=46&land=46&varenr...

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=124424