Inlägg

Inlägg som vktor har skrivit i forumet
Av vktor

Nas

Någon av er som har lust att svara på samma ämne fast i min tråd,

http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1223372-nas-server...

Eller svara på frågan här på en gång:

Vad är det billigaste jag kan komma undan om jag vill ha 1tb hd i min router? (är så trög så fattar inte vad som behövs som minst)

Av vktor

NAS "server" / Hårddisk Vad ska jag skaffa?

Hej! Detta med NAS är en djungel som jag inte lyckats tränga mig igenom... Jag ska köpa en nas hårddisk,(med allt vad det innebär, vet ej om det räcker med en hårddisk eller om jag måste ha någon form av serverbox till?) kommer endast använda den i ett väldigt spartanskt syfte, nämligen att lagra film på. Som det är nu har jag en Boxie som jag är nöjd med det enda problemet jag har är att det är drygt att filmerna jag laddar ner är på tre olika datorer totalt, vilket är väldigt jobbigt när man väl ska kolla på något och och en av datorerna ej är på osv.

Så min fråga är hur billigt kan jag komma undan med en 1tb eller 2tb NAS hårdisk som jag kopplar in i Routern och har jag allt jag behöver vid köp av en NAS hårddisk?

Såg att det redan fanns någon tråd om detta men tyckte inte den passade in på mitt specifika behov av en enkel lösning då jag redan har ett mediacenter som jag är väldigt nöjd med!

Väldigt tacksam för hjälp! / Viktor

Av vktor

aha! så det ska räcka med en sån fast det stod något om requirements 500watt? tusen tack för all hjälp du gett mig!! Det blev ju isånfall betydligt lättare iaf

Av vktor

Hej! Det är så att jag köpt ny dator nu men jag får ej igång grafikkortet: radeon hd 6870. mitt nättagg är på 430 watt som jag skrev tidigare.
På grafikkortet sitter det som två olika strömingångar med 6 piggar(bifogar bild). jag har endast 1 sådan på mitt nättagg, Sedan har jag kollat in deras hemsida nu och så står det såhär: Requirements
External Power - 6-Pins:2
Minimum Power Supply Requirement:500 Watt
XFX Recommended Power Supply:XFX 650W XXX edt PSU ... Så antar att det bo

http://imageshack.us/photo/my-images/827/bildei.jpg/

rde köpas nytt nättagg eller? och om så är fallet kommersåklart följdfrågan Vilket nättagregat fungerar bäst till detta grafikkort utan att kosta skjortan?

Tack alla som hjälpte tidigare!

MVH Viktor

fungerade ej att bifoga bilden så här är länken: http://imageshack.us/f/827/bildei.jpg/

Av vktor

Tack så mkt för listan du la upp. fungerar det att behålla mitt gamla chassi, nätaggregat och ram minne? Dessa har jag nu:

Nätagg: ANTEC EarthWatts 430 Watt ATX12V v2.0 PSU (0761345-04643-5)

Ram minne: CORSAIR 2X2GB DDR2 800MHZ KIT CL5 (TWIN2X4096-6400C5)

Chassi: COOLERMASTER CM Elite 340 (RC-340-KKN1-GP) .

Så kommer dessa gamla komponenter fungera med dom nya i din lista?

Tusen tack för all hjälp!

Av vktor

HJÄLP: Uppgradera dator

Hej! Det är så att jag ska uppgradera min dator för ca 3000kr och uppåt. Framförallt för att jag ska spela Diablo3.
Har hört att man kan typ köpa ett uppgraderingspaket så man inte behöver köpa hela datorn ny?
Sedan vill jag att den ska vara så tyst som möjligt.
Och så som den har fungerat så spelar jag hd filmer till tvn från datorn via dvi/hdmi kabel, men det borde väl inte vara något problem ifall jag uppgraderar datorn?
Så mina krav är diablo3 på full kraft samt att den inte ska låta så mkt.(och att den ska kunna fortsätta streama HD 1080p)
Det jag har nu på min dator är:

Processor AMD Athlon(tm) Dual Core Processor 4850e, 2500 Mhz, 2 kärnor, 2 logiska processorer
Moderkort: GA-MA78GM-S2H
Installerat fysiskt minne (RAM) 4,00 GB
ATI Radeon HD 4800 Series

.. Vet ej vad jag har för ström aggregat, hur vet jag det? kanske inte är så viktigt? Så resten hade i datorn hade jag ej tänkt byta ut! Om det inte är något jag måste för att det ska fungera?

Väldigt tacksam för hjälp!

Av vktor

laptop 13" HJÄLP!

Hej! har tänkt köpa en laptop för 5-8000kr. det jag kommer göra är att använda photoshop och titta på film, lyssna på musik. är väldigt tacksam om någon har förslag på vilken jag ska välja!

Av vktor

Ser ej BIOS, SKUMT?

Hejsan det är så att jag precis köpt ett grafikkort till min dator, körde det integrerade grafikkortet innan, och allt funkar super bra med det nya, förutom att jag ej ser några bios, utan skärmen startar när den kommer in i windows. någon som vet vad som är fel? är det för jag måste stänga av det integrerade på något sätt?

super tacksam för hjälp!

mvh viktor

Av vktor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av We4sZ
Enbart processor relaterat när det gäller film i full hd då det inte finns hårdvaru accerleration genom grafikkort till H.264

så det hjälper inte alls med att köpa ett grafikkort?

finns det inte någon som har stenkoll på detta?

Av vktor

hjälp 1080p hackar sig fram!

Hejsan, det är så att jag har köpt en ny dator:

http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=vijktor&k=600314

och 1080p hackar, kör cccp codec pack och media player classic, den klarar av en del 1080p medans en del hackar rejält..

förekommer även ett sträck ibland nere i kanten..

någon som har några förslag hur detta kan lösas?

funderar på att köpa ett grafikkort till, kan det hjälpa tro, eller går det att lsöa endå?

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=383157

där är grafikkortet jag funderar på...

väldigt tacksam för hjälp

mvh viktor

Av vktor

skumt nätverksproblem?

hej. jag har ett problem, jag har lagt upp en dedicated server på cs, och på datorn som jag lagt upp den på har jag gjort portforwarding och öppnat upp portarna och så, jag kommer in på servern på samma dator som jag har den, andra människor som inte finns i mitt näötverk kommer in på den, men min andra dator kommer inte in, jag har ej ändrat nå inställnigar för den datorn.

vad är det som är fel?

supertacksam för hjälp

mvh viktor

Av vktor

tack för svar, cla77 jag har gjort port forwarding, maskaren precis det svar jag ville ha!

nu måste jag bara lista ut så att porten går till min dator, hade tänkt använda port 27016 ingen som har förslag hur man ändrar det?

http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Scient...

där är min router!

jag har följt guiden precis som det står hur man ska göra för counter strike. är det något fel jag gör, går det inte att använda port 27016 som serverns port med dom inställningarna jag gjort efter guiden? tacksam för hjälp!

Av vktor

Dedicated Server Hur får jag ett ip?

Hejsan det är så att jag har en router hemma och har lagt upp en dedicated CS server. jag hittar servern på lan.

jag har ändrat till statiskt ip och låst upp portarna. men det jag undrar är hur jag får ett specifikt ip till servern? om jag tex går in på whatismyip.com så har jag samma ip på båda datorerna(antar att det är routerns ip), jag undrar hur jag fixar så jag får ett ip som alla användare på internet kan koppla upp sig mot.

tacksam för hjälp!

mvh viktor

Av vktor

Dedicated Server Hur får jag ett ip?

Hejsan det är så att jag har en router hemma och har lagt upp en dedicated CS server. jag hittar servern på lan.

jag har ändrat till statiskt ip och låst upp portarna. men det jag undrar är hur jag får ett specifikt ip till servern? om jag tex går in på whatismyip.com så har jag samma ip på båda datorerna, jag undrar hur jag fixar så jag får ett ip som alla användare på internet kan koppla upp sig mot.

tacksam för hjälp!

mvh viktor

Av vktor

Ifall ni har problem med eran server om den säger STEAM Validation Rejected

Så ska ni gå in i eran dedicated mapp sen in i cstrike sen gör en ny textdokument och spara den som steam_appid

Sen går ni in och Skriver 10 ( 10 Är till Counter Strike )

Sen sparar ni nu funkar det

Av vktor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jesusbarnet
http://prisjakt.nu/produkt.php?e=344790 och HDMI får du genom en adapter

vad är det för adapter och vad kostar en sådan?

någon som tror att mitt problem kommer lösa sig med hjälp av ett nytt grafikkort? det jag har nu är ju inbyggt radeon hd 3200 är det då bättre att satsa på ett radeon eller byta yill nvidia?

tack för all hjälp!

mvh viktor

Av vktor

HJÄLP! passivt grafikkort med hdmi utgång?

någon som kan tipsa mig vilket passivt grafikkort som är mest prisvärt.
det är så att jag inte får det inbyggda grafikkortet att funka så bra på min lcd tv tappar kontakt hela tiden med datorn så har beslutat att köpa ett grafikkort och förhoppningsvis lösa problemet, någon som skulle kunna tipsa om ett som skulle passa med min dator, det den ska användas till är att spela hdfilmer, behöver inte vara ett low profile. har ett micro atx moderkort.

dator info:
http://www.prisjakt.nu/minsida.php?a=vijktor&k=600314

mvh viktor

Av vktor

tappar bild från dator till tv

Hejsan det är så att jag tappar bild på min lcd tv från datorn. jag kör via HDMI kabel (Deltaco AWG28 Nylon HDMI till HDMI 1.3 3m) TVn är av modell Toshiba Regza 40XF355DG och moderkortet: Gigabyte GA-MA78GM-S2H inbyggt HD RADEON 3200 inbyggt med hdmi uttag

Problemet är att ibland finns det ingen bild när jag startar datorn, ibland så slocknar bilden efter en stunds användande. Tror att det påverkar ifall jag ändrar upplösning på datorn. Det funkar helt felfritt datorn om jag kör via datorskärm, eller kör tv-out. Men HDMI kabel till datorn funkar ej stabilt.

allt är nytt, någon som känner igen dessa sympton? borde jag köpa ny kabel? känns ju dumt ifall detta inte är felet?

EDIT: har provat att köra med en mediastation Curanta med HDMI kabel från curantan till tv, funkade problemfritt i 2 dagar(sedan lämnade jag tillbaks curantan)

super tacksam för hjälp!!

mvh viktor

Av vktor

Hejsan, jag har liknande problem, när jag byter upplösning så tappar jag bild efter en stund och eventuellt ingen bild när jag startar upp, och jag har ny dator som jag kör hdmi kabel från moderkortet till min nya lcd tv. någon som har förslag på vad som är fel?

Av vktor

hur gör jag pixelmappning? har gått igenom manualen i tvn och har fortfarande inte kunnat fixa detta, har något som heter exact scan men då är det en stor svart kant. enda gången det inte är svart kant är när jag kör absolut lähsta upplösningen, och då går det inte så bra att anv'nda förutom till film.