Inlägg

Inlägg som horsarn har skrivit i forumet
Av horsarn

ja har alltid kört me 20pins kör i 3000+ 8x 285 minnet i 240(2-2-2-5, 3,5volt) mhz typ minns ej exakt, går fint ! men antar att det kanske e för att det e i princip maxklock! andra kommer ju upp i 9x280 på multiplier 9 kan ja bara få den stabil i 265mhz .. kan ju vara min CBBID tilsammans me mitt dåliga nätagg! deltaco 450watt , kostade 450kr i lokala dataaffärn därav att den inte klockar som andra 3000+

edit : blir ju attans varmt flänsen vid minnet! kan ej ta i den så har en 60mm fläkt som blåser för fulla muggar där

Av horsarn

funkar det bra med dom nya ? tänkte höra före på er testkaniner innan ja drar hem det

Av horsarn

nyss skulle ja starta datorn å samma kom upp som för dig NTLDR is missing , starta om å boota från skivan valde reparera å körde som någon här uppe sa fixmbr å fixboot . å körde även chdsk /p /r inte för att ja vet vad det betyder men den hittade fel i /r , å så bytte ja satakabel så något av de felen var det nu startar den från min Raptor men kan man fråga sig hur kan det bli så att Ndtlr pajjar ??? ja hade installerat xp igår å idag pajja det :-/

Av horsarn

vet ej men W o W e väl rätt krävande! vet ej dock om det ska vara 100 % men antar att inte för att du behöver en 3400+ för att spela det men att spelet används av så mkt processorkraft som finns tillgängligt,, ja ba svamla någon som vet skriver säkert

Av horsarn

har du gått in i bios å kollat 1st boot device eller vad det heter om du kan ställa in usb ? jag har aldrig ägt ett a: ! jag kunde köra med winflash till mitt moderkort.. du får testa om inget annat funka..

Av horsarn

wd raptor , blåskärm vid uppstart av xp

bara blåskärm efter den börjar ladda xp, ja harasså inte installerat xp på den utan kör på en ide disk men det som är det konstiga.. är det paj? för när ja skulle installera xp vart det blåskärm vid samma ställe varje gång kan nån inställning i bios hjälpa?? har förövrigt ett nf4 dfi ultra å en WD 36gb tacksam för hjälp

Av horsarn

mitt slutade oxå funka eller vet ej vad som hände men fick ej internet att funka prova med de båda inbyggda å ett i en pci-plats alla inställningar rätt å kunde pinga från kommandotolken men fick inte internet att funka så ja installera om xp istället för att bråka då funka det..

Av horsarn

har dfi ultra ja oxå , skiten startar inte ens me mitt sonata-agg (antec)! fick byta ut mot ett sämre 450watts dyngagg då går det.

killen på overclockers sa att dfi är i princip ej kompatibelt me vissa antec agg ..

Av horsarn

märker att när jag EJ kopplar in 4 pins kontakten bredvid ATX kontakten DÅ startar datorn å då lysar alla de fyra röda ledsen nere till vänster på moderkortet.. MEN ingen bild på skärmen!! beror kanske på att ej 4pins kontakten e inkopplad?? men då den e inkopplad startar den ju ej :/ .. ingen som har en aning vad fan det e för mysko???

edit :kan iof vara som en sa i en annan tråd har oxå läst det på techswedens forum där killen på overclockers säger att han testat 5 moderkort uatan att kunna starta det med ett minne.. man ska tydligen ha 2 .. jävla dynga , byter ut skiten mot intel

Av horsarn

amiga ,atari 520STe
pentium 60mhz
pentium 100mhz
pentium 200mmx?
celeron 400mhz
PentiumIII 600mhz
Thunderbird 1400mhz
xp2100+
barton2500+
A64 3000+ (nu)

Börja me intel sen hare bara blitt amd! sägs ju man blir klokare med åren,, men erkänner p3an va nog den skönaste processsorna ja haft..kanske blir en intel efter denna

Av horsarn

min celeron 1ghz klockar till 1300mhz bara genom att öka fsbn. behöver ej ens ändra volt eller något (går inte heller) är dom mindre klockvänliga celeron tulatin 1300mhz????

hur vet man att man har en tulatin eller vanlig? eller heter dom bara tulatin ?

Av horsarn

CPU : Intel PetiumIII 600E
Kylning: Vattenkylning hemmagjort av brorsan
Orginal: 600mhz
Klockad: 840mhz (6*140)
Procent: 40%
moderkort Be6-II
vcore : minns ej??

halvstabil kunde iaf bencha men körde 24/7 800mhz , polarna satt me p2 300mhz typ . då va man värst

Av horsarn

Inget liv i dfi nf4 ultra ..

kopplat in allt å allt strömkablar enligt manualen m,en får inget liv i den.. fläktarna börjar just såpass snurra sen lägger den bara av.. asså fläktarna varvar ej upp utan börjar bara röra på sig lite.. hur många gula leds ska lysa?? asså när datorn ej är igång? köpte begangnat grafikkort kanske kan va det som e pajj?? någon som har tips? har provat flytta det enda minnet ja har i alla slots! kopplat ut allt onödigt.. kollat alla kablar..
hådvara: ( har läst diverse trådar om problem med dfi men det skumma är att datorn inte ens postar!!) hoppas på hjälp

edit: måste man ha i atx, fdd strömkabeln på mobot, 4pins å molexen ??? ja kör ju ej sli å ja har kopplat i alla! ska prova utan.. se om den villl posta då..

edit: måste bara säga: manualen va inte mkt att ha i gran

Sonata (antec 380w)
Dfi nf4 ultra
A64 3000+
512 Twinmos speed premium
x300se
en raptor 36gb

Av horsarn

ingen som vet va det kan vara för fel , ha just kopplat in dfi nf4 ultra och datorn startar inte ens! asså fläktarna rör sig lite typ en halv sek! sen ba lägger den av.. skummt, jag har provat med minnet (har bara ett) i alla olika slots typ... dragit ut allt onödigt,, men ja har bara ett antec 380w 20pin det ska ju vara 24pin.. va kan va fel??

Av horsarn

smma problem för mig, min startar typ 1sek! sen lägger det bara av, fläktarna börjar snurra typ 0,5sek sen ba lägger skiten av perkele!

Av horsarn

tack! det gick nämligen lättare när de fyra va lediga på en sida istället för att sätta den i mitten,, hoppas bara det e rätt sida nu så det inte bränner upp skirten..

Av horsarn

atx kontakt på dfi

sitter å ska montera, har en 20 pins atx kontakt, manualen snackar skit! ska det vara 2st lediga "pinnar" på vardera sida , asså jag får ner den på endast ett sätt, centrerad så det e 2st lediga kontakter på vardera sida om kontakten, är det rätt? gick SATANS tungt att trycka ner skiten! någon me dfi platta som vet ?

nu fick ja i den på ett annat sätt så alla fyra tomma är på höger sida.. gick ju lättare så det verkar ju bättre..

Av horsarn

dfi nf4 +sonata = 24pins adapter?

Ska hämta ut grejjerna imorgon å det är rakt ute i urskogen! hehe ingen datoraffär inom flera mil så ja undrar om ja måste köpa nå annat tex kablage! som ej följer med moderkortet osv.
så innan ja lämnar stan ska ja köpa det ja tror ja behöver..typ sata strömkabel? å adapter (24pin?)till atx-donet ??

länge sen ja köpte nytt system , fanns ju inte ens sata diskar då..å atx standarden va ju 20 pins..

har beställt :
dfi nf4 ultra
antec sonata
Wd raptor ( ström å satakabel ?? följer det me moderkort eller måste ja köpa det separat?)

ops glömde fråga att till moderkortet måste man köpa 24pins adapter om ja ska köra me sonata agget??

mvh llojden

Av horsarn

vad menas med SWAP ?? asså är det windowsinstallationen?

Av horsarn

trillian 3.1

bara ja som har problem med att varje gång ja startar om datorn typ så står det att det finns en ny version av trillian och den laddar hem å installerar det, samma procedur jämt! lite irriterande men annars är det helt ok! förstå gången ja provat trillian fö.