Inlägg

Inlägg som björn..... har skrivit i forumet
Av björn.....

Defaultvärden varierar i olika läsare, iom det kan vissa problem uppkomma med % angivelser.. kör hellre med "em" isf.

Av björn.....

Re: Re: Skapare av hemsidor

Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkmoon
Webbdesigner och webbutvecklare är väl de rena skaparyrkena, förutom webbprogrammerare då. Sen är du webbmastrar, webbinformatörer, webbingenjörer osv... ta vilket yrke som helst och sätt webb framför

Prisidén varierar nåt fruktansvärt. Och kvalitén följer med priset. Betala 500 spänn och du får rena jävla skräpet, betala 10 000 och få en riktigt najs sida med databas och rubbet. Men det går från kanske en femhundring, tusenlapp och uppåt.

Ska man ha en bra webbtjänst så får du lägga till en nolla på det senare alternativet. Det första är en relevant timdebitering, som egen.

Av björn.....

odenlab.se

Av björn.....

söker ljud-javascript, typish...

Behöver ett script som kan spela upp en melodi, och som man kan stänga av med en knapp. Om den är avstängd så måste detta kommas ihåg till nästa ggn den personen besöker siten.

Nån som har tips.. skulle helst se att jag slapp skapa det själv från grunden.

Av björn.....

www.flashkit.com - learning by observing

Av björn.....

varför köpte ni den engelska om ni vill ha den svenska?

Av björn.....
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dAJJAN
det enda jag reagera på är de tunna, svarta fonterna som används vid tex SENAST UPPLAGDA, Tycker dem känns för skarpa.. Färgen och fonten.. Annars en fin hemsida!

Btw. Kodar du allt själv också eller? dvs i php/asp?

kodar php om det behövs ja... inte i detta fall dock..

Av björn.....

Tackar tackar...

Angående content och dess storlek, så är sidan uppbyggd enligt det gyllene snittet (vänsterkolumn vs content).. för att det på ett bra sätt skapar balans i grafik. Och bredden går inte direkt att göra så mkt bredare överlag om det ska fungera på 800 bredd.

Av björn.....
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kejsarn
Snyggt. Som vanligt.

EDIT: vad är detta? http://users.se/isakk/hoglind%5Ffel.png

mkt bra fråga.. det får jag ta en titt på, ser ut som nån gammal ifsats har gått överstyr eller nåt : ) Tackar för påpekandet...

Tack för alla kommentarer, ska kolla på det som tagits upp osv.

Av björn.....

kritik?

http://www.hoglind.org/clients/motorgalleri.se/#

just klar, länkar är keff, det är bara layout samt ev markup som är relevant att kritisera..

det enda sättet att bli bättre är att få feedback, så.. hitme!

Av björn.....

det ska vara <br /> för radbrytning.. men det är en ofta onödig markup tag. går det så kör med paragrafer... samt sätt bredden på denna i css.. tex om den ligger i en div med id #1 så kör man #1 p{} och bredden samt höjden på denna.. för avstånd använd border och padding attributen o css

för radhöjd använd, line-height:12px

Av björn.....
Av björn.....

Re: PHP,CSS och olika webbläsare

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Delight
Som bekant tolkar ju olika webbläsare CSS-mallar på olika sätt, något som vållat mig stora bekymmer eftersom jag inte kunnat alla knep/bugtrix som gör att man kan skapa olika regler för olika webbläsare. Nu när jag så smått börjat lära mig PHP kom jag på att man kanske kunde ha en dynamisk länkning till CSS-mallen, d.v.s att man har tre olika externa css-mallar som länkas in beroende på om användaren kör Internet Explorer/Firefox eller Opera (t.ex) så slipper man alla fulhack. Jag vet inte ens om det är möjligt att genomföra nått sånt, men det känns som det vore ganska lätt.

Är detta något som redan används flitigt idag? Är det att rekomendera? Nån som har ett exempel på sån kod?

En riktigt dålig ide, eftersom det går emot hela grundtanken med webbstandarderna... browsersniffning är nej nej.. ! och en kvarleva från 90 talet.

Av björn.....

Old news
tycker det är snyggt, men det är inte så värst användbart i alla fall..

Av björn.....

En riktigt stor nackdel med gallery2 (som annars är helt grymt) är att det inte funkar med "safemode On".. iofs är det en totalt vrickad sak att köra med på webbhotellet, men likväl, de flesta gör det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lavve
e107 - CMS med möjlighet att installera extra plugins och teman
http://www.e107.org/
http://e107coders.org/
http://e107styles.org/
http://e107themes.org/

Gallery2 - Komplett galleri med många funktioner, t.ex. möjligheten att tanka upp bilder direkt från WinXP! (demo)
http://www.gallery2.org/

kPlaylist - Gör din musiksamling tillgänglig för streaming (demo)
http://www.kplaylist.net/

Av björn.....

hm.. ang nielsens bok.. den är lite gammal faktiskt.. även om mkt gäller så är det inte helt befogat med 500 pix för en bok som är 10 år gammal, iaf inte vad just webben anbelangar.,,

Av björn.....
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hunden
Betala för att ha reklam? hör du inte hur dumt det låter?

iofs skulle man ju kunna tänka sig att själva programmet skulle kosta att delta i, typ för att försäkra sig om seriositeten.. men så är inte fallet.

Av björn.....
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blixa
Och vilken site har 10% CTR? Inget jag någonsin stött på. Det skulle vara om man uppmanar sina besökare att klicka på annonserna för att stödja siten då.

Men hur som helst så skriver killen att han ska ha reklam på sin "hemsida" vilket oftast betyder ca 10 unika besökare i månaden

herregud... det finns många som har högre än så... det är så oerhört varierande.. och apropå att få ca 2kr per dag med 2k unika per dag är ju faktiskt mkt dålig return.. det går att få ut mkt mer... . Snarare så skulle jag vilja säga, om man har relevant och bra trafik till siten så kan man nog få $20 om dan snarare än 2kr... på de 2k besökarna.
Jag har själv erfarenhet av flera fall då ctr har legat över 20% och eCPM på över 50 dollar.

Av björn.....
Av björn.....
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blixa
Hur många besökare har du? Google Adsense ger inga pengar att tala om om du inte har över 300-400.000 besökare om året... och även då är det småpengar.

Bättre att hoppa över reklamen.

helt fel..

Det är mer komplext än så.. om du har hög ctr på de besökarna osv så kan man dra in mkt pengar. Har man 100k besökare om året så kan man dra in ett par tusen i månaden, inga problem.. sannolikt mkt mer.. det beror på ctr som sagt. vid 10% så kanske det skulle landa på 2k i månaden..