Inlägg

Inlägg som YellowMan har skrivit i forumet
Av YellowMan

Ok, tack ska ni ha! Då blir det ju till att testa att köra passivt till att börja, är väl bara att slänga i en fläkt senare då ifall det skulle behövas.

@Bugg, det var ju det moderkortet jag hade valt, antar att du menar GA-G33M-S2H(http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=211159). Fick aldrig klart för mig hur många interna firewire det hade, vill ju helst ha 2 ifall man vill stoppa i ett par tv-kort nångång. Sen verkade det knappt vara några som sålde det?

Ett annat var ju Gigabyte GA-73PVM-S2H(http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=237811), men det verkade bara vara en firewire på det.

Av YellowMan

Tack för svaret!

Ja, jag letade lite efter något vettigt 8600 kort men jag vet inte. Detta kanske:
Gigabyte GeForce 8600GT 512MB Heatsink
http://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/gigabyte-gefor...

Vill ju helst ha ett med passiv kylning, sen antar jag att det inte får vara alltför mycket heatpipes och heatsinks som sticker upp på översidan, lär väl bli trångt när locket ska på då.

Ja, hade tänkt ha 80mm till Ninjan, men det kanske funkar att köra den passivt? Vore ju det bästa. Du tror inte den blir för varm då?

Av YellowMan

Htpc ca 7k

Har tänkt att bygga ihop en htpc, ska främst användas till att kolla på hd-material + surfning till att börja med. Vill ju att den ska vara hyffsat tyst. Max runt 7000 hade jag tänkt lägga.

Men vill ha möjlighet att kunna sätta i ett par tvkort om det blir aktuellt. Vill även ha möjlighet att sätta i ett bättre grafikkort för spel om man skulle vilja det.

Det här har jag funderat på: http://tinyurl.com/6j8grs
Hade tänkt handla allt på inet.

Är lite osäker på grafikkortet, duger det eller ska man lägga några hundralappar till? (vill helst ha nvidia)

Moderkortet är det ok? Finns en R-variant också, med raid-stöd, tror inte jag kommer att ha nytta av det dock.

Cpu-kylaren, funkar den i chassit på höjden? Eller finns det nån bra som skulle passa bättre?

Tack på förhand!

Av YellowMan

Du måste ha fnuttar(") runt ettan när det är en label:

on (release) { gotoAndPlay("ettan"); }

Av YellowMan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SwedBear
Det är kul att det är så mycket på gång på HTPC-fronten också. Yellowman - vilken Mac Mini rekommenderas för att klara av 1080p? Har funderat på att se om man kan hitta någon billig begangnad och testa xbmc.

Problemet med HTPC kommer dock alltid att vara att det krävs en hel del jobb att få ihop burken och komma fram till samma resultat som en dedikerad medieaspelare. Föredelen med Tvix/PH etc. är att, bortsett från buggar, du kan koppla upp den och relativt snabbt komma igång.

/B

I dagsläget bör man nog välja 2ghz versionen om man vill att den ska klara 1080p. Vad jag "hört" så klarar 1.83ghz versionen det mesta, men kan tappa frames vid "peakar".

Ska tilläggas att det ryktas om att det ska komma nya uppdaterade Mac Mini:s ganska snart, så det kan ju vara klokt att vänta.

Håller med om att tanken med Tvix/PH är klockren, får de bara lite mer tid att lägga på mjukvaran så blir det nog bra.
Fördelen med xbmc är ju att det är en ganska etablerad mjukvara med bred användarbas. Finns mycket skins, scripts osv. Open source är det ju också.

Men visst det är ju lite jobb att få till det. Ska man köra 24hz, så får man hålla på med massa inställningar i "SwitchResX", som exempel... Sånt slipper man ju med en plug'n'play låda.

Av YellowMan

Tack för en bra artikel!

Ett annat tips för er som funderar på mediaspelare är att skaffa en Mac Mini, köra xbmc till osx(http://www.osxbmc.com/). Det är fortfarande i alpha-stadiet men känns nästan ändå mer stabilt än mjukvaran till de här produkterna. Då får man som en tyst liten vit xbox med xbmc som klara hd-material. Xbmc portas ju även till linux så ett annat alternativ är ju att bygga ihop något eget och komma undan ännu billigare.

Av YellowMan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av poppen
Ska du köra recovery program måste du formatera diskarna först. Sedan köra recover.

Ok, men det kanske man ska vänta med tills det är enda utvägen, eller?
Det kanske finns nåt annat man kan prova först..?

Verkar ju som windows har strulat till nåt vid ominstallationen..

Av YellowMan

Partitionsproblem efter ominstallation(noob)

Hej!

Jag har en 200gb disk som är partitionerad som
c: - 130gb
e: - 60gb
och en 300gb disk som f:.

Nu installerade jag om windows xp(sp1) eftersom det strulade, körde bara det rätt över det gamla på c.
Allt är kvar på c. Men de andra två partitionerna går inte att komma åt(The file or directory is corrupted or unreadable). De är Raw.

Läste i faq:en att det kunde va nåt 'owner'-problem, men det finns inte ens nån 'säkerhets'-flik under 'properties', så det verkar kört.

Någon som har några ideér om vad man kan göra? Hade ju lite grejer på diskarna som jag vill ha kvar

Har även provat att köra massa recovery-program.. Getdataback, restorer2000, easyrecovery mm.

Tacksam för hjälp!
mvh: klas