Inlägg

Inlägg som 8080a har skrivit i forumet
Av 8080a

Tittade på multiplayer-teasern nu och det ser skoj ut. Frågan är hur det är med ljudet i Black Ops? Ljudet i MW2 var skandalöst dåligt.

Av 8080a
Skrivet av bondenpaavo:

Fråga: Kan man köra sina gamla PS2-spel på en PS3a?

Endast på 60GB-modellen som lanserades 2007.

Av 8080a
Skrivet av Leqher:

Detta heter ju XIII Versus men varför heter det XIII ? och inte 14 eller 15? För detta spelet har väl egentligen ingen koppling till vanliga XIII ?

Jodå, det hänger ihop på något vis.

Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII - Wikipedia, the free encyclopedia

Av 8080a
Skrivet av Woods:

Okej okej 30 watt mer, de vinner hur som dock.

Skönt att du kommer med solida fakta när du gör dina inlägg.

Av 8080a
Skrivet av Woods:

Dem drar mindre, De presterar bättre och risken för microstuttering i nog mycket större hos ati kort

Dock kan de inte tripple eller quad slia Du kan ju sli 480 och äga två 460 dvs

Nej, dom drar inte mindre ström än 1 GTX 480.
GeForce GTX 460 SLI review

Där testas dessutom 768 MB-versionen som drar mindre ström än 1 GB. Må vara så att micro stuttering är vanligare på ATI-kort, men det förekommer på båda platformarna då det är AFR det är fel på.

Av 8080a
Skrivet av Mipp3:

Jag har tänkt köra antingen 2st GTX480 eller vänta på 6xxx-seriens flaggskepp

Då är det väl mer en fråga om vad för funktioner du vill ha. Nvidia erbjuder Cuda, PhysX, 3d-grejjer osv. ATI erbjuder väl bra prestanda till ett överkomligt pris. ATIs 6-serie kommer väl bara vara en inkrementell uppdatering och inte erbjuda något direkt nytt.

Av 8080a

Spelar ingen roll vilket du väljer sålänge du väljer kort med referensdesign, som många redan påpekat.

Den modellen som Parkerman länkar till, Zotac blabla AMP! har jag läst att den haft problem med kylningen då fläktarna går emot plåten/plasten som sitter ovanför. Antagligen har de fixat det. Vidare så dumpar den kylaren all värme innuti chassiet och det kan ju vara en nackdel.

Här är en review som tar upp problemet med Zotac-kortet.
GTX 480 AMP! Conclusion | bit-tech.net

Vidare förstår jag inte hur vissa av er kan rekommendera 460 SLI. Det drar lika mycket om inte mer ström än ett GTX480 och det skiljer endast några 100-lappar i pris. Man riskerar ovanpå det att drabbas av microstuttering. Köp hellre en bra GPU än två halvbra.

Av 8080a
Skrivet av KKay:

Så det va nyheten på gamescom?
Hade förväntat mig något mer intressant.

Jag med. Exempelvis releasedatumet.

Av 8080a

Hur är tillgången på i7 950? Den tillverkas väl inte längre då i7 960 har ersatt den?

Av 8080a
Skrivet av Ctrl:

Läst era inlägg och alla disskuterar processorer bara, x86 är så mycket mer. Man måste ha x86 om man skall kunna tillverka styrchip till moderkort.
Vilket är en av orsakerna till att det inte finns någon nVidia krets till i3/i5/i7 moderkorten.
Just nu kör nVidia bara på grafikkort. Men hur länge kan de köra den nishen? Visst gör de ett bra jobb där, men en så smal marknad gör de
väldigt sårbara om tekniken ändras hastigt iom någon upptäckt. Precis som när första GeForce kortet kom ut på marknaden.
Då i princip bara ATi klarade av att hänga på nVidia när det drog iväg.

Det är ju lustigt att Nvidia kunde tillverka styrchip för exempelvis LGA775-platformen då, utan några som helst x86-patent. Det är nog snarare så att Intel inte licensierar ut teknologier som QPI och DMI som behövs för att göra nord och sydbryggor.

Av 8080a
Skrivet av mustafamuaf:

Jag har denna skärm och det är grym och verkar leverera upp till dess rykte. Inte så satans dyr jämfört med acern. Köpte min för 4500 inkl frakt, var 15% rabatt. Kanske finns det erbjudandet kvar.

Gillar dock funktionen att kunna vrida skärmen runt fästet samt att höja och sänka. Perfekt när man har TV: framför sig

Hej, och tack för ditt svar. Var hittade du det erbjudandet?

Jag har inte tänkt att använda mig av 3D-vision eller liknande utan endast pga dess höga uppdateringshastighet. Är det fortfarande värt att lägga pengar på en 120 Hz-skärm då?

Av 8080a
Skrivet av Johnny Calibanio:

Lite komiskt hur AMDs "en gång i tiden" storhet ska överdrivas som om de var så fruktansvärt överlägsna Intel.

En AMD Athlon 2500+ var bland de mest överklocksvänliga processorerna för sin tid och hade en standard klock på 1,8ghz. Hade man ett bra exemplar var den klockbar till omkring 2,3-2,5ghz med bra luftkylning. En Intel P4 däremot kunde klockas till omkring 4ghz på luft, och vid sådana klockfrekvenser var det inte speciellt stor skillnad prestandamässigt mellan processorerna.

Liknande mönster såg man mellan kommande processorklasser fram till dess att Intel släppte core 2 quad och AMD släppte Phenom då Intel istället för att ha legat jämsides med AMD fullkomligt krossade dem prestandamässigt.

Sen kan det diskuteras huruvida det är bättre att köpa AMD processorer i de billigare prisklasserna då de ger bättre prestanda/pris. Personligen hade jag idag aldrig valt en AMD processorer med tanke på att de inte har tagit fram en ny revolutionerande arkitektur på så många år utan fortfarande glider runt på vad som idag är antikt inom vetenskap och teknologi.

Att ge Intel full support är heller inte riktigt rätt med tanke på de metoder de använder sig av för att marknadsföra sig. Vilket som kan jag som privatperson inte ta hänsyn till det, utan jag måste gå efter hur jag på bästa sätt kan utföra mitt arbete vilket tveklöst är tillsammans med en Intel processor i min dator.

Det jag tycker är mest sorgligt är att individer faktiskt sitter och försöker försvara AMDs föregående storhet som om den idag hade någon som helst betydelse, som om det förflutna faktiskt kunde väga upp till de brister AMD har idag. Även om AMD faktiskt fortfarande tillverkar processorer som klarar av att utföra dagens arbete, så är det väl ändå bara att inse faktum, de står sig inte mot Intel som de en gång gjorde.

Naturligtvis hoppas jag att AMD tar igen med Bulldozer. Jag skulle gärna se en AMD processorer i min dator igen. Dock tror jag att sandy bridge kommer att vara lika överlägsen bulldozer som bloomfield är överlägsen deneb, så jag ser inte mycket hopp för att AMD ska kunna komma ifatt än på länge.

Du hoppar ju över AMDs glansperiod när du gnäller. Tiden mellan AMDs Athlon och Phenom. Mellan dessa lanserades Athlon64-CPUn. En revolution på cpu-marknaden för konsumenter. Många tekniker som du har i din kära intel-cpu lanserades i Athlon64. Såsom integrerad minnescontroller (intel hade då netburst som inte var speciellt bra i jämförelse), native multi-core (intel tävlade i början med sina single-core och sedan med skandalöst dåliga MCM-chip (Pentium D)), NX-bit implementation, x86-64 extensions som möjliggjorde 64 bit på x86-plattformen (som intel licensierade från amd). Lägg där till att AMDs CPUer hade en lägre strömförbrukning.

Så jag kan visst tänka mig att försvara AMD då de tillfört mycket. Tyvärr har de idag halkat efter intel både teknik- och processmässigt. Jag hoppas bulldozer blir bra. Det tjänar alla konsumenter på.

Av 8080a
Skrivet av Mupp3n:

Ditt 460 1gb mot mitt 5850? Kk.

Anyway, när kommer det några vettiga tesselation spel för nvidias uber tesselation?

Tesselation kommer nog inte bli mainstream förens konsolerna stödjer det, med några få undantag. Det är vad jag tror iaf.

Av 8080a

Vilken konsol har störst onlinescen då? Säg att vi jämför Modern Warfare 2 och Bad Company 2. Vilken plattform, PS3 eller Xbox360, har flest spelare?

Av 8080a
Skrivet av anon93568:

Fungerade fint för mig första gången, dock så förstår jag inte hur de tänker. Man kan välja mellan Resurgence och Resurgence Hardcore, dock inte vilka mods man vill spela som tex S.D . Tycker detta är otroligt dåligt gjort av dem.

Så var det med stimulus pack också. Kartorna kommer troligtvis finnas i den vanliga rotationen efter ett tag när flertalet har köpt på sig DLC-paketet.

Av 8080a
Skrivet av Jalle64:

Jo, men det blir större pixlar vilket gör att han/man vill använda framförallt mer AA i spelen

Jaha, då missförstod jag situationen lite.

Skrivet av Clarence_s:

Hej!
Nu börjar det klia i fingrarna för ett grafikkortsbyte och det jag då såklart undrar är vilket jag ska ta! Har i nuläget ett gtx 295 och funderar på att byta upp mig till antingen ett ati 5870 eller ett nvidia gtx 480 superclocked. Vilket presterar bäst, och slutligen är prisskillnaden mellan 5970 och gtx 480 värd att kringå och istället köpa ett 5970?
Tack på förhand!

Jag tycker du ska ta nvidia-kortet. Då slipper du alla problem som kan tänkas uppstå som har med crossfire (eller sli för den delen).

Av 8080a
Skrivet av Clarence_s:

Kör en q9650 på 4 GHz, 8 GB RAM och som sagt gtx 295. Spelar väldigt mycket på min dator i upplösningar om 1920x1080 och tänkte dra upp spelen på min 50 tums tv, därför jag tänkte köra något kort som klarar av mycket AA osv men låter isf mer värt att vänta på nästa generations kort från Ati

Fast din TV har inte högre upplösning för det. Det blir sak samma för grafikkortet.

Av 8080a

Nej, resurgence pack innehåller fem nya kartor, vill du ha kartorna som finns i stimulus pack får du köpa det också.

Av 8080a

Hur är det med läsförståelsen? Du ska stänga av crossfire eller byta till en annan renderingsmetod än AFR. Om problemet kvarstår beror det inte på crossfire iaf.

Av 8080a

Du kan läsa om microstuttering här: Micro stuttering - Wikipedia, the free encyclopedia

Prova att stänga av crossfire så bara ett kort används eller byt till något annat än AFR, jag vet inte vad ATI kallar sina metoder, nvida har en metod som kallas Split Frame Rendering. Jag antar att ATI har något liknande.