Inlägg

Inlägg som Omren har skrivit i forumet
Av Omren

Sitter och tittar på en dokumentär om D-dagen på SVT och reagerade på att de blurrat döda kroppar och allvarligt skadade soldater. Kanske dumt att gnälla på men krig är hemskt och jag tycker inte vi ska glömma det. När jag var ung och såg dokumentär om krig var det inte blurrat och det gav ett större intryck av hur hemskt det är. Vi ska inte sanitera historien, vi ska komma ihåg den.

Av Omren

Helliconia trilogin av Aldiss är mig ett kärt minne från tonåren.

https://en.wikipedia.org/wiki/Helliconia

Av Omren

Asteroid City av Wes Anderson

Riktigt tråkig film. Förstår inte storheten med Wes alls? Han kan göra visuellt tilltalande filmer men jag tappar intresset väldigt fort.

Av Omren

Slartibartfast

Av Omren

Har ett ok pris via studenterbjudande men annars skulle det vara alldeles för dyrt.

Av Omren

Jag brukar pendla mellan Vimla och Hallon var tredje månad typ. De har alltid något lockerbjudande och jag har studentrabatt också. Så oftast blir kostnaden för typ 8gb i mån under femtiolappen. Ovanpå det brukar jag utnyttja refunder varje gång jag byter och får då mellan 100-150 kr i cash back på köpet. Så min nettokostnad för mitt mobilabonnemang ligger runt noll kronor oftast.

Av Omren
Skrivet av geuken:

Hur är mjukvaran till eller kör man bäst tredjepart ändå?

XFX har ingen egen mjukvara så det blir amd's egna eller tredje part som gäller.

Av Omren
Skrivet av frolleswe:

Hej Sweclockers!
Är nyfiken på om man kan lita på privata säljare från Amazon som denna: XFX-SPEEDSTER-RadeonTM-Grafikkort-RX
Tack på förhand för era erfarenheter och tips.

Hej. Jag har nyligen beställt ett XFX 6700 XT QICK 319 av den säljaren och fick hem kortet utan problem. Det tog väl lite över en vecka men inga problem alls. Tyckte det var en bra deal för ca. 5700:- Om du söker på deras företagsnamn inne i deras profil sida på Google så verkar det som de är en distributör för XFX kort i Europa.

Så baserat på min personliga erfarenhet så går de att lita på. Men jag medger att deras profil på Amazon inte direkt inger förtroende, men deras hemsida verkar legit.

Av Omren

Tycker den här diskussionen är lika motiverad som att köra en Koenigsegg på svenska vägar. Du kan köra 200+ men nyttjar bara hälften... Det har gått en inflation i vad man anser vara berättigat i fps/hz och för 99.9% av fallen är det mer än placeboeffekt än en faktisk förbättring av upplevelsen... Är du inte en "proffsspelare" så jaga inte hz och fps utan njut av spelandet istället.

Mitt dagens gubbgnäll.

Av Omren

Det var nog när jag kom på att jag kunde överklocka min 486DX-50 till 66MHz genom att flytta en jumper på moderkortet. Good times.

Av Omren

Vilka tider vi lever i då 43" anses vara en "liten" TV.

Av Omren

Murder by death (1976)

Ganska imponerande rollista med bl.a. Peter Falk, Alec Guinness och Peter Sellers m.m. En lätt underhållande satir av mordmysterier. Märks väl att den är gjord 76' men om man stänger av hjärnan en stund och låter sig roas är den ett skönt tidsfördriv.

6/10

Av Omren

Fullversionen av all programvara. Men du binder upp dig för 12 månader så om du vill avsluta abonnemanget innan det så får du betala en avgift.

Av Omren
Skrivet av Grindaa:

min beställning av tele2 plattan och wifi-togo sim kort blev nyss avbeställd. där de vill att man ska ringa dem för nått gick "fel" beställde igår och fick detta mejl nyss.

Jag beställde plattan med ett abonnemang och nyttjade min ångerrätt på abonnemanget när jag fick hem plattan och behövde inte betala något alls för det. Inga problem alls.

Av Omren

Lite bra priser på Motorolatelefoner hos Webhallen.

T.ex. Moto Z2 Force för 3990 istället för 6990.

https://new.webhallen.com/se/campaign/7407-Motorola-Powerday

Gäller bara 24H.

Av Omren

Jag har nog böcker så jag kan skriva rätt många år framöver men det har inte hindrat mig från att köpa nya... Samma sak med pennor och bläck.

Av Omren

Papper är väldigt subjektivt också. I mitt tycke vill jag ha ett så smooth papper som möjligt med så lite uppsugning som möjligt. Gillar verkligen när pennan bara glider över papperet, använder reservoarpenna. Sen ska det helst vara vitt också. Clairefontaine har bäst papper i mitt tycke.
Har testat ett flertal journaler på sistone från Rhodia, Leuchtturm, och Black b' Red. Papperet från Clairefontaine med Leuchtturms omslag skulle vara en perfekt kombo i mitt tycke. Leuchtturms papper har bra egenskaper för reservoarpenna men är lite skrapigt tycker jag och så är det lite gult också. Rhodias webnotebook papper är bra men jag gillar inte gult papper, jag vill se färgen av bläcket som det är tänkt.
Så för mig blev det perfekt när jag till slut fick en Black n' Red journal med vitt papper som var hyfsat lent och hade bra egenskaper för reservoarpenna.
Jag skulle vilja testa Tomoe River papper också nån gång.

Av Omren

Trillade ner i reservoarpennehålet i början av året och nu sitter jag med ett trettiotal pennor (jag använder) och lika många bläck...

Av Omren

Förutom passformen så kan de billiga kinesiska sladdarna ladda telefonen långsammare. Har testat diverse olika sladdar med en usb testare för att jämföra och de kunde vara mycket sämre. En bra sladd laddade min telefon med 1.5A och en billig kinasladd med högst 0.5A.

Av Omren

Såg Tremors nyligen och den var riktigt bra tyckte jag.

http://www.imdb.com/title/tt0100814/