Inlägg

Inlägg som meandra har skrivit i forumet
Av meandra

Vill inte strö salt i såren om du nu redan köpt ett nytt kort. Men hade du inte fått ut mest prestanda för minst peng om du köpt ett 460 till o kört SLI?

Av meandra

Det är win XP. Jag har kört regCleaner hemma men på min hemdator har jag betydligt bättre ordning och väldigt mkt färre program installerade så där har det funkat fint.
Kanske får göra som du säger och köra startup-rensning och defrag. Tack för svaret.

Av meandra

Risker med regCleaner?

Funderar på att köra regCleaner på jobb-laptopen, den har börjat slöa ner ordentligt. Finns det risk att paja något om man det eller är det safe att städa bort allt det föreslår?

Tack

Av meandra
Skrivet av Coraydus:

De e iförsig sant! undrar vad de kortet hamnar på i pris nivå vill säga? men men blir senare projekt!
Måste säga att jag alltid dragit mig åt det gröna hållet jag med! men blev lite mer "open minded" när jag såg hur 7970 presterade!
Men det försvann nu mars då den gröna sidan blev aktuella igen ;D
Gillar din setup!, väldigt lik den jag haft

Jag har också gillat min setup... tills förra veckan, nu känns 460 hopplöst gammalt, SLI eller inte. Men jag ska vänta på 4gb-varianten. Tycker 2gb känns lite för lite för de nya korten som har så mycket annat krut.

Av meandra

Snart släpps ju en 4gb-variant på 680. Jag skulle vänta på den, men jag tilllhör det "gröna laget" all the way så du kanske inte ska lyssna på mig... inte på BARA mig iaf

Av meandra

Vet inte hur SLI funkar i alla spel. För mig har det dock funkat felfritt i BF3 med 460SLI. Runt 80% skalning när jag spelar i 1680x1050/high 2xAA, sbao.

En del har ju problem med stuttering, dock har jag sluppit det. Tur antar jag?

Av meandra

Coolers tack alla!
Då blir det kanske att slå till då. Och över 1920x1080/Ultra blir det absolut inte fråga om. Sen undrar jag, precis som någon ovan, hur högre upplösning kan stressa CPUn mer? Är det inte bara GPUn som blir svettigare då?

Av meandra

GTX680 i kombo med i7 950 - good or bad?

Jo som rubriken säger. Kommer jag kunna njuta BF3-kvaliteter fullt ut hos ett GTX 680 med en i7 950-prolle? Eller flaskar min numera halvgamla CPU kalaset?

Tack o ha det bra!

Av meandra

Sweet, alltid gött med nya prylar. Lycka till!

Av meandra

Tyvärr instämmer jag, det ser mörkt ut. Köp inte en sån dator med tanken att du ska få hyggligt med pengar när du säljer den iaf. Däremot kan den ju funka som ett bra budgetalternativ. För en billig peng kan du ju spela BF3 o liknande med ok FPS med någorlunda höga settings. Kör ju själv 460 SLI (dock 1gb versionen) och det funkar bra. MEN, det är gamla kort nu och med Kepler runt hörnet så är de inte mkt värda. Köp om du ska spela skiten ur dom och sen låta dom ruttna i garderoben när du sparat ihop till bättre grejor om nåt år. Annars avstå.

Av meandra

Du kan joina min server, "Winers Palace - Dust 24/7", tror du kommer trivas där.

Av meandra

Låter som lite överdrivna glädjemätare här, men jag vet inte... mina egna erfarenheter säger:

Ett ensamt GTX 460 kan no way driva BF3 på blandade high/medel 4xAA i HD. Då kommer du inte ha en medel-FPS > 60 som iaf är mitt gränsvärde. Kanske 40, om ens det. Jag körde ensamt 460 på blandad medel/high utan AA, SBAO på 1680x1050 och det landade runt 45-50 FPS med drops ner i < 30-träsket. Inte roligt.

GTX 460 SLI är inte likvärdigt med ett 480, snarare ett 580. i SLI (som jag kör nu) ligger på snitt FPS runt 70-80 på high, 2AA, SBAO 1680x1050.

Ett ensamt 560ti kommer inte heller, enligt mina erfarenheter, driva runt high i HD med 70 FPS som någon skrev här. Det är fantasier och kanske kan hända på någon enstaka liten bana med lite folk, vet inte. Men jag vet att det inte snittar där. Det gav inte ens 70 FPS i snitt i 1680x1050 när jag körde det.

Vill man köra high och HD med höga snitt FPS tror jag man måste ha ett kort med 2gb grafikminne, annars är man rökt. Det hjälper knappt att köra SLI med 460, 560 heller... minnet sätter P för de höga FPSen.

Ska bli skönt när kepler släpps så man kan byta upp sig ordentligt och slippa fundera mer över BF3-inställningar

Av meandra
Skrivet av makz159:

Antagligen flaskar mängden minne du har eftersom 1GB inte räcker till för BF3 i High i upplösningen 1920x1080 och uppåt.

Skriv "render.perfoverlayvisible" i konsolen så får du en graf för GPU och CPU för att utesluta att processorn flaskar

Skickades från m.sweclockers.com

Tror du har en poäng här, finns det några SLI-resultat för 560Ti som visar om det verkligen lönar sig med SLI i BF3? Om 1Gb minne är "flaskan" så hjälper det ju inte om man stoppar i 4x560, det blir stopp ändå. Kanske är 60-80 max FPS i HD-upplösning max med 560? Jag ligger på betydligt högre peakar med 460SLI men jag kör på 1680x1050 och det är ju en jäkla skillnad.

Av meandra

Det här är intressant att läsa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate

Men igen... de som tycker att 25 FPS är en fröjd - bra för er. Det gör ju att ni kan spela billigt. Men som någon sa här ovan, prova inte att spela med 60+ för då är ni fast :). Jag har ingen monsterdator men offrar gladeligen Ultra-läget och lite AA för flytet som 60+ ger mig. Kan inte skjuta en ladugårdsvägg med 25 i FPS

Av meandra

Saxat från wikipedia:
"Ögats uppfattningsförmåga beror på om det är ljus eller mörker och vilka färger det är som dyker upp. Gröna färger uppfattas bland de snabbaste. Därför kan man inte påstå att ögat uppdaterar i något bestämt tal. Beroende på förutsättning är det fullt möjligt att uppfatta bilder som dyker upp i 1/200 sekund. Därav 200 förändringar per sekund."

Att 30 FPS inte är nog för riktigt smooth gameplay är nog de flesta överrens om. Sen är det ju upp till var och en. Jag har en polare som kör med ett 560 ti och tycker det flyter fint på high-settings med 2xAA. Själv tycker jag det ser ut som en gammal stumfilm.

Jag kör 460 SLI på high, shadow=off, SBAO, klarar då 60FPS-gränsen och då är jag nöjd. Därmed inte sagt att jag inte ser skillnad på en 120hz skärm som drivs av dubbla 580.

Bra om du är glad o nöjd med ditt 550 och tycker det funkar på high. MEN... de allra flesta skulle säga att det ser ut... skit.

Av meandra

Jodå, det gör dom. Mina spinner som en katt.

Av meandra

Nä high blir nog svårt, men lite blandat high och medium så går det nog fint ska du se.

Av meandra

Tom länk i din post.

Av meandra

Om inte skärmen är bra och du inte planerar att använda den så kör på nya grejor tycker jag. Du får bra nya prylar för 7500:-.

Av meandra
Skrivet av Aleshi:

Du och jag har samma syn på mys i naturen hör jag. Bara snipa någon då och då mellan kaffesipparna. Fast jag gör det nog i smålands obyggd istället för i Karkand.

Gäller o hålla sig borta från Småland i helgen då. Akta min morsa bara hon bor i Växjö