Artiklar

Artiklar skrivna av Scrooge
13

Gigabyte lanserar nytt chassi

Gigabyte som nog är mest kända för sina moderkort har lanserat ett nytt chassi, Poseidon 310. Chassit finns i svart eller silver och är anpassat för vattenkylning.

65

Internet över telefonledningen på 250 megabit per sekund?

En australiensk doktorsstudent har lyckats lösa problemet med interferens i telefonledningar då de används för att överföra data. Idag är den teoretiska gränsen för överföringshastigheten 24 megabit per sekund för dsl-tekniken.

40

Intervju med Cryteks vd Cevat Yerli

Med en demoversion Crysis trampandes i farstun och nyligen offentliggjorda systemkrav för spelet har man hos Shacknews nu satt sig ner för en pratstund med Cevat Yerli. Intervjun är främst tekniskt intriktad men även multiplayer och stödet för mod-communityn tas upp.

2

OCZ Technology köper Hypersonic PC

OCZ har haft fullt upp i år med både lanseringar av en rad nya produkter och uppköpet av nätaggregatstillverkaren PC Power & Cooling. Nu har man offentliggjort att man köper datortillverkaren Hypersonic PC.

18

Bilder på AMD RD790-baserade moderkort

Det har börjat dyka upp bilder på moderkort baserade på AMD:s kommande styrkrets RD790. Styrkretsen kommer officiellt att gå under namnet 790 FX.

7

Western Digital lanserar extern hårdisk för dvr-enheter

Hårddisktillverkaren Western Digital har lanserat en ny extern hårddisk, tänkt att användas tillsammans med dvr-enheter. Den nya hårddisken har fått namnet My DVR Expander och kommer med en lagringskapacitet om 500 gigabyte.

21

Test av 24-tums lcd-monitorer

Lcd-monitorer med en diagonal storlek på 22 tum har tagit marknaden med storm och har på senare tid drastiskt sjunkigt i pris. Även skärmar med en storlek på 24 tum blir allt vanligare. På X-bit labs har man nu testat åtta stycken lcd-monitorer med storlekar på 23 och 24 tum.

44

Systemkrav för 3dmark Next publicerade

Nästa version av det populära testprogrammet 3dmark går under namnet 3dmark Next och är exklusivt för Windows Vista. Nu har systemkraven publicerats.

11

Cooler Master lanserar kylare för Geforce 8800 GTX

Cooler Master har lanserat en ny kylare ämnad för grafikkorten Geforce 8800 GTX och Ultra. Hydra 8800 som kylaren heter är både utrustad med en fläkt och nipplar för att ansluta vattenkylning.

14

Genomgång av formfaktorn dtx

Dtx är en ny formfaktor för moderkort vilken tillkännagjordes av upphovsmakaren AMD i början av 2007. Formfaktorn är tänkt att bli en ny standard för sff-datorer, både för datortillverkare och datorentusiaster.

23

Sharp tillkännagör världens tunnaste lcd-panel

Tillverkaren Sharp har utvecklat en ny lcd-panel, med en tjocklek på endast 0,68 millimeter vilken kan den titulera sig världens tunnaste. Den diagonala storleken är 2,2 tum.

9

Samsung tillkännagör nand-flash-minne på 30 nanometer

Utvecklingen för minne av typ nand-flash står verkligen inte still, i början på året introducerade Samsung en krets med en tillverkningsprocess på 51 nanometer. Nu har det sydkoreanska företaget tillkännagjort att man utvecklat världens första nand-flash-krets med en tillverkningsprocess på 30 nanometer.

5

Intel Tylersburg-DT fjärde kvartalet 2008

Vi har tidigare rapporterat om efterföljaren till Intels styrkrets Bearlake. Eaglelake som är kodnamnet för efterföljaren kommer att få sällskap av ytterligare en styrkrets, riktad mot entusiastmarknaden.

13

Sapphire skeppar nya Fire GL-kort

Fire GL är namnet på AMD:s grafikkort som riktar sig mot den professionella marknaden. Sapphire har nu börjat att skeppa grafikkorten Fire GL V3600, V5600 och V7600.

18

Samsung tillkännager led-lcd för bärbara datorer

Samsung har gått ut med ett inofficiellt meddelande om att man har utvecklat en ny lcd-panel som använder sig av led-tekniken. Led står för light-emitting diode och ersätter det traditionella lysröret.

12

Intel X48 kan komma påverka försäljning av X38

Intel har knappt hunnit få ut sin senaste entusiaststyrkrets, X38, på marknaden innan detaljerna kring den nästkommande styrkretsen X48 börjar dyka upp. Detta är något som oroar moderkortstillverkare då man menar att detta kan påverka försäljningen av moderkort baserade på just X38.

9

Intel visar upp mobil fyrkärnig Penryn

Idag drog Intel Developer Forum igång i Taiwan och Intel passade på att visa upp de kommande Penryn-processorerna för den mobila marknaden. Dessa processorer är tänkt att nå marknaden någon gång nästa år.

15

Intel överklockar Penryn på IDF

Intel har tagit hjälp av Charles "Fugger" Wirth då man under pågående Intel Developer Forum överklockat den kommande Penryn-processorn Core 2 Extreme XQ9770.

35

AMD förbereder Crossfire X

Crossfire eller SLI, det är frågan. De flesta väljer Nvidias lösning och Crossfire har kommit lite i skymundan. Detta är något AMD har tänkt att ändra på när man i slutet på året ska introducera Crossfire X.

22

Asus lanserar ny processorkylare

Asus har lanserat processorkylaren Silent Square EVO som både stöder Intels fyrkärniga processorer och AMD:s tvåkärniga FX-processorer. Utseendemässigt liknar kylaren mest Arctic Square som lanserades i början av året.