Inlägg

Inlägg som neurook har skrivit i forumet
Av neurook

Polomononen:
Det konstiga är att när jag väljer att boota med win vista (antar att det ingår i win 7) så börjar den loopa igen eller snarare fastna på en svart skärm. Så enda lösningen är att installera Ubuntu igen.

Plunn:
Det funkar inte får felmeddelandet att det inte går att ladda ner nya packetet bla bla.

hasenfrasen:
köpte min i singapore och är i indien nu så det gäller nog inte för mig

Z3roX:
Ja, jag gjorde en backup men på extra partionen så den inte skulle försvinna vid formatering, men det fanns tydligen även en skapad automatiskt direkt från start såg jag senare vid återställning, men nu går det inte ens att använda dem för jag kommer inte åt programmet.
Skulle även vara skönt att ha windows sida vid sida för jag vet inte hur man kan göra allt i Ubuntu än, om det ens är möljligt att göra allt?

Tack för svaren alla! Härligt community detta.

Av neurook

Jag läste den men förstår inte. Kan tillägga att jag är ny till Ubuntu och Linux.

Av neurook

"Broadcom Controller Device" är det så jag antar att det är den du menar.
Hur installerar jag drivrutinen?

Av neurook

Ubuntu 10.04 Netbook strulade till min nya Samsung N150 Plus Netbook =(

Köpte en Samsung 150 Plus Netbook och installerade Ubuntu 10.04 Netbook Edition över windows 7.
Formaterade C och installerade bara Ubuntu. Men saken var att mitt nätverkskort BCM 4727 var för nytt så det stöds inte av Ubuntu än så jag kan inte komma ut på internet, verken med kabel eller trådlöst.

Så jag installerade Windows 7 igen men efteråt startade datorn inte, den loopade bara efter setup skärmen. Och samma sak hände när jag tryckte på F4 för att komma till Recovery.
Så jag installerade Ubuntu igen sida vid sida med Win 7 då fick jag igång det.
Men nu är saken att när jag försöker öppna Samsung Recovery Solution 4 så får jag felmeddelandet:
"Recovery area of the computer not found. Program will be terminated."

Så jag antar att Ubuntu raderade den gömda recovery partitionen så nu undrar jag hur jag kan få tillbaka den? Verken Recovery CD eller Windows CD följde med.

Nästa intressanta fråga är hur jag kan fixa internet mellan Ubuntu och N150 Plus.
Eller är det så att jag måste vänta tills en nyare version av Ubuntu kommer ut?

Tack så mycket!

Av neurook

FN vill stoppa anonymiteten på nätet.

Ett FN-organ håller i tysthet på att utarbeta nya tekniska standarder som syftar till att göra det omöjligt att vara anonym på internet. Regeringen i Kina och den amerikanska avlyssningsmyndigheten NSA har båda en ledande roll i arbetet, som till stor del sker bakom stängda dörrar.

Standarderna utvecklas inom ramen för International telecommunication Union (ITU), som är ett FN-organ, närmare bestämt inom dess arbetsgrupp Q6/17. Syftet är att säkerställa spårbarhet på internet - det ska alltid gå att få fram information om vem som ligger bakom internetkommunikaton.

Listan på vilka som är drivande i arbetet är intressant. Två av de fem
ledande personerna i gruppen är Tian Huirong från det kinesiska ministeriet för telekommunikation och Richard Brackney från amerikanska National Security Agency (NSA). Det senare är en myndighet ansvarig för global avlyssning för USA:s räkning.

Den amerikanska nyhetstjänsten CNET har gjort en grundlig research kring anonymitetsutrotningsprojektet och funnit mycket hysch-hysch. medlemmarna i Q6/17 vägrar att lämna ut viktiga dokument, svarar i många fall inte på frågor och deras möten sker bakom stängda dörrar. flera av de nyckelpersoner som reportern bakom nämnda artikel försökt intervjua har avböjt att lämna kommentarer om arbetet inom 6/17. Ett dokument som CNET i alla fall kommit över härstammar från de kinesiska myndigheterna. Det innehåller följande formulering:

"En mekanism för IP-spårning [IP traceback] måste vara anpassad för att klara varierande nätverksomgivningar, såsom olika internetprotokoll (IPv4 och IPv6), olika anslutningsmetoder (tråd och trådlöst) och olika anslutningsteknologier (ADSL, kabel, Ethernet) och så vidare [...] För att säkerställa spårbarhet måste viktig information om avsändaren loggas."

Ett annat dokument, som uppenbarligen har läckt ut, innehåller
följande formulering:

"En politisk opponent till en regering publicerar artiklar som framställer regeringen i dåligt ljus. Regeringen, som har en lag mot all opposition, försöker identifiera källan till de negativa artiklarna men dessa har publicerats via en proxyserver. Regeringen kan inte spåra källan och författarens anonymitet skyddas."

Hemlighetsmakeriet till trots verkar det uppenbart att FN-organet arbetar med målet att avskaffa anonymitet på internet. Indikationerna är många, utöver de ovan nämnda. Ett exempel: Efter ett möte med en säkerhetsgrupp inom ITU för några år sedan skrev man i sammanfattningen:

"Anonymitet ansågs som ett viktigt problem på internet (kan leda till kriminalitet). Personlig integritet krävs men vi måste se till att sådan tillhandahålls genom pseudonymitet istället för anonymitet".

Med pseudonymitet ("pseudonymity") menas en slags skenbar anonymitet som egentligen inte är anonymitet eftersom den vid behov kan brytas igenom av myndigheter. Ett annat exempel är denna formulering, som ingick i ett tidigt ITU-förslag som lämnats in av ett israeliskt företag:

"Spårbarhet innebär att alla framtida nätverk ska möjliggöra source trace-back".

Oron hos medborgarrättsorganisationer och andra integritetsanhängare är stor för vad som kan bli resultatet av ITU:s nya standarder. "Den tekniska innebörden av den här funktionen är ett sådant monster att den inte får och inte ska bli verklighet", säger Jacob Appelbaum, en av utvecklarna av anonymiseringstjänsten TOR. Sådana tjänster, som hjälper människor att bli anonyma på nätet, är hotade av FN-initiativet.

En annat kritiker är Marc Rotenberg, director på den Washington-
baserade medborgarrättsorganisationen Electronic Privacy Information
Center (EPIC). Han säger: "Det oroande är att det inte verkar finnas någon analys av hur ett sådant här system skulle kunna missbrukas. Det är verkligen en människorättsfråga [...] När NSA går i bräschen för standardiseringsarbete måste man fråga sig hur mycket som handlar om säkerhet och hur mycket som handlar om övervakning".

Tanken är att den nya spårningsstandarden ska börja gälla under 2009. Exakt hur är oklart.

Kommentar: Att anonymiteten är en utrotningshotad företeelse har varit uppenbart länge, och det visar sig på många plan och i många länder. Ett exempel är att svensk polis vill förbjuda anonyma kontantkort för mobiltelefoner, ett annat att det i Italien finns lagkrav på att den som surfar på ett internetcafé först måste identifiera sig (och sedan loggas all verksamhet).

http://news.cnet.com/8301-13578_3-10040152-38.html

Av neurook

Jag fixade problemet själv genom att använda det mycket smidiga programmet Tag&Rename.

Men tack för svaren

Av neurook

Överföra musik till mp3-spelare / Musikbibliotek

Fan va dessa mp3-spelare är krångliga.

När man för över mp3-låtar till SanDisk Sansa m250 (men även de flesta andra) så hamnar de i ett bibliotek som mjukvaran på spelaren själv sorterar.

Nu till problemet, jag får aldrig låtarna att hamna i rätt mappar. Även om det handlar om en komplett album så kan den dela upp vissa låtar i andra mappar.

Jag har även provat att ändra på namnet och även provat att ändra på informationen angående album/artist/titel osv. i tex winamp "basic info" och ID grej.

Men den ger sig ändå inte. Låttitelnamnet brukar ändrats men inte albumnamnet, även om jag byter albumamnet så säger den ändå Unknown eller liknande.

Någon måste ha råkat ut för samma grej, och min fråga till dig är, hur löste du det här lilla men stort irriterande problemet?

Av neurook

Linux är nytt för mig, vad ska man ha swap till?

Av neurook

Hej,
Jag funderar på att byta till Linux nästa gång det är dags för formatering men jag är lite orolig över programmen.

Anti-Virusprogram och brandvägg har jag inte sett några tips på, behövs inte det?

Convert X to DVD som är ett simpelt brännarprogram för att bränna film på DVD, finns det någon likvärdig i Linux?

Underhållningsprogram så som Diskeeper, Ad-aware, TuneUP Utilities?

Drivrutiner till hårdvara och kringutrustning funkar det att installera som vanligt?

Många frågor men det är ju mycket att tänka på

Av neurook

Tack så mycket bobbe_93 och Mr_.Anderssons

Den var bra.

Men jag har upptäckt att filmer från video google bara går att ladda ner i .flv (flash) som är kass kvalite.

Av neurook

Ladda ner filmer Youtube/video google?

Finns det något program som man kan använda för att ladda ner filmer från Youtube med främst Video Google i bra DivX kvalite?

Av neurook

Laddade ner manualen men det verker inte behovas gora nagot speciellt vid installation av minnen.

En sak som ar lite konstig dock, ar att manualen inte stämmer överens med moderkortet. Har kollat i Everest vilken modell o.s.v och laddat ner rätt manual.
Men tex sa visar manualen 3 minnes slots men moderkortet har endast 2.
Sa det verkar vara ett mATX men manualen ar ett ATX. :-?

Av neurook

Kollade efter BIOS uppdateringar till P4X266 VL33-S Mainboard och fann att de har inte gett ut nagon uppdatering till det moderkortet.

Men jag har uppdaterat allt annat jag kunde hitta och det är fortfarande samma problem.

Fler ideer?

http://www.via.com.tw/en/products/mainboards/others/p4x266_vl...

Av neurook

Tack Rackarungen, pixbox.se var precis vad jag letade efter

Av neurook

Hej tack for alla bra tips!

Jag letar efter en sida mest for foton, garna med enkel fotoalbums navigering.

Av neurook

Ladda upp foto

Behover tips pa bra sidor for att ladda upp sina foton for att visa allmanheten?

Av neurook

Jag komprimerade bilden av misstag..

Nar jag skulle maila min semsterbild komprimerade jag den och rakade spara over orginalbilden!
Och angra funktionen fungerar inte i Microsft Office Picture Manager som jag anvande.

Finns det nagot knep man kan anvanda sig av for att fa tillbaka den?

Av neurook

Minnerna arbetar inte ihop..

(Ursakta de svenska bokstaverna)

Jag har kopt lite mer minne till en gammal DDR(1) burk.
Jag satte ditt 512 MB och satte den andra 256 MB i slot tva.
Finns bara 2 slots, och 2 PCI, antar att det ar mATX moderkort.

Saken ar att den raknar inte med bada minnerna.. utan bara det minnet jag satter i slot 1.. den raknar inte ihop dom tva till en totalsumma av minne.
Och om jag bara satter i 512 minnet sa visar den bara 480 MB.

Har ni nagra forslag?

Spec:
Kingston PC2700 minnen
P4 1.7 Ghz
VIA P4X266

Av neurook

Hur kan man kolla upp om ens moderkort stodjer dualchannel?

Av neurook

DDR2 minnen funkar med DDR?

Fungerar det att satta ett DDR2 minne pa ett gamalt moderkort som endast har DDR. Just nu sitter det ett PC2700 DDR 224MB minne och vill uppgradera med 1 gig minne.

Ar just ni i Chile och har verkar DDR minnerna vara mycket dyrare an DDR2! Skumt men sant. Sa jag tankte kopa ett DDR2 om det nu passar till det?

Tack for hjalp!