Inlägg

Inlägg som Nerus har skrivit i forumet
Av Nerus
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PlaysterN^
Jag har kört memtest och Windows Memory Diagnostic.

memtest lät jag stå på under en natt (igår) och inga errors eller liknande, och så körde jag Windows Memory Diagnostic nyss faktiskt i någon timme, utan errors där också.

Jag börjar faktiskt få slut på idéer nu!

BTW, vad menar du med frasen "för mycket minne" ?

Jag menade att om du använder allt tillgängligt minne i datorn kommer den att hänga sig/bluesceena/starta om. Men det kollar du enkelt genom att du kör 'task manager' (tappade bort svenska namnet) när du lirar eller vad du nu gör när datorn brukar starta om och se hur mycket minne du använder.

Kolla biosen med så att där inte är någon inställning på att den ska starta om när tempen bli för hög någonstans, det kan ju ligga en gräns under vad du tycker verkar farligt när du kollar dina tempprogram. Det har jag haft problem med.

Av Nerus

Av egen erfarenhet skulle jag gissat på överhettning av någon komponent, men om du e 100 på att det inte är det så kan du ju kolla så att du inte använder för mycket minne som du var inne på.

Annars kan du ju köra memtest och se så att det inte är något fel på dem.

Av Nerus

Razor-SWE, det är inte censur, jag ska blocka lunarstorm mm, för att min brors flickvän inte ska sitta vid min dator o göra sånt skit. förövrigt är hon 23 år

kilroy, thx adblock funkar najs

Av Nerus

blocka med mozilla?

jag har mozilla firefox och skulle villja blockera vissa sidor, för att andra personer i hushållet inte ska komma in på dem.. jag hittar inte detta någonstans så jag tänkte undra om det bara är jag som har missat det. var hittar man detta isåfall?

Av Nerus

yay, tack jättemassor till er som hjälpt till, jag gjorde some DeeXt sa,, fixade de me nameserver, va egentligen T-bird som sa det, men jag fattade nog inte riktigt. det funkar iaf nu.

Av Nerus

BigBen:
jag kommer inte in i resolv.conf, åtkomst nekad,, den säger att det är ett tomt dokument på 0 byte, andra intilligande .conf filer kan jag gå in i...

Razor-SWE:
ja jag har en default gateway, 192.168.0.1

Av Nerus

f_edemar:

jag har spray 2000, jag kan inte komma in på inloggnings sidan, den säger samma som den gör på allting annat jag försöker "hittar inte värddatorn"

T-birds:

Vad är nameserver, och var anger man det?

Av Nerus

ansluta till internet med SUSE 9.2

jag har installerat linux suse 9.2 och allt är frid och fröjd. enda problemet är att jag inte kan ansluta till internet, jag kan komma in på min router (D-link 604) och jag kan pinga gatewayn, men inget annat. någon som har ett förslag? (har inte använt linux mycket innan, mest windows. så jag är inte helt inne på det...)

jag har letat på internet och läst andra trådar, men har inte sett något som hjälpt

Av Nerus

jag tror jag har det problemet som du hade med internet. jag har precis installerat SUSE 9.2 och mitt internet funkar inte..., vad ska jag göra?