Inlägg

Inlägg som TranceMaster har skrivit i forumet
Av TranceMaster

tack för svaren. jag har tagit bort hela skärmen av min laptop och använder den som stationär. upptäckte det fanns inga kontakter till antennen då antennen ligger bakom skärmen och är helt borttagen. jag tog antennen med skärmdelen från en annan laptop och kopplade in den till min och nu funkar mitt wifi ☺

Av TranceMaster

n 2230 hittar inga nätverk

hej
hur kan man testa ifall wifi kortet funkar fortfarande?
jag kan inte se några nätverk alls, förutom när mitt nätverk dyker upp lite sporadiskt ibland, men då med så låg signal att man inte kan ansluta. jag har testat windows 7 och 10 och senaste drivrutinerna. Jag har spillt dricka på min laptop och misstänker att kanske det har gjort mitt Centrino® Wireless-N 2230 defekt. men hur kan jag vara säker? finns det nåt man kan göra för att säkerställa det?

jag har försökt det mesta och ändrat kanaler, stängt av/satt på olika alternativ (n/b/g, chimney, transmission power etc...) och vet inte vad mer jag kan göra.

tack på förhand

Av TranceMaster

Till vänster du ser titlarna på frågorna (8 frågor totalt). Samma frågor och svar, olika titlar.
Svaren, som inte nödvändigtvis var 3 alternativ, är delade i olika "kategorier/attityder" (="Ethics", "Business", "Evading").
Siffrorna du ser i rutan per fråga/grupp/kategori är hur många studenter som valde det svaret.

Till exempel, första frågan had titeln Environment för grupp 1 (står group 1&2, men egentligen det är bara en grupp). Samma fråga hade titeln Lower Costs för den andra gruppen (group 3&4). På den frågan, den första gruppen hade 38 studenter som hade svar som kan kategoriseras som "Ethics" 15 "Business" och 54 "Evading". Andra gruppen hade fördelningen 35, 18, och 49.

Tror inte att det är wilcoxon som gäller här då det inte är paired difference test, dessutom har vi inte lärt oss det så jag tror inte de förväntar oss att använda den hehe (skulle i så fall använda paired t-test)

hoppas det klargör datan lite bättre.

Av TranceMaster

Statistik signifikans av 2 olika gruppers svar. Hjälp uppskattas.

Klassen delades i 2 delar och fick samma frågor och samma flervals alternativ som val, enda skillnaden var att titeln till frågorna vad annorlunda. Jag har som uppgift att se ifall det finns statistiskt signifikant skillnad mellan grupperna i helhet, och också på frågenivå. resultatet ser ut som följande:

http://i.imgur.com/74tWZMr.jpg

Det var några år sedan jag gjorde statistik, så jag är inte säker vilka tester jag bör göra.
z-test eller t-test?
Kör jag samma test när jag testar skillnaden i helhet (alla frågor) som skillnaden per fråga?

Tack på förhand

Av TranceMaster

WD Elements 2tb

Köpte hårdisken förra veckan, men plötsligt så kan jag inte använda den. Det säger "disk not readable" när jag pluggar in den i min MacBook. Om jag går till Disk Utility så kan jag se den där, men jag kan inte ens formatera den eller göra något med den. Vad kan vara problemet?

(jag vet att den är så pass ny att jag bör skicka tillbaka den, men den är köpt i Sverige och jag bor i Holland så jag jag vill helst inte skicka tillbaka den)

Tack på förhand

Av TranceMaster

Det funkar som det ska till min Mac. Har laddat hem usb drivrutinerna från fujitsu's hemsida, men det är bara en massa filer utan installation program så jag kan inte installera. Jag försökte gå till enhetshanteraren och uppdatera drivrutinerna därifrån, men den hittar inget trots att jag hänvisar till mappen där drivisarna finns.

Av TranceMaster

XP krashar med extern hårddisk.

Hej, jag fick precis min hårddisk, en WD Elements 2T, men så fort jag kopplar in den till min dator så startar den om eller ger mig en blå skärm (page fault in non-page area eller nåt sånt). Datorn är en äldre Fujitsu-Siemens Scaleo 600 med XP Pro. Har googlat nu ett par timmar, men kommer inte på nån lösning. jag är inte så haj på Windows, eftersom jag är en Mac användare så ha lite tålamod med mig

tack på förhand

Av TranceMaster

funkar inte, den letar efter systemfiler på cd-rom och hdd men inte USB.

Av TranceMaster

Jo men nu är det så att jag redan har USB minnet formaterat i OSX format. jag har inte tillgång till min dator för att formatera om usb minnet och föra över filerna.

Av TranceMaster

OSX på USB kan ej läsas i Windows 7

Hej på er alla

Jag har en 32GB USB som har 2 partitioner, den ena är OSX Snow Leopard och den andra består av mitt iTunes bibliotek. Nu är det så att jag vill kopiera mitt iTunes bibliotek till min systers Windows 7 dator. När jag kopplar in USB minnet så känner Windows av minnet (står att det heter UFD), men jag kan inte se den i Min Dator bland andra enheter och jag kan inte kopiera eller läsa vad som finns på minnet. Går det att kopiera till Windows eller är det kört för att USB minnet är formaterat i OSX format?

Tack på förhand

Av TranceMaster

Blockera alla program installationer

Hej,
hur gör jag för att ALL PROGRAM INSTALLATION ska vara förbjudet om man inte är admin eller har ett visst lösenord? Jag har provat med gäst-konto på xp men man kan fortfarande installera en massa program. Hur gör jag för att det inte ska kunna gå att installera NÅGOT program utan lösenord?

/TranceMaster

Av TranceMaster
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aki04
den här staten vi kallar sverige följer den kapitalistiska formen som usa grundande och det är inte alls bra, kommer gå åt helvete där rika kommer bli rikare o fattiga kommer inte ens kunna köpa bensin att ta sig till jobbet

Önskar människor som du kunde gå i skolan och lära sig ett och annat innan de slänger ur sig en massa klyschor hämtat från kommunister och vänstervridna tidningar.

I ett kapitalistiskt samhälle så ÄR MENINGEN att du lever gott om du har jobb, så hur får du ihop det med att man inte kan tanka för att komma till JOBBET? Det jag ser hos många är att de inte gillar kapitalismen och ser det som något ont, för att de ogillar USA inte för att de förstår sig på sjävka kapitalismen. Sorligt sorligt sorligt.

Och för att påpeka vilket vakuum det råder mellan dina öronen: USA GRUNDADE INTE kapitalismen. Kapitalismen har alltid funnits, men Adam Smith anses kapitalismen "fader" eftersom han beskrev det nogrannt och varför det var bäst, Han var skotte eller Irländare tror jag.

/TranceMaster

Av TranceMaster
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kazen
Jag tror inte du skulle klara av hans jobb.

Varför är svenskar så avundsjuka? Var glad för honom istället, bra jobbat med att få en sådan lön...

(Dessutom, så sittar han i en styrelse vilket ger honom, 1,5 miljoner om året, och han är pensionerad vilket han får ytterligare 5 miljoner om året för)

jag håller med dig till 100%...

Alla klagar att andra har så hög lön och att de inte förtjänar det och många tidningar jämför VD med arbetare (inte ens tjänstemän)...men företagen, vare sig statliga eller inte, måste konkurrera om de bästa och då måste man ha högre löner. Sen så har han ENORMT mycket ansvar och vi har ju sett att många har hamnat i fängelse elller iaf har dragits inför rätten bara för att aktieägarna känner att han inte har gjort så bra ifrån sig (många ggr med all rätt, men många inte).

Dessutom så är faktiskt deras jobb inte 8-5 utan det är 24/7, och hur högt sätter du priset på tiden med familjen (och nu menar jag vardagslivet som verkligen får ta stryk)? Så kan inte vi sluta vara så avundsjuka på alla som verkligen lyckas och berömma de för en gångs skull och säga: grattis, du har förtjänat det och du har gjort bra ifrån dig, grattis.

Jag vet att 99% inte kommer att hålla med mig, men det gör inget för jag vet att vi har utsatts för hjärntvätt av sossarna de senaste 80 åren och det är svårt att ändra sig (du kanske inte är 80, men dina försäldrar påverkar dig också). Men jag hoppas ändå att man kan försöka se det från andra perspektiv och se till att berömma och uppskatta de duktiga vi har i Sverige så att inte de också flyttar utomlands, som många entreprenörer, idrottsmän, musiker, forskare osv...Vi skadar Sverige och oss alla långsiktigt på så sätt.

ok...ooooch.......NU kan ni börja attacken

EDIT: glöm inte heller att det betyder att han betalar mer än 500.000 i SKATT VERJE MÅNAD.

/TranceMaster

Av TranceMaster
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasy
Annars finns det ju fortfarande stora möjligheter att jobba utomlands även om man läser i Sverige (och man kan ju alltid läsa 1 av de 5 åren utomlands).

Jag skulle nog inte kalla de möjligheterna för "stora" om jag har förstått rätt efter att jag har pratat med en del lärare, men de kan ju ha fel. Det finns inga direkta eller faktiska gränser om var utbildningen gäller, men det finns främst psykologiska gränser hos båda arbetstagaren - vi - och, framförallt, hos den framtida arbetsgivaren. Men att möjligheten finns där är det ingen snack om, särskild om man läser 1 år utomlands, eftersom det i slutändan handlar om hur duktigt och hungrig man är.

/TranceMaster

Av TranceMaster

Det är själva skolan som bestämmer undervisningsavgiften, så beroende på vilken skola, vilket land och vilken typ av utbildning så kan det skilja väldigt mycket. Undervisningsavgiften för civilingenjörs programmet i den skola jag har bestämt att börja i, är ca 21.000 AUD per år. Sammanlagt behöver man ca 40.000 AUD per år (inklusive allt + försäkring).

Jag hade knappt någon utbildning (förutom matte och fysik) och hade hoppat av gymnasiet, men sen läst jag klart på komvux och då läste jag motsvarande naturvetenskapliga programmet på gymnasiet men med mycket mer ekonomi kurser.

Jag bad lärare som jag visste tyckte att jag vara bra och var imponerade av min insats. Det är förstås mer fördelaktigt att be lärare från relevant kurs att skriva brevet...t.ex fysik lärarens ord skulle tas på större allvar om du söker ingenjörprogrammet än om histora läraren hade skrivit det.

Man får bidrag från CSN, men det täcker långt ifrån allt. mer info: www.csn.se "Studera utomlands"

/TranceMaster

Av TranceMaster

Om du ska söka via agent, vilket är enklast, så gå in på t.ex. www.cis.nu och läs om deras skolor. Vissa skolor tar bara emot utländska elever för enstaka kurser bara och andra hela program. Du kan också söka själv...och då går du helt enkelt på deras hemsida och läser om de olika kraven och vilka utbildningar de har. Jag har sökt till 3 utbildningar på egen hand + 2 via agent...och det var mycket enklare med agent och fick svar mycket snabbare också.

Till australien är det bäst via agent.
Till USA, så har inga bra skolor agenter här, så bäst att söka själv.

I båda fallen är betygen inte det viktigaste, utan t.ex jag hade rekomendationsbrev från mina lärare och det vägde tungt. Engelska är förstås viktigt, men kan du ett språk till så ser det väldigt positivt på det. Har du andra aktiviteter så kollar de mycket på det (mest USA av vad jag har förstått)

Lycka till

/TranceMaster

Av TranceMaster
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gräs-Mannen
Skulle tagit Australien alla dagar i veckan. Dels för att jag tror utbildningen är bättre där, dels för att du kommer ha så grymt mycket roligare där och dels för att det inte hindrar dig från att sedan arbeta i USA.

Sen så känns faktiskt Australien lite vänligare...det är vad jag har fått en känsla av iaf när jag har pratat med båda. Det känns som om det är SKOLAN som gör mig en tjänst när jag pratar med de i USA, och tvärtom i Australien som om det är JAG som gör de en tjänst (vilket jag kanske faktiskt gör, eftersom jag betalar jäkligt mycket pengar för de)

Fick för övrigt precis svar från de att jag faktiskt får byta till en "Combined Course" där jag får dubbla examen (civilingenjör + civilekonom) men den är 1 år längre (=6 år!!) , jag vet inte om jag har pengarna eller tiden på min sida (jag är snart 26 år)... måste fråga runt och kolla om det verkligen är värt det, för jag tror att man egentligen kommer ändå att jobba inom samma område vare sig man har ekonom examen eller inte. GODA nyheten är, jag behöver inte stressa fram beslut i det ämnet i alla fall....eftersom första terminen ser ändå likadana ut

/TranceMaster

Av TranceMaster

Jag har nog pratat med MINST 40 olika personer i olika åldrar, ALLA säger Sydney och australien och 90% rekomenderar det STARKT. Med tanke på att jag ogilar Obama, måste ha bil i USA, struligt och jobbigt med greencard, finare väder i Sydney och billigare, så får det nog bli så att det får bli Sydney.

Dessutom som Maekh säger, så kan jag ha praktiken i USA eller annat land. Men jag undrar hur det då funkar om man vill jobba i Europa? Måste man ha visst tillstånd eller är det öppen arbetsmarknad nu? kan jag bo överallt i Europa utan visum? Skulle inte vara fel att jobba i sydeuropa

Ni förstår inte hur bra det känns nu!!!
Jag har inte kunnat sova ordentligt senaste veckorna, nu känns det som om allt fixar sig

/TranceMaster

Av TranceMaster

Jag pluggar inte utomlands för att tror att utbildningarna där skulle vara så himla mycket bättre, men jag tror att det skulle hjälpa mig i min framtida karriär att ha bott, pluggat och jobbat i ett annat land (engelskt talande land dessutom).

Sen så är ju inte min tanke att bo i iowa eller annan stat som man knappt vet existerar, någon storstad är det tänkt...har bekanta i LA och San Diego och kompisar i Miami...men bäst utbildning för mina pengar får jag i just iowa (nu pratar vi om usa bara) jag kom tyvärr inte in i NY (pengarna hade ändå inte räckt till med tanke på dagens dollarkurs)

Om man gifter sig, hur funkar det med greencard? går det inte att skilja sig sen efter ett par år? eller typ fixa "sken-gifte" eller vad det nu heter? MÅSTE man också gifta sig i kyrkan?

/TranceMaster

Av TranceMaster

Det är en hel utbildning, det är därför jag är lite rädd att välja Iowa just p.g.a att det är så liten stad och jag måste ju trots allt kunna leva och ha kul under de åren jag pluggar, för det är ju trots allt 5-6 år av mitt liv som inte kommer tillbaka. Det värsta jag vet är när det inte finns något att göra, det är faktiskt en av faktorerna till att jag vill bort ifrån Sverige trots att jag bor i Sthlm.

Men tänk om jag inte får jobb i USA efter studierna, ja då har jag en utbildning som är värt mycket i USA bara plus jag har varit i en liten håla under 5-6 år. Om jag då skulle söka jobb i Europa så tror jag att University of Technology, Sydney säger mer än Iowa, eller har jag fel?

Tankarna går i labyrint...

/TranceMaster

Edit: Man får jobba där i 1 år efter studierna, men sen blir det VÄLDIGT svårt. Men tanken är ju att försöka på något sätt under de åren komma på ett sätt att få stanna där. Men du som bor i USA, skulle det vara problem att få jobba i en annan stat sen när man är klar med studierna? Och en annan grej jag tänkte på är: vem skulle vilja anställa någon som bara kan jobba ett år i landet?