Inlägg

Inlägg som Gling har skrivit i forumet
Av Gling

2500k flaskhals för 980ti?

Hej. Kunde inte hålla mig från köpknappen mitt i natta på black friday. blev ett "MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6GB".

Sitter i nuläget på datorn i sign, alltså en 2500k. Jag har i bios ställt in turbo på 4,3Ghz. Vet inte dock om detta räknas som "överklockning" eller inte. Jag tror iaf att processorn går upp till 4,3 i load, har kikat med CPU-Z.
Detta är fråga nummer ett, är detta en tillräcklig överklockning eller bör jag göra någon slags "äkta" OC i bios? Mycket tacksam för hjälp med detta isf. Och ja, jag har läst guiden här för överklockning 100 gånger men jag lyckas aldrig få till det ändå.

Fråga nummer två: Turbo/OC eller inte. Kommer min 2500k sätta stopp för 980ti:s fulla potential?

Mvh Jonas.

Av Gling
Skrivet av nemod:

Jag har fått en Oneplus X invite. Den är dock endast bunden till min mejl.
Har löst det förut genom att låna ut kontot och ändra adress

Jag tar den gärna! Förutsatt att du inte ska ha betalt då

Min OPO 1 börjar bli bra schleten....

Av Gling

Jag har en 144hz skärm och använder dual-link DVI, så det fungerar ja.
Däremot använder jag dock bara en skärm.

Av Gling

Jag kan passa din fru så du kan spela ifred? Helst kvällar efter 20:00 som du själv önskade.

Av Gling
Skrivet av Denwen:

@Gling öppnade nu USBt på laptopen och innehållet består av:

5x mappar (Boot, efi, sources, support, Upgrade)¨
Autorun.inf
Bootmgr
Last session.ini
Setup.exe

---

Ser detta underligt ut eller står det rätt till?

Låter som det kan stämma men om filerna endast är kopierade in på stickan är det inte alls säkert att det funkar, den måste även ha rätt kod i bootsektorn...

Pröva förresten att ta bort "Boot option #1 IEFI: (FAT) KingstonDT 101 G2 1.00" från boot options så du bara har USB och SSD i boot order. Testa att ha USB som första och starta om datorn. Står det fortfarande bara samma sak? Då hade jag prövat att ladda hem programmet jag nämnde och göra en ny bootbar windows-sticka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling
Skrivet av Denwen:

@Gling: Hej, inget av ovanstående fungerade. När jag trcker på USB: KingstonDT så kommer jag till samma error-meddelande som tidigare nämndes, trycker jag på ACHI PO: OCZ-Arc100 fårjag samma error-meddelande. Men trycker jag på EUFI (FAT) KingstonD 101 så händer ingenting alls. (eller det blinkar svart en gång sen är jag på samma meny)

Det var inte jag som la in w7 på USBet så inte en aning om det har gått korrekt till. Har aldrig formaterat med USB förut

Det låter som att Windows inte är korrekt inlagt på stickan. Använd en original-iso och Microsofts egna program Windows USB/DVD download tool, det är hur lätt som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling

@Denwen: UEFI är en "modernare bios" typ. Sätt OCZ-ARC100 som första boot option. sedan kan du nog i din UEFI-bios klicka på USB: KingstonDT (funkar inte det så pröva med den andra) för att direkt boota med denna stickan (som jag tar för givet att du har lagt in en windows-installation på med USB Windows Download Tool eller någon slags motsvarighet).

Av Gling

Sätt SSDn som första bootdisk. Koppla ur alla andra hårddiskar så länge under installation av OS. I bios brukar F8 vara det du ska trycka (peppra) på. Så kommer en boot-meny upp och du väljer USB-stickan.

Första gången du installerar win vill du boota med usb-stickan, andra (och resten) skall SSD'n vara första boot-enhet. Går ju såklart att ha usb-stickan som första boot-enhet också men då får du ta ur den sen vid första rebooten i installationen, alternativt gå in i bios och ändra att SSD'n startar först igen...

Av Gling
Skrivet av driejgon:

Lyckades lösa problem tillslut! Grejen fungerade korrekt, behövde bara använda en annan "diskhanterare". Jag laddade ner ett program som heter "EaseUS Partition Master 10.5" och där var diskdriven! Formatera den och skapade en partition och sen dök den upp på "Den här datorn".

Tur jag hade, skulle nästan skicka tillbaks den

Lustigt, men skönt att det löste sig
Tveksamt om disken kommer hittas dock i en ev. framtida windowsinstallation om du tex skulle vilja köra os på disken... Men good work!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling
Skrivet av driejgon:

Rapporterar tillbaka, det blev ingen skillnad.

Enligt Kompletts kundservice var det sladden som kan vara felet, hur möjligt är det?

Ganska osannolikt eftersom den ändå dyker upp i BIOS. Men testa med en annan kabel, om du inte har någon extra kan du ju låna sata-kabeln från dvd-läsaren eller någon annan icke-os hårddisk (om du har någon sådan) som du vet fungerar. Fungerar inte det hade jag testat SSHD'n i en annan dator för att se att den verkligen fungerar som den ska.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling

Prövat att sätta SATA-kabeln från SSHD'n (den som går in i moderkortet) in i en annan port/controller? Ofta är de färgmärkta.

Samt uppdatera moderkortets bios-firmware till senaste. SSHD är ändå ett relativt nytt påhitt.

Av Gling

Överklocka processorn nån gigahertz, skaffa 4gb ram till (kanske ännu mer om du kör cad) och ett nytt gfx. Sen vid vilket gfx din cpu kommer att hålla prestandan tillbaka låter jag vara osagt (beror ju på spel också givetvis). Dock tror jag allt att du kan skrämma lite nytt liv i den. Så dålig är inte en i5 760, åtminstone inte om du får upp den en aning i frekvens. RAM är ju inte så dyrt, nytt gfx kan du ha nytta av även vid uppgradering av övriga komponenter och att överklocka cpu'n är ju gratis Förutom någon lite bättre cpu-kylare då. Angående PCI-express 2.0 så tror jag inte att bandbredden kommer flaska nämnvärt. Någon får gärna rätta mig om jag har fel.

Se här tex: http://techbuyersguru.com/i5CPUshootout.php

Av Gling

@era909:

Gjorde en ny jämförelse på compricer.se precis. Finns något för mig okänt bolag (Moderna) som tar 9500kr per år. De andra tar 11k och uppåt... Är Göteborg mobbat på något sätt?

Av Gling
Skrivet av Gix:

Jag pendlade under 1 ½ års tid i en Saab 9-3 1,9 TiD mellan Eskilstuna - Stockholm (ca. 24 mil om dagen). Det är 150 hk i dem och jag snittade 0.50-0.55L/milen på motorväg. 3000 kr skatt och som alla Saabar väldigt billiga i försäkring.

Saab är mycket bil för pengarna och ofta ganska väl utrustade. Kolla på en Vector-utrustad. Aero behövs inte för en pendlarbil. Dieslarna kommer dessutom med motorvärmare m. tidur som standard vilket är otroligt trevligt på vintern!

Alla Saab:ar är inte billiga att försäkra. Min aero kostar ~11k om året för helförsäkring. Man 31 år, bor relativt centralt i gbg (ingen stadsdel där de eldar bilar ), bilen stående i garage.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling

Kör själv en Saab 9-3 Aero -03, chippad.

Komfortabel och rolig: Ja.
Pendlingsbil: Näää.

Tankar 98 pga chipningen, har 7km till jobbet så motorn hinner precis gå upp till arbetstemperatur när jag är framme. Snittförbrukning ~1,1L/milen. Och med dyr skatt och försäkring är det allt annat än en bra pendlarbil... Men fort till jobbet kommer man

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling
Skrivet av superapan:

31 år med 13 års erfarenhet, samt tre års universitetsstudier? Underbarn eller?

Hade en fast anställning som usk under hela utb. Inte som ssk då iofs men räknade med det med gott samvete. Fyller 32 i år so do the math again

Och ja, jag tog lån också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gling

Sjuksköterska, 13 års erfarenhet. 27600kr brutto + nån tusing i OB. Studielån från mina 3 år på universitet.
Världens bästa jobb, dock dåliga/stressiga arbetsförhållanden och kasst betalt kontra ansvaret och allt man gör.

Arbetsförmån: Vackra vettiga människor som kollegor

Av Gling

Hade samma problem. Och i och med detta drog den sjukt mycket batteri när den letade efter nät hela tiden. typ 12h batteritid istället för mina vanliga ~36h. Ställde ner till 3G och sen dess har det fungerat galant. Tänker ha det så tillsvidare. Så noga är det inte med supersnabb surf on-the-go. Hemma kör man ju WiFi.

Av Gling
Skrivet av Dunde:

Den är ju inte ens en 4G mobil, fel frekvenser.

Nope men 3,9G (LTE). Duger utmärkt tycker jag.

Av Gling

Donerar mina nycklar till Heroes of the Storm:

1) HZ8PG6-VF66-KEVN9X-7WV2-64WW27
2) K6FWDY-B4K7-9V7MDC-XZB2-MH9ZKW
3) DBKN2Y-KJVM-VKV6FN-EZJR-VMVDG7
4) DY6PMG-GWXJ-77DMNR-ZRJG-PJ2DZG

Skriv vilka ni tar så jag kan redigera inlägget sedan.

Enjoy