Inlägg

Inlägg som Big_PHat har skrivit i forumet
Av Big_PHat

Faktum är att jag skrattade fruktansvärt mycket åt turtles-filmen. Ända tills han gick över stupet där... fan vad ägd jag kände mig. Han visade hur man tar sig över det där jävla stupet i en skämtvideo runt 14 år för sent! Jäklar vad arg jag blev!

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohanssoN_88
GT HD (upp hotat gt4) är inte ett spel, utan en demo som gt 2000 (upp hotat gt2) som dom visade samtidigt som ps2 första gången

gt5 är nästa gt som dom faktiskt kommer släppa och det har vi bara sett 2 bilar ifrån under tgs

mBr: bra då att jag inte har sagt ett piss om hur bra/dålig ps3 kommer vara

Då tycker jag att det är konstigt att man kan beställa det på Webhallen

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohanssoN_88
som jag sa, inga ps2 dog iaf och mmm ALLA CD-läsarna som varit i konsoller sony släppt "pajjar" väldigt fort! därför både min launch ps1 och ps2 fungerar fortfarade, för att ALLA CD-läsarna som varit i konsoller sony släppt "pajjar"!

om hdd hade varit standard hade dom kunnat använda den mer, laddningtiderna är lika långa oavsett om man spelar på core eller premium... ps2 är inte en next gen konsol, så att klaga på en 6 år gammal konsol för att den inte hade något som borde vara standard nu är lite dumt

trevligt visst, men behöver ingen då gamecube inte behövde någon och man kommer kunna köpa större sd cards om man behöver det

live kanske är skitbra om man jämnför det med dreamcast online men mot pc faller det ganska stort och om många är villiga att betala skulle väl fler ha det? online gameplay kommer vara gratis på ps3 så om det är kul eller inte kvittar då man inte betalar för det.. och hur vet du att det inte kommer bli lika smidigt (som något som inte alls är speciellt smidigt...)? har du testat det?

Faktum är att jag känner mig tvungen att hålla med de andra om det där, PS2 pajjade väldigt mycket när de lanserades. PS1 tror jag inte var lika illa, men den pajjade endel den med. Detta har jag erfarenhet i första hand ifrån min kompiskrets som fått byta ut PS2or till höger och vänster. Däremot en polare (som vi kallar Ghandi. Tänkte att ni kanske ville veta ) har en PS1 som fungerar forfarande, men bara om man ställer den upp och ner. Alltså, man lägger i spelet, ställer PS1an upp och ner och sen petar in fingret och sätter igång den, då funkar den faktiskt. Annars inte.

Sen så är det ju så underbart med Live att om man som jag inte uppskattar Multi-player så mycket så kan jag få allt lull-lull ändå vad gällande demos, trailers, themes och så genom Live utan att betala. Själv spelade jag aldrig på Live med Xbox hemma hos nån men jag testade lite Live hos en polare nu och jag kan säga att jag är rätt imponerad över hur smidigt hela systemet är.

Ja just, som H-can sa så antar jag att Tekken och Gran Turismo kommer att vara två spelserier till som är efterlängtade. Fast då får Polyphony komma med nåt ballare än Vision Gran Turismo. Som är GT4 från PS2 fast med allsmäktig HD-upplösning! Känns menlöst för en konsument att köpa ett spel som är densamma som på en tidigare konsol men att man pumpat upp upplösningen. Urlöjligt! Sen gnäller man på att 360 bara har uppföljare...

Av Big_PHat

Jag kan också intyga att Shop.01media.com är rätt bra. Enda som jag inte diggar är att de inte har Paypal utan nån polsk skit istället. Men det är det enda.

Av Big_PHat

Att ta ställning till om spelen är bra eller inte tillåter jag er att göra. Jag bara hävdade två saker:
1) PS3 kommer att ha liknande launchtitles som 360 med många uppföljare.
2) 360 kommer att ha RPGn.
Sen så vilka spel som man tycker är värda nåt är helt upp till var och en. Jag bara lade fram fakta. Sen så om man som person värderar uppkommande Metal Gear Solid, Final Fantasy XIII, Genji 2 och Heavenly Sword framför Gears of War, Mass Effect, Lost Planet och Ninety Nine Nights är upp till var och en. Jag vet vad jag har valt.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JohanssoN_88
mass effect lär dyka upp på PC förr eller senare precis som kotor och jade empire.

bioshock kommer till pc och ps3 också.

mistwalker skissar bara upp en idé sen skickar ut det till en annan utvecklare som gör själva spelet, och behåller större delen av ms pengar för sig själva skulle jag gissa på. enda som mistwalker gör "in house" för tillfället är ett spel till ds

artoon gör blue dragon, feel plus gör lost odyssey och cavia gör cry on.

bara för att ms är desperata i japan och öser pengar till någon som faktiskt inte haft någon större roll i ett final fantasy sedan 4an betyder inte det att spelen blir bra.

alan wake kommer till pc och re5, alone in the dark kommer även till ps3.. prey finns redan ute på pc också

ac kommer till ps3 först precis som splinter cell doubla agent kommer till 360 först.

sprucetwig: det sa jag inte

För oss som tycker att Final Fantasy 1 - 4 är de bästa då? Det är självklart subjektivt vilka spel som man tycker är bra. Det jag ville poängtera var att skillnaden på kvalité på launchtitles är nog densamma på båda konsollerna, om man tittar objektivt på det. Sen om det är så att man tycker att Heavenly Sword är "all that" så gör man bäst i att köpa en PS3. Däremot två fördelar som inte går att förbise i frågan om 360 vs. PS3 är att närväl PS3 släpps så kommer Xboxen att vara billigare och ha andra generationens titlar ute. Med det menar jag att utvecklarna har blivit lite varmare i kläderna och lyckats klämma ur lite mer ur maskinen och göra spelen något snyggare och mera optimerade. Sen i övrigt så förutspår jag (med mina halvkassa spåkrafter) att PS3 och Xbox 360 i stort kommer uppvisa samma resultat vad gällande mängd bra titlar och grafisk prestanda. I stort menar jag att jag faktiskt antar att PS3 kommer att ha något bättre grafik på "några" titlar. Dock inte majoriteten av dem.

Av Big_PHat

Jag har själv beställt en 360 för att jag tycker att den har åtminstone tillräckligt många bra spel för mig att spela tills det släpps ännu fler bra spel. För hör och häpna, alla spel som är bra till 360 är ännu inte släppta! Vilket många tror, verkar det som, med tanke på kommentarer som "GRAW, DOA4, PDZ är ju inte bra, ju. 360 suger för de har bara uppföljare som är kass!" Med detta så vill jag poängtera att det är subjektivt och dels att det kommer att komma många bra spel till 360 såsmåningom.

För att jämföra med PS3 så kan man ju tänka att deras Launch inte verkar kantad av så särskilt många strålande spel. Heavenly Sword? Warhawk (uppföljare)? Genji 2 (uppföljare som bygger på realistiska slag ifrån Japans förflutna (med jättekrabbor, tydligen) och med jättehäftiga features som "real-time weapons change")? Need for Speed Carbon (uppföljare)? NBA Live 07 (uppföljare)?

Nu är det ju så att jag inte ser ner på uppföljare, jag bara vill poängtera för Johansson_88 att inte bara Krysslåda Helvarv har fortsättningar i franchises som launchtitlar.

Nu vet ju inte jag vilka spel som alla verkligen ser upp till hos PS3. De enda jag kan tänka mig är Metal Gear Solid 4 och Final Fantasy XIII och om Assassin's Creed visar sig bli exklusivt. Men annars så ser jag faktiskt inga riktigt mindblowing titlar som Sony lyckats dra ihop.

Och för att ta död på myten om den RPG-lösa plattformen 360 så tänkte jag nämna några spel som kommer till 360 som är RPGer:
Mass Effect - Skapat av Bioware som gjort Baldur's Gate och KOTOR.
Bioshock - Irrantional Games som gjort System Shock 2 och SWAT 4
Blue Dragon - Mistwalker
Lost Odyssey - Mistwalker

Lite fakta om Mistwalker. Det är grundat av en japan vid namn Hironobu Sakaguchi. Han är känd som skaparen av Final Fantasy-serien, vilket borde betyda högkvalitativa RPG-spel i klass med Final Fantasy-serien (som inte är PS3-exklusiv).

Så jag tror att jag gjort ett bra val när jag valde att köpa en Xbox 360 i dagsläget för att:
När väl PS3 släpps så kommer Xbox 360 redan ha andra generationens spel på sin plattform.
360 är billigare.
Jag kommer att få många bra spel till 360.
Spelen är med största sannolikhet billigare, för billigare än att importera Engelska spel från Japan för under 300kr per spel tror jag inte att PS3 kan erbjuda.

Av Big_PHat

Om du flashar med Flashme_Stealth så försvinner inte Healt-screenen. Så jag vet inte hur lätt det är för Bergsala att kontrollera om man flashat eller inte. Frågan är ens om Bergsala vet att det finns Flashme till DS. Jag baserar det på två saker:

1) Bergsala är ena riktiga nötter som bara tar sjuktligt betalt och allmänt hunsar runt de som försöker sälja Nintendospel i Sverige (eller, det var så för 10 år sedan när morsan hade leksaksaffär. Hon hade otaliga kontroverser med Bergsala om deras facism och allmänt diktatoriska försäljningsmetoder)

2) Jag har själv skickat in en PHat DS med vanliga Flashme installerat (alltså inte Stealth) på lagning (som dessutom var amerikansk) och de lagade den. Den gick förvisso inte att starta och på följebrevet när jag fick tillbax den så stod det att de bytt "moderkort" i den. Men de sa inget utan de bara fixade den och skickade tillbax den.

Av Big_PHat

Japp, det finns det!
TSDisp (Förkortning för TeamSpeak Display) är faktiskt kompatibelt med Ventrilo.

Här har du en länk

Hoppas att det funkar och vart skickar jag fakturan?

Av Big_PHat

Intressant! Men det verkar lovande. Problemet är väl om man kan utveckla själv till Wii genom, säg, en devkit som man laddar hem och kör gratis på sin PC och man därefter kan lägga in applikationen på ett SD-kort så skulle det vara dunder! Fast problemet är ju att folk kan börja programmera saker som Nintendo inte vill att man ska programmera. Till exempel en egen NES-emulator eller en programvara som åsidosätter DVD-kontrollen på Wii, så att man kan spela backupper.

Vi får se, det skulle vara jättebra om folk fick utveckla fritt till Wii.

E3
Av Big_PHat

Intressant påpekande. Jag vet inte om det är så poppis med "jag ska xxx"-trådar på Swec. Men varför inte.

Men för att få nån diskussion så måste jag lägga till att det är väl ändå bara "members of the press" som får gå in på E3, eller minnns jag fel? Dessutom kostar en tredagars-biljett ohyggligt!

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Majestic XII
Måste slå ett slag för det där med öppenheten för indyutvecklare. Nintendo har inte pratat så mycket om det men de nämnde det på E3. Om man inte vill/får hyra ett devkit av Nintendo för $1700 (som är grymt billigt. Xbox ligger på 50000-70000 har jag för mig) så är Virtual Console öppet för alla indydevs att släppa sina spel på.

Jag ska börja spelutveckling i Skövde (tja, helt 100 är det ju inte än, 10 dagar kvar ) och det passar perfekt. Det blir ju självklart att utveckla minst 1 spel till Wii då

Jag visste om att det var billigt att köpa ett Devkit till Wii, men att det skulle vara gratis att utveckla till Virtual Console hade jag ingen aning om. Har du en källa på det? Skulle vara skoj att se det med egna ögon. För det jag omedelbart ser framför mig är att hemmaprogrammerare eventuellt kan börja programmera Homebrew från början på konsolen utan att behöva mickla med hårdvaran alls. Och att detta skulle sparas på SD-kort för enkel distribution över internet skulle vara strålande! Detta skulle eventuellt i det långa loppet resultera i en eventuell PS1 emulator skriven till konsolen. Och det skulle vara den största nageln i ögat nånsin!

Av Big_PHat

Det spelar nog ingen som helst roll vilken man använder sig av. Själv köpte jag ett SuperKey, den fungerade helt utmärkt. Däremot så har jag hört att den gamla versionen av Superkey (det står oftast tydligt vilken det är där man köper den) ska visst ha sönder fjädern i DSen såsmåningom, vilken gör att DS-kassetter bara trillar ur. Jag har sjläv den gamla, fast jag använde den bara för att flasha om min DS, inget annat.

Nåt jag kan rekommendera att skaffa om man ska spela två spelare är Daigassou! Band Brothers. Man tar varsit instrument i en låt och spelar. Jäkligt roligt är det!

Men om det är Co-op du vill spela så finns det ett Co-op läge i Resident Evil som inte är sådär jättebra, men det finns.

Annars har vi ju Metroid Prime Hunters, New Super Mario Bros., Polarium, Tetris DS, Advance Wars: Dual Strike, Mario Kart DS, Tony Hawk American Wasteland, Animal Crossing: Wild World.
Ja, det finns massor av spel till DS som tillåter multiplayer. Nintendo har grejat det där så att det är så mycket bättre och lättare än det nånsin har varit på Gameboy-maskinerna.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Home|Roz
om jag har förstått det hela rätt så för att kunna spela backup o homebrews på min nintendo ds lite så måste jag ha någon version av passme och sedan m3 adapter med minneskort? någon som vet om passcard3 är komplitabel

(http://www.console.se/NDS/m3/passcard3.html)

med version 5? måste man öppna batteri luckan o kortsluta med passcard3?

Nej, du behöver inte kortsluta SL1 kontakten om du har ett Passcard3. Men du måste alltid ha Passcardet i din DS när du ska använda dig av homebrew.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Nintendo måste skicka med lätta spel som man kan sätta sig in i för att locka folk och kunna få folk att spela med kontrollen. Sporter är något alla människor vet hur dom fungerar. Vem som helst fattar hur man slår med ett basket trä eller spelar tennis. Nintendo har dessutom hintat mot detta också samt nydligen sagt att det inte är en omöjlighet att vi kommer få se ett trådlöst headset.

Jag antar att du menar "Baseball-trä"

Av Big_PHat

Settlers II verkar hitta en väg till Nintendo DS till i höst verkar det som
Källa

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pazu
Det är nästan omöjligt att skapa en LCD-skärm som under solljus syns bra, men Nintendo har lyckats förvånandsvärd med ds, gör bara som så att skärmen hamnar i skugga, t.ex. runt en tshirt eller liknande så funkar det relativt bra

OT: Hur funkar det med saves på orginal-kasett, kan man överföra de till flashkortet på något sätt?

Det går med en programvara som heter "Rein" om jag inte har helt galet fel. Finns en kombinerad programvara som heter "Reinshell" som är Moonshell med möjligheten att föra över sparfiler, rätt smidigt faktiskt.

Av Big_PHat
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evil penguin
Just Passme är väl lite klumpigt eftersom man måste stoppa i ett riktigt spel också?
T.ex. Passcard, m.fl., är ju ett vanligt DS-"spelkort" som låter dig köra valfri mjukvara från minneskort i GBA-läsaren.

Jag ville bara inte rubricera det som *Me, för det ser så dumt ut. Men jag personligen har en SuperKey som PassMe-enhet. Och första gången som jag flashade en DS (och de 5 gångerna efter det) så använde jag mig av WifiMe, som är det absolut billigaste och bästa enligt mig. Men tyvärr så fungerar ju inte det på DS Lite.

Men som sagt, i det stora hela så antog jag att ingen skulle bry sig om jag sa "PassMe-enhet" istället för "PassMe, SuperPass, PassCard, Max Media, M4-Key" för att förklara vad det var jag menade. Men nu har vi rett ut att jag jag kanske skrev lite dumt (eller inte dumt nog kanske man ska säga).

Av Big_PHat

Nintendo har sagt i officiella uttalanden att den ska kosta "less than $250". Fast sen om det är till retailers eller om det är utan moms eller nåt sånt vet jag inte. Men jag kan inte tänka mig att det är mer än 2500 kr i Svierge.

Av Big_PHat

Vad i helvete! Här är tråden helt tyst i mer än 24 timmar, sen när jag ska posta så skriver du nån sekund efter mig, vad är oddsen?