Inlägg

Inlägg som Zodiakn har skrivit i forumet
Av Zodiakn

Thx Malo!

Lyckades även med Maxtors eget program som skrev nollor över hela disken. Tog 7 timmar:/

Av Zodiakn

Har kört Maxtors egna, och den hittar inget fel.

PatrionMagic fungerade inte heller. Försöker nu med PowerMax (tar en evinnerlig tid). Så får vi se.

Av Zodiakn

Det går inte att formatera

Hej!

Har ett mindre, väldigt irriterande problem. Tänkte göra en nyinstallation av windows på min andra hårddisk. Problemet är det att det inte går att formatera hårddisken. Snabbformatering går överhuvudtaget inte att genomföra. Och den vanliga formateringen fortgår hela vägen ända till slutet, men då kommer det upp ett meddelande som säger

"Det gick inte att slutföra formateringen"

Värt att notera var att disken fungerade utan problem så sent som igår lunch...innan jag började flytta filer från den. Är detta ett tecken på att disken börjar lämna in, eller finns det någon annan teori?

Har prövat att formatera på två olika datorer utan skilland. Har även försökt formatera via windowsinstallationen.

Nu ser disken ut som när diskarna är nya, dvs. den går inte att komma åt och behöver formateras...vilket inte går. Filsystemet är NTFS och disken är en Maxtor Diamond8Plus (tror jag) 2Mb 7200rpm 60Gb.

Av Zodiakn

Okej, thx

Av Zodiakn

Fullt på antal IDE..

Har letat lite men inte hittat de jag söker riktigt.

Idag har jag två stycken ATA HDD och två stycken CD-enheter. Tänkte köpa till en ny HDD i ATA stuk. Visserligen har mitt MD stöd för SATA, men jag vill använda ATA, då jag hittat en billig sådan. Finns det något sätt att jag kan koppla in 5 stycken IDE-enheter när det bara finns kabel för 4? Dvs. om det finns ngn kabel el. dyligt, som kan funkar. Eller stöder inte Windows mer än 4 diskar?

//Björn

Av Zodiakn

Sry var lite lat där:(

Mest prioriterat var väl vilka kort som är bra och vilka som är dåliga.

Jaså, Gainwards är inte bra?! Har bara bra erfarenheter av Gainward i stort:/

Av Zodiakn

6800 LE vs. 6600GT

Vilket hade ni valt? Och finns det något fabrikat man bör undvika?

Av Zodiakn

6600 vs 6600GT

Det blir ju bara svårt att köpa nytt grafeikkort, man blir ju helt snurrig:S

Har letat runt lite, och det verkar som om de flesta menar att man ska gå på ett GF 6600GT 128Mb (om vi rör oss i den prisklassen vill säga)

Gick in på JMEs hemsida där dom säljer ett Gigabyte GeForce 6600 AGP 256MB 300/1100MHz TV-out DVI. Jag är osäker på huruvida det verkligen är 300/1100, men enligt butiken är så fallet.

Ska man gå på det kortet eller är det fortfarande 6600GT som gäller? Ovanstående kort skulle gå på 1295:- + frakt (50:-) och ett GT ligger några hundra över det...

Av Zodiakn

Ska kolla upp det där...får avbeställa mitt 9800 kort i värsta fall. Tack för hjälpen!

Av Zodiakn

Hmm....tål att funderas på det där..

Men vad är det som gör 6600GT såpass mkt bättre än 9800Pro?

Av Zodiakn

Du menar att det är så pass stor skillnad mellan 9600GT/9800LE och Radeon 9800 Pro? Radeon-kortet verkar klara sig riktigt bra i tester annars...

Måste vara AGP port....har inte PCI-E:(

Av Zodiakn

Var får jag tag i ett sådant för 1400:- ?

Av Zodiakn

Hehe, som vanligt är det pengar som spökar...jag har inte råd med 6800:(

Av Zodiakn

Radeon 9800 Pro eller Geforce FX5950?

Hej!

Vilket hade ni valt?

Club 3D ATI Radeon 9800 Pro 128Mb

eller

Gainward Geforce FX5950 Ultra 256Mb?

Gäran med motivering.

Vilket håller längst tror ni?

Av Zodiakn

Japp, har installerat alla drivisar, och hastigheten på AGP porten är standard...anpassar inte den sig själv? För i så fall kan det vara så att den måste sänkas (eftersom mitt kort bara stöder AGP 4x)...

Av Zodiakn

Gainward Geforce4 Ti4600 Ultra på ASUS P4C800 Deluxe?

Hej!

Har idag ett Gainward Geforce4 Ti4600 Ultra, men dessvärre verkar det inte vilja fungera ordentligt med mitt moderkort (ASUS P4C800 Deluxe). Ute i Windows (XP) är det inga som helst problem att göra något, datorn flyter på utan problem. Däremot, så fort jag sätter igång att spela (i det här fallet Battelfield 1942 och CS:CZ) hänger sig datorn nästan direkt. Värt att notera i det här fallet är att det inte varit några som helst problem med grafikkortet på mitt gamla moderkort (Epox ngt Socket A). Jag har varken bytat kylare på kortet eller ändrat drivrutin.

Vad är det som kan vara problemet? Tacksam för svar!

Av Zodiakn

I/O shield

Köpte ett ASUS P4C800 Deluxe. Men fick ingen I/O plåt med...är de ngn som vet hur jag ska få tag på en. Är det auktion som gäller, eller går det att få tag i något företag som säljer?

Tacksam för råd.

Av Zodiakn

Går det är det ännu bättre:D

Av Zodiakn

Har redan ett moderkort som ligger o väntar så det får bli en Intel for now ändå

Av Zodiakn

Är inte så haj på att clocka...vet inte ens hur man gör. Tror ni ändå att Celeron D är bättre än det jag har? 450:- är inte så mkt, så man kan ju ev. köpa en Prescott senare ifall det inte fungerar..

Har hört att Celeron CPUn ska bli rätt slö efter att datorn stått på efter ett tag. Är det någon som vet om så är fallet?