Inlägg

Inlägg som Zodiakn har skrivit i forumet
Av Zodiakn

Det är ett ASUS P4C800 deluxe som jag köpt (875P) för 299:- så plattformen kommer bytas så småningom ändå. Så frågan är om jag ska hastköpa en Celeron D för 450:- (beg.) eller vänta och köpa en Precsott tills dom kommit ner i pris (om dom nu gör det)...

Av Zodiakn

Jämförelse Celeron D och Thoroughbred

Är det någom som har en bra jämförelse mellan Celeron D (hastighet har ingen större betydelse) och AMD Thouroughbred 2400+? Det jag är ute efter är prestandaskillnaden. Är det värt att köpa en Celeron D 2,4GHz för 450:- och byta ut den mot min Thoroughbred?

Tack på förhand!

Av Zodiakn

Nästa fråga blir då hur stor är skillnaden mellan 533MHz och 800MHz? Skiljer bara 100kr...så det blir den senare ivfsh, frågar av intresse:)

Av Zodiakn

Celeron/Prescott

Då är frågan vilken processor man ska gå på. Vill gärna komma billigt undan.

Är Intel Celeron D 2,8GHz en såpass stor prestandaökning att jag ska lägga pengar på den eller måste jag upp på Prescott 3,0GHz för att få en prestandaökning från min Athlon XP 2400+ ?

Av Zodiakn

Taskig timing:(

Av Zodiakn

Datalätt i Lund. www.datalatt.nu (eller .com är det kanske:S båda går). Klicka på "utförsäljning i Lund". Tänk på att du inte får låda, manual eller drivisar till. Bara själva moderkortet! Vet inte heller om det går att beställa över nätet.

Av Zodiakn

Ibland har man flyt, fick ingen fin låda, manual eller drivisar, men jag kan leva med det:)

Av Zodiakn

Fick t.o.m ett Deluxe för 299:-

Av Zodiakn

Kortet är ett Asus P4800 och såvitt jag kan se ska det stöda både Intel Celeron D och Prescott..

Oj, var visst ingen Duron (köptes dock som en Duron) utan en Thouroughbread 2400+

Av Zodiakn

Duron vs. Celeron / Prescott

Hej!

Sitter idag på en AMD Duron 2400+.

Har hittat ett bra och billigt ASUS moderkort (299:-) på utförsäljning som stöder Intels Socket 478. Min fråga blir då:

Är det så stor prestandaskillnad mellan Intel Celeron D ~2,5GHz och min Duron? Antar att det är stor skillnad mellan en Prescott och min Duron...

Frågan blir alltså är det värt att lägga pengar på en Intel Celeron D eller måste jag upp på Prescott för att prestandaskillnaden ska vara märkbar?

Tacksam för svar!

Av Zodiakn

Bakåtkompatibla

Hej!

Har för mig att jag läste för ett tag sedan att alla minnen är bakåtkompatibla?

Har idag ett moderkort som inte stöder mer än PC2700, men planerar att uppgradera mig inom en inte alltför lång framtid. Eftersom PC3200 idag är billigare än PC2700 undrar jag om jag kan köpa PC3200 minne och köra dom på mitt MD (dom kommer inte gå fortare än vad PC2700 minnena gör).

Är det korrekt uppfattat?

Tack på förhand!

Av Zodiakn

Hittade problemet, var inte alls så att det var virus, utan grundade sig i det att min kompis stängt av datorn under uppstarten och därmed förstört några filer. Vilka var ett helsikes problem att komma åt iom att HDn inte syntes i Dos. Var tvungen att koplla in min egen IDE för att lösa det!

Men tack för hjälpen!

Av Zodiakn

Enda problemet då är att jag inte har SATA-stöd från min dator. Men då får jag väl göra tvärtom och sätta i min IDE i hans dator.

Tänkte att det kanske fanns ett lätt sätt att hitta SATA i dos, men det verkar inte så:(

Av Zodiakn

Har försökt att både reparera med Win Xp skivan och göra en nyinstallation av Xp, men inget av det fungerar. Installationsprogramet hänger sig och kommer inte vidare. Summa sumarum: jag MÅSTE komma åt SATAn i dos.

Av Zodiakn

SATA+Virus+DOS=Kaos?

Har ett litet problem. Installerade en ny dator till en kompis för ett tag sedan. Ska inte säga att det funkat perfekt för det har det itne gjort, har varit smärre problem med ljud och strömförsörjning. Men nu har det kommit till sin spets; datorn går att starta men man kommer inte in i Windows. Operativsystemet är XP Pro, SATA 120Gb Maxtor, DFI KM400-MLV och diverse annat.

Jag misstänker starkt att det är ett virus han har lyckats få, men kan inte svära på det. Av någon anledning, som jag inte vet stängde han av datorn under en uppstart och efter det går den inte att starta igen. Nortons Anitvirus är installerat på datorn.

Visst ett virus, men det kan ju tas bort med Nortons Emergency Disks. Här kommer dock det stora problemet. Själva hårddisken hittas inte i Dos, och om inte HDn hittas i Dos, hur ska jag då kunna kolla om det är ett virus?

Ännu konstigare är att datorn inte ens går att starta i felsäkert läge, den startar bara om sig. Har även uppdaterat BIOS utan framgång.

Någon som har någor förslag på hur jag ska kunna hitta HDn i DOS så jag kan genomföra virussökningen med Norton? Eller kanske ett förslag på vad det kan vara?