Inlägg

Inlägg som qwizel har skrivit i forumet
Av qwizel

Hehe. Det var en inbyggd cell för vatten i aggregatet. Men det gav inte så farligt mkt ånga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av qwizel

Lite testresultat:

Laptopen mådde finfint efter sitt torkskåpsbesök som väntat.

2,5'' hårddisken som låg i bastun på över 80grader i ca 4timmar mår märkligt nog också bra. (Den förvarades dock inplastad för att undvika fuktskador).

Även min polares externa hårddisk klarade sig fint i bastun trots att den låg helt exponerad för fukt, inga problem noterade än iaf.

Blir nästan lite sugen på att slänga in 2,5'' hårddisken i ugnen och fortsätta testverksamheten

Av qwizel

Tack så mycket för alla svar! Det har varit en ganska hård saneringsdag, varför jag inte svarar förrän nu. Jag kände mig jävligt osäker inför att köra min LED-skärm i värmen och hade också lite tankar kring om hårddiskar klarade det.

Tillslut bestämde jag mig för att bara dammsuga och torka ur den stationära för att sedan tejpa med dubbelhäftande tejp runt datorn och kablar som avgränsningar ett antal veckor. Det hindrar tydligen lössen, så märker jag om det lever nått i den.

Men min laptop körde jag i torkskåp drygt 2h och för att testa körde jag en extra intern-hdd till laptopen i bastun på ca 80-90 grader i 4timmar... men har inte hunnit testa dom än, så får publicera resultaten senare.

Men åter igen tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av qwizel

2827. Laptop
2828. Laptop
2829. Stationär

Skickades från m.sweclockers.com

Av qwizel

Mja. Tryckluft kanske skulle funka. Svåret bara att veta om man fått bort allt om det skulle finnas ägg lagda någonstans i nån komponent. Men ex processorer och grafikkort borde väl tåla ganska höga temperaturer? Inte bra när de arbetar kanske, men när de är passiva? :/

(Till 99,9% chans är det förmodligen inte ett skit i den, men man är sjukt nojig efter snart en veckas sanering av allt man äger och har. Dyker det upp en liten sate igen så är det ju bara att börja om hela skiten...)

Skickades från m.sweclockers.com

Av qwizel

Avlusa dator i torkskåp?

Kaaaos! På något sätt har jag lyckats få med mig vägglöss till min lägenhet och måste sanera bort detta genom att värma upp allt över 50grader, även min nyinskaffade dator...

Frågan lyder: är det någon komponent i en stationär dator ni kan komma på som kanske inte klarar ca 70graders uppvärmning i 3timmar? :/

Oerhört tacksam för svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av qwizel
Skrivet av Lillem4n:

Rainmeter skins

Bamboo Suite v.2 ( Nästan allt på mitten av bilden)

Omnio 4.1 (Mörka bakgrunden mitten)

Rocketdock

WP7 Icons (Ikonerna för rocketdock)

Sjukt snyggt Lillem4an! Har tagit vara på det mesta där. Har lite smågrejer som jag inte lyckas med dock, tänkte om du hade klurat ut det...

Vet du hur man länkar RocketDock-knpparna till "Dator" alltså, där man ser partitionerna mm.? (Lyckas länka direkt till en partition, då är det bara att skriva mål: "C:\" osv.)

Vet du hur man får bort aktivitetsfältet helt i windows7? ser ut som ditt är helt borta... inte bara minimerat :<

Av qwizel

Oj du. Nu blev beslutet krångligare igen... :/
Inte helt hundra på att 570-kortet är värt pengarna om man sertill skillnad i prestanda. Men det kanske det är.

Processorkylare har jag kikat http://www.inet.se/artikel/6308699/corsair-cooling-hydro-h50-... lite dyrare, men påstås vara kickass

Av qwizel
Skrivet av leksandarn:

Den i5 processorn kommer verkligen inte att bromsa ditt grafikflöde, tycker att du borde fläska på mer med bättre grafikkort om du ska ha datorn uteslutande till spelande. Sen så tycker jag att ssd är onödig när du har tänkt att lägga den pengen eftersom det är grafikkorten som sätter gränsen, för det mesta. Sen om du tycker att processorn mot förmodan skulle dra ner din spelprestanda så kan man ju alltid klocka lite.

Mjo. Känns som om i5-processorn inte behöver vara bättre. Grafikkortet valde jag för att jag läst många "prisvärt"-recensioner. Men har du något förslag på uppgradering som inte slår för djupa hål i plånboken?

Av qwizel
Skrivet av perost:

Frågan är väl om i7-paketet är värt de 3k extra, vilket nog är tveksamt om det endast är spel som gäller. Den stora fördelen med i7 över i5 är ju att i7 har hyperthreading, vilket inte gör någon större skillnad i spel, och kan t.om. vara en nackdel när det gäller spel. Men för spelprestandan så spelar det inte så mycket roll vilken av processorerna du väljer, se t.ex. detta test.

Moderkortet spelar ju ingen roll för prestandan egentligen, utan där är det bara en fråga om vilka finesser du behöver. Moderkortet i i7-paketet har ju t.ex. stöd för SLI om du vill uppgradera med ett till grafikkort i framtiden.

När det gäller minnen så tycker jag du kan satsa på 8 GB då minne är så billigt nu för tiden. Jag skulle dock rekommendera att du tar 2 st. 4 GB-stickor istället, t.ex. dessa. Det finns i princip bara fördelar med att välja två istället för fyra stickor, t.ex. kan det blir problem med överklockning med fyra stickor och man begränsar uppgraderingsmöjligheterna i onödan.

SSD tycker i alla fall jag är en av de bästa uppgraderingarna man kan göra, men det är inte alla som håller med. Du kommer förmodligen inte få bättre spelprestanda med en SSD, utan fördelen är t.ex. att spel laddar snabbare och de flesta program blir mycket rappare. 60 GB tar dock snabbt slut om man börjar installera stora spel, och då försvinner fördelarna lite. Om du inte bryr dig så mycket om just laddtiden i spel utan vill ha ett rappare system så tycker jag att en SSD är ett självklart val. Ditt val av sekundär hårddisk i i7-paketet är dock lite underligt, då WDs RE-serie är gjorda för RAID och 500GB-disken du valt är mycket dyrare än 1GB-disken i i5-paketet utan någon egentlig fördel.

Tack så jättemycket för detta utförliga svar!

Detta får mig ju helt klart att känna att i5-paketet, med följande ändringar:
SSD-hårddisk(för operativ främst)
1TB-hårddisken för lagring
2x4GB RAM

http://www.inet.se/kundvagn/visa/332190/hg2

Det kan nog vara ett mer genomtänkt paket ja!

Av qwizel
Skrivet av Phillepålle:

Skillnaden mellan grafikkorten är bara att den lite dyrare är överklockad, och ser ut att ha lite bättre kylning. Så du skulle kunna köpa den billigare och klocka upp den om nu kylningen klarar det.

Ah. Såklart! Super Over Clocked. Ska kolla hur mkt man vågar klocka det vanliga kortet.

Skrivet av abb313j:

SSD gör ju en otrolig skillnad ju, men det beror också vad man har haft tidigare.

Exakt. Datorn är ju avsedd för spel, men kommer man ha nytta av SSD-hårddisken för grafikflödet, eller bromsar i5-processorn och 560GTX-kortet ändå?

Av qwizel

Helt korrekt påpekat! Jag hade länkat helt fel i7-paket. Nu stämmer det.

Av qwizel

Lurar man sig själv? i7-paket vs. i5-paket

Tjena. Jag pillade ihop ett schysst paket med en i5-processor med lämpligt paket för några dagar sedan, plötsligt fick jag för mig att jag behövde en i7:a istället, samt SSD-hdd såklart!

Men nu funderar jag på om jag verkligen vinner någon prestanda på dessa merkostnader...
1. Kommer grafiikkortet göra att paketen blir i princip lika bra, trots olika processorer?
2. Är SSD-hårddisken verkligen nödvändig, eller sitter bromsen hos någon annan komponent?
3. Är prestandaskillnaden mellan grafikkorten värd de ca 400:-?

Bonusfråga: Ska man kanske byta hela moderkortet & processorn till 1366-socket?

i5-paketet: http://www.inet.se/kundvagn/visa/331940/hg

i7-paketet:http://www.inet.se/kundvagn/visa/332079/mg2

(Datorn är avsedd för spel. CD-läsare och extra kylning är medvetet uteblivet. Ekonomisk avvägning uppmuntras!)

Jag blir skitglad för goda råd och gillar om ni vågar snäppa mig på näsan om jag har gjort misstag. ;D

/Henke

Av qwizel

Mjo det är alltid trevligt, men 2kg är nog helt ok för 14". Asus-modellerna Tyrgrim länkade ligger på 2.2kg och en macbook 13.3" väger 2.13kg.

Jag är inte i behov av nån ny laptop, men beställer nog fasen en ändå. ^^

Av qwizel

Nu råkar jag väl iofs hamna lite under ditt budget-spann. Men skulle inte detta kunna vara ett prisvärt alternativ för en 14'' om du dessutom förespråkar lite nättare modeller. :/

https://www.inet.se/artikel/1969651/hp-pavilion-dm4-1160

Av qwizel

Tangentbordsproblem Laptop! Märkligt :)

Tjo. Ett intressant problem dök plötsligt upp på min laptop. Följande tangenter: 2, 3, W, E, S, D, X, C, har börjat krångla. Problemet är att när jag trycker på en tangent dyker tecknet för grann-tangenten också upp.

T.ex:
Knapptryck W ger "we" eller "ew"
Knapptryck S ger "sd" eller "ds"
Knapptryck 2 ger "23" eller "32"

Jag antar att det är nått med signalerna för just den delen av tangentbordet...
de sitter ju alla åtta tecknen i rad. Typ såhär:
2 3
W E
S D
X C

Nån idé om vad som kan vara problemet?

Av qwizel

Vista - "går inte läsa in användarprofil".

Har relativt nyligen skaffat Windows Vista Home Premium och när jag idag skulle logga in på operativet fick jag felmeddelandet:

"Tjänsten User Profile Service misslyckades med inloggningen.
Det går inte att läsa in användarproflilen."

Och som enda alternativ måste man kvarstanna utloggad. Jag är jävligt "Home Basic" som datoranvändare och ber därför om råd ifall det är någon som känner till detta problem och eventuella lösningar.

Har googlat runt en del och hittat att det möjligen kan bero på för lite diskutrymme. Detta känns inte så troligt, men hade iofs en del nedladdningar igång innan jag MANUELLT stängde ner datorn igår.

Av qwizel

dedikerat grafikminne...

Jag tittar på Dells Inspiron-modeller 1520 samt 1720 och har jämnfört dem en hel del med Zeptos 3415W samt 6625WD.

Till stor del är de väldigt lika men läste att Zeptos datorer har nVidia® Geforce 8600M GT med "512MB dedikerat DDR2 grafikminne.

Dell har samma grafikkort fast bara med 256MB "dedikerat grafikminne".

Fråga, vad innebär "dedikerat grafikminne" och hur stor skillnad gör dessa 256MB?

Av qwizel

Ventrilo server - IP-konfiguration

Har problem med att lägga upp min 2.2.0. Ventrilo-server bakom min D-Link 604 Router.

Problemet är att jag bara kan lägga upp den på mitt lan-ip och inte på mitt "offentliga/vanliga ip".

Någon som har en aning om hur detta kan ordnas?