Inlägg

Inlägg som hease har skrivit i forumet
Av hease

Länktips

Mycket snyggt! Är stormförtjust i amerikansk läskeblask. Mountain Dew har varit min favorit i flera år. Tråkigt bara att den måste importeras och då blir så dyr här. Såg att man kunde köpa SodaStream-smaker i USA som ska likna Dr.Pepper och Mountain Dew. Dock får man beställa hem det och då blir det inte så billigt längre.

En liten notis. Lite knepigt att recensera samma Mountain Dew fyra gånger... Det är ju samma dricka oavsett om det är en vanlig burk, en med WoW-motiv eller på halvlitersflaska. Eller har jag missat någonting?

Kolla in denna. En gubbe berättar om sin affär som bara säljer läsk. Har man inte varit fascinerad innan så blir man det nu. Här kan man snacka konstiga smaker och bra tips! Må väl.

http://www.chow.com/food-news/55189/obsessives-soda-pop/

Av hease

Snygga laserdiscar på väggen...

Av hease

Trodde att 4890 redan tillhörde mellansegmentet...

Av hease

Tillgång och efterfrågan. Efter fiaskot Vista är efterfrågan enorm efter en bra ersättare till XP.

En normalkonsument är inpräntad att Windows är ett kvalitetsbegrepp. Jag skulle gissa på att 70% av befolkningen inte har någon aning om att det finns andra operativsystem än Windows-familjen.

I förlängningen innebär detta att prisskillnaden mellan Apple-datorer och Windows-PC blir mindre och Microsoft kommer att tappa marknadsandelar. Förhoppningsvis blir det i och med detta Microsoft själva som är tuvan som välter lasset. Linux kommer att bli folkets operativsystem i framtiden precis som Mozilla och fildelning blivit en del av kulturen. Höjer man priset när man har veritabelt monopol ändrar man världen.

Av hease

Snälla... Hur fan kom örat och mobilladdaren in i hela historien? Hoppas för din skull att du var berusad när du gjorde detta och att ansvariga på SweC tar bort eländet så snabbt som möjligt.

Av hease

Turboknappen är som sagt för kompabilitetsproblem.

Kör(de) en del gamla DOS-spel som gick alldeles för fort, t.ex. X-COM UFO Defense eller Pacman. Man han inte ens tänka innan spökena åt upp en. Då kan en avstängd turboknapp komma till användning.

Hade 20 MB HD på 286:an och den är från 1990, men det var ju inte sista skriket, direkt. Kostade pengar gjorde den dock; 12 000 spänn, d.v.s. 15 000 spänn med dagens mått mätt. Dock var det ju av det stabila märket IBM som ju hade mer eller mindre monopol. Kommer inte ihåg när jag såg första Windows-datorn, men det var nog kring 92-93.

Av hease
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genesis
[...] Detta funkar väldigt bra, och precis som jag vill, förutom att jag begränsas av räckvidden pga IR. [...]

[...] Någon som kan tipsa mig om en lämplig lösning som är bättre än den jag har nu?

Kolla in "One For All RF Blaster" som finns på Teknikmagasinet. På så vis slipper du IR-problemet men kan ändå behålla samma funktion som vanligt.

Finns liknande modeller hos andra återförsäljare. Har dock aldrig provat, så kan inte uttala mig om det funkar bra.

Av hease

Bra recension! Går i HTPC-tankar, så detta var precis vad jag behövde. Saknade dock att se lite fler modeller som faktiskt finns på marknaden.

Av hease

Förstår fortfarande inte varför hastigheterna ökar vid fler anslutningar (10 st jfr. 1 st).

Kan någon förklara varför?

Av hease

Set het ut! Lyser kanske lite mycket men om det inte är någonting som stör, så...

(Tips på förbättring: stava "gärna" med 'g')

[EDIT]: 7 p

Av hease

Hade ingen aning om att stöd för PCI-e är någonting exklusivt för stora kretsar...

Är det för jobbigt för de nya små kretsarna jobba med den standarden när det gäller hastigheter och sånt? Enlighten me, please.

Av hease

Minuspoäng för Ubunto.

Av hease
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KRQKAN
Vet inte hur denna e exact men den värkar nice

Bäst att köpa en tub Zon om man lägger in en beställning, då.

Av hease

Underbart att se att det finns språkvårdare som företräder användningen av svenska uttryck samt motverkar felaktig användning av påhittade metoder.

Jag skulle inte kalla en moped för en bil eller "car" - Av samma anledning kallar jag det planslipning och inte läppning eller "lapping".

Stå på dig Isengrim! Du har mitt stöd.

Av hease

Prislappen hade kunnat vara lägre, men jag hoppas att det berodde på att du inte hittade tillräckligt billiga leverantörer i ditt område. Det blir iofs dyrt om man köper beslag och sånt styckvis. Kontrollboxen var inte jättesnygg, om jag ska vara ärlig. Synd, för med rätt delar så hade den kunnat bli en klar succé.

7p för bra initativ och snygg infällning i rummet.

Av hease

Den här är ju inte annorlunda, den är bara nymålad. Precis lika jävla ful som alla andra modeller i HP:s sortiment. Hatar speciellt den urbotat fula placeringen av ljudportarna på framsidan. Ser ut som ett könsorgan.

När kommer de riktigt annorlunda modellerna med customdesignat Linux-OS och utformning som en surfbräda? Helst ska den också vara billig så att den kan bli den nya motsvarigheten till iPoden eller Tamagotchin för kidsen...

Av hease
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skooglund
Är det bara jag som ogillar HP och tycker Dell är helt okej?

I'm with you, bro... Mitt argument är att HP:s datorer är brutalt fula. Enkelt. Annars har jag nog inget mer att tillägga.

Andra tillverkare som kan ha marknadsandelar eftersöktes av andra här. Fujitsu-Siemens och LG är två leverantörer som är rätt starka i Sverige, åtminstone. Zepto är en uppstickare, men de kan anses som högst lokala i sammanhanget. ASUS är väl på språng med bärbara i Asien, eller?

Av hease
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Centura
Bra att de är kloka och stödjer Blu-ray.
Förresten, det heter HD DVD, inte HD-DVD

engelska heter det mycket riktigt HD DVD. Eftersom HD och DVD dock är två olika begrepp så torde det vara mer korrekt att på svenskt skriftspråk kalla det för HD-DVD med bindestreck för att undvika särskrivning.

Att konsoler inte skulle sälja på grund av att de har andra funktioner än att spela spel är ju bara trams. För många så var möjligheten att spela CD-skivor på PS1 en viktig faktor om man stod i valet och kvalet över att köpa konsol. Det betydde en dyr hifi-enhet mindre att köpa. Att det inte var så jävla smidigt att byta låtar via en TV och en spelkontroll är ju dock någonting som man inte upptäckte förrän efter köpet. På samma sätt var det viktigt att kunna spela DVD-skivor på PS2 och XBOX på den tiden när DVD-spelarna kostade långt mer än dagens trehundra spänn på närmaste Rusta.

Av hease
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontuz1972
Stackars danska tele2, tänk så många kunder som lär byta leverantör. Kan inte vara smart drag av dom att göra så...

Jag tror ju inte att Tele2 hade något val.

Av hease

Tycker att det verkar jävligt magiskt om man kan skriva ett kontrakt med en underleverantör och en månad senare ha en fullt sammansatt produkt på marknaden.

Jag vet inte vad man har för produktionslinje om man är leverantör och har möjlighet att ställa om tillverkningen över en natt om man redan ligger på 95-100% beläggning. Men det handlar kanske om att nedprioritera andra kunder så länge den största betalar tillräckligt.

Förlåt mig om jag tvivlar, men jag tror att de svenska konsumenterna kan skratta sig lyckliga om G92-korten finns tillgängliga ens i början av mars.