Inlägg

Inlägg som Edin har skrivit i forumet
Av Edin
Skrivet av Entash:

Det var gårdagens erbjudande vi skrev om. Där hade alla som surfade in samma pris oavsett om de kom från Swec eller inte.

Kollat upp. Det var ett exklusivt erbjudande igår i SweClockers julkalender. Det var exklusivt (hade inte funnits utan kalenderluckan med det priset) men publicerades även hos e-handlaren. Ser väl inget problem med det så länge rabatten är bättre än generic rea och att den inte är begränsad till få antal. Kan dock förstå att det krockar med kommunikationen om exklusivitet, vilket ändå är grundtanken.

Av Edin
Skrivet av Entash:

Jag vill inte klaga men är inte grejen med SweClockers kalendern att det ska vara en exklusiv rabatt för medlemmar? Denna varan är ju nedsatt för alla som hittar den via Netonnet med.

Det är äntligen dags att presentera årets julkalender och som traditionen påbjuder blir det exklusiva erbjudanden…

Erbjudandet ska vara exklusivt här ja, annars har butiken brutit vår överenskommelse.

Av Edin
Skrivet av Enviro:

Vi tar ett litet break och låser tråden för kvällen.

Jag trotsar dig (admin perks!) och slänger in detta citat från en av våra svenska distributörer:

Av Edin
Skrivet av izzie:

(Komplett)-annonsen under nytt inlägg-rutan har någon konstig parallax. Inte det värsta jag varit med om, but still.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Detta är medvetet om du syftar på att annonsen rör sig något vertikalt.

Av Edin
Skrivet av Rouge of Darkness:

Alla annonser som rör sig mer än 0 sekunder...

Som det är nu så blir man ju nästan åksjuk när de gungar å har sig åt alla möjliga håll varje gång man scrollar förbi anonserna...

Som det är nu så kommer jag starta adblock tills rörlig reklam är bannlyst från sidan.

Vill ni ha reklamintäkter från mitt användande av sidan får ni höra av er så jag kan stänga av den när det är fixat.

Det kommer inte ”fixas” utan just nu finns två val: det ena är att stå ut med annonserna och stötta SweClockers finansiering och det andra är att inte göra det och använda Adblock.

Vi kan titta på att införa betalmedlemskap för att slippa annonser, men enligt den uppfattning jag har kör man då hellre Adblock. Eller vad säger du? Då pratar vi årligen 500-1000 kr.

Av Edin
Skrivet av Rouge of Darkness:

Kan ni inte bara förbjuda animerad reklam

Det är extremt irriterande när hela sidan ska hålla på å röra sig.

Iaf lägga till ett alternativ att animerad reklam ska slängas in pausad default...

Överväger adblock...

Hallå!

Nej - vi kan inte förbjuda animerad reklam däremot har vi riktlinjer för hur rörligt det får vara och hur länge. Skulle hjälpa mig om du kunde specificera vilka annonser du stör dig extra på, eller om det är rent generellt.

Av Edin
Skrivet av Kalium:

Någon som fått den där 100kr rabattkupongen som lovades? Är osäker på om det blev rätt när jag anmälde mig i tävlingen, för jag har inte fått något mail med rabattkod.

Den skulle skickas ut antingen imorrn eller innan fredag.

Av Edin
Skrivet av jnsson:

Något speciellt som händer på kontoret, skulle kunna komma över.

Lite löst häng, tårta, öl. Och sällskap. Kom!

Av Edin

Tack för all respons! Nu har vi kittat lite mörkt tema på kontoret också. For fun. Om nån har vägarna förbi Gumshornsgatan 7 mellan 15-16 idag, välkommen!

Av Edin

Om någon på riktigt är intresserad av att bygga upp något, dra mig ett mail på edin(a)geeks.se. Är också intresserad av hur man kan använda AI för att effektivisera en prisjämförelsetjänst. Har ingen konkret plan än, men tittar på att sätta ihop något och då under Geeks-flagg. Då handlar det om att sätta användaren (i vårt fall oss som vill veta allt i detalj) i centrum.

Av Edin

Hej! Så ska det inte vara, tråkig upplevelse. Pausar kampanjen strax och kollar upp varför den beter sig så. Skriver en rad här när vi vet mer.

Av Edin
Skrivet av Olle3:

Fick mycket positiv respons på det här så jag har startet en en discordserver för projektet här (invite som expirar om 7 dagar, skicka ett PM eller något efter det): https://discord.gg/5QA8AQcS
Samt ett git-repo här: https://github.com/OlleLindgren/open-prisjakt

Alla är välkomna att delta! Jag har börjat skapa några issues med ungefär vad som behöver göras i stora drag, men skapa gärna fler, kritisera mina idéer osv: https://github.com/OlleLindgren/open-prisjakt/issues

Kul initiativ, lycka till! Har länge önskat en prisjämförelse till SweClockers som tjänst, men det har aldrig blivit av genom åren även om vi var nära för cirka 15 år sedan. Det går att begära ut databasdumpar/XML från samtliga återförsäljare för den som orkar skapa relationer med alla.

Av Edin

Vill bara meddela att vi sett detta inlägg och undersöker! Tack för feedback.

Av Edin

Noterar diskussionen om sponsormärkningen och hänvisar till feedbackforumet för vidare diskussion, medan den här tråden är riktad mot Envias gamingskärmar. Fortsätt komma med feedback där så ska jag se om det är något som behöver ändras eller förtydligas.

Edit: Har fått info om att sponsormärkningen i brödtexten, som är standard, inte kom med vid publicering utan adderades när det upptäcktes (mänskligt fel). Hoppas det förklarar läget.

Tråden kommer att rensas så att den är on topic.

Av Edin
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Varför satte ni inte bara hjärtat på alla? </3

Inte lika kul. Men alla som skriver här får ett ju.

Av Edin
Skrivet av flukke:

Har ni tagit bort hjärtat vid nicket om man kör utan adblocker och i så fall varför?
Kan inte längre se det på min profil eller på andras inlägg.

Fler som har samma problem?

Den korta förklaringen är att annonsblockerarna är så smarta nu att det inte längre går att avgöra om man blockar annonser eller inte, vilket ledde till att funktionen blev missvisande och då beslutades des att plocka bort hjärtat.

Men, du kan få ett manuellt hjärta av mig <3 !

Av Edin

Hej! Den är avpublicerad tills vidare, ett beslut som tagits i samråd med kunden (som betalt för artikeln). Förstår att det finns synpunkter om detta men det är så våra rutiner ser ut i dagsläget och i detta fall har vi själva inför publiceringen inte förberett kunden om att feedback kan uppkomma och publicerat en fredag eftermiddag. Vi ska göra en analys nästa vecka och lär oss av våra misstag.

Av Edin
Skrivet av nidas:

Nu är det bokat och klart, ses ombord herr Edin!

Ajaj kapten! Kul att du hänger på!

Av Edin
Skrivet av improwise:

Tyvärr krävs nog det just nu för att slippa bli spårad, men förhoppningsvis framöver kan man whitelista siten igen.

Ett litet tillägg - lite off topic från senaste sidan / SweClockers men relaterat till trådstarten:

Det finns nog en del missförstånd i tron om att man inte ska bli spårad alls om man tackar nej till kakor. Det stämmer inte riktigt. Så länge en aktör ser till att data lagras inom EU och det finns avtal som följer regelverket behövs inget samtycke.

Så då blir ju frågan om det blir någon skillnad för er som inte vill bli spårade överhuvudtaget. Hela syftet är väl att rensa upp rejält och få bort affärsmodeller som bygger på att sälja vår integritet etc då det senaste årtiondet spårat fullständigt. Om jag förstått det rätt.

Åter igen, jag är inte sakkunnig men försöker besvara så gott jag kan medan jag åker 8-timmarståg:).

Av Edin
Skrivet av Phod:

OK, nu ska jag vara fräck och utan att vara tillfrågad komma med ett tips. Om man ska komma med dåliga nyheter av något slags ska man vara saklig och öppen, inte svävande. Det man behöver säga är typ följande:

  • Det här är läget.

  • Det här har vi gjort.

  • Det här tänker vi göra.

Jag tror stämningen i tråden hade varit mycket bättre om detta skett tidigare. Själv har jag behövt berätta för kunder berätta för kunder att det har runnit ner stora summor pengar i vasken, och en tidigare kollega till mig var tvungen att berätta att "Nu fattas det tiotals miljoner, men vi tror vi kan lösa det", och kunderna har tagit det bra.

Egentligen förstår jag nog varför det har tagit lång tid, och att de krav jag ställer i arbetet kanske inte är applicerbara här, men kommunikationen kunde ha varit mycket bätttre.

Kan bara hålla med här, bra feedback. Här kommer kort sammanfattning då jag fått mer info.

Läget är
Vi är inte compliant och det som ligger utanför är vissa tjänster som är viktiga för sajtens funktion eller styrning. Det gäller nu integrationen av Youtube (videospelaren), Orvesto (spårar antalet besökare så att vi kan följa antal individer) och att vi loggar Adblock-graden. Dessa delar saknar medgivande i dagsläget.

Det finns ytterligare integrerade tjänster som eventuellt behöver ligga under consent, där det är gråzon (tolkningsbart) eller vi har mer research att göra. Exempelvis Twitter, Twitch, Google Recapcha etc.

Vi har i dagsläget ingen bra lösning för de som nekar alla kakor och då gäller det funktionen av sajten. Jobbar på i det tempo vi klarar av för att hantera och avhandla dessa frågor och ligger således inte i framkant av lagstiftningen. Även vissa av tjänsterna arbetar på lösningar från sina håll.

Ska även sägas att vi jobbar med andra säkerhets- och integritetsfrågor där vissa är viktigare ur kort perspektiv, just nu exempelvis med att byta servermiljö.

Detta är gjort
Vi korrigerade att Google Analytics och Google Ads sätter kakor utan consent för någon månad sedan vilket var det som initialt kommunicerades om i denna tråd. Att vi inte läcker data via annonser har varit extra viktigt att säkra upp.

Vi har haft en del personalomsättning som gjort att kommunikationen i denna tråd varit hackig och kass.

Tänker vi göra
Vi fasar snart ut Google Analytics och fortsätter arbetet med att bli compliant. Adblock-kakan ska vi ta bort helt. Vi testar andra CMP:er och följer även hur branschen gör, vilka steg som tas samt följer prejudikat.

Har fler beslut att ta inom närtid och får återkomma när detta är gjort.