Inlägg

Inlägg som Edin har skrivit i forumet
Av Edin
Skrivet av Nissling:

Kanske blir klar innan helgen är slut om jag är snabb nog. Annars nästa vecka nån gång.

Innan helgen blir utmärkt! Vi behöver hjälpas åt att få in fler kul bidrag och sporra andra. Så guldstjärna om du hinner =).

Av Edin
Skrivet av SunQ:

Tur man ska jobba hemma imorgon så man slipper 10 mil i bilen klockan 6.
Så får se om man orkar hålla sig vaken

Rapporter från säkra källor skvallrar om att Anton och Patrik också är trötta, att de just nu är ute och tar en nypa luft. Vi får supporta dem genom att också hålla oss vakna :).

Av Edin
Skrivet av Gurrrra:

Uppesittarkväll för Black Friday? Alltså den här sjuka konsumtionshetsen är ju helt störd.

Ser fram emot en balanserad diskussion kring Black Friday som fenomen och vart det är på väg, var gärna med i chatten och säg vad du tycker. Det är ju uppenbart att en stor del av communityt önskar och efterfrågar ”riktiga” erbjudanden men också en diskussion om hur urvattnad denna kampanjperiod är och fler har nämnt att de känner sig lurade.

Fokus kommer inte att vara ”kräng”.

Av Edin

Jag vet vad ni tänker: ”Äntligen ett ställe som kör Black Friday på fredagen. Nästan.”

Av Edin
Skrivet av Nissling:

Jag har börjat fila på ett bidrag som jag tror kan bli lite kul. Gammaldags blir det i vart fall.

Det låter alldeles utmärkt! När tror du att du är klar att lämna in?

Skrivet av anon324648:

Får man göra en datoranimation eller måste man visa nyllet? Fick en idé

Hur har det gått med idén? Ser fram emot detta, nu blev man nyfiken ju.

Av Edin
Skrivet av medbor:

Kanske en Alko-Läsk-Clockers?

Men mer seriöst så har vi alla väntat på julskivan alldeles för länge nu

Jag vill veta att det kommit in 5 bidrag till julkalendern så ser jag till att dra igång detta internt. Det låter inte omöjligt, behöver bara ta fram min allra bästa övertalningsförmåga. Är ändå SweClockers grundare - något har jag väl rätt att säga till om. Helt seriös!

Av Edin
Skrivet av MrMadMax:

Super trevligt!

Och på tal om jul när kommer tävlingen om att pynta loggan?
Vill inte stressa men första advent på söndag 😉

Off topic:
Rätt många tävlingar igång nu parallellt så jag tror inte det planeras en tävling för jul-loggan. Men ska höra vad vi kan hitta på, synd att bryta en så gammal tradition. Förutom Julkalendern (snälla in med bidrag! våga!) pågår detta:

Vinn 15 000 kr med Elgiganten: https://www.sweclockers.com/tavling/33180-black-friday-tavla-...

Lego-tävling med Logitech: https://www.sweclockers.com/tavling/33184-skapa-din-egen-lego...

Tipsa medlemmar om riktiga Black Friday-erbjudanden: #19351128

On topic: nu har vi ändrat reglerna lite så att alla frilansare, testpiloter och moderatorer också får vara med i julkalendern. Välkomna!

Av Edin
Skrivet av Defender:

Jag ska va bra full innan jag skulle ge mig på detta.

Det går att ordna? Kör på bara, SweClockers behöver dig!

Skrivet av Lagers:

Det här var en rolig idé, det ska följas med glädje. Jag själv är så dålig på allt med rim eller sjunga så jag kan verkligen inte bidra.

Det behöver inte vara vackert och proffsigt, var dig själv bara så går det alldeles utmärkt. Någon gång ska man ju utmana sig själv - detta kan vara dagen! Värt en julklapp från SweClockers :).

Skrivet av Chromatic:

Har någon hittat bamse än?

Nej, har du? Vem vet, han kanske dyker upp…

Av Edin
Skrivet av FreddyK:

Underbar bild till Julkalendern. Hoppas på bra rabatter på saker jag inte vet att jag vill ha än

Om du ställer upp och skickar in ett julrim så lovar jag att fixa ett erbjudande på något du vet att du inte behöver än. Det går också bra att slänga in önskemål i denna tråd så får @Emil ordna!

Av Edin
Skrivet av AplAy:

En spargris för "NY GPU" men hade ändå råd med en laddningsbar Boston Dynamics-hund. Underbart!

Det är större chans att hitta en Boston Dynamics-hund på Black Friday-rean nu än en GPU, den saken är säker.

Av Edin
Skrivet av Bakgrund:

En ny julskiva från Sweclockers.

Bra förslag! Fler som vill höra redaktionens ljuvliga sångpipa?

Av Edin

Ser så otroligt mycket fram emot alla roliga bidrag från er alla! Och så gör vi julkalendern SweClockers-julig på riktigt denna gång. Så har även redaktionen med Anton, Kenneth, Jonas, Noelia och Jacob i spetsen lovat mig att bjuda tillbaka ordentligt i lucka 24 om vi får in bra bidrag.

Kom gärna med önskemål på vad lucka 24 ska innehålla :).

Av Edin
Skrivet av sʍǝɔןoɔʞǝɹs:

Självklart ingen nyhet "black week" har väl varit ett tag/nåt år nu men de får ju pengar av att göra det till en nyhet
'Sponsras av Power och Proshop' de är 5st betalda nyheter/artiklar på första sidan just nu det är genom att publicera betalda nyheter de kan fortsätta göra artiklar/nyheter av högkvalitet utan att du behöver betala pengar för att läsa det.

Du betalar indirekt genom att läsa/klicka på de betalda artiklarna så de som betalat för att synas på sidan ser att folk läser det de vill sälja till läsarna (kunder) och på så sätt återkommer med nya artiklar de betalar för att få publicerade och du kan fortsätta läsa andra ej betalda artiklar av högkvalitet utan att betala pengar.

Samsung har genom sitt partnerprogram kört "black month" sen... ja sen månaden började.

Stämmer, på flera håll har det snarare liknat en ”Black month”. Det är inte många i återförsäljarledet som tycker det här är en bra förändring men det räcker med att en aktör tjuvstartar så vill ingen annan hamna efter och tappa försäljning.

Det är flera återförsäljare som har blivit tagna på sängen i år och fått slita som tusan för att tidigarelägga datumen. Flera kampanjer har redan vattnats ur och SweClockers har slutat bevaka dessa (Green Friday, påskrean, Back2School etc). Vissa försöker separera det hela med att ”tjuvstart”, ”week” och ”Friday” är olika saker men det blir onekligen smetigt.

Funderar själv på hur portalen och tipstråden på SweClockers ska hanteras framåt som ändå är ett medlemsinitiativ och som är till just för att vi på SweClockers ska kunna sortera ut ”riktiga” erbjudanden och lyssnar man bakom kulisserna finns det absolut sådana. Men de blir svårare att finna.

Tanken med SweClockers Black Friday-portal är även att dra in sponsorer till fyndtråden/portalen som kompletterar med SweCloclers-specifika riktiga erbjudanden. I år görs det måndag 22/11 - 29/11.

Vi vill också lyfta hur återförsäljarna tänker kring BF (därav denna nyhet även om den är sponsrad). Det ska också bli intressant om det kommer fler ”riktiga” erbjudanden just på fredagen.

Vi får se hur lyckat det blir i år - feedbacka gärna och tyck gärna till: Finns det erbjudanden eller är det bara kommersiellt trams?

Av Edin
Skrivet av dblade:

Vad kostar annonserna på sweclockers? Blocket sänkte nyligen priset på pryl-annonser till 15 spänn. Inte för att de gjort mycket de senaste 20 åren men det är praktiskt att få meddelanden direkt på telefonen vid frågor. Vet det för jag spammade ut typ 10 annonser för någon månad sen där. Antar att de tvingats sänka på grund av konkurrens från facebook marketplace som ju fortfarande är gratis.

Förmodligen är sänkningen på grund av ökad konkurrens men det lär också bero på flykt från marknadsplatser med låg trygghet då det är en hygienfaktor idag att man som köpare / säljare ska känna sig trygg. Själv tror jag inte en sänkning av pris har effekten att tryggheten ökar utan det är kortsiktigt tänk.

Som exempel backade jag själv ur en affär på Blocket förra veckan, för jag vågade inte. Trots kontrollfrågor, bad personen skicka bild via appen men bedragarna har blivit så sjukt duktiga att det är väldigt små tecken man får leta efter. För 2 år sedan hade jag inte varit lika försiktig, men denna gång backade jag ur helt som köpare för säljaren lyckades inte övertyga mig.

Facebooks marknad känns / är väldigt trygg för man kan få mer information om köpare & säljare (och gratis). Gratis är den inte för att Facebook är snälla utan för att de vill ta över. Om det är gratis om 5 år eller kostar 50 kr vet vi inte men först ska ju Blocket dö. Till skillnad från Blockets tjänster är dessutom det ganska lätt / kul att få trygghet på Facebook. Har man gemensamma vänner går det ännu fortare och det är också en ganska rolig upptäckt på köpet.

SweClockers marknad är också tryggare än Blocket men den stora styrkan jag ser är att det går att sälja mer nischade saker, folk här kan produkterna och vad de är värda. Och vi är ju en gemenskap som borde betyda att jag kan få något sålt för en bra summa, men jag kan också välja att vara lite extra snäll med priset mot en annan medlem jag bryr mig om. Och så stöttar du förhoppningsvis en tjänst eller community du tycker om.

Av Edin
Skrivet av Lagers:

@Edin, @My2nd : https://www.sweclockers.com/forum/trad/1643709-panpricers-com... kan ni läsa vilket företag det är. Där de har svarat också på vilken affärsmodell de har. Jag anser ju att affärsmodellen är lite skum och annonsen i sig också.

Välkomnar diskussionen där och bra att Panprices är inne och svarar. De gör något nytt / på ett annorlunda sätt så får vi se hur det landar hos medlemmar som handlar via dem och vi följer det noggrant.

Av Edin
Skrivet av My2nd:

Nu vet jag inte vilken kontroll ni har över era annonser, men det känns lite rassligt att ni gör reklam för ett företag som livnär sig på scalping

https://i.imgur.com/8BE0D07.png

Hej! Fått in feedback från fler medlemmar och eftersom vi inte heller tillåter det i vår egna marknad och det är en viktig värdering i communityt har vi förtydligat vår annonspolicy. Från och med 20 september tillåts inte längre detta inom vissa produktkategorier (samma som i SweClockers marknad) och även denna annonsör är informerad.

Av Edin
Skrivet av Lagers:

Och nu är det igång igen, och jag med den... Denna gång den högra Mediamarkt-reklamen. Den ligger på 3-4% CPU och pendlar konstant på ca 0-35% på GPU. Om man inte får den reklamen på högersidan ligger CPU på långt under 1% och GPU på kanske 0-1%.

En del kanske inte tycker det är så farligt, men varför ska vi ha rörlig reklam på SweC? Jag blir anti istället när det ska äta upp CPU/GPU och röra på sig. Jag har nu de här veckorna tryckt ett antal gånger på reklamen som varit, utan att det rör på sig...

MS Edge, CPU I7 7700k, GPU1660S.

Edit: Nu såg jag en "play" knapp på annonsen och då kunde man välja så Google ska försöka inte visa den för mig. Så vi får hoppas det löser det för den här gången.

Hey! Maila mig skärmdump på hög belastning CPU / GPU så kollar jag upp detta. På edin((a))geeks.se. Rörliga annonser håller vi nere och rekommenderar annonsörerna statiska format, tyvärr vill / kan inte alla möta detta.

Av Edin

Jag måste också beställa en flaska, får man kompispris eller? Vore kul med fler illustrationer på hur stor flaska man egentligen borde ta fram här, finns det ens några gränser för hur många liter som ska rymmas? Gillar din upgrade @Callemedskägget

Av Edin
Skrivet av Joakim Ågren:

Tyckte att ni hade en fantastisk studio, supersnyggt även om jag tyckte att vi fick se lite väl mycket av Jonas ansikte från sidan istället för mer framifrån då han talade med de som var på sidan om honom. Jag trodde först att bordet var en illusion då det nästan såg för bra ut haha!

Tycker lite synd om huvudsponsorn netonnet som blev helt brädade av inet under kvällen med sina drops och stream samt utsågs till årets datorbutik!

Tycker också studion var ett riktigt lyft! Kul att så många uppskattar den.

Angående Inet och NetOnNet var inte tanken att de var med på eventet för att tävla med varandra, det är stort att båda gick in parallellt och gjorde det på olika sätt men NetOnNet ska ha stor kredd för att ha banat väg för både detta och kommande event som huvudsponsor. Det är svårt att gå in aktivt första gången man är med, nu handlar det om att se vad som går att göra och vad som uppskattas och nästa gång blir därmed ännu bättre. Vi sydde ihop detta med väldigt kort varsel denna gång.

Av Edin
Skrivet av Allexz:

https://i.imgur.com/GP07qza.png
https://i.imgur.com/n3qH2z0.png
Vad hände här?

Var det inte sagt att Sweclockers var stolta över att ha en hårt kurerad nivå på reklamen som endast skulle hålla hög relevans?

Eller är allt gamer-taggat ok?

Varför inte lite gummin t.ex?
https://i.imgur.com/9ZrMJha.png

Finns en pågående diskussion här, se där även mitt svar och fortsätt där: #19037440

Gummin får du lösa själv :-). Det är ingen annons för koffein, däremot för pulverbaserad energidryck. Tycker du det är över gränsen så berätta gärna varför.