Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet
Av ilstallione
Skrivet av ajn:

Styggapojken hade jag glömt 🤣
På den tiden fanns det säkert ett dussin små datorbutiker i centrala Malmö, alla hade utskrivna a4 prislistor där man kunde se veckans pris på ram-minnen osv

Andra tider!

Försöker minnas var optimistic Solutions hade sin affär, var det precis vid Triangeln?

Ja det var bra utbud på att handla över disk. JME ute vid Bulltofta och den lilla butiken på Djäknegatan var riktigt bra.

Optimistic solutions låg först Lundavägen 15-isch och flyttade väl sen bort till Sallerupsvägen 13 om jag inte missminner mig. Det var alltid kö i den butiken, minns den med glädje.

Av ilstallione

Köpte ett bulkförpackat Point of View GeForce 2 GTS på styggapojken i Malmö, prisbevakat på buggy.no-ip.com.
Det ersatte ett Geforce 2 MX. Detta i sin tur hade ersatt ett Riva TNT 2.
Vilken resa det varit, så kul att få varit med om dom tidigare dagarna.

Av ilstallione
Skrivet av Laxpudding:

Full förståelse för konceptet av en trött Hitachi. Det är ju bara ett licensierat varumärke bland många andra som byggs i samma Vestel-fabriker. Även om den inte behöver vara dålig i någon egentlig mening är det fortfarande så att så många fler modeller är både bättre och piggare.

Jag får nog utveckla trött.

Jag fick den gratis efter att den hängt i nån företagsfoaje konstant visande nån logga så den har en maffig inbränning mitt på skärmen. Utöver det så har den ett rikigt segt och lite ologiskt gränssnitt som dessutom hänger sig ofta. Så den är trött som bara den.
Om jag inte missminner mig var det många som köpte den då den var på den tiden riktigt billig för sin storlek. Ungefär som den där TCL 98" jag var och kikade på.

Jag ska kika lite på prisjakt och guider. Av det lilla jag sett så verkar local dimming(?)/mini led vara vettigt att försöka få med klart förbättrad upplevelse när det ska visas mörka scener på skärmen och det skrivs om det lite överallt. Utöver det vill vi gärna ha ett lite roligare gränssnitt/OS som känns lite modernare.

Efter en runda i guiden och sorterande på prisjakt hittar jag denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10292613

Du har skrivit gott om den här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1704148-ny-tv-tcl-85c8...

Onekligen det billigaste jag hittar med den specen.

Av ilstallione
Skrivet av Laxpudding:

Du har besvarat din egen fråga genom att använda prisjakt, precis som det är tänkt. Då ser du vilka 85-tummare du får just idag för 15–20 000 kronor. Imorgon är det kanske andra priser och andra sökträffar. Om tre månader är det andra priser igen och på vägen dit kanske ett dussin olika butiker haft ett dussin olika kampanjer som ger olika sökträffar på priset.

Handlar man på prislappen är det viktigaste inte vilken TV man köper, utan när man köper den.

Om du vill veta hur dessa prisjakt-sökträffar skiljer sig mellan modeller behöver du korsa med guiden får att få en uppfattning. Det finns ju enkla knep att snappa upp, likt att Samsungs QN95 är bättre än QN90 som i sin tur är bättre än QN85 som i sin tur är bättre än Q80 som i sin tur är bättre än Q7x där den där Q6x du kanske får en sökträff på är jämförelsevis bara steget ovanför din trötta Hitachi. Vilket kanske räcker för dina krav?

Resten är personlig prioritet om vad du föredrar. Du kan antagligen köpa ännu en trött Hitachi fast i 85 tum för 15.000 kr. Om du vill ha något som är ett märkbart lyft bortom den trötta TV:n då tittar du på mellanklassen över strecket. Vill du sätta en ny ribba för dig själv en gång för alla tittar du toppklassen. Men då lär ribban för budgeten behöva ökas.

Jag ber om ursäkt om jag på något sätt stört dig med att kalla min Hitatchi trött. Om så, det var inte min mening.

Av ilstallione

Dags att byta TV för en oinsatt.

Har någon trött Hitatchi 65" idag som vi sitter cirka 3,5 meter från och vill väl egentligen ha något lite större.
Var och kikade på TCL 98" som fanns som demo på Elgiganten men den såg lite trist ut och det bekräftades väl kanske av testerna jag skummade genom. Är absolut ingen expert eller kräsen på något sätt men tänkte att det blir kanske en roligare TV om vi går ner på en 85".
Kommer att stå i vardagsrummet hos en barnfamilj som kör streaming, TV och föräldrar som spelar lite TV-spel på den, Switch.

Kikar man upp till 20000 kr så finns där nedsatta modeller från 2022, hyfsat nylanserat från 2023, snarlika Samsung hos de olika kedjorna. Har testat att sortera och söka på prisjakt men det är inte helt lätt att se vad som skiljer de olika modellerna. Får man vara så bekväm att be om en rekommendation på något som går att köpa hos handlare?
Såg att Samsung har några olika i spannet 15-20000 till exempel.

Av ilstallione

Har laddat hem deras program, Network server och det var lite skillnad. Tack för tipsen

Av ilstallione

Hej,

Fel av mig och precis som du skriver menar jag inte mesh som i mesh utan mer att den har bytit AP sömlöst tidigare när jag enbart hade två AP. Nu med en tredje AP ses denna som ett eget unikt nätverk trots exakt samma inställningar som de tidigare.

Jag kikar på controller-mjukvaran och ser om jag får till det med den. Har bara varit så smidigt tidgare med appen men uppenbarligen får jag inte den funktionalitet jag tänkt mig.

Tack för svaret

Av ilstallione

Flera Unifi AP´s som standalone

Hej alla,

Vi har i några år haft två stycken Unifi AC Lite i huset konfigurerade via Unifi app som standalone enheter. De är anslutna till samma router via en enkel switch och konfigurerade exakt likadant vad gäller SSID, Wifi lösenord och liknande.
Det har fungerat bra, när vi rört oss i huset har våra anslutna enheter valt den AP som har bäst mottagning.
I listan över tillgängliga nätverk har vi enbart sett ett 2.4 och ett 5.0 nätverk trots två standalone AP. Har inte reflekterat något nämnvärt över det utan trott att det är så det fungerar med Unifi.

Nu har vi byggt till huset och vi kompletterade med ytterligare en AP i samma switch, Unifi AC Pro blev det denna gång. Lade till den som standalone och konfigurerade den exakt som de andra två.
Nu får vi vid sökning efter tillgänliga Wifi dock upp två 2.4 nätverk och två 5.0 nätverk med samma namn som de tidigare AC lite. Ett 2.4 och ett 5.0 för de två tidigare AC lite och ett 2.4 och ett 5.0 för den nya AC pro.

Som jag förstår efter lite efterforskning får man inte ett mesh-nätverk med standalone via Unifi-appen så frågan är varför det fungerat tidigare och varför fungerar det inte nu?

Av ilstallione

Ja jag har datorn fortfarande och den har varit helt superb. Väldigt trång att bygga och fick klämma ihop den ganska hårt vill jag minnas.
Tyst så länge den används till surf och liknande lättare uppgifter men väsnas såklart en del vid hårdare belastning.

Av ilstallione
Nytt bud: 2 000 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av ilstallione

Annonsen är avslutad

Av ilstallione

Han släpper den för 7000 var beskedet.

Av ilstallione
Skrivet av Maoden:

Hej,

Skulle han släppa den för 6000?

Jag ska kolla med honom, det är en kollega så gör det imorgon.

Tror dock det blir tradera då.

Mvh

Av ilstallione

Datorn säljs ej i delar och 5000 tyckte han var för lågt bud men tack ändå 🙂

Av ilstallione

HP Envy TE01-2011ur i5 11400F RTX3060 Ti

En vän vill sälja sin "märkesdator" då han byggt eget.

https://www.billigteknik.se/speldator/34218-hp-envy-te01-2011...

Läs hela annonsen här

Av ilstallione

En processor som etsat sig fast i mitt minne för alltid är Thunderbird med stepping AYHJA... Kördes på ett 8K7A+.

Det var en viktig processor för mig då den "startade" hela hobbyn med hemmabyggt på riktigt.

Av ilstallione

Beställt en idag, tyvärr 1000 kr dyrare än igår.
Får hoppas den motsvarar förväntningarna. Tyvärr hade dom inte minnena i lager, hade blivit 16gb till då.

Av ilstallione
Skrivet av PlogarN97:

Som komplement kan det ju vara en god idé att i förväg ladda ned de filmer/serier som ni är intresserade av att titta på under vistelsen! Eller vad ni nu behöver internet till.

Annars så kan man ju samlas vid lunchtid och bestämma vilken film man ska se på kvällen och börja nedladdningen under eftermiddagen när nätet inte är lika belastat.

Jag hade kört på telefonens uppkoppling så långt det är möjligt och sedan accepterat 100:- per vecka som campingen erbjuder.

Vi har gjort så i viss utsträckning. Problemet är bara när alla vill slösurfa lite på kvällen som vi gör i vår familj. Verkar som även många andra campare gör det och då blir det svårt.

Skrivet av nu1mlock:

En riktantenn hjälper förstås inte om masten är överbelastad. Den är lika överbelastad oavsett. Däremot kan du använda en riktantenn för att ansluta mot en mast som annars inte når till campingen - och därmed troligen mindre belastad. Kanske var precis så du tänkte och du vet var den andra masten ligger och då är det ditt bästa alternativ.

Jag vet ju inte om det är så, ingen aning hur många samtida användare en mast gillar. Men med tanke på att det är svårt att få internetkoppling under em/kväll känns det onekligen så.
Timligen borde det finnas någon mast att peka mot. Tänkte dock börja med en "puck" med förstärkning för att se om det fungerar. Går jag upp lite på höjd runt campingen så får jag betydligt bättre mottagning, därav att jag tror det skulle fungera med en puck på taket.

Skrivet av Falcon:

Jag har obegränsat med Telia. En enkel 4G router. TP-link nånting.
Får lätt 80mbit.

Är täckningen så dålig så du måste ha riktantenn, byt operatör eller byt campingplats...
Jag har inga extra grejer på vagnen.

Jag har dual sim i luren, samma skit med både Telia och telenor tyvärr.

Av ilstallione
Skrivet av maDa:

1a) Vanlig dual-band router med t.ex OpenWRT (använd 2.4Ghz radion som "WAN" och 5Ghz som "LAN")
1b) En utomhus accesspunkt som klient mot campingen - en vanlig router att ha inne i husvagnen precis som hemma.
2) Ja den lär vara ordentligt lastad, särskilt kvällstid.

1B låter väl mest intresant. Kan du förklara hur jag gör, föreställ dig mig som en Golden Retriever.
Misstänker att den är överbelastad, får inte ens uppkoppling när alla ska kolla FB på EM/kväll.

Skrivet av Sions:

Bästa är en riktad antenn, men kräver att du riktar in den...

Tyvärr är det svårt att veta om mobilmasten är överbelastad (innan du ens är där).
Har du tur kanske någon på Telenor kan säga hur läger är just nu.

Alternativ 3. Leva med dålig uppkoppling. Trodde en del av upplevelsen var att komma närmare naturen och lämna telefonerna en stund, låta tummarna få semester en vecka.

Jag vet ganska exakt var masten är, på andra sidan en kulle så kan rikta. Campingen ligger i ett "hål" så kommer man upp lite blir det full pott på mottagningen. Skulle tro att det räcker med taket på husvagnen.
Vi är ute mycket men när man ligger säsong kommer det dåligt väder, ungarna kan ha en formsvacka och vill slappa lite med sina surfplattor, vi föräldrar vill kolla lite socialt på kvällen. Svårt att klara sig utan internet som barnfamilj 2021. Alla är vi olika

Skrivet av Neo1:

Varför inte bara slå på wifi hotspot eller trådlös surfzon på telefonen som har obegränsad surf.
Så loggar dom in på din telefon som en router (med lösenord). Funkar bra för mig på landet, har dock inte provat att streama film till mer än 2 telefoner samtidigt.

Äter batteri samt verkar inte ge tillräcklig troughput för fyra anslutna användare.

Av ilstallione

Internet i husvagnen

I år fick barnen välja hur vi skulle semestra och därav hamnade vi i en husvagn. Jippi. Vi är fyra personer som vill ha internet.

Där vi valt att stå är det såklart lite risig 4G-mottagning och jag har kikat lite på alternativen.

Alternativ 1: För 100 kr per vecka och användare kan jag köpa login till campingens wifi. Behöver således något som tar emot campings wifi och delar ut via wifi till hela familjen.

Alternativ 2: 4G router med extern antenn på taket till husvagnen. Har obegränsad surf via Telenor. Är dock oroad över att masten som täcker campingen är överbelastad. Kan jag kolla det på något sätt?
Tänker typ en RUT240 med nån puckantenn.

https://www.dustinhome.se/product/5011176629/puck-2-rundstral...

https://www.dustinhome.se/product/5011131958/rut240-industria...

Hur göra?