Inlägg

Inlägg som Surfarn har skrivit i forumet
Av Surfarn

Jag får i alla fall runt 20mbit i download och nästan 8 i upload (även jag i Borås), så det borde ju kunna funka även för dig

Av Surfarn

Jo men finns det redan indraget fiber/lan hos majoriteten som har comhem? Inte?

I så fall kanske de inte är fel om comhem tarfram ett bättre allternativ till ADSL?

Av Surfarn

Du kan omöjligtvist räkna att de som beställer 24mbit även förbrukar 24mbit dygnet runt. Tankar man i full fart i en timme så har man laddat ner 10gig. Tror inte att det är många som snittar ens 10gig per dag.

Så följande uträkning är mer trolig även om siffrorna även här är tagna ur luften 24mbit/24 (tankar 1h om dagen) * 200 = 200mbit

För att uträkningen skall stämma så behöver man ta i beakt att många av de som tankar tankar bra mycket mindre än 10gig om dagen, men att belastningen i nätet är högre vissa tidpunkter och lägre på natten.

Av Surfarn

Fast frågan är vad de håller på med eftersom trafiken har kommit igång på den switchen igen.

Av Surfarn

Jag bor i Borås och har fått 64QAM uppgraderat förra veckan i modemet. men fortfarande går det inte att gå in på deras hemsida och beställa något. Hur lång tid brukar det ta innan det går att beställa?

Av Surfarn

QAM status

Det går i alla fall att se QAM status på vissa av webstarmodemen.

Denna info har jag på min statussida.

Upstream Status
Operational
Channel ID
1
Upstream Frequency
47504000 Hz
Modulation
16QAM
Bit Rate
1353000 bits/sec
Power Level
46.2 dBmV

Av Surfarn

då är det bara att prova att uppgrader :D, tack för infon

Av Surfarn

Gjorde tp-test i går kväll vid 21.30 och då fick jag runt 7.5mbit, men från 22 så fick jag mycket bättre hastighet hela kvällen. TPtesten låg på 18-20, undra teknikerna löste något eller om belastningen i systemet bara blev såpass mycket lägre på en gång.. Bor i Borås.

Av Surfarn

Har verkligen gått upp och ner i kväll, Gick bara långsammare och långsammare för en liten stund sedan sen, för att först komma ner på bara några kb/s och sedan dö helt och hållet, startade om modemet och hade signalfel i alla fall 10minuter då både bredband och tfn va nere, sen kom det igång igen och fick nu i alla fall 14mbit på tptest.

Phunky kan du kolla med dina kontakter vilka problem de har ihop med uppgraderingen? Borde ju funka att i alla fall få 8mbit, eftersom det inte va några problem över huvud taget att få det innan. Är det HC som inte klarar av när det blir lite belastning och många kör på 24/1? För jag tror inte riktigt på att deras bandbredd skulle ha tagit slut eftersom den extra belastningen på grund av ökad upload bör vara liten, eftersom folk bara laddar ner snabbare och inte vidare mycket mer.

Av Surfarn

blir trött på din attityd..visst det är tråkigt att internet går segt för dig, men du tror väl inte att comhem haft någon möjlighet att testa sina nya hastigheter i någon större utsträckning. Det är bara så mycket som man kan testa sig fram till i testmiljö...resten av problemen uppkommer inte förren riktigt många användare börjar använda tjänsten.

Ge dem i alla fall 1-2 veckor innan du börjar skrika. Begär i efterhand i stället kompensation för den här tiden som du har fått för dålig hastighet.

Det enda jag tycker är under all kritik är att de inte har lyckats bättre med lanseringen av sin nya sida, eftersom många av felen syns så fort man tittar på sidan, den känns ju inte ens färdig.

Av Surfarn

jo fast utan bindningstid så kostar det 399

Av Surfarn

blev faktiskt chockad när jag precis ringde, ingen kö alls, hade väntat mig att behöva lägga telefonen på högtalre i en kvart eller något... får se hur lång tid det tar innan uppgraderingen går igen i systemet nu bara...lär säkert va lite extra segt nu när många uppgraderar..

Läste också i computer sweden att docsis 3 var beräknat till mitten av nästa år!! Det är framförallt standarden som är försenad vilket inte är så mycket som comhem kan göra något åt.

Av Surfarn

Segt att portalen är stängd, får fortfarande bara 8/1, undra om den är igång till kundtjänst öppnar..

känns lite amatörsmässigt att de måste stänga ner hela portalen när de håller på att uppdatera den. gör alla ändringar på ett annat ställe på servern och ändra sen bara om länkningen till första sidan.....

nä får väl försöka sova någon timme till då

Av Surfarn

jo men det är teoretisk maxhastighet, min står på 9571000 bits/sec och ger 7,5mbit i tcp, så man får ju dra bort lite på den så kanske det blir ungefär 24 som max

Av Surfarn

jo man blir ju lite sne när man läser samma fråga för 45 gången...folk måste ju komma in i matchen

Av Surfarn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SunQ
Tror inte du läste mitt inlägg helt innan du postade

Jag skrev att det var värmeproblem med gamla webstarmodemet. (det enda som finns för telefoni idag)

Och sen skrev jag att dom vita motorola modemen var dom enda som ej klarade docsis 2.0.

Ahh, läste tydligen lite väl slarvigt, var vänlig radera min post från era minnen

Av Surfarn

Har aldrig hört tala som att det har varit stora värmeproblem på de vita motorola modem, låter skumt eftersom de inte ha en inbyggd nätdel utan har den vid sidan om. Anledningen om jag inte mins fel till att det från början bytte till de svarta motorolamodemen var att leverantören helt plöts började leverera de svarta docsis2 modemen i stället.

Om de inte är det första vita motorolamodem du tänker på (de som var docsis1 testmodem och bara användes för docsis tester i helsingborg) så byter de väl i så fall ut de gamla modemen så att kunderna kan ha telefoni också...

Av Surfarn

Docsis 2 utrustning kommer de i alla fall inte att sätta dit. Inte går comhem och köper ny docsis 2 utrustning för många miljon för att sedan ersätta den med docsis 3 utrustning någon månad senare. De kan va så att de ställer in docsis 3 utrustning och kör den i någont bakåtkompatibelt läge så att docsis 2 även funkar på den.

Av Surfarn

ha, det blir roligt för dem som ska ta över efter comhem att försöka skaffa en bra 100/10 tjänst, om comhem hinner erbjuda detta innan de andra företaget tar över..

Av Surfarn

Jo spelar de bara korten rätt, så har de bra chanser att konkurrera bort många adsl leverantörer, eftersom så många hushåll ändå har comhem.