Inlägg

Inlägg som slutsta har skrivit i forumet
Av slutsta

4200kr

Bjuder 4200kr och kommer och hämtar i Sthlm.
Mvh
Erik

Av slutsta

Jag har i princip bara positiva erfarenheter av att handla på Amazon.
Jag gjorde mitt första köp 2006 på Amazon.
2009 började jag handla mer regelbundet, typ minst en gång i månaden. Först från Amazon.com därefter Amazon.de och Amazon.co.uk. och ibland från Amazon.fr. Priserna var så otroligt mycket bättre än i Sverige trots kostnad för frakt och ibland tull. Utbudet var oslagbart. Returerna var dock kostsam, tidskrävande och allmänt rent besvärlig. Jag är dock en person som sällan returnerar saker så det var av mindre vikt.
Intåget av Amazon.se var minst sagt en besvikelse i början. Utbudet var inte alls det på deras systersajter, priserna var i paritet med de övriga svenska. Översättningarna som de sa att de hade lagt tid på för att få rätt, var undermåliga eller rent av felaktiga. De har blivit bättre men är fortfarande riktigt dåliga. Jag brukar oftast leta reda på samma produkt på deras engelskspråkiga sajter och därigenom få korrekt information om produkten.
Men nu när Amazon.se varit igång ett tag så tycker jag de ryckt upp sig med priser och utbud. Definitivt vad gäller elektronik och datorprodukter. Dock handlar jag fortfarande från .de och .co.uk där de har bättre pris och utbud. Ska man till exempel handla metall så är .de oslagbart.
Jag har nästan aldrig varit med om att något innehåll i ett paket varit skadat. Det närmaste var nog när jag beställde ett 24-pack AA-batterier härom veckan från .se. Då hade förpackningen gått sönder så alla batterier låg lösa i paketet men alla var hela.
Det bästa köpet hos dem var nog när jag beställde en "Used" deBuyer Mandoline Swing Plus för 275kr inkl frakt från co.uk. Det som gjorde att den ansågs "Used" var att det var en vattenskada på förpackningen. De kostar över 1000kr här i Sverige.

Av slutsta

Är väldigt nöjd med vårt automatiserade hem

Jag får väl kalla mig early adopter. Å jag vågar inte tänka på hur många timmar jag lagt på vårt hemautomatiseringssystem.

Jag började med Tellstick Net för 8 år sedan men bara ett par uttag, lampor och tempsensorer på 433MHz protokollet. WAF (Wife Acceptance Factor) var på en ok nivå redan från början.
Efter ett par år av "tänds oftast/släcks oftast" så började jag kika efter ett mer robust system där jag kunde lita på att kommandot utfördes. Valet föll på Zipabox Duo (Z-wave och 433-MHz) som senare kompletterades med en ZigBee modul. Det blev Zipabox främst pga bra pris och stora möjligheter att ändra saker själv. Men Zipatos välvilja till utveckling och möjligheter till att lägga till nya sorters enheter är beroende av att användare testar och återkopplar. Det är många frustrerande timmar man lagt på att testa och hjälpt till att utveckla.

Vi har främst automatisering på tid/solned-uppgång eller rörelsesensorstyrt. Har även en del scenes där man t.ex tänder nedervåningen en regntung dag när man knappt ser inomhus fastän det är två timmar kvar till solen går ner. Jag har försökt få till med ljussensor som styr men jag har inte orkat med programmeringen i Zipato-gränssnittet som ska styra alla undantag och villkor som ska vara fyllda för att den ska aktiveras/deaktiveras.

När vi sedan fick barn så räckte dock inte tiden till för sånt. Och vi insåg att vi inte kunde förvänta oss att en 2-åring som är mörkrädd ska behöva logga in på en telefon och sedan en app för att därefter göra rätt val i en meny för att tända sin lampa så det blev dags att börja anpassa systemet efter andra inte fullt lika tekniskt bevandrade användare.
I samband med det kom IKEA med sina extremt prisvärda produkter.
Alla lampor förseddes med kontakt på sladden och alla uttag i väggkontakter byttes mot såna med on/off knapp och fick Trådfri i sig. Valet på uttag blev främst Fibaros pluggar eftersom de hade absolut högst WAF. Men scheisse vad dyrt det blir efter att tag med 500kr per uttag. Men kosta vad det kosta vill, WAF måste vara hög.

Jag har under en längre tid tyckt att Zipato inte alls längre var lika banbrytande som de var i början. Möjligheten till lokal styrning (om internet går ner) har varit obefintlig. Å att göra avancerade scenes och automatisering i deras webgränssnitt har varit alltför svår. Jag kan skriva koden i C# vad jag vill att systemet ska göra men jag kan fasen inte få till det i deras block baserade program.

Efter genomgång av marknaden så föll valet på Animus Heart. En svensk open-source produkt.
Jag är nästan kär nu. <3
Överflyttningen av alla produkter (30+ uttag, lampor, temp, rörelsesensor, energisensor, läckagesensor, ljussensor, kameror mm) och skapande av automatiseringar och scenes tog några dagar pga jobb och andra omständigheter. Men de dagarna visade på hur mycket vi verkligen använde och uppskattade vår hemautomatisering!

Saker jag uppskattar: Möjligheterna till hemautomatisering är oändliga. Det är främst pengar och fantasi som sätter gränser. Ok, kompatibilitet är ju också en viktig faktor.

Saker jag inte uppskattar: Att man är tvungen att ha en styrenhet från det företaget som man köper produkterna för att kunna uppdatera dem är ju riktigt dåligt. Att t.ex. behöva köpa ett Fibaro Home Center för 3000kr bara för att kunna uppdatera deras produkter är befängt. Det ger då en större risk för att hackare tar över IoT produkter eftersom man inte har senaste firmware. Företagen borde släppa deras firmware till produkterna fria så alla styrenheter kan uppdatera IoT produkterna oavsett tillverkare.

Röststyrning - Jag kikade på och testade VoxCommando 2013 men det var alltför mycket jobb med att få det att fungera då. Google Home och Alexa känns intressant men vi vill inte ha någon som tjuvlyssnar på oss i vårt hem. Så det blir väl till att ta en ny titt på VoxCommando när jag får tid.

Sammanfattningsvis:
Tyvärr är det fortfarande en inte helt mogen marknad. Man bör hålla sig till ett märke för att ha ett säkert och helt kompatibelt system. Utvecklingen har dock tagit stora steg framåt.
Vi har svårt att tänka oss ett hem utan automatisering, det underlättar livet mycket när man fått till allt bra=)

Av slutsta

Hej,
Den är tänkt att användas som en bordsfläkt med en Powerbank uppe i sommarstugan där vi saknar el.
I väntan på ditt svar beställde jag en i veckan från Inet. När jag fick hem den dagen efter insåg jag att jag lyckats beställa en FLX istället för en PWM och den gillar inte att drivas av 5V.=(
Så jag har nu beställt en PWM istället.
Om försöket faller väl ut så är jag även intresserad av din fläkt för att ha fler där uppe.
Vi får höras när du kommer hem från semestern.=)
Mvh Erik

Av slutsta
Skrivet av kiim:

Köpt på Inet i oktober 2017.
Alla tillbehör medföljer samt kvitto.

Pris: bud

Läs hela annonsen här

Om den är i bra skick så Bud på 175kr inklusive frakt från mig. Har du något fläktgaller till som passar?
Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av slutsta

Windowskatalogen är 17GB.
1,5år sedan den installerades och används 24/7.

Av slutsta

Håller med Lifestream!

Ett begagnat Logitech Z-5500 på X-Fi Xtreme kort låter mycket bra!

Av slutsta

Längtar till 7:an kommer!