Inlägg

Inlägg som Jyhan har skrivit i forumet
Av Jyhan

Det här var bara en tidsfråga. Wii U har varit knäckt ett tag men det är bara det att det inte har funnits någon mjukvara för ändamålet.

Samma sak med PS3an. Den var knäckt en bra tid innan den första exploiten. Det var knäckt redan då other OS fanns men det hade inte kommit någon mjukvara bara. Men då Sony tog bort other OS så gjorde de hackar communityn redit förbannad och det var då det bara exploderade. Sony skulle bara låtit other OS varit kvar så hade Sony hållit hacker communityn lugna. Men när dem tog bort other OS gjorde de inte bara vanligt folk förbannade utan också hacker communityn blev redigt upprörd. Det är inte gratis att lägga en massa resurser och tid på att täppa igen säkerhetshål och hindra piratkopiering. Sony har säkert lagt ut mer pengar på att mota det än vad de har tjänat på det. Billigast och effektivast i längden för Sony hade varit att låtit other OS varit kvar.

Av Jyhan
Skrivet av lizzard8:

Jag piratar aldrig pc spel. Bara konsollspel. Jag stödjer pc utveckling och kan inte bry mig mindre om konsoller försvinner.

Skickades från m.sweclockers.com

För mig är det helt tvärt om. Skulle inte bry mig mindre om PC försvann.

Av Jyhan
Skrivet av Tumnus:

Låter som en skärm med IPS panel är det du letar efter.

Budget?

Upplösning?

Det får vi se hur pass bra skärmen är. Men några tusenlappar är jag helt klart beredd på att lägga ut.

Skrivet av Gunmoses:

Det är skärmarna med VA-panel som har bäst svärta. BenQ GW27 serien skärmar med VA-panel är det rätt bra pris på och svärtan på GW2750HM mätte tftcentral upp till 0,04cd/m2 och kontrasten till 2960:1 vilket är bland dom bästa värdena i deras tester för någon skärm. TN, IPS och PLS ligger alla efter VA på svärta och kontrast.

GW2750HM fick även bra omdöme när det gäller spel.

Backlight bleeding kan variera från exemplar till exemplar av samma modell.

Verkar mycket lovande. Bästa svärta är somsagt prio nr 1. 0,04cd/m2 är ändå imponerande på en datormonitor där cd/m2 värderna brukar skena iväg någonting hiskeligt.

Av Jyhan

27 tums skärm med absolut bäst svärta.

Hej, sitter idag med en HP w2207 och är mycket missnöjd och allra helst med svärtan. Den är pissgrå och full med backlight bleeding men då är det en TN så man får räkna med det.

Har även en Pioneer Kuro 5090H som jag avgudar fantastisk bildkvalitet och färgerna är det absolut det bästa jag någonsin har sett på en tv och en svärta som är gudomlig. Tog fem år för Panasonic att komma ikapp på djupsvärtan, det säger ganska mycket om vilka TV apparater Pioneer tillverkade.

Har fungerat mycket på att införskaffa en trevligare monitor till datorn i form av en 27 tummare.

Jag har två krav och det är att den ska gå att spela på och det absolut viktigaste är att det ska vara så bra svärta som möjligt och ingen som helst backlight bleeding.

Har läst att VA paneler ska ha bra svärta och har sneglat lite på Benq skärmar.

Dock så vet jag att skärmen aldrig kommer i närheten av Kurons 0.0031 cd/m2 uppmätta svärta eller komma i närheten i övrig bildkvalitet och detta är jag fullt medveten om.

Men jag undrar vilka skärmar som har absolut bäst svärta.

M.V.H.

Av Jyhan

Men skit helt enkelt i att svara när dom ringer eller om du svarar på skyddat nummer och märker att det är dem säg inte ett ord utan lägg på direkt. Eller säg som en kompis som bara sa: Hallå? Hallå? Och låtsas att du inte hör. Grejen är att få dom dig att börja att prata så är det kört.

Och så börja med en ny rutin att öppna inte dörren då det är någon okänd person som plingar på. Det är ändå aldrig något bra då det är någon okänd person utan det är alltingen någon försäljare eller radiotjänst. Och om du råkar öppna och du märker att det är dem smäll igen dörren i nyllet på dom.

Mycket enkelt.

Av Jyhan

Prövat leka lite med klockfrekvenserna och då jag skrämde upp den i 4220mhz (jag tänkte att överklocka den 4220mhz borde inte göra någon skada men det ville inte fungera) och minnena i runt 2000mhz så provade jag att starta två eller tre CPU burn in så den ska använda 2-3 kärnor på 100% plus att jag startade Hard Reset och det flöt på rätt så bra ändå fast jag belastade CPUn mycket fast det småhackade. Jag hann bara spela i några minuter så hängde sig datorn. Och prövade lite andra frekvenser också men det blir likadant men då jag ställde om till den stabila frekvensen så blev det bra. Då körde jag tre CPU burn in plus Hard Reset i 15-20 minuter och det fungerade klockrent, stabil och bra.

Att ändra volten på CPU var inte det lättaste då det är betydligt krångligare på detta moderkort än förra med Core 2 Duo. Det går väl men förstod inte så mycket om inställningarna så jag vill inte vara och pilla i nått jag inte förstår.

Ska tänka på det i framtiden vid felsökning att köra i original frekvenserna.

Tack för all hjälp!

M.V.H.

Av Jyhan
Skrivet av Tozzi:

Konstigt ;s Aldrig själv erfarat "tyvärr"

Jo, jag har jobbat i chipbutik, var med och hjälpte till med uppstarten också. game-r.se

Aha okej. Jag glömde att nämna att en kompis som har exakt samma modell Falcon med den extra kylflänsen för GPU också fick RROD.

Av Jyhan
Skrivet av dannesthlm:

För att gripa något "ur luften", skulle du ju kunna titta till på CPU-volten i bios och eventuellt testa att öka den något om du ändå har bra temperaturer. Just detta borde inte vara ett problem om omstarter sker när datorn står "obelastad" dock...

Okej tack, ska testa det

Tror det har löst sig nu då jag sänkte klockfrekvensen till 4041mhz och förut hade jag på automatisk överklockning då höjde den till 4.3ghz men tydligen är inte det att lita på. Ska försöka få den till 4.2ghz vilket max turbon är på men vill också få minnena samtidigt att gå på original frekvensen 2000mhz och samtidigt ha CPU:n på 4.2 men det är krångligt då den hela tiden vill öka CPU så fort jag ökar minnena men nu fick jag dem på 2005 då jag ställde in manuellt. Då jag inte har något grafikkort så påverkar minneshastigheten prestandan på GPU i processorn ganska mycket pga. att bandbredden ökar. Nu är bandbredden på 32.1gb/s och förut när jag körde minnena på 1866mhz låg den på 2.9gb/s, minns inte exakt.

Kom på att förut då jag provade att köra den i 4.4ghz så ville inte ens Windows starta. Men ska pröva öka den ett steg volten. Jo det stämmer bra det jag har väldigt bra temperaturer idlar i 29, 30 grader och load i 47, 48. När jag körde den i 4.3 och brassade på med automatiska max turbo överklockning på GPU så den låg på 1050mhz och original är på 800. Då jag skannade med antivirus programmet samt skannade med Spybot - Search & Destroy samtidigt samt spelade Hard Reset då låg CPUn på 57 grader och GPUn på 65 men det är det absolut det varmaste den har gått. Så några faliga temperaturer är det inte tal om men då har jag också en Noctua kylare

Av Jyhan
Skrivet av inet.se:

Får du problem med hårddisken inom 3 år så är det bara att höra av dig till oss så får vi kolla på det helt enkelt.

Skulle inte säga att tillverkare med flit gör brister i sina produkter men med tanke på den otroliga prispressen som finns så blir det naturligt att dom tvingas göra kompromisser vilket i slutändan resulterar att dom tvingas korta ner garantitider för att fortfarande kunna gå runt.

Det finns nästan alltid bättre alternativ, t ex WD Red som du nämner och andra hårddiskar med högre MTBF och som också kommer med mycket längre garantier - men då kostar det mer också och som marknaden ser ut i dagsläget så är flesta kunder inte riktigt beredda att betala det.

Okej, det låter bra det Valde just er butik om än priset var något högre så valde jag er pga. garantin

Skrivet av inet.se:

som marknaden ser ut i dagsläget så är flesta kunder inte riktigt beredda att betala det.

Jag är beredd att betala för det När det gäller i stort sett all elektronik så betalar jag gärna mer om än det kan vara det dubbla nästan för att få bättre kvalitet och längre batteritider men tyvärr så är det som du säger att dem flesta är inte beredd att betala extra för kvalitet tyvärr.

Av Jyhan
Skrivet av Tozzi:

2010 ja. De fick bukt på de tidigare på den gamla modellen med en uppdaterad kylare.

Nya kylaren:
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/4/2011/11/3975c61...

Gamla kylaren (den vita plasten är avplockad, men är densamma):
http://aberrantech.com/files/2007/07/anandtech_old_xbox360_co...

Kort och gott var det en extra heatpipe från GPU som lades till, då RROD vad att grafikprocessorn blev så varm att tennet mjukna och med ett gäng av och på (kallt och varmt) så börjar tennet spricka. Med en extra heatpipe framför CPU så sänkte man tempen på GPU och den behövde aldrig nå de höga temperaturer som riskerar sprickor i tennet.

Jag fick Red ring of death med den nyare kylaren för GPU och jag hade en Falcon. Men då hade jag inte 65nm som Jasper hade på GPU utan 90 eller 80nm på GPU, minns inte exakt. En kompis har en Jasper och den har hållit i strax över fyra år. Minns höll strax över fyra innan jag fick rrod.

Nu har jag en slim och det är den tystaste konsolen jag har haft med fläkt kan jag säga.

Av Jyhan
Skrivet av TiasE:

Det gick 40 minuter från det att du sa att du skulle testa tills du säger att du kört klart?
Låt det stå iaf genom 5-6 passes (borde ta minst 4 timmar) eller ännu hellre över natten när du ligger och sover.

Edit: och om det är så att du faktiskt får blåskärmar så finns det flera sätt att kolla igenom blåskärmsdumparna i efterhand, kolla tråden i min signatur för felsökning.

Jaha ska det ta så lång tid. Jag ställde inte in någonting utan den startade av sig själv och den sa att den var klar. Ska kolla vidare i det där om blåskärmar.

Av Jyhan
Skrivet av ZzZRoobi:

Detta kommer låta egoistiskt men jag ska crasha min data genom att ''Tappa'' den eller att ladda ner ett virus, även om jag inte får hjälp kommer jag göra detta för att få ut försäkringspengarna. datorn är ungefär från 2010 och tycker det är dags för en uppgradering, finns det något sätt så att det ser ut som om datorn bara har dött? skulle behöva hjälp, tack

Jag tycker du bara ska låtsas att tappa datorn helt enkelt. Det blir enklast så. Tycker dock du bör läsa igenom din hemförsäkrings villkor innan du gör det och att se till att du har just den extra tilläggsförsäkrings som behövs för att det ska täckas. Har du sönder datorn och ringer in så kommer försäkringsbolaget att säga att det gäller inte för att du inte har det extra tillägget i hemförsäkringen som behövs för att det ska gälla. Kolla först så att du har det för att datorer och hemelektronik täcks inte utav den normala hemförsäkringen utan det är bara vitvaror som täcks så du måste teckna en tilläggsförsäkring först.

Gör backup av det du vill ha kvar innan. Jag tycker inte du ska få dåligt samvete då försäkringsbolagen och bankerna är dem största bovarna i samhället, allra helst försäkringsbolag. Dem skriver vidriga avtal så att dem ska behöva betala ut så lite som möjligt och när det väl händer nått så täcker försäkringen det aldrig det och även om du har rätt så kommer dem göra precis allt för att slippa undan att betala ut och skylla på hur dåliga bortförklaringar som helst.

Jag skriver det här för att jag hatar försäkringsbolag och tycker att dom ska brinna i helvetet. För några år sedan så skulle jag svara som alla andra här i tråden men nu hatar jag dem för mycket för att göra det.

Av Jyhan

Har gjort minnestestet nu och den hittade inga fel.

Har ställt in så att den datorn inte ska starta om vid systemfel så det är bara att invänta tills det händer igen så har jag åtminstone ett felmeddelande att gå efter.

Av Jyhan
Skrivet av Svensktiger:

Första steget i en felsökning är ett minnestest:
http://www.memtest86.com/download.htm
Får man inga minnesfel så har man i stort sett uteslutit fel på moderkort, minne och CPU.
Windows 64 bit är väldigt tolerant mot minnesfel vilket gör att datorn till synes fungerar bra men program kan krasha.

Eventuella minnesfel behöver dock inte nödvändigtvis betyda att nånting är trasigt, det kan lika gärna vara inkompatibilitet som ligger bakom.

Tack så mycket. Har tankat programmet och ska göra en felsökning.

Skrivet av Magnusdalberg:

Stäng av automatiska omstarter vid systemfel:
Kontrollpanelen (klassisk vy) - System - Avancerade inställningar - Start och återställning Inställningar

Tusen tack! Det där visste jag inte om, tror att jag har bläddrat förbi det förut då jag har klickat runt men inte tänkt på det. Har bockat ur det nu så det ska bli spännande och se vad jag får för felmeddelande/blåskärm.

Av Jyhan
Skrivet av inet.se:

Vi lämnar alltid 1 års garanti på alla våra produkter sen har ofta tillverkarna längre garantier och kommer då vara enkelt att se genom serienumret på produkten. Är det så att det har stått fel på hemsidan så gör vi så gott vi kan med att få den utbytt men kan tyvärr inte lova något här.

Du borde själv kunna se hur lång garanti du har kvar på hårddisken genom att mata in serienumret här: http://support.seagate.com/customer/en-US/warranty_validation...

Eller så kan du felanmäla den hos oss så kan vi hjälpa dig: https://www.inet.se/support/OrderList

Det stod 13 maj 2013. Men det stod 3 års garanti på er hemsida. Stod det vid tillfället så är det givetvis vad som ska gälla. Ångrar bara att jag inte tog en printscreen.

Hårddisk är inte trasig än men varför jag undrar är att min Samsung F3 som är strax över tre år gammal börjar att ge upp då den gav ifrån sig kraftiga klickljud då jag skulle starta datorn en gång och sedan stod det att hälsostatusen är kritisk i CrystalDiskInfo och det var till och med någon gång så vägrade moderkortet att starta med disken ikopplad då S.M.A.R.T. statusen var kritisk. Har kopplat ur disken och ska beställa en WD Red disk då jag inte har plats på Seagaten att flytta över allt ifrån F3an.

Är så less på elektronik som går sönder strax efter tre år, strax efter reklamationsrätten har gått ut. Är helt övertygad om att tillverkare bygger elektronik med flit så att dem är uträknade hur länge sakerna ska hålla. Finns oändligt med fall där personer har köpt vitvaror, tv apparater m.m. och så har sakerna gått sönder efter 3-4 år, var till och med något fall på plus. Tycker det borde vara 3 års lagstadgad garanti för elektronik och ännu längre om det är dyrare saker för då skulle tillverkarna vara tvungna att tillverka saker som håller som de gjorde förr i tiden.

Nu undviker jag produkter så gått det går med bara 1 års garanti. Valde Seasonic för att deras nätagg har 5 års garanti och Red för dem har 3 år och har även fungerat på andra hårddiskserier som har 5 års garanti. Och när jag köper en ny tv så blir det ifrån Hemmabiobutiken som har 3 års garanti på nästan alla sina produkter förutom vissa undantag.

Av Jyhan

Datorn startar om helt egentyckligt hela tiden. Snart slänger jag ut datorn igenom...

Hej, köpte i januari nytt moderkort processor och ramminne då det blev fel på min förra dator då den fick spratt då jag köpte en SSD till den. Efter det så vägrade den att bota något Windows eller OS alls, har prövat 2000, XP, 7, 8, har prövat att ta ut SSD men den vägrade ändå att bota. Botade inte ens Ubuntu. Har prövat resetat BIOS och plockat ut batteriet men icke. Så jag blev spyless och köpte en ny.

Men nu är det ett fel på denna som håller på att göra mig galen. Den startar om helt slumpvis då i början så var det mer sällan, då kunde det gå en två veckor innan den startade om men nu startar den om nästan varje dag och till och med flera gånger på en dag. Nu är det andra gången den startar om för mig och jag slog på tangentbordet flera gånger, slog till skärmen, kastade skivor i golvet, gjorde iof. inte så mycket då det var felbränningar.

Men det sjuka är att jag har ingen som helst aning om vad det kan vara för fel då vanligtvis så är det alltid nätagget men då jag köpte nytt för ett år Sedan ett Seasonic med 80 plus guld cert. för 1500kr med 5 års garanti. Varför jag inte tror det är nätagget för att det fungerade klockrent i min förra dator som var en Core Duo 2 6600 2.4ghz som aldrig någonsin startade om som man ha dator påslagen i flera veckor, till och med månader utan att den startade om. Men även fast jag har haft kassa nätagg så har dom aldrig betett sig såhär i den här skalan.

Trodde nyligen att det var för att jag hade båda strömkontakterna till CPUn inkopplad då jag har den största CPUn av denna sockel FM2 AMD A10 5800K med en TDP på 100w. Kopplade nyligen ur den ena då jag bara hade en inkopplad till förra datorn men näe datorn beteer sig likadant ändå. Strömkontakten och alla andra sitter ordentligt isatt. Datorn kan även starta om fast än jag inte använder den men det är ovanligare då det är betydligt större risk att den startar om då jag gör saker.

Det kan ju knappast va för att nu för fösta gången så är det en AMD jag har då jag har byggt ihop fyra Intel burkar och det fungerar klockrent där och alla har varit hur stabila som helst.

Exakta specs är följande:

Moderkort: ASUS F2A85-M PRO, Socket-FM2 - Är uppdaterad till nyaste BIOS v.

Minne: Corsair XMS3 DDR3 2000MHz 8GB CL9 Kit w/2x 4GB XMS3 modules, CL9-10-9-27, for Core i3/i5/i7, 1.65V

CPU: AMD A10-5800K Socket- FM2, Quad Core, 3.8Ghz, 100W, 4MB, Radeon HD7660D

Nätaggregat: Seasonic X-560 560W (satt i förra datorn, inga problem där)

Chassi: Fractal Design Define Mini Svart

Hårddisk: Samsung 840 Pro SSD och Seagate ST2000DM001 2TB 7200RPM (satt även i förra datorn, inga problem där)

OS: Windows 7 64 bit SP1

Inget grafikkort då jag tycker att prestandan duger i CPUn då jag först och främst köpte den för prestandan jag får från GPUn då sällan spelar på PC.

Har ej överklockat manuellt då jag har ställt in på automatisk förutom minnerna där jag har ställt in dem på 1866mhz då dem ska klara 2000mhz men då på något konstigt vänster så vill CPUn klocka upp sig i högre klock så fort jag ökar hastigheten på dom och då skiter det sig.

Förstår inte vad det kan vara för fel. Fattar bara det inte. Helt egentyckligt så startar den om hur som helst och jag har antivirusprogram ESET Smart Security 4 samt Spybot search & Destroy passiva skydd plus uppdaterade Windows och webbläsare.

Hela den här datorn är ostabil. uTorrent krachar lite då och då även fast jag har den mest stabila och rekommenderade versionen 2.2.1 och har även prövat andra versioner men blir likadant där. Firefox kraschar hur mycket som helst flera gånger per dag, är lite bättre nu i version 20 men var betydligt värre förut i version 17, 18, 19 där den kraschade hela tiden allt ifrån 5-10 gånger per dag. Blev tokig och bytte till Chrome men då är det sidor som kraschar titt som tätt och även webbläsaren lite då och då fast inte lika ofta som uTorrent. Det enda som är stabilt är Windows inbyggda program. Är det för att det är AMD då jag aldrig har haft erfarenhet av AMD förut, kan omöjligt tänka mig det men skulle jag få nog och reklamera dotorn och köper en Intel och den är stabil så är en sak säker att jag aldrig köper AMD igen. Ingen utav mina tidigare burkar har varit såhär fruktansvärt ostabil.

Jag är otroligt petig när jag bygger ihop mina datorer och dubbelkontrollerar precis allt och alla kablar och jag har byggt ihop omkring tio datorer och det var 12 år sedan jag byggde ihop min första dator. Den håller otroligt fina temperaturer. Det blir inte blåskärm eller nått utan bara startar om hux flux utan minsta förvarning.

Är det någon som kan ha någon ledtråd till varför den beter sig såhär? Är rädd för att jag snart blir spritt språngande galen och plockar ut hårddisken och kastar ut datorn igenom fönstret.

M.V.H.

Av Jyhan

Hej, köpte för snart ett år sedan en hårddisk på Inet.

Denna: https://www.inet.se/produkt/4304006/2tb-seagate-barracuda-720... Men då kostade den strax över tusen kronor.

Köpte den just på Inet för att vid den tidpunkten då jag köpte den så stod det att den hade 3 års garanti och många andra hade bara 1 år. Men nu står det att det är 1 års garanti på disken.

Jag har väl fortfarande 3 års garanti eftersom att det stod det vid den tidpunkten jag köpte den, ångrade lite att jag inte tog en printscreen. Då måste det väl vara det som gäller eller? Eller faller det under i något i avtalet att det är en felskrivning?

Av Jyhan

Höll på få en hjärtattack när jag läste detta och sedan blev jag lugn.

Nu när Pioneer är ute ur leken så är det bara Panasonic som driver utvecklingen framåt efter de köpte upp Kuro tekniken och anställde ingenjörer från Pioneer då alla andra satsa på en massa lull lull och skit som inte har med bilden att göra.

Jag skulle aldrig i mitt liv får för mig att köpa en LED baserad LCD eller någon tv som helst som baserar på LCD. Undermålig svärta på vanliga LCD och clouding på kant belysta LED-LCD och ska LCD vara något i huvudtaget att hänga i julgranen så ska det vara bakbelysta LED-LCD då dem inte lider av clouding. Men då lider de istället av halos och hög input lag.

Köpte en LCD-LED skräp för 27k en LG bakbelyst LED-LCD 2010 men fyfan. Halos, dåliga betraktningsvinklar då det är väldigt viktigt för mig då jag vill kunna sitta vart som helst i rummet och det ska vara bra betraktningsvinkel, skyhög input lag, inte dåliga men heller inte bra skuggdetaljer. Men annars var det väldigt fin bild på den.

Köpte mig istället en begagnad Pioneer Kuro 5090H med fot och högtalare och kan säga mig att jag inte ångrade köpet för fem öre. Bästa köpet i mitt liv. Är vansinnigt nöjd med bilden och kommer ha den tills den går sönder. Då blir det alltingen en Panasonic 65 tums plasma i VT serien eller en OLED i 60 tums klassen beroende hur långt dem har kommit i utvecklingen och vad priset ligger på och livslängden. Om livslängden är bra och priset är runt 40k så blir det att slå till om det fortfarande är skyhögt pris så blir det en Panasonic plasma på 65 tum i den absoluta toppklassen.

Svar ja: Jag är sjukt kräsen när det gäller bild och framförallt när det gäller svärtan som måste vara i absolut toppklass då den påverkar allt i hela bilden, färgerna, gamman m.m. Är svärtan dålig så drar den med sig allt och jag kan inte förstå hur andra kan sitta och titta på en tv med pissgrå svärta och blödiga och okorrekt bild.

Jag förstår inte alls vad andra sitter och pratar om vibrationer... Jag tycker att bilden är hur lugnt och fin och väldigt behaglig som helst att titta på. Plasma känns mer levande bild och passar sig betydligt bättre till film än LCD då jag inte direkt är ensam om det om man säger så...

Av Jyhan

OLED är betydligt intressantare än 4K.

Av Jyhan

Blir ingen konsol då från MS om inte den inte knäcks så man kan köra osignerad kod dö då lär internetkravet slopas ganska fort.

Tror också att kommande generation kommer att bli lättare att knäcka än denna då kommande konsoler baseras på x86 arkitekturen och det finns en anledning varför bara en konsol i historien har baseras på x86 och varför det allt har varit specialdesignade CPU och GPU . Första Xboxen knäcktes fullständigt ut och in inom bara någon månad.

Jag skulle gissa på att kommande är knäckt inom ett år iallafall, max två.