Inlägg

Inlägg som ankan_84 har skrivit i forumet
Av ankan_84
Skrivet av Laxpudding:

Om du vill få ut ljudet från TV:n till ett separat ljudsystem av önskad sort så är det alltid möjligheter via exempelvis ARC/eARC eller TV:ns optiska ut. Då finns det alltid lösningar att få det vidare till andra system. Scarlett-lådan har till exempel balanserade ljudingångar (XLR) och den vägen kan du alltid gå via en lämplig DAC.

Däremot är USB och USB-hubbar ingen säker väg att gå då dessa någonstans förutsätter en enda källa, likt en dator. Du försöker gissningsvis med två källor, datorn och xboxen/TV:n och detta kommer i grunden inte lyckas. Dels för att USB inte svarar på det behovet, dels för att TV:n och Xboxen, trots USB-portar, förmodligen saknar stöd i mjukvaran för externa USB-ljudkort.

Grymt , tack för svar.

Av ankan_84
Skrivet av Laxpudding:

Ge mig vilken pryl som helst. Tryck på rätt ställe och det knakar till, flexar lite eller verkar smäckigt. Oavsett om det är en TV, en dator eller en stridsvagn.

Jo sant, låter din likadant?

Av ankan_84
Skrivet av medbor:

Skulle spontant säga att det är ganska osannolikt att få det att fungera smidigt

Okej, jag får släppa den tanken. En Anna fråga, knäpper era tv-apparater (C3) när man trycker lite längst ner precis intill ramen? Tycker spontant att det är lite kvalitetsbrist.

https://www.youtube.com/shorts/8WN3Uc-MiEo

Av ankan_84

Hejsan, har en LG C3 (42 tum). Jag skulle behöva lite hjälp med att koppla in tillhörande utrustning som jag har tillgänglig. Jag håller på en del med musik och har ett Scarlette 2i2 (ljudkort) tillsammans med en "docka" som jag kopplar datorn till.

Min fråga är: Kan man få ut ljudet via ljudkortet när jag spelar via Xbox:et (Xbox X). Nu är Xbox:et kopplar direkt in till TV:n och "dockan" in till HDMI 2 (ARC) och ljudkortet kopplat till dockan. Finns det möjlighet att få ut ljudet via dockan till ljudkortet när man lirar Xbox?

Tack på förhand.

Docka:
https://skalhuset.se/datortillbehor/usb-c-trippel-display-doc...

Ljudkort:
https://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_2i2_4th_generati...

Av ankan_84
Skrivet av medbor:

Inget om parkoppling alls

LG OLED startas via IR, så om fjärren ser båda apparaternas mottagare så startar båda

Vissa sätter 4 lager eltejp på sensorn, andra är noga med att sikta nära ena i taget, andra skjöldar helt med något i vägen

Är detta ett vanligt problem på andra märken? Kan man inte stänga IR-sensorn på tv?

Av ankan_84

Hej,
Har precis köpt en 42 C3 och har stött på ett litet störande problem.
Jag har en äldre LG OLED 65 tum (kommer inte ihåg modellen, men den är 5 år gammal).
När jag startar min gamla tv, startar även den nya 42:an, trots att fjärren inte är parkopplad.
Även den gamla tv:n startar av den nya kontrollen, men det är ett mindre problem, då jag måste rikta fjärren mot tv:n för att starta. Den nya 42:an startar fast man står 5-10 meter bort och riktar fjärrkontrollen "från" tv:n.

42:an vill/kan inte parkoppla den gamla fjärren, men trots detta fungerar dom flesta knapparna, förutom scroll-hjulet.
Har någon annan stött på detta och hur löser man problemet?

Mvh

Av ankan_84
Skrivet av Trihxeem:

Om du har möjlighet att testa igen: kan du inte flytta fram den 20cm på ett 80cm djupt skrivbord och se hur det känns?

Bor en bit bort, men det får nog bli att åka dit igen. Känns som att det är lättast för att komma fram till något form av beslut. Tyckte för övrigt att skärmen va grym, därför blev jag lite intresserad 🙂

Av ankan_84
Skrivet av improwise:

Det beror nog på om du likt många tänker insistera på att köra alla program i fullskärmsläge eller något merr effektivt?

Ja, det hade jag allt tänkt.

Av ankan_84

Hej på er, tack för snabba svar.
Jag inser att detta är en smaksak, jag har testat skrärmen på ett skrivbord med 80 cm djup och det var grymt:)
Tyvärr får jag inte plats med ett sådant bord, men jag skulle kunna använda ett 60-bord och hänga skärmen på väggen (eventuellt ett 70 bord, men tror ni att dessa 10 extra cm är viktiga)?

Av ankan_84

Avstånd från tv/gaming-skärm

Hej,
Sitter och försöker hitta en lösning på hur jag ska fixa en "gaming-hörna". Jag har siktet inställt på en LG42C3 (både som gamingskräm och som arbetsskräm).
Problemet är att jag har dåligt med utrymme att ställa upp et bra skrivbord. JHar ett hörne där jag maximalt får in ett skrivbord som är 60 cm djup (kan eventuellt få till 70 cm, men då sticker bordet utanför smygen cirka 3-4 cm).

Tror ni att det fungerar att ha en skärm på 42 tum, på ett skrivbordsdjup av 60 cm? Eller riskerar skrämen att bli för stor? Jag kommer att jobba, spela RPG- och FPS-spel, samt arbeta med musikprogram. Har gjort lite mätningar (med tumstock) och jag kommer att sitta cirka 75 centimeter från skrämen vid ett skrivbordsdjup på 60 cm.
jag förstår att det är en smaksak, men misstänker att höjden på skrämen är mest kritiskt?

Mvh

Av ankan_84

Youtubeproblem

Hejsan, är det någon som vet varför mitt uppladdade klipp beter sig såhär:

https://www.youtube.com/watch?v=ck8ilzvW2AU...eature=youtu.be

Format: Avi och 30 hz.

Tack på förhand...

Edit: har hittat en lösning, tråd kan tas bort.

Av ankan_84

Skrivar-råd

Hej, måste köpa ny skrivare. Funderar på en Canon MG6250 eller Canon MG 5350. Vad är den stora skillnaden på dessa två? Kan ingenting om skrivare men har fått råd angående dessa två. Är det någon som har tips och ideer på skrivare runt tusenlappen.

http://www.inet.se/produkt/3901244/canon-pixma-mg6250

http://www.mediamarkt.se/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChann...

Mvh

Av ankan_84

Modern Warfare 3, skrev fel

Av ankan_84

Inte Q9450 men Rampage formula

Hej, har precis installerat om min dator innehållande min signatur. Jag har lagt in Call of Duty MW5, men det är ospelbart. Det fryshackar, långa laddningstider med mera, hela datorn är extremt seg. Vad är det för fel. Har försökt hitta nya drivrutiner för moderkortet men när jag söker på ASUS hemsida så finns det väldigt många drivrutiner att välja på.

Är det någon som kan tänkas veta vad som är fel iom att datorn är extremt seg.
Är det moderkortet så tar jag tacksamt emot hjälp om vilka drivrutiner jag behöver.

Mvh

Av ankan_84

Så, fick datorn utbytt efter ett par samtal. Ingen skugga fallen över företaget.

Tackar.

Av ankan_84
Skrivet av hersses:

Alla bildskärmar, oavsätt om de är lösa eller i bärbara datorer så går de efter ISO-standarden(Internationella standardiseringsorganisationen) 13406-2 för LCD-bildskärmar. Denna standard gäller i stort sett över hela världen och tillåter en viss del pixelfel(beroende på skärmstorleken) och så länge det är inom den tillåtna mängden räknas det som en "felfri" eller vad man nu vill kalla det. Här är en länk om det http://www.jacobsen.no/anders/blog/archives/2006/01/04/what_i...
Kolla hur mkt fel det är, men är det mindre än det tillåtna så kommer motpartens advokater bara peka åt ISO-standard 13406-2, och eftersom denna standard täcker alla tillverkade bildskärmar i världen så kan de resonera att eftersom det inte finns några 100% garantier för pixelfria skärmar så ska inte tillverkaren straffas för vad köparen inte har kollat upp själv... eller nått, jag är ingen advokat. Men mät pixelfelet och återkom

Jag har ju ingått avtal med säljaren inte tillverkaren. Säljaren får ju i sin tur ta det med tillverkaren. Jag som konsument går ju tillbaka till stället jag har inhandlat varan på.

Det som jag mest lurar på är om jag kan häva köpet, då säljaren anser att varan är felfri. Då kan de ju sälja den nästa kund enligt deras resonemang.

Av ankan_84
Skrivet av Hot Dogs:

Om den lyser grönt så är det väl en "Stuck pixel", vilket man ofta kan fixa själv via antingen ett program eller andra sätt. Sök på stuck pixel så får du upp flera olika sätt, och även sätt att identifiera om det nu verkligen är en sådan.

Testade det men det fungerade inte, tyvärr

Av ankan_84
Skrivet av Gathor:

Gå till affärern, säg att du vill få det fixat gratis eller få en ny dator. Eller så kommer du göra ett återköp. Och när du gör ett återköp så kommer han väl säga att du inte får göra det för du öppnat förpackningen, men detta är fel. Du kommer inte få tillbaka hela pengen, men tror de kan ta en avgift på 2% av priset eller liknande. Var ett ta sen jag hade problem med produkter, men lyckats lösa det på ett eller annat sätt.

Han sa precis så, iom att förpackningen är öppnad så kan jag inte lämna tillbaka den, men det kanske inte håller juridiskt?

Av ankan_84

Nyinköpt dator, pixelfel

Hej, precis som topic lyder så köpte jag och min sambo en ny laptop i butik igår. Kom hem, startade den och ser direkt att de lyser en pixel i mittendelen av skärmen, grönt lysande.

Tillverkaren hänvisar att man inte garanterar 100 procent pixelgaranti, vilket jag inte fick någon information vid köpet. Jag var hos återförsäljaren idag och fick de sa att garantin inte täcker pixelfel, inte direkt förvånande. Men ag gav mig inte och de tog in datorn får att senare ge ett utlåtande om hur man skall göra.

Till frågan: Vad har jag som konsument för rätt. Det är uppenbart att det finns ett fel med produkten och det nekade inte säljaren till heller, men man vill inte göra någonting åt det.

Har varit i kontakt med en konsumentrådgivare och har fått följande utlåtande.

"Om du innan köpet inte blivit informerad om att felaktiga pixlar kan förekomma är läget ett annat. Vid tidigare fall har man sagt att för att undgå ansvar för pixelfel så måste säljaren innan köpet upplysa köparen om att de kan förekomma. Gör säljaren inte det så är en felaktig pixel ett fel som man har rätt att reklamera.

Många säljare hänvisar då till diverse pixelpolicyer från tillverkaren men dessa har inget att göra med avtalet mellan säljare och köpare vilket regleras av konsumentköplagen. Det är alltså säljaren som ansvarar för de varor han säljer, inte tillverkaren."

Jag anser att jag skall få datorn reparerad eller utbytt, då detta är ett uppenbart fel. När jag som konsument köper en dator så ingår ju jag ett avtal med säljaren, de hänvisar senare till tillverkaren o.s.v.

Har jag någon som helst rätt i detta fallet?

Av ankan_84

Då ska vi kika lite på den. Tack för svar.