Inlägg

Inlägg som Xake har skrivit i forumet
Av Xake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BorgQueen
design e irrelevant, prestandan som e viktigast

Inte för dom som olikt mig gillar att ha stora fönster och blinkande lampor i sitt chassi.

Av Xake

Re: Re: Spelet som ska locka gamers till Larrabee

Citat:

Ursprungligen inskrivet av RHWarrior
Känner på mig att de kommer att behöva lite fler än ett spel vid launch för att få upp intresset för den där Wannabee...

Det där inlägget var inte riktigt genomtänkt va?
Som med DirectX10 kommer det ju vara att alla "gamla" spel fortfarande fungera (och enligt tillverkaren bättre), men de ser till att det kommer minst ett spel (i DX10s fall Crysis) som ska utnyttja det nya fullt ut, och därför visa varför alla borde skaffa Vista för att kunna spela DX10-spel...

Även om nu Vista var buggigare än en insektsfarm så får man väl hoppas att Intel inte lyckas med liknande (utan till exempel fortsätter håller sina drivrutiner stabilare än nvidia) för isåfall tror jag detta kortet kan visa sig fungera åtminstonde på en OEM marknad (där intel redan idag är rätt stora), men hur bra återstår ju som alltid att se.

Av Xake
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hakan78
Jag hoppas att detta verkligen bara är ett rykte som inte stämmer.
Går detta i lås så kommer jag köpa ATI nästa gång.
Det är ett sätt att försöka kontrollera konsumenterna.
Vad är nästa steg? Integrerad hårdvarubaserad drivrutin som bara kan ändras genom att köra Nvidias egen programvara där klockfrekvens såklart är låst eller max 10% överklockning. Använder man en fulvariant så är på egen risk om kortet går sönder och då gäller ingen garanti.
Skulle det hända som ryktena påstår så har jag ingen respekt för företaget i alla fall.

Gör du det. Ha så kul. Dröm om dem som om de skulle vara bättre. Se sedan till att inte köpa ett kort som har något med HD-DVD eller liknande att göra då det formatet har många funktioner för att styra hur konsumenterna använder det, se också till att slänga ut din version av Windows när du ändå håller på, för Microsoft i alla tider har alltid hållit på med att försöka låsa in sina kunder till sina program på ett eller annat sätt. Du kanske borde överväga frågan varför du sitter med just den datorn du har och inte andra delar eller en helt annan architektur då du ändå håller på.
...och om du skulle råka få tag på ett ostabilt OC-kort så kom ihåg att svära på tillverkaren av det och inte nVidia/ATI vilket den stora massan brukar göra då det händer...

Men det är alltid roligt att vara lite konspiratör. Och när vi är klara med det kan vi ta reda på varför det inte kommer uppdateringar till video BIOS särskilt ofta. Eller för den delen vad det är. Och hur många gånger man kan uppdatera en flash-krets gentimot hur många gånger per år en gamer uppdaterar sina grafikdrivrutiner. Och sedan fundera på varför hårdvarubaserade drivrutiner inte längre används till grafikkort mer än för att starta det.

Av Xake

Det går ihop som så att senaste versionen av freetype krävs av xorg-x11 men mozilla-firefox kunde inte kompileras med just den versionen utan en patch. Minns dock inte om den fortfarande behövs.
Vad du kan göra är att öppna /usr/portage/www-client/mozilla-firefox/mozilla-firefox-1.0.1-r3 med en textredigerare (som root så klart) och ta bort strängen som har med blockering och firefox att göra. testa sedan att på nytt köra "emerge mozilla-firefox". om det inte går så skicka ett meddelande så ska jag se om man fortfarande måste ha patchen för att installera det.

Av Xake

exakt vad ditt problem är är egentligen att din /grb/grub.conf på startpartitionen har blivit skadad/försvunnit så grub vet helt enkelt inte vad den ska leta efter och vad.

Detta behöver du inte installera om windows för att fixa, räcker med återställningskonsollen och FIXMBR. Då försvinner förvisso grub från MBR så vill du kunna starta linux efter det måste du antingen installera om linux eller via knoppix eller annan "LiveCD" sätta upp grub på MBR och sedan skriva en ordentlig grub.conf så att grub vet var det ska leta efter linux och windows.

Förresten så är kommandot från förra fungerande OM du listar ut vilken partition ditt windows ligger på.
Mitt råd är att först slå
"root (hd"
om du trycker tab får du upp vilka hårddiskar du har anslutna till systemet.
välj sedan rätt sioffra till exempel så det står
"root (hd0,"
slå sedan tab igen så får du upp en lista över vilka partitioner som finns på hårddisken och vilket filsystem det är på hårddisken. Perfekt då du ska identifiera vilken som är din windows-hårddisk då den oftast är NTFS eller FAT32 istället för ext2/ext3 som linux brukar vara.

Av Xake

/opt är en mapp som under linux är avpassad för binärdistrobutioner. Därav hamnar Helixplayer där eftersom den är distrubierad som ett binärpaket.
Gentoo försöker följa de tämligen unga standarderna om var man ska placera filer. Eftersom de är en source-dist så hamnar dock det mesta (såsom KDE och GNOME) under /usr/share medans samma filer under bin-dist såsom Suse låter filer hamna under /opt

Kör själv Gentoo och kan knappast hålla med om att filer blir utspridda jämfört med windows när man installerar något. Snarare tvärt om.

Om man mergar ett program så lägger det filerna antingen i /opt eller /usr/share (motsvarande \program i windows) beroende på vad det är för program. Andra ställen filer kan förekomma på är /etc (där filen/katalogen hamnar på ett ställe med inställningar motsvarande vad som hamnar utspritt i windowsregistret fast på ett relativt lättläst sätt), i /usr/share/docs där filer hamnar som är dokumentfiler för programmet, under din ~ (userdir) där filerna motsvarande de som hamnar i "%home%/Application data" under windows, och slutligen ibland även en fil, en länk eller ett script i /usr/bin pekandes på programmet man installerat.

Kör som sagt Gentoo och har aldrig haft problem med att jag inte vetat vad filer tillhört. Och skulle jag någongång ifrågasätta vad en fil kommer ifrån finns alltid "equery d *filnamn*".

Dessutom fungerar emerge -C på ett sådant sätt att jag känner mig mer säker på att det tagit bort alla medföljande filer (utom de under /etc som de inte får ta bort, men som sagt är tämligen lättidentifierade jämfört med windows) än vad jag känner mig med många uninstallers under windows.