Inlägg

Inlägg som Ripsaw har skrivit i forumet
Av Ripsaw

Dan Carlin har gjort en fruktansvärt bra podcast "Blueprint for Armageddon" i 6 delar som täcker stora delar av kriget. Rekommenderas verkligen. Finns tillgängligt på hans hemsida. https://www.dancarlin.com/product/hardcore-history-50-bluepri...

Av Ripsaw

Usch vad tragiskt det här känns. Fick hem skärmen för några timmar sedan och den är fan helt underbar vad gäller bildkvalité...inga trasiga pixlar, fantastisk färgreproduktion och flytet av 144 Hz (kan inte köra 165 pga grafikkortet) är så gött. Stativet superbt och materialen ser på ytan ut att vara av hög kvalité... så känns förjävligt, men den måste tyvärr tillbaka.

Felet? Hela bezeln kring skärmen sitter löst. I nedre vänster och högerkant sitter den fast, men uppe i vänster hörn går bezeln att rubba på mer och mer ju längre upp man kommer, och höger översida sitter så löst att den glappar och skakar om man rör vid den. Skulle förmodligen inte orka bry mig, men detta har även inverkan på backlightbleeden då det läcker igenom ljus där bezeln sitter som lösast (det blir alltså mindre om man för hand lägger lätt tryck på dom punkterna). Och just på högersidan är det så kraftigt att det är synbart med en nästan kritvit bakgrund (även med brightness på under 30) och ser förjävligt ut. Mycket tråkigt för vad som annars ser ut att vara en utomordentligt bra skärm...

Förhoppningsvis är nästa exemplar bättre... för potentialen i den här skärmen känns enorm.

Av Ripsaw

11/11.

Den enda som inte var helt uppenbar tyckte jag var den med helikoptern, där jag faktiskt behövde anstränga mig lite för att se skillnad.

Av Ripsaw

RadeonPro med dynamisk Vsync och screen tearing är ett problem man kan glömma någonsin existerat, och man slipper samtidigt känslan av att spela i sirap som vissa titlar uppvisar med vanlig Vsync igång.

Av Ripsaw
Skrivet av SID 6.7:

Väntar fortfarande på min...

du är inte ensam ...

Av Ripsaw
Skrivet av mibz:

Jag hittar inte. Kan du länka isf

Första resultatet på sökning av "java + medelvärde":
http://www.sweclockers.com/forum/10-programmering-och-digital...

Av Ripsaw
Skrivet av Kalium:

Man behöver inte ha någon DSP alls på, inte ens Hi-Fi. Räcker med WASAPI plugin till uppspelningsprogrammet t.ex Foobar2000.

Hm, aldrig hört talas om WASAPI tidigare... får ta och testa att kasta in det i Foobar.
Men även med WASAPI så ser jag inget negativt med att ha Hi-Fi igång vid uppspelning ifrån andra ljudkällor (film, spel, m.m) ? I värsta fall så borde det väl inte ha någon effekt alls (eller iaf väldigt liten) om källan redan är ren, eller har jag fel?

Av Ripsaw
Skrivet av Kalium:

Slå av den.

Varför rekommenderar du honom att slå av HF ? vilken är det enda man bör ha aktiverat för att producera ett ljud så troget till källan som möjligt? Det HF gör är att stänga av all post-processing av signalen. Ifrån manualen: "Hi-Fi Mode: This mode is set for Hi-Fidelity playback, where all effects will be cleared to keep the original digital data and analog output quality as high as possible".

Av Ripsaw
Skrivet av gudbrandsen:

Köpte nu båda Kotor och Jade Empire på steam nu så man har dom. Lite missnöjd att jag var tvungen att ladda ner mss32.dll för att får Kotor att funka fast det är steam :S men det funkar nu ialla fall.

Underligt att du behövde .dll filen på steam. Men men, bra köp iaf!

Av Ripsaw
Skrivet av gudbrandsen:

Vad gör man för val i spelet kan inte hitta någon stans att det är "Interactive Storytelling" eller att du kan påverka den.

Precis samma stuk som KotOR och Mass Effect. Dvs du har ett antal val i varje konversation (och det är många av dom).
Under spelets gång beroende på vilka val du gör så kommer du att luta åt antingen "The way of the closed fist" eller "The way of the open palm", vilket ungefär motsvarar God / Ond.

Fantastiskt spel och kan inte rekommenderas nog.

Av Ripsaw
Skrivet av gudbrandsen:

Jag har Original spelet och jag testa win7 mss32.dll men funka inte för mig, får väll köpa det på steam. Funkar 1920x1080 i steam versionen ?

1600x1200 är max i steamversionen. Jag vet att det finns mods för att få högre upplösning, vilket jag ANTAR borde fungera i steam versionen också (?). Inget jag personligen har testat dock.

Av Ripsaw

Jade Empire!

Skrivet av gudbrandsen:

Svin bra spel men fick inte 1 att funka på win7

Det finns en .dll fix för win7 att tanka ner om du har spelet på skiva. Har testat detta tidigare och fungerat hur bra som helst.
Annars så bör steam versionen fungera med win7 rakt av (det gör den för mig iaf)

Av Ripsaw

Anledningen till att du aldrig kommer att se "rätt storlek" på en hårddisk i windows är att filsystemet är baserad på binärt system. Hårddiskar och minnen mäts alltså i exponenter med basen 2.
Det närmaste du kan komma till 1000 med heltalsexponenter är 2^10 = 1024.

Därför kommer du, som flera redan skrivit, att se en hårddisk (som rent hårdvarumässigt har 128 GB utrymme) i windows speglas som:
128*10^9 / (1024^3) = 119.21 GB.
eller vid större storlekar:
500 GB: 500*10^9 / (1024^3) = 465.66 GB.
2 TB: 2*10^12 / ( 1024^3 ) = 1.8626 TB.

Det kan tyckas lite irriterande att dom använder samma prefix inom mjukvara fast dom inte överrensstämmer helt ... men det är bara svälja det och se glad ut

Av Ripsaw
Skrivet av Pappy:

Om det var vanlig Coca Cola så är det grönt, men om du spillde Zero på datorn brukar prestandan minska. Det finns en formel för detta där x motsvarar prestandaförlust, m är totalt utspilld massa och []koncentration av ämnet (vanligtvis i molar (n/V) med hänsyn till temperaturen T. Även fallhöjden har betydelse (h)

f(x)=m*[ColaZero]*h/T

Ber om ursäkt, men mattenörden som man är så kan jag inte låta det här vara, med risk för att förstöra ditt skämt

formeln du skrivit är INTE en funktion av x såsom den ser ut nu, då du inte har någon hänvisning till x i högerledet.
En korrekt version skulle se ut enligt:

f(m,[],h,T) = m*[ColaZero]*h/T. där f motsvarar prestandaförlust.

// Mattenazi signing off :S

edit: för att inte tala om att prestandaförlusten skulle få väldigt lustiga dimensioner

Av Ripsaw
Skrivet av Murloc:

Tror ni att det skulle gå bra att spela på en på 2560x1440 skärm med min dator som har ett GTX 580 1,5GB (Resten av datorn i signaturen)?. Hur mycket mer krävande är det att spela i den upplösningen jämfört med 1080p?

2560*1440 = 3686400
1920*1080 = 2073600

3686400 / 2073600 = 1.7778

Du har alltså nästan 78 % fler pixlar kontra 1080p ... vilket märks väldigt tydligt kan jag lova dig

Av Ripsaw

Skillnaden mellan korten är att Essence ST använder PCI porten och har "jitter-reducering" som tekniskt sett gör det bättre än STX (på papper). ST kortet kan dessutom kopplas ihop med Asus Xonar H6 expansionen för att få 7.1 output.

En kort förklaring av vad jitter-reducering gör kan du läsa om på sida 10 i den här recensionen:
http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-essence-st-deluxe-re...

Om du inte har några planer på att använda expansionskortet så är skillnaden mellan korten så minimal att det smartare draget troligtvis är att köra på ett STX. Då detta precis som "oyegie" säger, är mer framtidssäkert.

edit: "Triffid" hann tydligen före

Av Ripsaw

Hej!
Jag har inte så mycket erfarenhet med just matlab så nu spånar jag bara lite ...
Men rent spontant så känns det som att matlab eventuellt har problem med att läsa in imaginärdelen eftersom du inte har med ett multiplikationstecken. alltså "1.0223+0.3221*i" skulle kanske eventuellt fungera bättre?
Eller så tolkar kanske matlab "i" som en variabel istället för imaginär del? Om så är fallet så funkar det säkert bättre om du substituerar "i" med "sqrt(-1)" i dokumentet du försöker importera. Kanske inte en så snygg lösning, men då finns det iaf inte så mycket utrymme för feltolkning
Hopas det löser sig!

Av Ripsaw

http://swedish-speedtest.10fastfingers.com/badge/19_wpm_score_DF...

Besök Skrivprovet och testa!

Oj vad mycket svårare det är att skriva snabbt utan stavfel på svenska kontra engelska märkte jag på det där testet... (för mig iaf).

Av Ripsaw

Raid1 - Failed Redundancy vid omstart

Hej på er!

Det är så här:

Jag har 2 st WD 640 black diskar som jag har använt som systemdiskar i raid0. Nu har jag dock köpt ett nytt moderkort (Asus Sabertooth 990FX) samt en SSD som systemdisk, och då fick jag för mig att använda WD diskarna som Spel/lagringsdiskar.

Setupen jag hade tänkt mig är att dela upp diskarna i 2 partioner enligt:

240 GB @ Raid0 (120+120) för spel samt
476 GB @ Raid1 (476+476) för skolarbeten och andra viktiga filer.

bild från enhetshanteraren: http://img209.imageshack.us/img209/3383/disks.jpg

Jag försöker köra diskarna via Sata 7 och 8 på moderkortet (som använder en jmicron controller och skapar raiden i windows). Jag har den senaste drivrutinen installerad direkt ifrån jmicron och allt är frid och fröjd med den första partionen (raid0).
Även raid1 arrayen fungerar bra då den väl skapas... men vid omstart så blir det "Failed Redundancy".

Någon som har en aning om vad detta kan bero på? kass kontroller? Jag som lever i en fantasivärld och tror att det ska funka bra med både raid0 och raid 1 på samma diskar bara för att de ligger på olika partioner?
Skulle det eventuellt gå att lösas genom att köpa ett (billigt) raidkort och köra diskarna på istället eller ska jag bara ge upp om min raid0 array och köra på raid1 på alltihopa istället?

// Ripsaw

*Edit*

Det hade tydligen inget att göra med att jag hade raid0 + raid1, utan jag kan helt enkelt inte köra raid1 på den här kontrollern... med eller utan partitioner, så får ta och titta på ett kontrollerkort istället.

Av Ripsaw
Skrivet av RedSparowes:

UUh.. Av-aktivera CF för 7% prestandaskjuts? Mina kort jobbar ofta båda i 90% och jag har tweakat och moddat mer än vad jag borde gjort. Tror denna patch förstör än hjälper, för min del iaf. (Dubbla 5770)

Att båda korten jobbar betyder inte att du får mer fps kontra ett väl fungerande kort. Min fps gick upp markant då jag stängde av crossfire (från att ha haft 80-90 % aktivitet på båda korten). Finns en inoficiell fix i form av en .dll fil som gör så att crossfire fungerar i Skyrim... dock orsakar detta grafikproblem då saker och ting brinner (blir stora svarta rutor över elden, men bästa lösningen tills dom släpper vettiga drivrutiner), men det är inget problem om man inte spelar caster.

Edit: eller som Zeuxlarsson skriver, använda sig av RadeonPro