Inlägg

Inlägg som Ishra har skrivit i forumet
Av Ishra

Om det ändå är ett script du installerar så kan du ju alltid ändra i källkoden för scriptet så du får skriva in ditt lösenord, scriptet verkar ju ha någon sorts koll som inte tillåter dina tecken även om MySQL servern tillåter dom.

Av Ishra

Vigg89: Din fungerar inte, den fungerar bara om det står <td>Failed</td> i alla rader, om inte så kommer den matcha felaktigt över flera rader / <tr>.

Här är en som jag hoppas fungerar, gjorde det i mina tester iaf.

<tr(>(?:(?!<tr>).)*?<td>(Failed|Planned)</td>(?:(?!<tr>).)*?</tr>)

Och för att ersätta kan man skriva så här:

preg_replace('/<tr(>(?:(?!<tr>).)*?<td>(Failed|Planned)<\/td>(?:(?!<tr>).)*?<\/tr>)/is', '<tr class="\2"\1', $str);

Av Ishra
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CyberVillain
Det må vara idiotiskt, men en kund är en kund. Och jag kan förstå att de vill skydda sina bilder så gått det går

Bara för att det är en kund betyder det inte att dom har rätt, så är det tyvärr, säger jag av erfarenhet, dom som efterfrågar det där har ju en god tanke med att dom inte vill få sina bilder på vift, men dom förstår nog inte det omöjliga i frågan då är det ditt jobb att upplysa dom om det

Enda lösningen är att inte visa bilderna.
Alla andra lösningar stoppar bara dom som ändå inte vill ha bilderna, om någon verkligen vill ha bilderna kan dom få tag på dom oavsett allt du gör...

Av Ishra

Ett tips i framtiden kan ju vara att maila mosms istället då dom bör ha koll på sina system 10 gånger bättre än någon här på forumet har, inte för att vara elak , men du får nog både bättre och snabbare svar nämligen

Jag har haft en liknande fråga till dom förut och då fick jag en zipfil tillbaka med lite exempelkod, vet inte om just denna ligger på deras hemsida så lägger upp den på min server. Denna exempelkod bör hjälpa dig att göra exakt det du vill.

Fil: http://www.rosenson.se/mobilinnehall.zip

Av Ishra

Testat lite mer nu och det verkar som att Firefox bara klarar av 63 tecken totalt, medans opera verkar ha en mycket högre gräns, så verkar inte bero på servern i detta fallet utan webbläsarna, nu måste jag få tag i IE 7 och testa också.

Av Ishra

en lösning som funkar om man inte har tillgång till några extensions är att skriva följande i adressfältet bara...brukar jag köra med ibland, funkar även i IE om man sitter där.

Inte direkt fint, men fungerar.

javascript:var x=prompt('', document.getElementById('elementid').innerHTML);

edit: självklart utan mellanslaget mellan java och script

Av Ishra

Tack vb.
Måste fortsätta titta på det här, intressant RFC, dock från 1987, som allt annat med internet osv så ändras saker lite väl ibland. Inte säkert att det gäller i verkligheten det som står där dock, du råkar inte ha en mer aktuell källa? Det jag helst hade velat hitta vore någonting på iis.se men lyckades inte med det. Vet t.ex. att olika toppdomäner har olika regler angående min resp. max längd och tillåtna tecken osv.

Kan du skriva ut länkarna i klartext bara för sakens skull, vore kul att se

tooto: sant det du säger, om det skiljer sig överallt som du säger så tror jag att det som begränsar en mest borde vara maxlängd som respektive webbläsare har (om någon).

Alarcron, tack, du får fråga men du får inget svar för du svarade inte på min fråga...gör det istället för att ifrågasätta, du kan ju omöjligen veta vad jag har i mina tankar eller hur ;)...

Av Ishra

Maxlängd på domäner, vad gäller?

Hejsan.
Jag hoppas det finns någon här som har bättre koll än mig vad som gäller för maxlängder på domännamn, lyckas inte hitta något vettig information när jag söker, antingen söker jag kasst eller så ligger det undangömt överallt.

Jag hittade en uppgift i en PDF med några vaga riktlinjen angående .eu (skrevs dock innan .eu fanns) där det angavs att maxlängden var 63 tecken.

Jag undrar om .SE dock, gäller 63 tecken även där? Hur är det med underdomäner? Räknas dom in i de 63 tecknen eller räknas dom separat?

Jag har gjort lite tester och mina resultat lutar åt att gränsen ligger där omkring någonstans och att underdomäner räknas med i gränsen, men jag vet ju inte säkert.
Skulle bli superglad om någon hade fakta på detta så jag slipper gå på halvsäkra testningar.

Av Ishra

En timestamp innehåller ju antalet sekunder fr.o.m. 1 jan 1970.

Så ska du t.ex. kolla så att det är över 20 minuter sedan någonting hände så tar du den timestampen och jämför den med timestampen du får från time() funktionen.

ett ungefärligt exempel där $timestamp är det som ska ha hänt för över 20 minuter sedan och 1200 är 60*20 (60 sekunder gånger 20 minuter)

if( (time()-$timestamp) > 1200 ) { // 20 minuter har passerat , gör någonting här... }

Det är väldigt lätt att lägga till och ta bort sekunder från en timestamp, den nya timestampen du skapar kan du sen använda som vilken annan timestamp som helst för att skriva ut i klartext med date() funktionen.

Möjligen lite halvtydligt, men hoppas det hjälper något iaf.

Av Ishra

använd mktime för att plussa på tre timmar på ett datum, mktime hanterar sånt automatiskt om jag minns rätt.

php.net/mktime

Av Ishra

[JS] Regex: komma åt groupings i javascript per match

Nu ska jag se om jag kan förklara mitt problem här.

Jag ska matcha tillåtna element som anges i en sträng, själva uttrycket är inga problem. Jag använder följande just nu:
Svaret jag får är "a[, abbr[, b[, strong/" osv...

([a-z0-9]+)(\\[|,|/) new RegExp("([a-z0-9]+)(\\[|,|/)", "ig");

Då får jag två grupperingar per träff ($1 innehåller a, $2 innehåller [), det är ju $1 jag är intresserad av, men jag kan inte läsa ut dom för sig själva.
Jag kan ju gå igenom alla matcher med följande:

for(var i =0; i < results.length; i++) { ... }

Problemet då är ju att jag kommer inte åt grupperingarna per träff (jag kan läsa ut varje träff med results[$i], men får bara hela träffen då, t.ex. a[, abbr[ osv).

RegExp.$1 och RegExp.$2 är tillgängliga men dom kommer jag bara åt för sista träffen, inga andra, inte per träff.

Så min fråga i korthet är:
Hur kommer jag åt grupperingar per träff i javascript? I stil med PHP där man får en array med alla träffar & grupperingar.

Hoppas

Innan någon säger det så kan jag säga direkt jag kan använda följande regex också för att helt slippa problemet, med följande så får jag bara ut det jag vill (a, abbr, b, strong osv...) och har inte längre behov av att komma åt $1, $2 för varje träff.
Men jag vill lära mig hur det görs eller om det ens går att göra.

([a-z0-9]+)(?=(\\[|,|/)) new RegExp("([a-z0-9]+)(?=(\\[|,|/))", "ig");

Av Ishra

Tack för tråden, ska kolla upp den närmare ikväll.
Är det någon som har praktisk erfarenhet av någon av dessa?

Tack med är inte intresserad av paypal eller liknande system, jag anser det lika gärna än kan göras ordentligt istället för paypal el. liknande system, kreditkort används av mångt fler än paypal osv.

Av Ishra

Hantera kredikortsbetalningar

Ska ge mig in i en gammal webbshop jag gjort förut och lägga till kreditkortsbetalningar på begäran.

Någon som vet hur man går till väga? Man behöver ju något företag som tillhandahåller kopplingen mot bankerna, uppslagningarna osv.

Har använt wallit förut i ett annat projekt men dom gillade vi inte, dom är lite omständiga att arbeta med, så jag söker nu något annat företag som kan tillhandahålla kreditkortshantering, det som är viktigt är ju dom stora, Visa/Mastercard och dom.

Kan ju harva igenom google lika gärna, men då missar man era eventuella erfarenheter av företagen, är mycket nyfiken på dom också.

Ett plus är om företaget är svenskt.

Tack på förhand.

Av Ishra

Gör så här istället, är snyggare och säkrare, du kan inte förlita dig på att värdet du får från $_GET['postid'] är en siffra, kan vara vad som helst som förändrar din fråga till någonting dumt.

felet du hade var för övrigt att du inte kan lägga in en array variabel i en sträng sådär, var enkelfnuttarna som ställde till det runt 'postid', du skulle gjort så här om du ska lägga in en array i en sträng sådär: {$_GET['postid']}.

Dock så har du som sagt ingen koll på vad $_GET['postid'] är för någonting där, bättre att kolla upp som jag gör i början om värdet är ett nummer.
Tycker inte heller du bör använda dig av or die(error...) , det ser inte snyggt ut, en besökare vill inte och bör inte heller se sådan information, du avslöjar väldigt mycket information för en potentiell hackare i dina felmeddelanden, använd egen felhantering så långt du kan.

$postID = $_GET['postid']; if(is_numeric($postID) && $postID > 0) { $strQuery = mysql_query("SELECT id FROM news WHERE title='$postID') or die(mysql_error()); while ($r = mysql_fetch_array($strQuery)) { echo $r['text']; } }

Av Ishra

Bugg/featurehantering (trac m.m.)

Jag är ute efter ett enkelt och basic system där flera personer kan skriva in buggar och förslag till ändringar / nya features.

Det behöver inte innehålla allt, det jag är ute efter i första hand är att få upp en enkel listning på vad som finns just nu att göra, och även i efterhand kunna generera en listning på vilka buggar som har fixats för en specifik version, så något sätt att koppla särskilda händelser till en specifik version behövs också.

Kollat lite på trac mest, men det kräver python som jag inte har tillgång till.
Det behöver vara i PHP.

Jag tittade även på hotscripts.com och det finns onekligen många, men det skulle ta dagar att testa och hitta ett som man gillade, hör hellre rekomendationer och synpunkter på system som någon har använt.

Av Ishra

Okej, om du ska ta bort rutan så ska du göra som Psionicist sa, jag testade precis det och fungerade utmärkt.

Av Ishra

Förstår inte exakt vad du menar, men vill du ha bort en av sökmotorerna uppe till höger? där amazon och de ligger? Ladda hem en extension som heter SearchPluginHacks, det fixar biffen om jag förstod dig rätt.

Av Ishra

Okej, mm, vet, mitt internet har gått upp och ner just nu.

Ska kolla upp det där du sa, hur kollade du reda på den där informationen?

Tack för hjälpen så länge.

Av Ishra

Tack. ändrade till disposal 1 och det blev mycket bättre, körde på två innan, dock så blev animationen inte perfekt, verkar som om jag saknar lite av ursprungsbilderna, för man ser fortfarande några pixlar i kanterna av föregående frame som jag inte listat ut vad det beror på ännu.
Alternativt kan det bero på något problem med transparansen också.

http://www.flysports.se/images/2095.gif

Av Ishra

[PHP] Förstora om animerade GIF bilder

Jag har ett script som förstorar om alla bilder som laddas upp på en sida så att jag får ut en thumbnail och en stor version av bilden, fungerar jättebra, sålänge det inte är en animerad GIF.
Det jag är ute efter är att förstora om GIF bilden och behålla animationen.
Vet att det finns stöd för animationen i senaste versionen GD men den finns inte för PHP/Windows.

Så då har jag antagit följande scenario:
En animerad GIF bild består ju såklart av flera olika bilder, då tänkte jag att jag tar ut bilderna ur animationen, förstorar om dom var för sig och sätter sedan ihop animationen igen, jag är till 95% klar, förutom en sak, jag känner att jag missar att extrahera en bild från animationen, en bakgrund eller liknande som ska synas i alla bildrutor.

Som ni kan se så saknas det någonting på alla frames förutom den första, därav min misstanke att jag missar någon bild, t.ex. en bakgrund, eller att första bilden egentligen är två.

Dock så har jag kört fast nu hur jag ska gå vidare, all hjälp uppskattas, postar ingen kodexempel här just nu då det i början mer är fråga om hur GIF formatet fungerar i teorin och min saknade information ligger och hittas i animationen.
Någon som tror sig vara på spåret men behöver mer information, skrik till så ger jag allt som behövs.

Den eventuella bakgrund jag letar efter tycker jag borde finnas i frame nummer ett, men som ni ser så innehåller ettan även en mus, så att om man lägger resterande frames ovanpå ettan så kommer det i vissa fall att synas två möss, därav så borde inte ettan kunna vara bakgrunden, notera att detta är när jag förutsätter att det är en bakgrund jag letar efter och att de olika frames'n bara innehåller förändringarna för att spara utrymme.

Originalanimationen

http://www.rosenson.se/gif/dancing.gif

Min omförstorade animation

http://www.rosenson.se/gif/2000.gif

Alla frames som följer är i originalstorlek, bara min animation har blivit förminskad i storlek utifrån original animationen.

Tre första frames'n

http://www.rosenson.se/gif/1151573638__0.gif

http://www.rosenson.se/gif/1151573638__1.gif

http://www.rosenson.se/gif/1151573638__2.gif

Animationen består av totalt 11 frames, länkar till alla frames:
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__0.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__1.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__2.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__3.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__4.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__5.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__6.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__7.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__8.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__9.gif
http://www.rosenson.se/gif/1151573638__10.gif