Inlägg

Inlägg som mesmile har skrivit i forumet
Av mesmile

Antec Sonata 3, Logitech Z4

Håller på och rensar lite i garderoberna, så hoppas dessa kan komma till glädje hos någon.

Chassi
Sonata Arctica 3 med billig DVD spelare. Några små repor utvändigt men ser helt ok ut. HD racket inuti är uppsågat för att få plats med för stort grafikkort (bild insida finns). Nätaggregatet ligger på sidan om i en låda men fungerade utmärkt sist det användes (över 2 år sedan).

Pris: 300kr?

Högtalare
Logitech Z4

Pris: 200kr?

Övrigt, bortskänkes tillsammans med köp
Geforce GTS 8800
Någon kylare
Gammal USB-hub
En annan gammal USB-hub
Noctua NF-R8 fläkt
D-Link Router
Stort headset

Endast för upphämtning i Sollentuna.

Läs hela annonsen här

Av mesmile

Jag är lite kluven. Å ena sidan är det riktigt vass prestanda, wacom penna och hdmi utgång (skulle den duga som htpc?). Å andra sidan tror jag aldrig den kan göra surfplattesuccé med W7, alldelles för oanpassat för att arbeta med enbart touch. Jag har en hp tx2020 med W7 och i hopfällt läge duger den faktiskt inte mycket till.

Men kul att det börjar komma lite varierat utbud!

Av mesmile

Att det alltid blir sådana diskussioner om Apple... Är det så svårt att förstå att vissa tycker att vikt, design och mjukvara väger tyngre än prestanda och pris?

On topic är båda grymt sexiga. Funderar på att överraska flickvännen med 11 tummaren, tror hon hellre jobbar med den på tåget än sin lenovo thinkpad från stenåldern.

Av mesmile
Skrivet av Devrer:

Amd är ju seriöst efterblivna. Så fort de såg att nvidia lanserade gtx460 så skulle de sänka priset på hd5850 och hd5870 rejält. Jag menar hd5850/70 är ju betydligt billigare än gtx460 att tillverka, eftersom fermi är en ganska misslyckad arkitektur. Så amd hade lätt kunnat sälja sina hd58xx för en bra bit under gtx460, och fortfarande ha mer marginal och bättre vinst än nvidia.

Amd börjar ju bli som nvidia nu, de verkar tro att deras grafikkort kan ligga 1000kr högre än nvidias dito med fortsatt försäljning. Bara Intel som kan göra så, så fattar inte vad Amd försöker sig på, speciellt inte nu när hd58xx är billigare att tillverka än gtx460

Tycker du ska söka jobb på Amds strategiavdelning, du har uppenbarligen mycket bättre koll på marknaden än de ekonomer som redan jobbar där

Skämt åsido så är det fler faktorer än försäljningssiffror som väger tungt. Låt säga att Amd tillverkar sina kort för 1500kr och säljer dem för 2000kr, alltså 500kr vinst/kort. Sänker de försäljningspriset till 1750kr istället blir vinsten 250kr/kort, alltså hälften. De måste nu sälja dubbelt så många kort bara för att tjäna lika mycket.. Nu har jag ingen koll alls på vad marginalerna kan tänkas ligga på, men det är lätt att inse att en prissänkning som leder till fler sålda kort automatiskt inte leder till högre vinster.

Och även om de fortfarande har bättre marginaler än Nvidia så spelar det inte så stor roll, Amd är ute efter att själva vara lönsamma.

(hoppas jag inte lätt allt för mycket som en besservisser nu, det var inte meningen!)

/mvh

Av mesmile

Som många sagt tidigare, det är enbart bankerna som är skurkarna i den här soppan. De allra flesta köp hos småhandlarna är små transaktioner, typ en tidning och en dosa snus eller en läsk med kexchoklad. Det är helt orimligt att de ska behöva betala kortavgifter som heter upp hela marginalen här.

Exempel på bankernas förträfflighet:

*Kunderna får tillgång till internetbank: Bankerna kan lägga ner enormt många kontor och spara extremt mycket pengar på att kunderna kan sköta en del service själva. Bankerna tar ut en avgift för att använda internetbank.

*Bankerna inför lönekonton och får direkt del av alla löntagares pengar. Bankerna ger ingen ränta för pengar som finns på sparkonton "Det är inte meningen att man ska ha sina sparpengar där".

*Bankerna säljer fonder som går konstant sämre än index och tar ut en rejäl avgift för det. "Aktivt förvaltade"

*Bankerna lobbar för att få ner den dyra kontanthanteringen genom att få folk att använda kort istället. Bankerna tar samtidigt ut en rejäl avgift för korttransaktioner.

Kan rekommendera alla att läsa "Bankbluffen"

Av mesmile

Nej, funktionen jag söker verkar saknas. Men lite annat trevligt fanns det

Tack!

Av mesmile

Program för "snap to edge", dubbla skärmar

Jag letar efter ett program som gör att musen "fastnar" vid övergången mellan två skärmar. Detta för att göra det enklare att komma åt objekt som ligger i skarven, t.ex. startmeny knappen (höger skärm) eller rull-listen (vänster skärm).

Nån som vet om det finns något program som klarar av detta?

/mvh

Av mesmile

Nja

Jag tror faktiskt Malcolm hör en tydlig skillnad. Inte för att den faktiskt existerar, utan för att han tror på den. I hans öron låter säkert den dyra kabeln bättre.

Av mesmile

Jag använder PS3 + PMS som medialösning och det funkar bra, men verkligen inte klockrent. Spelar mest DVD-iso, lite mkv. Spolningen krånglar ofta, likaså att välja scen. På ett fåtal filmer har ljudet hackat vid vissa partier (funkat felfritt på datorn). Dessutom är min dator helt oanvändbar när den strömmar filerna (core2duo, 2gb ram, 8800gts 320. En nyare maskin klarar det kanske galant).

Däremot är PS3an en underbar spelmaskin, har i princip slutat spela PC spel. Nöjd med mitt köp men kommer absolut skaffa en riktig HTPC så småningom.

Av mesmile
Skrivet av TheMuffinMan:

Jag har ps3 media server men kanske är fel då. Länka gärna till den som är rätt.

För text fungerar inte för Mig iaf, det står bara att ingen text är tillgänglig...

/K

Om jag går in i Transcode mappen när jag ska spela upp en iso får jag upp en lista med alla tillgängliga språk och undertexter.

/mvh

Av mesmile

Alla ni som klagar på kanterna, har ni provat att spela själva? Jag har inte det, men min spontana gissning är att man tänker på kanterna max en kvart eller så och sen inte tänker på dem överhuvudtaget. Hjärnan är bra på att anpassa sig.

Av mesmile

Jag har trådat mellan PS3 och router och trådlöst (n) från router till dator. Serier i Xvid går utmärkt. Ska jag kolla film plockar jag fram den långa sladden (15m) och trådar upp datorn med routern. Inte så snyggt men betydligt enklare än att göra en snygg dragning förbi alla dörrposter.

Av mesmile
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anders.149
Just ja, det stämmer ju faktiskt! Några resultat av denna "försäljning" har jag inte sett, har du något länkbart?

Fast samtidigt är detta ingen AAA-titel men likväl en lyckad indieproduktion.

Det finns två ganska täckande blog poster som täcker försäljningen.

http://2dboy.com/2009/10/19/birthday-sale-results/

och

http://2dboy.com/2009/10/26/pay-what-you-want-birthday-sale-w...

Kan sammanfatta några nyckeltal här:

*Under 13 dagar kunde man ladda ner World of Goo och betala valfritt pris >= 1 cent

*Totalt 83,250 kopior laddades ned.

*Den genomsnittliga betalningen var ca 1.5$ den första dagen och steg sedan ganska linjärt till 3$ dag 13.

*Flest valde att betala minimumbeloppet, dvs 1 cent.

*Fördelning över vad folk betalat efter första veckan[från blogpost 1]:

http://2dboy.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/histogram.png

Min personliga tolkning är att de allra flesta pirater faktiskt bara är extremt snåla. Självklart finns det många som är villiga att betala ett rimligt pris men totalt sett kan man inte tala om pirater som en homogen grupp som lägger ut mycket pengar på media.

Av mesmile

Riktigt snyggt! Tycker inte du ska göra alltför mycket mer med burken, stilrent räcker långt!

Av mesmile

Vem köper 20 spel om året?

Köp äldre eller begagnade spel, mycket billigare. Eller låna av en kompis. Även om man köper ett nytt spel för 700kr så är det jämförelsevis billig underhållning om man t.ex. hittar en riktig pärla som ger 50h+.

Men att spel är dyra känns inte som något nytt. Kommer ihåg att jag köpte Donkey Kong Country till SNES för 799kr nån gång på 90 talet. Som en jämförelse betalade jag ca1400 för spelkonsolen...

Av mesmile

Jag har ett Dinovo Edge till min stationära som jag är mycket nöjd med. Det är grymt snyggt med bra räckvidd och batteritid. 5min laddning räcker en hel dag. Jag skulle dock välja ett tangentbord med numpad om jag hade plats (mitt nuvarande skrivbord är för smalt).

Av mesmile

Stalker fult? Tycker det är det spel med i särklass snyggaste miljöer/ljussättning/stämning. Far Cry är också riktigt snyggt, men alla miljöer där känns förfärligt plastiga. Sen att det är ett riktigt skitspel i övrigt drar ju ner helhetskänslan rätt mycket.

Men om du inte gillade de två tidigare spelen var det väl ingen högoddsare att du inte gillar detta heller

(EDIT: Riktat till cat_fish såklart)

Av mesmile
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DjBeowolf
De konsolerna förstör dock är ju utveckling i de grafiska delarna i spelen.
Ps3an och Xboxen var maxad från start hårdvarumässigt om man kollar på spel.

(...)

Kolla bara spel som ff7 damn rötten grafik skulle jag vilja säga, men jävlar vilket grymt spel, och vad jag vet gjordes det till psx först.

Så de enda som fuckas med konsoller är utveckligen av de visuella delarna i spelen.

(...)

Det här är intressant: Konsolmarknaden håller tillbaka den grafiska utvecklingen som i sin tur är en stor anledningen till att konsolmarknaden vuxit sig såpass stor. Om spelare brydde sig mindre om bra grafik/animeringar/röstskådespelare/musik skulle spelen kunna utvecklas med betydligt mindre personal vilket skulle bli betydligt billigare vilket i sin tur skulle kunna leda till att det skulle vara mer lönsamt att inte bara utveckla ett fåtal stortitlar.

Men det är bara vad jag tror

Sen vill jag inflika att FF7 ansågs vara bländande vackert när det kom!

Gamespot: "This is the most dazzling visual experience to date on any console."

IGN: . "FF7's graphics are light years beyond anything ever seen on the PlayStation, making Wild Arms look like a Yarouze demo (we have nothing against Wild Arms, but FF7 is that good). "

Tycker själv att det fortfarande är snyggt. Bra design väger betydligt tyngre än högupplösta texturer.

Av mesmile
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bud_bundy
Frågan kring vilka tillvägagångssätt som är troliga att utomjordingar skulle kunna gå tillväga innan en öppen kontakt är annars en intressant fråga, men kanske lite utanför trådens ämne.

Att de letar upp den största idioten i en byhåla och gör undersökningar på denna, sedan låter denna idiot komma tillbaka till samhället där den prata sin dynga, och kanske gör om proceduren flera gånger är för mig en ej realistisk tillvägagångssätt.

När du lägger fram det på det här sättet låter det ju inte alls så korkat! Måste ju vara mycket bättre att plocka ut ett gäng idioter som ingen bryr sig om än att ge sig på samhällets elit. Iof kanske de gör det också, bara att de som inte är idiotklassade håller tyst om sina upplevelser för att inte bli idiotklassade!

Av mesmile

Ja, det var steams språkinställning som ställde till det. Irriterande att språket i spelen ska vara bundna till ett externt program.