Inlägg

Inlägg som me_martin har skrivit i forumet
Av me_martin

Annonsen är avslutad

Av me_martin

Playstation move kontroll

Hej

Är på jakt efter en eller två playstation move kontroller. Köper omgående, skriv gärna vad du har.

Martin

Läs hela annonsen här

Av me_martin

Bra typ av artikel, keep them coming!
Själv har jag suttit på boll i 10år framför datorn, ergonomin är viktig.

Av me_martin

Kan inte hitta någon information om att den inte skulle få användas i EU. Hur kom du fram till det? 🙂

Av me_martin
Skrivet av CayLe:

@me_martin:

Det här med att öka volten har jag letat efter, hade dock hoppats på firmware mod

Syns den ändrade spänningen i t.ex Afterburner?

Det syns inte i Afterburner, jag använder en multimeter för att se spänningen
Utan denna mod ligger min toppspänning på 1.25V medan Afterburner säger 1.21V. Så Afterburner visar fel med ca 40mV i mitt fall och mitt kort är nog inget undantag.

Skrivet av jnilssonn:

Fränt! Har också klurat på hur man kan göra detta. Har sett andra mods där man löder dit ''liquid silverpaste'' på pcb så den tillåter mer kräm. Är dock inge erfaren med lödning så har undvikt detta. Förstår inte varför GPU har ''unlocked voltage'' som en CPU idag. Kanske lättare att ta sönder? Aja, bra jobbat!

Det är förmodligen en kostnadsfråga som gör att Asus valt att inte implementara stöd för att ändra spänningen via mjukvara. Antingen så ville dom inte att folk ska kunna överklocka och då köpa deras dyrare kort istället eller så ansåg dom att det skulle kosta mer än nödvändigt att implementera stödet. Det kan ju vara så att dom missat att göra det också

För att kunna utnyttja denna mod så är det att rekommendera att göra en Power limit mod också, den som du pratar om. Höjer man spänningen bara lite så går kortet nästan aldrig upp i boost :/

Av me_martin

GTX970 Core Voltage Hardware mod tutorial/guide

Hej,
Jag fick för mig att överklocka mitt Asus Strix GTX970, insåg att det inte gick att öka spänningen till GPUn och började då kolla runt. Jag hittade inget så jag bestämde mig för att ta en titt på kortet. Det hela har resulterat i att jag fixat en modefikation till kortet som tillåter en att öka spänningen till GPUn, jag hittar ingen som har gjort detta tidigare för detta kort så jag vill dela med mig av det jag gjort till er.

Denna modefikation borde även fungera till de flesta tillverkarna av GTX970 men också GTX980.

Observera detta: Denna modifikation är på egen risk och riskerna är stora med denna modefikation!

Jag har gjort en tutorial/guide (på engelska) över hur denna modifikation kan göras, ni hittar den här i PDF format:
GTX970 Core voltage hardware mod

Har ni frågor så ställ dem gärna, jag svarar när jag kan.
Hittar ni några uppenbara fel i min text så hojta till!
Hoppas detta hjälper någon!

Av me_martin

Ny update, det går att höja spänningen till gpun!

Av me_martin

En update, jag tog det säkra före det osäkra och började implementera min ide på ett sådant sätt så att jag om jag lyckades så skulle spänningen sänkas.
Jag har lyckats, jag ska inom kort fixa så att det går att höja spänningen!

http://imgur.com/a/JxvPn

Av me_martin

@ClintBeastwood: Jag antar att det finns bios, men vet inte hur högt man kan nå och så tar det sån tid att sitta och modifiera bios och flasha om hela tiden. Mycket smidigare med en bra hårdvarulösning (och roligare)!

Värt att tillägga för den intresserade är att jag ser inga skillnader på spänningen till gpun när jag voltklockar med NV-Inspector! Jag har mätt spänningarna på kortet direkt och ser ingen skillnad!

Av me_martin

haha du kanske har rätt om att den e värdelös men tro vad du vill saksamma för det jag skrev om men tack för omtanken

Av me_martin

Yes, det håller jag koll på
för tillfället går mitt till max 70 under last så har en del marginal

Av me_martin

GTX970 core voltage hardware mod

Hej

I förrgår fick jag för mig att överklocka mitt Asus Strix GTX970 och självklart ville jag öka matningsspänningen till gpun. Efter att jag kollat runt lite så fick jag för mig att det inte fanns något enkelt sätt att göra det på om man vill öka mer än ca 40mV! Så jag tog ut grafikkortet och inspekterade hur saker och ting är gjort.
Jag har kommit fram till att en IC från International Rectifier vid namn ASP1212 används för att PWMa några switchregulatorer och genom det sätta spänningen. Nu till mitt dilemma, jag vill ju ha högre spänning! Antingen så fixar jag en egen PWM signal (jobbigt!) eller så gör jag på ett annat sätt som kanske kan fungera och som jag vill fråga er om.
Enligt det minimala databladet som jag hittat för ASP1212 så finns det en pin (VCPU) som jag tror används som en feedback. Min tanke är att det borde gå att kapa tracet till denna pin och sätta in en spänningsdelare där för att "lura" den och sedan kompencera så att jag får en högre matningsspänning. Men jag vet inte om detta är fallet och att göra detta med grafikkortet medför några risker Är det någon som har någon input till detta?

Av me_martin

Tja,
Vet inte riktigt om jag förstod vad du menar med din fråga "Vad för sorts strömkälla kan man använda?", kan batterier vara den källan du letar efter?
Jag vet inget om din RGB-slinga så jag kan inte ge dig något bra svar på vad du behöver för att få den att lysa men jag kan ge dig tips och några tankar!
Som "strömkälla" så brukar jag använda just en strömkälla för att driva LEDs, googla "Current Source" så kan du läsa mer.
Du säger att den ska matas med 12V och att de drar 10W/m, du ska ha 2m -> 20W för att driva din RGB-slinga, det är ganska mycket. Du kommer behöva ett ordentligt batteri för att kunna driva detta längre än några minuter! Om vi hoppas på det bästa så kommer all energi att bli ljus och inte värme, om inte så se till så att du inte bränner dig
En annan sak som du bör tänka på är hur du kapar och sedan kopplar ihop din slinga, med en kort förklaring: För att få olika färger så måste man driva de olika färgerna "RGB" olika mycket, råkar man blanda ihop någon färgkanal så kommer man få fel färg. Hoppas att detta hjälper dig lite i alla fall

Av me_martin

Battlefield 1 directx error fix

Jag har lyckats fullösa det där problemet.
Det som går fel om jag fattat är att gå från "window mode" till "full screen", så om man ställer in "window mode" så startar spelet. Inte lika roligt att spela på men funkar tills nvidia fixar drivrutinerna.

I filen ..\*\Users\*\Documents\Battlefield 1\settings\PROFSAVE_profile
byter man på rad 38: "GstRender.FullscreenEnabled 1" -> "GstRender.FullscreenEnabled 0"
alltså byt till en 0a
Spara och prova att starta spelet.

Hoppas det funkar för dig!

Av me_martin

Tja!

Från det du skriver så framgår inte jättemycket detaljer, antar att du sitter på någon servo som du vill styra på något sätt via tangentbordet! Servo kan vara att föredra då de är enkla och det finns enkla bibliotek för att styra dessa (kolla Servo biblioteket som följer med ARduino IDE:n), har du exempelvis DC motorer kommer du förmodligen vilja köra med h-bryggor. För att styra dessa kan du göra på fera olika sätt, vill du göra det snabbt och enkelt kan du skicka saker seriellt via "Serial Monitorn" som finns i IDEn (förstoringsglaset) annars kan du använda Bluethoot där kan du kolla på "www.m.nu" där de säljer "Bluefruit EZ-Key" vilket kanska skulle vara enkelt för dig då de har tagit fram den för det du efterfrågar på ett ungefär, annars kan du kolla på Bluethoot med HC-05 som är ganska väl dokumenterad.
Du kan också använda dig av andra alternativ som Kortvågsradio, detta kan dock vara krångligt då det oftast finns mycket "brus/störningar" i närheten som kan ställa till det för den nya
BTW om du kör servos så se till att de är av typen continuous rotation annars kommer nog inte din robot så långt

Hoppas det jag skriver hjälper!

Av me_martin

Köp en beggad reciever och några nya högtalare till, då får du nog ut mest i min mening

Har vart iväg och lyssnat en del och fastna för och valt ett par "Monitor Audio Bronze BX2" som jag har i mitt vardagsrum på ca 15m2 , bra drag och bra ljud tror det ligger inom ramen för din budget också! Men åk iväg och lyssna i affärerna, man ska försöka undvika att köpa högtalare utan att ha provlyssnat, det är det bästa tipset du kan få av mig

Lycka till

Av me_martin

Har inte provat hd 558:an men generellt tycker jag Sennheiser gör väldigt bra balanserade hörlurar (man får självklart vad man betalar för). Har haft ett antal par Sennheiser några i prisklasser över det du är ute efter (köpte exempelvis nyss ett par "Momentum" som jag är väldigt nöjd med). Men är 558an bara ett litet snäpp under HD595 (som jag ägde en gång i tiden) så kör på den!
Äger ett par "AUDIO TECHNICA ATH-M50S" också men tycker dem gemtemot HD595 är otympliga och inte lika bra balanserade.

Men ljud är väldigt personligt så ta mina åsikter med en nypa salt, tror inte din far blir missnöjd över varken "AUDIO TECHNICA ATH-M50S" lr "Sennheiser hd 558", men min personliga åsikt är dock att Sennheiser gör jävligt bra hörlurar

Av me_martin

Fast oj såg nu att den trådlösa funktionen kostar en 1000spän extra

Av me_martin

Det är nog "ordentlig bas" som kommer leda till klagomål
Vad du ska ha är svårt då det är väldigt personligt det där med ljud, men då du bor i en studentlägenhet (som oftast är liten) och vill ha "bra" ljud så skulle nog ett par skysta aktiva studiomonitorer varan något! Finns en uppsjö olika högtalare av detta slag, ett säkert kort kan nog vara att gå på något av de mer kända allternativen. Du kan kolla på denna sida, väljer du något av de allternativen lär du inte bli besviken men för att vara säker bör man alltid provlyssna högtalare innan man köper några (som sagt, ljud är väldigt personligt)
http://www.thomann.de/se/topseller_stmo.html

"Zånkt" förslag är nog väldigt bra, smidigt med trådlösa högtalare

Sen kan självklart andra faktorer väga över detta alternativ, ett exempel på detta kan vara frågan över hur många olika källor du ska ha! Ska du köra film och musik från enbart en källa (ex datorn) är nog det nämda alternativet mest praktiskt men har du fler källor så som 1st TV 1st dator 1st cd-spelare (alltså 3 källor) kan en reciver + högtalare vara ett bättre allternativ

Av me_martin

Du kan alltid googla på "LG 42LA690 review" samt kolla om du hittar reviews på tex youtube.com för att överväga om tv:n lever upp till det du vill ha!

Att MrZodiak skulle satsa på en 4k tv istället är ganska irelevant info för din frågar, exempelvis pga att om du ska kolla på tv sändningar får du nog vänta ganska många år innan du kan utnyttja en sådan upplösning!