Inlägg

Inlägg som Demonlord har skrivit i forumet
Av Demonlord

Tanka ner senaste drivrutinen från AMDs hemsida. Nej du behöver inte installera drivrutinen 2ggr. Kör 2x HD4850 i CF ett är ett Gigabyte kort och ett är ett Sapphire kort. Det som händer är att prestandan ställs efter det sämsta kortet i kedjan. dvs om det ena kortet har en gpu eller minnen som är lägre klockat så klockas båda efter det sämsta (vilket man sedan kan ändra själv efter behov). Har du olika minnes mängd kommer detta ställas efter det kortet som har minst minne.

Av Demonlord

Haha ja man är så gammal att man körde gfx kort (3dfx) innan de två giganterna som är på täppan nu. Men om jag får lägga mitt veto så är jag för enhetliga/homogena system dvs cpu, gfx och chip set från samma tillverkare. Det ända sådant som finns kvar idag är AMD, då Intel så fint dumpade andra chip set tillverkare (till det sämre Intel chip seten är riktigt dålig kvalitet). Det finns ju fortf nvidia chip till AMD plattform som ju faktiskt är riktigt bra.

Av Demonlord
Skrivet av Lei:

Om ovanstående inte hjälper kan det vara för att din Windows är nyinstallerad. I början drar den igång någon Process eller Service som optimerar installationen men drar en massa CPU-kraft medan den gör det, den slutar av sig själv efter några timmar. Jag kom inte ihåg vad den hette men du kan öppna Performance Monitor för att se vad som drar CPU-resurser och sen google på namnet.

Kan det vara superfetch du tänker på ?

Av Demonlord

Har kört Diablo sedan Diablo 1 släpptes. Har kört allt man kan tänka sig i hack and slash och detta är min kategori av spel jag kommer antagligen inte tröttna än på ett bra tag. har ju trotts allt 9 chars kvar att köra upp i level 60 :). Ja ni 40 vintrar ung var det här.

Av Demonlord
Skrivet av Hemlighet:

Jag är medveten att AMD inte presterar lika bra som intel.
Men allvarligt talat, Jag lägger fan inte ut 3-9 tusen på en av de senare processorna från Intel..
Jag har AMD Phantom II 3.2 Ghz Black Edition. Jag är helt nöjd med den. Ska senare köpa en 6 eller 8 kärnig om nåt år. (eller kanske 10, 12 kärnig om det finns).
AMD kanske inte är 'Best in test / best in the world', Men dom har fan mycket bättre priser.
Ger hyvsat prestanda till inget overkill pris som Intel.
6 kärnig på 3.2 GHZ för 5100 kr? WTF?! Och glöm inte moderkort till dom ligger INTE under 1900 kr...
Jag får idag 6 kärnig 3.8 GHZ + Moderkort som kan köra Crossfire, sata 6 gig, USB 3 med mera för 3000 kr.
Em... Jag väljer lägre prestanda till mer humana priser TACK.

Och sedan så får du ett moderkort med ett chipset som håller längre

Av Demonlord
Skrivet av rakat:

Så de 10 fördelarna som är listade stämmer inte och bör tas bort menar du? Gå gärna igenom en och en och berätta varför de inte stämmer. Om du kommer på bra argument så får jag väl helt enkelt plocka bort alla dom 10 punkterna.

Kan inflika med att jag förstår att användare inte tycker om metro för 90% av dator användarna använder inte appar. Jag anser själv att metro är helt ointressant då jag inte använder appar, och använder jag appar inte fan vill jag göra det på min stationära dator då gör man det på en surfplatta eller telefonen. I mitt användande av en dator så kommer metro att slöa ner och komplicera mitt arbete med maskinen. Ja men du behöver inte använda metro start menyn jo hur man än vrider och vänder på det så hamnar man där ändå när man sitter i desktop läget utav misstag osv.

Jag tycker att på mobila enheter med touchscreen är det jätte bra. Men på fullfjädrade laptops och stationära bör ms göra en variant utan metro och appar. Risken finns att Win 8 floppar pga av metro och tittar man på företags sidan så har du 98% av teknikerna som redan nu är emot metro ivarjefall utav dom jag har snackat med.

Detta är min åsikt och inget påhopp

Av Demonlord

Det finns även i kaffeautomater

Av Demonlord
Skrivet av Lonefox:

x64-licensen då?
Vilka har den?

x86_64 licensen ägs av AMD

Av Demonlord
Skrivet av Nikkop:

Jag sitter hemma i min säng, eller rättare sagt ligger ner, tittar på fotbollsmatchen Irland - Kroatien och skrattar åt dina inlägg.

Du har verkligen ingen aning förutom det du själv antar och tror är rätt.

Visst, det säljs fler s1155 än AM3/+, men att "nästan alla moderkort som köps är 1155" och att AMD's moderkort är instabila?? Vad baserar du detta på? Fingrarna du ser igenom när du silar bort det du inte vill se? (att AMD faktiskt levererar bra grejer).

Jag har aldrig haft problem med mitt AMD-system, rättare sagt så är jag så nöjd man kan bli, stabilt, aldrig kraschat (endast vid OC och drivrutinsfel från grafikkortet) och krossar allt jag gör med min dator.
(Jag hade en Intel före denna maskin och är ingen fanboy, snarare öppen för båda förslag)

Intel må vara bättre, men det gör inte AMD till dåliga.

Bara för en Ferrari är bättre än en Audi, är Audi automatiskt dåliga?
Bara för en tjej är mindre ful än en annan, är hon då snygg?

Nä, precis.

Håller med men jag vill flika in att kvaliteten hos Intel och AMD processorerna inte är dåliga, kvaliteten är jätte bra. Men på chipset sidan har jag utav erfarenhet upptäckt att Intel faktiskt har sämre kvalitet än AMD då syftar jag på livslängd och tillverknings kvalitet. Upplever att fler Intel baserade MB går sönder lättare och oftare.

Av Demonlord
Skrivet av Disney:

AMD POWER!

billiga är dom o vem behöver en i7 för o surfa ? tvivlar på att man ser någon skillnad på en amd burk o intel burk i ett blindtest... dvs samma grafikkort i båda burkarna... men själv sitter man ju bara på ett 5870 så där är ju min flaskhalsen...

Skulle inte säga det jag sitter på 2x 4850 i cf å det funkar fint kör allt i full hd utan problem.

Av Demonlord
Skrivet av ACR83:

Jo det har dem säkert men AMD gör ju ingenting överhuvudtaget

All teknik som AMDs gpuer har stöd för har dom utvecklare till AMD kör öppna standarder och hjälper dessa med utveckling.

Av Demonlord
Skrivet av Ratatosk:

Man köper det som ger tillräckliga prestanda och uppfyller de behov man har.
I annat fall är Koeningsegg för 10 miljoner styck, det givna valet när man köper bil.

Japp för den går minsann på etanol hehe

Av Demonlord
Skrivet av Dallebull:

Personligen hade jag gärna betalat AMD lite extra för en sämre prolle än Intels, bara för att jag hejjar på Underdogen...
Nu är det dock så stor skillnad så det e inte ens o tänka på.

Skillnaden är inte så stor som graferna säger om man kör sin skärm i full hd så märker man knappt skillnaden vid tex spel. Då är det ju inte cpun som jobbar så mycket utan gpun

Av Demonlord
Skrivet av smacked:

Visserligen, men Intel gör ju även SSDs och nätverkskretsar (och säkert något mer, minns inte).

Skickades från m.sweclockers.com

Nätverks kretsar gör amd med, plus de flesta remote access kort till servers, styr kretsar på raid kort av den lite dyrare sorten mm. Jag har faktist ett Intel raid kort dar det sitter en styr krets från AMD

Av Demonlord
Skrivet av Aenarian:

Därför att de faktiskt inte är starka på servermarknaden?

http://www.trefis.com/stock/amd/articles/108685/amd-looks-to-recoup-lost-server-market-share-with-arm/2012-03-15

(Ber om ursäkt för länken, men jag har inte tid att leta efter någon bättre källa. Det viktiga står där i alla fall).

Dessutom så kommer inte utvecklingen att avstanna helt om AMD går i konkurs. Intels största konkurrent är fortfarande Intel och för att upprätthålla sin omsättning behöver de ha argument för att folk ska köpa nya processorer. Däremot så kommer utvecklingstakten minska och priserna öka till viss del.

På superdator marknaden så är det lite tvärt om där är det IBM och AMD som ligger bra till

Av Demonlord
Skrivet av ACR83:

Problemet med AMD och ATI är att det inte utvecklar något nytt.
AMDs strategi är att använda gammal teknik så länge så möjligt och piffa upp det med fler kärnor och höjer mhz så det ser mer attraktivt på papper.
ATI enda strategi är att vara ute med sina grafikkort så tidigt så möjligt och skryta med att man är först med den senaste DirectX eller mindre nanometer men inget eget jo Eyefinity med det hade varit roligare om det satsade mer på ny mjukvara som 3dvision.cuda.PhysX. Ray tracing osv det är bara billig knep att komma på något nytt.

Om jag inte minns fel så har faktiskt nVidia köpt alla dom teknikerna du talar om det var inte deras egna från början. PhysX vet jag med säkerhet att dom har köpt.

Av Demonlord

Jag handlar AMD och kommer så att fortsätta och det är del för att intel baserade moderkort har så jäkla dålig kvalitet på chip seten. Vet inte hur många mb:s jag har fått byta både privat och i jobb, men procent satsen väger över att AMD baserade kort är bättre och håller längre. Det är ju ett plus att AMD:s produkter är billigare med. Jag hoppas verkligen att AMD studsar tillbaka för vi behöver både Intel och AMD. Det blir förmånligare för oss kunder.

Av Demonlord

När jag jobba för DELL så gick en SCSI 15k 73 gb disk lös på ca 3900kr st. ca 1700 kr för privat kund på dustin vid det tillfället.

Skrivet av Zotamedu:

Jag har inte den blekaste om vad företag betalar och det varierar väldigt mycket beroende på företag. Ska du ha egen firma betalar du samma priser som vi fast utan moms. Är du Google betalar du nog betydligt mindre när du köper partier om 10000 diskar åt gången. Är du ett annat företag som köper SAS 15 krpm så betalar du betydligt mer än vi gör för våra 2 TB 5400 rpm.

Av Demonlord

Nej dom betalar inte så lite men dom har mängd rabatt. Sen är det beroende på vilket företag/kontrakt. Större företag köper sällan diskar från en butik utan direkt ifrån tillverkaren av sin server typ dell, hp osv. Detta beror ofta på hur kontrakten ser ut på server maskinerna/SAN/NAS osv. Vissa tillverkare godkänner inte 3 part hdds.

Skrivet av Granter:

om du tror helt seriöst att företagen för betala samma priser som vi får göra, de kostar nog dem knappt 400kr per disk pga av dealar som inte vi vet om.

Av Demonlord

Har man en gång jobbat på dells support så förstår man kvaliteten på supporten och man förstår behovet av support, då gemene man inte har den blekaste aning vad dom skall göra när nått är knas

Skrivet av thexps:

Har man en gång ägt en dator från Dell och upplevt deras service så slutar man ifrågasätta priset.