Inlägg

Inlägg som Demonlord har skrivit i forumet
Av Demonlord
Skrivet av Kent:

Det är helt upp till butiken ifall dom vill acceptera s.k. andrahandsgaranti. Just Komplett är det inga problem med så du har både 3 års reklamationsrätt och evt. garanti.

Finns ingen lag som ger dig 3 års garanti och dessutom gäller reklamationsrätten endast den ursprungliga köparen. Nu är Komplett som sagt snälla och acceptera garanti/reklamationsärenden i andra hand, men det är helt frivilligt.

Det finns en lag som heter konsumentköplagen och den säger att alla produkter som säljs i sverige har 3 års garanti ifrån tillverkaren. Återförsäljare har 1 år alternativt 2 år. Men återförsäljaren är den som förmedlar om det har gått längre tid än deras egna garanti. Sen så är det fel som uptåt utan yttre påverkan dvs modning osv varan skall vara i orginalutförande

http://www.konsumentverket.se/Lag-ratt/lagar/Om-konsumentkopl...

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfatt...

Som jag sa han behöver ett kvitto eller ordernr så att komplett kan hitta köpet i sitt system. Jag har själv använt mig av konsumentköplagen i andra hand. Plus att jag har jobbat med sådana ärenden när jag jobbade för Dell.

Av Demonlord

Åberopa RMA hos komplett ta reda på ordernr osv från förste köparen. Börjar komplett gnälla så släng konsument köp lagen (Svenk lag) i nyllet på dom vilket säger att du har 3 års garant genemot fabrikationsfel och det är upp till tillverkare och återförsäljare att motbevisa. Men viktigast är ordernr så att dom får ett kvitto som styrker köpet.

Av Demonlord
Skrivet av HoChi:

Vete fan om du inte har rätt ändå... engelska Wikipedia pratar om silikon som en vehikel för det värmeledande ämnet. Jag ber om ursäkt istället.

Beror lite på stavning och silicon och silicone. silicon = kisel, silicone = silikon

Av Demonlord
Skrivet av filipcombat:

Fick tanken som mrqaffe fick också nu. Har du bara dragit bort cpun? Dvs du bara slet bort den från socketen? Råkdade göra det samma på min amd phenom ii en gång. Inte roligt att sitta med pinset...

Tyvärr är det så ibland att efter långt användande av maskiner så kan pastan torka, vilket resulterar i att pastan sitter som cement och när man lossar kylflänsen och lyfter på denna så följer ofta cpun med.

Av Demonlord
Skrivet av twit:

Det roligaste med D3 är att se hur det bedömts enligt Metacritic.

Ja precis vilket ska man lita på skribenter eller användarna en annan post att jämföra med http://www.metacritic.com/game/pc/krater

Av Demonlord

Coolt då kan man ju spela vidare ett tag då!!!!!

Av Demonlord

Varför inte bygga ett Vmware kluster så får du anv dina kunskaper i nätverk

Av Demonlord

Jag upplever windows xp med sp3 som otroligt slött. Jag har äldre maskiner med bara 1gb ram å typ 1,5 ghz 32bit cpu som funkar bättre med win 7 än xp dvs snabbare stabilare. Skaffa något av de smalare windows 7 tex home basic

Av Demonlord

Alien VS Predator på steam med extra pack det gick väll för typ 60 kr totalt . Nästa blir nog Krater på steam

Av Demonlord
Skrivet av ZnaxQue:

Tackar för länkarna där. GGS-Data har både diskdrives och backup-batterier (som var precis på att börja läcka!). Är dom verkligen nya NOS diskdrives dem har där, eller refurbished? Priset var helt okej fr prylarna, blir nog att beställa efter jag testat modden med TEAC diskdriven.

Jag har faktiskt för mig att dom är splitter nya det brukar annars stå att det är refurbished Där finns massa trevliga grejer till A500 bla adaptor så att man kan köra kort avsedda för A600 och A1200s klockport plus ett litet kort så man kan köra A500 direkt till en tft skärm via vga kabel.

Av Demonlord

Nja det du söker är Fjärrskrivbordet och vad jag förstår så finns det bara i ultimate och pro varianterna. Dessa har då utökade nätverks funktioner än resterande varianter.

Skrivet av maskh:

Skumt. Jag har fått för mig att det är samma sak.

Och hur använder man denna fjärrhjälp i så fall? Det ska ju tydligen gå att ta kontroll över muspekare och tangentbord på den dator man fjärrhjälper. Borde ju funka bra till syften som att bara lägga till torrents från Chrome i ett torrent-program.

Av Demonlord

Tips från en gammal Amiga nörd behöver du Amiga komponenter så finns det på www.ggsdata.se finns det inte på sidan så ta kontakt med butiken. Annars så finns det tilverkare i Polen www.elbox.com. Annars så lägger du bara en sökning på tradera eller blocket. Jag misstänker att din disk drive är lite kass så mitt råd är att köpa en ny på ggsdata dom brukar ha både interna och externa diskdrives.

Av Demonlord

Tja du kan ju använda laptopen som tunnklient....

Av Demonlord

Har några förslag till Forsaken World, Lord Of The Rings Online. Lirade en hel del Archlord förr med det va rätt kul.

Av Demonlord

Jag hade lyft på kylaren och bytt kylpasta, den som sitter på från början på alla kort har en tendens till att torka och då fungerar det inge bra. Jag rekomenderar Arctic Silver 5 pasta den bästa som finns på marknaden. Övrigt så hade jag kollat om det behövs rengöras från damm. Ytterligare så kan man räkna med höga temps när rums tempen går över 25 grader.

Av Demonlord

Du har nog inte speglat skärmen utan du har utökat skrivbordet. gå in i inställningarna och identifiera skärmarna sedan i dragnings fliken så använder du önskad metod tex kloning

Av Demonlord

Jag sitter i en lite äldre kontors stol med skinnklädsel som går att ställa på alla möjliga sätt den gick väll lös på runt 3000kr när den var ny. Annat som jag anser med prylar runtom datorn är bordet det skall vara stort, så att man kan lägga upp armbågarna på det för att skona leder för förslitningar när man sitter vid datorn. Skärmen jag har är en 22 tums Dell skärm som tar full hd och är under 5 ms dot pitch liger på under 0.27 jag anser att det är inte värt ännu så länge att byta den då den fortf har behagligt ljus och färg mm. Musen är en ACE gaming edge T2 som har fungerat jättebra för mig, och jag har ett Logitech Ultra X Flat tgb som dock börjar bli slitet och inte alltid är det bästa för spel. Musmattan är en Qpad mjuk gummi matta som funkar bra. Att lägga ut oerhörda pengar på tillbehör är inte nödvändigt då det finns produkter som är billiga som även ingjuter kvalitet och som faktiskt håller. Tex jag skulle älldrig lägga 1500 på en mus då jag vet att en som kostar 600 är bättre för mig, allt är inte e-penis här i livet.

Av Demonlord
Skrivet av gudbrandsen:

Fan kan inte IBM eller typ Nvidia köra på x86 ? Jag vet att Nvidia inte har patentet men det har IBM och IBM har dubbla omsättningen än vad Intel har. Skulle va roligt om det skulle komma in en till som kan konkurrera med Intel.

Om jag inte minns fel så har IBM och AMD ett samarbetes avtal där AMD får ta del av IBMs forskning. Som jag har läst innan så har IBM en intressant forskning om germanium som kan ersätta kisel i chipen. Germanium kan tillverkas i mindre tillverknings teknik än kisel och är avsevärt mycket svalare

Av Demonlord

Av installera den gamla drivrutinen och installera den nya efter det.

Av Demonlord
Skrivet av IB:

Vad är det för BS från Telia om att det inte går att koppla en router till deras modem? Om det är ett modem med inbyggd WiFi osv. så kan man stänga av allting och bara använda det som modem, kallas bridge-mode.

Mitt förslag är att ni tar en gammal dator och byggen en PfSense router, det är en kraftfull och stabil linuxdistro som gör om datorn till en router. Även en gammal dator har MYCKET bättre prestanda än alla plastroutrar, som er D-link. Till den kopplar ni en unmanaged switch av valfri storlek, för LANet. Till sist har vi frågan om det trådlösa. Där tycker jag att ni sätter upp en eller flera bra accesspunkter, eftersom ytan inte är enorm räcker en AP för att täcka hela kontoret. Frågan är om den pallar alla anslutna enheter. Vad har ni för trafik på nätet? Är det mest surf, e-post och liknande eller är det tyngre trafik?

Fördelen med den här lösningen är att den är lätt att bygga ut. Blir switchen för liten är det bara att byta till en större.

PFsense är inte Linux baserat utan FreeBSD baserat (UNIX like OS)