Inlägg

Inlägg som Demonlord har skrivit i forumet
Av Demonlord

Du måste ha en rutt igenom routern till din web server brukar finnas inställningar för tex dmz eller web applications mm. Det är lite beroende på hur man vill ha det konfigurerat. Jag brukar använda DMZ när jag kör min ftp server och det funkar både utifrån och innifrån.

Av Demonlord

om man nu ska ha ett billigt nätagg så köp hellre detta. Kommer inte ihåg om det var detta eller lillebror på 450 watt som testades
http://www.dustinhome.se/product/5010114734/deltaco-500w-atx1...

Av Demonlord
Skrivet av shogun-r:

Kollat lite nu och jag kör någon av dom gröna antingen http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=763489 eller http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=864268

Skall man tro prisjakt så är Seagate Green på 5900 rpm lite snabbare och lite längre accesstid. Western Digital lite långsammare men lite snabbare accesstid. Seagate är tyst och tom tystare än WD Green.

Laddade ner diskbench och skall kolla lite diskhastigheter imorgon. Lite kul är att jag testade på min 8 år gamla laptop nu. Fick 20 MB/s i läshastighet

Enligt min erfarenhet så är Seagate en bättre disk då wd diskarna har en tendens att dö tidigare. Har bytt många WD diskar genom åren som har dött jämfört med seagate diskar. Har själv 1tb seagate diskar och 2tb green seagate diskar alla funkar bra till film/spel mm.

Av Demonlord
Skrivet av Atalay:

Nope, ingen adapter.

Tack...

Nu undrar jag, det blir inga bi-effekter va?

Jag funderar på att gå och köpa den där adaptern men jag kommer väl ändå kunna få ut max av grafikkortet eller?

EDIT: Det finns två DVI kontakter på kortet. Kollade upp dom och dom skall tydligen vara Dual Link och Single Link var. Spelar det ingen roll eller, vad är skillnaden?

Ofta när man kör vga så kan man maximalt köra 1080p upplösning men det står i manualen för ditt grafik kort. Nu har ju vga ingen teoretisk max res men ofta så är den begränsad har jag märkt.

Av Demonlord
Skrivet av AcolYte:

ja, självklart finns det andra utgifter och el är inte gratis, men om du bara ser på el är det inte så dyrt.

V är 5 st i familjen och alla har en stationär dator vi betalar ca 1500kr i månaden det tycker inte jag är speciellt billigt.

Av Demonlord
Skrivet av dexel:

Har precis tagit ett par macro foton på sockeln, inget som ser böjt ut, tyvärr :/

Nej, jag kopplar både den stora och lilla kabeln till ström

Kopplar jag in ström så lyser en grön lampa på moderkortet, som att den står i standby, trycker jag på knappen så går fläktar igång, men en den röda LEDen på morderkortet lyser och sedan stänger den av sig efter ett par sekunder. ingen bild eller liknande när GPU sitter i. Jag får samma fel med 3 olika grafik-kort, och fläkten till mitt slutna vattensystem går igång som den skall. har testat med att ta loss BIOS batteri utan att det gjorde någon skillnad.

Nej, minnena kan jag inte testa i en annan maskin då jag inte har någon med den typen av kortplatser. har ju haft samma fel med 2 olika CPU, både min "gamla" i5 2500K och den nya i7 2600K - borde inte vara exakt samma fel då? Jag jobbar med som tekniker, men mestadels med mjukvara nuförtiden men dom enda gånger jag har varit med om att en CPU har gått är det till 90% användarens fel, tex felaktig hantering eller felaktig överklockning.

det sitter 2st andra datorer i samma uttag, jag har bytt mellan dom olika utan att det gjort någon skillnad.

Som jag skrev det är ytterst ovanligt att cpu blir kass det kan ju iofs vara en bad batch av moderkort från tillverkaren, och att återförsäljaren har fått en hel flock i samma batch.

Av Demonlord

Har du testat minnena i en annan maskin? Annars låter det som cpun som kortsluter och mb går åt pipsvängen. Kör du ps2 tgb? Varför jag frågar är att en polare hade ett ps2 tgb som var kass och kortslöt mb hela tiden och resultatet var trasigt mb. Det är dom 2 grejerna jag kan komma på förutom minnen men det brukar vara sällan som felaktiga minnen pajar andra komponenter. Sen är det otroligt sällan som en cpu pajar. Där jag jobbar som tekniker för en större dator tillverkare byter vi cpu på trasiga maskiner sällan eller aldrig.

Av Demonlord
Skrivet av jonasforever:

Webbhallen sa till mig att vända mig direkt till ASUS efter jag lämnade in datorn första gången till dem för reparation. Därefter gick dom två följande reparationerna direkt till ASUS efter webbhallens egna rekommendationer.

Har den varit inlämnad för lagning av samma fel? För har den det så kan du begära pengarna tillbaka och då spelar det ingen roll om du har haft datorn i 2 år och du skall ha 100% tillbaka.

denna artikel belyser sådanna problem dock är det inte datorer utan en bil men principen är den samma

http://www.arn.se/Vanliga-fall/Kop/Fel11/Fall-1/Fall-1111/

Annars så har du en länk till Konsumentköplagen nedan.

http://www.konsumentverket.se/Lag-ratt/lagar/Om-konsumentkopl...

Tillverkaren/återförsäljaren har rätt att försöka laga ett fel 2 ggr och kan dom inte det så har du rätt att begära att få tillbaka dina pengar.

Av Demonlord

Ja det kan det skulle inte förvåna mig att den jävlas hehe

Av Demonlord

Om man tittar här så har du kriterierna angående installation av det

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms143506%28v=sql.105%...

Det är nog lite beroende på vilken version du ska använda

Av Demonlord

vid uppstart tryck F12 för boot meny välj cd/dvd rom om du inte redan har gjort det. Annars så misstänker jag att ison är fel. Finns att ladda ner på MSDN välj bara rätt version för din nyckel som du har. Alternativt skapa en bootbar usb sticka med programmet

http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_...

Av Demonlord

Ja jag kan ju bara berätta vad jag använder och varför. Jag kör amd gfx, chpset och cpu för att jag tycker att det är bra och kompatibilitetsmässigt är det bra. Man slipper kompatibilitets problem. Till mitt användande så funkar det bra med amd kör ändå inte flera skärmar och inte över 1080p. Kan köra alla spel som jag kör i fullt. I mitt användande privat och professionellt har jag upplevt att Intels processorer är jättebra men att deras chipset fallerar kapitalt på kvaliteten och är sämre än både amd och nvidia. Jag kan mycket väl i framtiden köra cpu från amd och chipset/gfx från nvidia men inte just nu.

Av Demonlord
Skrivet av Anon@tor:

Och intel har minst 12 för servrar

Tilera har en 64 kärnors cpu

http://www.tgdaily.com/hardware-features/33451-tilera-announc...

IBM z10 har 20 kärnor

http://www.dailytech.com/IBM+z10+Processor+Takes+20core+Crown...

Men det är ju då inga x86 prollar. Tänk om Win7 hade funnits för risc prollar hehe

EDIT: Va inne på Tileras hemsida och kollade på deras cpuer dom har till och med en 100 kärnig prolle gaaaahhhh

Av Demonlord

Gött med billigare proppar ungarna och frugan kan nog behöva et par 4 core cpus hehe. Kanske läge för amd att kanske överväga att släppa nya phenom proppar

Av Demonlord
Skrivet av GambitSWE:

Matsushita CD-Brännare...kostade skjortan, brände sönder mer skivor än den brände, ingen burn-broof eller buffert-minne. Många skivor som brännaren inte kände av, alltså satte du in en TDK skiva så kändes den inte igen..som om om släden var tom..Man fick pröva sig fram vilka skivor den accepterade. Man fick typ inte ens vistas i samma rum som datorn, pga att bränningen kunde misslyckas....och sade jag att den endast brände CD-R, och i 2x hastighet...

Jag tror det mer va TDK skivorna. TDK är fan inte bra har samma problem med min LG dvd brännare. Alla andra märken funkar bra men inte TDK. Men det är klar i cd brännarnas begynnelse var dom inte så bra någon av dom hehe.

Av Demonlord
Skrivet av Chawan123:

Skumt, har haft totalt 4 kort från XFX varav två används i min nuvarande dator. Aldrig någonsin haft några problem med nått av korten. Mitt gamla 8600gt från 2007 fungerar fortfarande likaså mitt 260 från 2008.

Ser ofta problem när en partnertillverkare skall göra gfx kort från det konkurrerade teamet. XFX började med nvidia och jag tror att dom korten är kvalitetsmässigt bättre från XFX.

Av Demonlord

Jag skulle i detta fallet köra på ett märke/märken som jag undviker att köpa.

Samsung har köpt fått ett antal olika produkter från detta företag inget av produkterna fungerar i dag, och 75% av produkterna har gått sönder innan ens garantin gått ut.

Western Digitals hdd har bara haft diskar som går sönder från detta märke.

Denver = riktigt skräp håller bara ett par månader.

Nu är detta vad jag anser om dessa märken och kommer alldrig att köpa dessa märkes produkter oavsett. Men dessa har säkert bra produkter med men jag är inte villig att spendera tid och pengar på dessa märken då det finns andra bättre.

Av Demonlord
Skrivet av Yoshman:

Redan när det började gå bra för Apple så kände jag på mig att sättet Microsoft uppträdde under slutet och 90-talet och de första åren efter millennium-skiftet skulle kännas som rena pojkstreck jämfört med ett starkt Apple...

Äger en hel del Apple-produkter (är även äldre än dig, om det spelar någon roll ) och försöker blunda för sådana här saker när jag väljer produkter, vill endast ha det som är bäst för mig. Men är det något som min nörd-själ har svårt att smälta så är det beteende som hindrar teknisk utveckling och ett Apple som börjar vinna sådana här mål i domstolar kommer vara en rejält bromskloss för teknisk utveckling på mobiler. Så måste säga att jag definitivt lägger Apples beteende i minusskålen när jag byta ut min MBP, var rätt säker på att skaffa en retina-MBP tidigare men är inte längre lika säker.

Efter läst sammanfattning av anklagelser och även domen så anser jag att problemet är inte så mycket att Samsung döms givet de patent Apple har, det är relativt klart att Samsung gör intrång. Problem är i stället att juryn helt uppenbart inte alls begriper teknik och begriper definitivt inte hur patent ska tolkas, därför överlevde alla patent som giltiga och där har vi det fundamentala problemet med denna dom.

Jämfört målet mellan Oracle och Google, även här var det rätt uppenbart att Android (Dalvik) gjorde intrång på de patent SUN tagit kring Java som användes i rättegången. Men Google lyckades visa för juryn att patenten saknade teknisk höjd och/eller hade "prior-art". Kan i.o.f.s. ha haft viss inverkan att detta var två amerikanska företag...

Samsung säger att de ska överklaga. Om det går vägen så ska de till 100% fokusera på att få patenten ogiltigförklarade, de ska inte försöka hävda att de inte gör intrång på dessa.

Tror även det ligger lite i att Apple är ett amerikanskt företag. Vi har sett liknande händelser inom stål industrin där usa gick in och stoppade importerat stål. Så jag tror det ligger något mer bakom än bara patent strider jag tror den amerikanska domstolen är lite jävig här. Men det är ju en spekulation som jag har behöver inte betyda att det är så.

Av Demonlord

Ja jag håller med Emil är inte säker på att jag kommer köra det hemma på den stationära burken, så vidare inte det finns något stabilt sätt att stänga av metro. Jag har ju aldrig varit motståndare till Win 8 i sig, mer motståndare mot metro som jag inte gillar känns klumpigt och omständligt för mig då.

Av Demonlord

Om jag har förstått konceptet rätt med APUer och den förra Hybrid-cf konfigureringen så skall alla kort som inte har en extern cf brygga fungera att köra om dom då är cf kompatibla(korten då). Alla kort som har extern cf brygga kan man bara köra tillsammans. Jag har nämligen ett gigabyte mb med int gfx krets hd3200 och detta kan jag inte köra hcf med ett hd3650 som har en extern cf brygga/kontakt. Så i TS fall så tycker jag hn skall köpa en athlon 2 x4 651