Inlägg

Inlägg som zoolution har skrivit i forumet
Av zoolution

Tackar vänligast för svaren. Vet inte riktigt vad jag kommer landa i pris. Tror tyvärr 9000 kr är lite väl optimistiskt.

Kommer iaf sälja skärmarna och datorn separat.

Av zoolution

Andrahandsvärde på stationär setup

Godag allesammans!

Jag har efter många om och men landat i tanken att göra mig av med min stationära setup hemma på grund av att jag sällan nyttjar den. Har helt enkelt blivit för mobil och gått över till en laptop. Har tänkt att jag ska sälja grejerna men skulle behöva lite hjälp med att sätta värdet då jag har för dålig koll på hur andrahandsvärdet ser ut.

Följande ska säljas:

2 st DELL U2412M Ultrasharp (24" LCD IPS skärm) var av en av dem har två röda/döda pixlar.

En stationär dator med följande (det mesta inköpt i slutet av 2011):

  • Cooler Master ATCs 840 Chassi

  • Corsair AX 850W 80+ Gold Modulär PSU

  • Asus P8P67 DELUXE REV B3 Moderkort

  • Intel Core i7 2600K 3,4GHz CPU

  • 16GB (4x4GB) Corsair DDR3 CL8 1600Mhz VENGEANCE

  • GeForce GTX 770

  • Samsung 840 EVO

  • 2 st 2TB WD Caviar Green

  • Optiarc AD-7280S SATA, OEM DVD-brännare

  • Corsair Hydro H80 CPU kylare

  • Diverse fläktar av god kvalité

Värt att nämna är att datorn är extremt väl omhändertagen - städad regelbundet - och allt kablage är snyggt draget etc.

All hjälp att sätta ett pris på allt ovan är högt uppskattat!
Tack på förhand!

Av zoolution
Skrivet av Mothman:

Trevligt Ghost-tema, antar att det är något du har snickrat ihop själv? Kommer hålla ett ögon på nya inlägg.

Har själv två små teman för Ghost här!

Givetvis har jag snickrat ihop det själv. Håll ett öga, kommer troligen komma en del Ghost relaterade poster.

Cleana och fina teman, diggar Pixelpusher.

Av zoolution

Startade en utvecklingsblogg för några dagar sedan. Kommer vara stor fokus på front-end utveckling och design. Använder Ghost som är en bloggplattform i NodeJS, riktigt trevlig.

http://iamfoo.com/content/images/2014/May/iamfoo.png

Hojta gärna till om ni märker några buggar eller dylikt. Annars får ni givetvis gärna följa om ni är intresserade. Kommer bli en hel del JavaScript/CoffeeScript etc. poster framöver.

Av zoolution
Skrivet av Nivius:

* LoL är ALLTID gratis, har alltid varit, kommer alltid (troligen) vara
* Dota2 kostar 28 euro som du inte får en invite. what? om dem nu kastar ut invites (jag har 2 liggandes for some reason) varför tar dem då betalt? jo, dem vill känna lite pengar på folk som inte vet bättre eller inte fått en invite än. dem utnyttjar "suget" efter spelet för egen vinning. det gör inte lol. det är DET som gör det till prostitution

Förstår inte riktigt argumentet att det är dåligt att dem utnyttjar "suget" efter spelet för egen vinning. Det gör ju alla spelföretag, det är det de livnär sig på. LOL har till exempel, till skillnad från Dota2, en FTP (Free To Play) modell som gör att man kan få ett gameplay övertag genom att köpa saker. De vill även dem att man ska bli riktigt sugen på en hjälte och att man ska köpa tillgången till den. De nyttjar suget för en hjälte så att de tjänar pengar, vilket de måste pga. de är ett företag. Sen att man kan farma sig till hjälten eller ej är en annan fråga.

Personligen så föredrar jag FTP modeller där man enbart kan köpa sig till kosmetiska ändringar. Kan tillägga att jag inte riktigt förstår mig på kriget mellan MOBA heller. What ever rolls your boat. Tycker bara det är bra att det finns bra konkurrens som gör att samtliga spel förbättras. Dota2 är det MOBA som jag förnuvarande föredrar personligen.

Av zoolution
Skrivet av phroggyy:

Ah, tackar så mycket! En följdfråga då: kan t ex T anges manuellt när funktionen kallas, då du säger att det är tiden innan animeringen börjar, så kan man ange den för att skapa delay, eller vill man istället lägga in typ delay() med ett värde för att få det? Men tackar så mycket för att du förklarade det, uppskattas väldigt mycket!

Du kan inte, om du vill använda jQuery easing, ange T värdet när du kallar på funktionen - inuti funktionen kan du givetvis ändra det till vad du vill. Jag ser dock inte riktigt meningen med att fokusera eller ändra på T värdet, dess jobb är att hålla reda på var animationen är rent tidsmässigt.

Om du vill att ett element ska animeras efter en specifik delay så kan du använda följande:

$("#pleasAnimateMe").delay(500).animate({top: "300px"}, "slow", "myOwnEasingFunc");

Även den rena JavaScript funktionen setTimeout funkar, men jQuery varianten är helt klart renare kodmässigt.

Av zoolution
Skrivet av phroggyy:

Finns endast ett officiellt easing-plugin (det som står i JQuery API), nämligen detta, och så vitt jag kan se anges inga standardvärden!

Nu har jag tittat lite på detta. Förstår att detta kan vara så smått förvirrande om man inte är så insatt i jQuery.

jQuery hanterar dessa värdena, och de ligger i:

jQuery.fx

Den har även en funktion som hanterar stepping som ligger i:

jQuery.fx.stepping

Detta är inte direkt något du behöver ta hänsyn till, utan du får bara förlita dig på att deras stepping fungerar väl. Det du dock behöver förstå för att fixa dina egna easing funktioner är detta (om man utgår ifrån jQuery easing plugin):

  • X och T anger båda två vad tiden är nu i relation till animationen. X i form av ett flytande nummer mellan 0 och 1, T som millisekunder från starten av animationen.

  • D är animations tiden i millisekunder.

  • B är 0 och C är 1.

Själva easing funktionen, som du t.ex. själv vill göra, ska returnera ett flytande nummer mellan 0 och 1. När jQuery tar emot svaret så beräknas det på följande sätt:

x = start + easingReturnValue * (end - start)

Där start och end är startvärdet respektive slutvärdet på det du har valt att animera.

Det enda du behöver göra är dvs. att skapa din egna easing funktion (som fungerar korrekt enligt ovan regler). Därefter behöver du enbart göra:

$("#pleasAnimateMe").animate({top: "300px"}, "slow", "myOwnEasingFunc");

Det enda som DU behöver specificera är duration, i ovan nämnda fall slow (kan lika gärna vara 400 eller 600 i ms) och funktionsnamnet, sen hanterar jQuery resten själv så att rätt värden kallas till din easing funktion.

Hoppas det hjälpte att få lite information om det hela. Det är inte glasklart i varken deras kod eller på deras hemsidan.

Av zoolution
Skrivet av roundhat:

Jag rekomenderar verkligen boken Head First with HTML, CSS and XHTML. Mycket bra! Dom är även en annan Head First with Java. En hel serie med olika böcker och språk helt enkelt.

En förhållandevis bra första bok, bra innehåll men främst snabbläst. Absolut inte en bok för någon som vill gå in mer på djupet dock.

Av zoolution
Skrivet av phroggyy:

Det jag då undrar är, vilka av dessa variabler är det som anges, eftersom endast 2 stycken anges (properties samt duration enl. JQuery API). Jag är ny till JS/JQuery, och undrar då hur argument som inte definierats kan användas när funktionen definieras?

Är det någon vänlig själ som vill förklara detta för en vilsen nybörjare?

Svårt att säga med de exempel du har visat, du måste nästan länka vilket easing plugin du använder.

Måste se hela koden för att se vad som sker. Högst troligen ligger det default values för de olika easing valen.

Av zoolution
Skrivet av DragonRapide:

vad är rmah?

Real Money Auction House

Av zoolution

Om inte API:t är publikt så skulle jag definitivt ta kontakt med ägaren till hemsidan/företaget först. Annars kan det nog blir lite bekymmer.

Jag kan tillägga att jag aldrig hade tagit betalt för en app där jag inte kan säkerställa att API och data kommer vara uppe och tillgänglig, vilket du inte kan göra överhuvudtaget.

Vad händer om en massa användare köper appen för 7 kr och sedan lägger sidan du tar information av ner?

Av zoolution
Skrivet av mel0dy:

Varför använda setTimeout om du ändå ska använda jQuery?
Då tyckte jag att min kodsnutt var smidigare (som gör exakt samma sak):

$('#elementToFade').delay(1000).fadeIn(500);​

Tittade inte på ditt fiddle exempel. Anledningen till att jag använder setTimeout är enbart ren vana. Har aldrig saknat ett alternativ till setTimeout och därefter inte letat efter en sådan funktion i jQuery.

Man lär sig något nytt varje dag, ditt exempel är givetvis mer kompakt och passande för ändamålet.

Av zoolution

Knåpade ihop detta lite kvickt. Easy peasy!

Kalla på metoden nedan, funktionen kallas med en delay på 1000ms, därefter fade:as den in med en animation på 500ms.

/** * Fade in a element after 1000 ms. * @param $element {Object} jQuery element object. */ var showElement = function($element) { "use strict"; // Call anonymous function after 1000 ms. setTimeout(function() { // Fade in the element, animation duration 500 ms. $element.fadeIn(500, function() { // Do something when faded in... }); }, 1000); };

Av zoolution

Det är väldigt enkelt.

Använd NPM som kommer med node.js...

Skriv:

npm install socket.io

Av zoolution
Skrivet av morphman86:

Den ger ju rätt slutresultat, men den utför operationen en gång för varje option som finns efter den valda. Väljer man 2, så utförs 2 två gånger, väljer man 1, så utförs 1 tre gånger.
Inget som stör för mycket för slutresultatet, men det kanske inte är lika bra om rull-listen skulle vara väldigt lång.

Tittade inte igenom din kod tillräckligt väl. Du avslutar inte dina cases i switch:en med "break". Detta är ett måste när det kommer till JS. Att ha ett default case anses även god sed i JS.

Av zoolution

var $standardFormat = $("#standardFormat"); $standardFormat.change(function() { switch($("option:selected", $standardFormat).val()) { case "1": console.log("1x90 section"); case "2": console.log("2x90 section"); case "3": console.log("Universal Stall 904128"); } })

Av zoolution

Knåpade bara ihop något lite snabbt på tåget påväg hem.

Här är i alla fall en lösning på fråga nr 3. Bara att köra dices.play()

var dices = {}; (function() { "use strict"; dices.play = function() { var rollDice = function() { return Math.floor((Math.random()) * 6) + 1; }, array = [ rollDice(), rollDice(), rollDice() ], counter = 0; for(var i = 0, il = array.length; i < il; i++) { for(var j = 0, jl = array.length; j < jl; j++) { if(i !== j && array[i] === array[j]) { counter++; } } } for(i = 0; i < il; i++) { console.log("Tärning nummer " + (i + 1) + " blev: " + array[i]); } console.log((counter ? counter : "Inga") + " tärningar blev samma nummer"); }; }());

Av zoolution

En enkel HTML sida som ser schysst ut. Passande för ändamålet.

Dock tycker jag produktbilderna skulle behövas göras om. Tycker bilderna under "produkter" kunde vara mycket bättre. Fokus ligger inte ens på produkten i vissa fall.

Annars, bra jobbat.

Av zoolution
Skrivet av Cubebenq:

Har en fråga här, jag går El & Energi där vi läser Automations programmering men jag har ansökt om programmering 1 & 2 kurserna som jag kommer få ha med grabbarna på data linjen då. Självklart ska jag läsa fler kurser i grundämnena så jag kan bli högskolekvalificerad.

Med tanke på att jag är en av dom som har detta nya gymnasium systemet så sa han att programmerings kurserna kommer vara helt nya också. Hoppas nu det är Visual C# Express med tanke på att jag läser det. Men min fråga är måste jag läsa Matematik C för att kunda ansöka om programmering på högskola ? Matematik C är väll för fysik osv ?

Matematik C är ett krav på, vad jag vet, alla högskoleutbildningar som är programmeringsinriktade. Hur det är med KY utbildningar osv det vet jag dock ej.

Av zoolution
Skrivet av GHARN:

Jag undrar ifall det finns någon som helst chans för en framtid inom programmering för mig. Och råd för att bygga kunskap på egen hand i och med att jag ej kan komma in på någon bra skola

Det klart att det finns en chans. Det finns det alltid. Dock är en stabil utbildning på universitetet på många sätt och vis A och O. Det finns alltid möjlighet att plugga upp betyg på Komvux / Folkhögskola, sen om det är något för dig eller ej - det bestämmer du bara själv.

Jag kan dock säga att det är väldigt svårt att få anställning som utvecklare om man ej har en stabil utbildning. Som egenlärd så får man oftast starta eget själv för att på så vis senare kunna visa vad man gjort / kan.

Att bygga din kunskap själv går bra, och det kan jag hjälpa dig med beroende på vad det är du letar efter. Själv är jag en webbutvecklare/systemutvecklare med fokus på C#/.NET och spetskompetens i JavaScript/jQuery (det mesta som har med klient kod att göra egentligen).

Problemet med att lära sig på egen hand är ju att man inte får papper på att man kan det.

EDIT: Ett tips är att kolla upp vad det finns för föreningar i din närhet, vet att det finns spelprogrammeringsföreningar och programmeringsföreningar i t.ex. Malmö. Där kan du gå på gratis föredrag och de har föreningsmöten där de utvecklare tillsammans osv.