Inlägg

Inlägg som Fook har skrivit i forumet
Av Fook

Flyttat till Köparens Guide.

Av Fook

Flyttad till kylning/överklockning.

Av Fook

Med vissa kontrollerkort, tex den här får man med såna.

Är väll därför korten är så dyra

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mellqvist

En crystal orb borde funka bra?
http://www.gtek.net/index.php?mode=item&id=93&session=37453c2...

Oja, den låter väll en del bara.

Av Fook

Tack för tipset KrashWill. Nu kom jag för första gången över 3000 3DMarks med mitt Geforce256 SDR

Av Fook

Heh, jag kör fortfarande min lappade Celeron 366 i 566 Mhz i servern. Självklart med lappad kylfläns

Av Fook

Prova att byta PCI-plats. Det kan ju vara något IRQ-problem kanske (?).

Av Fook

NidoKing, precis. Dock är det ju lite skillnad att slipa/lappa GPUer jämnfört med kylflänsar eftersom man inte kan ha kortet liggande plant pga av kondensatorer och annat. Jag använde istället en glasbit som slipkloss. Kapslade även in resten av kortet så gått det gick innan jag satt igång.

Tempskillnaden vet jag inte, bytte kylare på kortet i samband med det. Men det klockar väldigt bra för att vara helt fläktlöst (numera) tycker jag

Av Fook

Använd gärna sökfunktionen, så får du iaf svar på några av dina frågor

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=1...

Av Fook

Jag använde frysen när jag skulle få bort en exakt likadan kylare på mitt GF1 för några år sen.

In med kortet i en antistatpåse som jag tejpade igen, som jag i sin tur la in i en plastkasse som jag knöt ihop. Viktigt så inte kondensfukt bildas på kortet. Lägg i frysen i ca 10-20 min. Sedan var det bara att vrida till hårt så ploppade kylaren loss.

Sedan dess har jag använt en Zalman ZM17CU, helt utan fläkt, på kortet. Fungerat utmärkt hittils. Har man bra chassikylning ska det nog fungera för de flesta. http://www.gtek.net/index.php?mode=item&id=2

Av Fook

Sandpappra tort låter inte så bra. Jag använde smergelduk/vatten på mitt gamla GeForce256 med bra resultat.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ElyziuM
EPoX 8RDA+(Nforce2) verkar vara ett välldigt bra kort enligt recensionen, dock så var KT400 kortet 10ggr snyggare med alla grejor.
Epox borde göra runda kablar och lysande fläkt som standard på deras moderkort OCH byta färg på dom, gröna kort är så fula =(

Du är ironisk, eh?

Av Fook

Är det en hemmagjord passiv kylare du har på processorn? Ser intressant ut

Av Fook

Enligt en kompis är Ebony (hm..) lådan riktigt dålig. Han ångrade att han inte kosta på sig en kvalitetslåda. Jobbig att arbeta med m.m.

Av Fook

Bra recension!

Enda jag saknade var mått och vikt.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slo'Bed
Men jag sätter ju helldre en fläkt framför diskarna som i normala fall sitter i fronten istället för en till under nätagget... Om man nu måste välja

Ok.... då gör vi olika Iofs har min låda alla sina diskplatser på baksidan, så jag har inte behövt tänka på det. Har man många diskar i fronten ska man väll ha en där _också_, men själv skulle jag aldrig sätta en där innan jag utrustat lådan men ett utblås där bak utöver nätagget, oavsett chassimodell....

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AmPz
Anledningen till att nätaggsfläkten blåser ut luft är nog snarare för att värmen från nätaggregatet inte ska gå in i datorn.

Mmm?

Eftersom det är den givna utgångspunkten ändrar det ingenting i praktiken tycker jag. Men om någon var så dum att de ändrade riktningen på fläkten i nätagget skulle det antagligen bli mer effektivt att även ha ytterligare en inblås fläkt på baksidan.

Att köra fläktarna "parallellt" istället för "seriellt" kommer alltid vara det mest effektiva.

Av Fook

Så gott som alla märkesdatorer och andra tråkiga färdigbyggen använder sig av undertryck. Även ATX-specifikationerna förespråkar det mer eller mindre och majoriteten av alla datorlådor är designade för det.... helt enkelt för att det är effektivt.

Vill man öka luftströmningen så enkelt som möjligt är det mest logiskt att addera ytterligare en utblåsfläkt utöver nätagget. En inblås fläkt förbättrar inte luftflödet speciellt mkt i jämnförelse...hm.

Av Fook

Är knappast farligt. Du slipper ju få in damm på konstiga ställen...

Av Fook

Jag trodde vitsen med nVidias heatpipe-referenskylare var just att den skulle vara tystare än vanliga... tror jag läste det på Anandtech.